Dodaj do ulubionych

podoba mi sie mój kolega

29.03.11, 19:08
Siema : *
Podoba mi się mój kolega, jest 4 lata starszy i uważa że jestem troche za młoda.. nie powiedział mi tego ale zasugerował . nie wie że mi sie podoba.. nie dawno był z moją dobrą kumpelą, w sumie tak go poznałam, ona jest ode mnie rok starsza a to przeciez zadna roznica czy 3 lata czy 4 .. nie wiem co mam zrobic żeby tego nie zepsuć. pomóżcie smile
Obserwuj wątek
    • yorkie Re: podoba mi sie mój kolega 29.03.11, 19:18
      No niestety, nie pomogę Ci, bo sama mam podobny problem.
      A w kwestii wieku - to zależy. Bo np. jeżeli masz hmm... 12 lat, a on 16, to wybacz, ale jesteś dla niego jeszcze dzieckiem (wiem z własnego doświadczenia, niestety uncertain).
      • aleksandraa06 Re: podoba mi sie mój kolega 29.03.11, 19:21
        niee.. ja mam 14 a on 18 . ja mam wiekszosc takich znajomych wiec wydaje mi sie ze to nie jest zbyt duzy problem..
    • marsjanka115 x__x 29.03.11, 19:21
      hmm no to spróbuj się bardziej do niego zbliżyć wszystko w swoim czasie wink
      • sylwek11 Re: x__x 29.03.11, 19:29
        A ja myślę, że on jest dla Ciebie za stary.Bez urazy, ale powinnaś poszukać kogoś w Twoim wieku.
        Pozdrawiam sylwek11 .
        • aleksandraa06 Re: x__x 29.03.11, 19:31
          ale ja mam zawsze chlopakow sarszych bo w moim wieku to dzieci..
      • aleksandraa06 Re: x__x 29.03.11, 19:29
        nie wiem jak właśnie... nie wiem o czym z nim gadać nawet.. zawsze nam sie ucina temat i koniec pisania.. ; / a na dwor tez nie mamy zawsze czasu bo mieszka na innym osiedlu i a ja mam treningi a on tez do szkoly jezdzi..
        • sylwek11 Re: x__x 29.03.11, 19:34
          To może nie szukaj miłości tylko czekaj , aż sama przyjdzie ;DD
          • sylwek11 Re: x__x 29.03.11, 19:37
            aleksandraa06 napisał(a):

> ale ja mam zawsze chlopakow sarszych bo w moim wieku to dzieci..
            To może zakumpluj się z jakimś starszym o rok , lub o dwa , ale nie o aż tyle ;D
            • aleksandraa06 Re: x__x 29.03.11, 19:38
              ale ja juz mam takie towarzystwo no xd
          • aleksandraa06 Re: x__x 29.03.11, 19:37
            łatwo mówić jak mi naprawdę na nim zależy... chciałabym się najpierw z nim tak bardziej zaprzyjaźnić ale jak ;/
            • norrmalna . 29.03.11, 19:55
              Odpusc go sobie, przynajmniej na razie.
              Ty masz 14, on 18 to spora roznica, napradwe spora.
    • kusy505 Re: podoba mi sie mój kolega 29.03.11, 19:55
      Jak chodził z twoją DOBRĄ kumpelą, to by było trochę nie w porządku gdybyś teraz ty z nim chodziła. Jak jeszcze do tego dał ci do zrozumienia że jesteś za młoda to znaczy że jesteś. Poczekaj rok, może mniej, jak będziesz trochę starsza jakoś tak będzie lepiej się związać (wiem coś o tym). On teraz może cię uważać za młodą, ale za jakiś czas jak będziesz miała trochę więcej lat, możesz się mu wydać idealna. Zachowuj się przy nim naturalnie, nie udawaj nikogo, to zobaczy, że jesteś szczera i można ci zaufać. Serio warto się natrudzić, a później zbierać plony XD ;P powodzenia ;]
    • jane_ Re: podoba mi sie mój kolega 29.03.11, 20:52
      takie sytuacje są elo śmieszne, opowiedziałabym coś ale nie wiem kto to czyta i nie chce miec potem w szkole problemów. XDD

w każdym razie, nie pchaj się, nie to nie. swoją drogą, takie związki typu czternastolatek z 10latką są dla mnie po prostu niesmaczne, nie mogę sobie wyobrazić, na czym to się opiera, jak funkcjonuje, jak taka para spędza razem czas, o czym dyskutuje, gdzie znajdują wspólny punkt we własnych poglądach... tak. i to nie jest dyskryminacja, po prostu uważam, że na tym etapie to przepaść.
      • aleksandraa06 Re: podoba mi sie mój kolega 30.03.11, 06:45
        po pierwsze skarbie nie mam 10 lat ;]
    • ksiezycowaa Re: podoba mi sie mój kolega 29.03.11, 21:08
      Wydaje mi się, że lepiej nie proś go o chodzenie etc.<br />
      Ale możesz przecież tylko się z nim umawiać, poza tym jak twoja kumpela trzyma z nim jeszcze kontakt, albo napisz do niego po prostu na GG itd. sercekiss
      • aleksandraa06 Re: podoba mi sie mój kolega 30.03.11, 06:49
        moja kumpela juz raczej nie utrzymuje z nim zbyt kontaktu, tylko czasem piszą ale to raz na miesiac..a ja z nim prawie codziennie pisze..
    • whiplash. Re: podoba mi sie mój kolega 30.03.11, 11:42
      przecież wiek to tylko liczba. 4 lata to mało, znam ludzi którzy się kochają i jest pomiędzy nimi 7 lat różnicy..
      • aleksandraa06 Re: podoba mi sie mój kolega 30.03.11, 15:36
        no dokładnie. tylko widac niektórzy nie potrafią tego zrozumieć ;]
    • caterina97 Re: podoba mi sie mój kolega 30.03.11, 21:26
      moja przyjaciółka ma chłopaka, który ma 18 lat rocznikowo, a ona rocznikowo 14 suspicious ten chłopak jest też moim przyjacielem i dobrze go znam. musisz lepiej poznać tego chłopaka, bo nie wiadomo jakie ma do Ciebie nastawienie i przede wszystkim co ma w głowie, czy nie zatrzymał się w rozwoju 12 latka ;d zbliż się na razie do niego, poznaj go lepiej, wyjdźcie gdzieś. staraj się znaleźć wspólne zainteresowania, nie zachowuj się dziecinnie. on na pewno dostrzeże wtedy, że jesteś bardzo dojrzała i z tego może coś wyjść suspicious
    • piratka13 Re: podoba mi sie mój kolega 31.03.11, 16:33
      chodził z twoją "dobrą" kumpelą ,sama tak napisałaś, uważasz ,że byłabyś w stosunku do niej w porządku ?
      4 lata to nie dużo jak jest się dorosłym ,w teraz to jednak ma znaczenie.
      zresztą on sam dał ci do zrozumienia ,że jesteś za młoda ,prawda ?
      to po co się pchać na siłę ? nie chce to nie
      na razie daj spokój ,za rok może będzie lepiej ,będziesz starsza ,więcej zrozumiesz itd.
      ja wiem ,że ci się wydaje ,że ty dużo rozumiesz itp. ale uwierz na wszystko przyjdzie pora ,to ,że masz znajomych w jego wieku nic nie oznacza .
      teraz zachowuj się normalnie ,bądź sobą ,nic nie udawaj, zobaczy jaka z ciebie fajna babka i może mu się odmieni ,nic na siłę ,któraś laska powyżej napisała ci podobnie jak ja i miała rację
      • aleksandraa06 Re: podoba mi sie mój kolega 31.03.11, 18:41
        tylko że ona sie domyśla ze on mi sie podoba i sama mi mówiła ze mam sie za niego brać ale to nie chodzi o nią... chodziło mi o to że nie wiem czy on coś do niej czuje jeszcze bo mi mowi ze nie ale przecież nie latwo przestać tak nagle kogoś kochać, co nie ?
    • pulii_ . 01.04.11, 21:06
      raczej to nie jest chłopak dla Ciebie.
      jak to się mówi: zachowaj równowagę, kochana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka