Dodaj do ulubionych

Jestem małomówna ;-/

03.04.11, 11:19
Kolażenka powiedziała mi to wprost, że jestem małomłówna.Nigdy nie wiem co mam mówic brakuje mi tematów.Na gg krótko z kimś rozmawiam.Jak się tego pozbyc?
Obserwuj wątek
    • malowana505 Re: Jestem małomówna ;-/ 03.04.11, 12:59
      1)Nie przejmuj się tym.
      2) Wymyśl tematy do rozmowy w domu i naucz się ich na pamięć,potem rozmowa sama się rozwinie.
      3) Rany Boskie,a mi wszyscy mówią,że za dużo gadam!!! Trajkocze jak karabin,katarynka,i do tego szybko,więc trudno mnie zrozumieć. Ale ja to lubię,więc może ty też polub swoją :małomówność". To nic złego.wink
      • truskawka159 Re: Jestem małomówna ;-/ 03.04.11, 13:02
        dzięki za radę...
    • ciapolka __________________________________________________ 03.04.11, 13:06
      ja też mało mówię, ale to ze względu na to że jestem słuchaczem i nie lubię mówić. moim przyjaciołom to nie przeszkadza, ale to muszą być prawdziwi przyjaciele. Osobiscie mi nie przeszkadza to że mało się odzywam bo mam więcej czasu aby przemysleć pewne kwestie.
      • blondi_girl Re: _____________________________________________ 03.04.11, 13:16
        może nie spotkałaś jeszcze osoby, z którą naprawe dobrze by ci się rozmawaiało? Ja, jak nie mam z kimś nic wspólnego to też mało mówię do takiej osoby, ale na przykład w towarzystwie dobrych znajomych potrafię gadać jak najęta.
        • wera0074 Re: _____________________________________________ 08.04.11, 16:04
          ja też mało mówię ale to i tak nic w porównaniu do tego co działo się 6, 7 lat temu
          (2,3 słowa na dzień) . mi codziennie to mówią ,że mało gadam przyzwyczaiłam się.
          Rozumię cię to też przeszkadza czasami mogłaś byś mieć wiele więcej koleżanek i przyjaciół no ale z powodu małomównośći nie masz temau, czasami to i dobrze.
          Jak nie masz o czym gadać to zapytaj się koleżąnki/kolegi o to co ją interesuje itp.
    • klaudia_25 Na gg mogę pisać i pisać ale 08.04.11, 16:08
      Moze po prostu nie masz wspólnych zainteresowań z osobą z którą rozmawiasz? Ja nie wiem zawszę znajdę temat do nawijania ;D
      • sysiek4444 Re: Na gg mogę pisać i pisać ale 08.04.11, 16:10
        to k u r w a, otwórz japę i nawijaj.

• sysiek4444 Re: Na gg mogę pisać i pisać ale 08.04.11, 16:10
        to k u r w a, otwórz japę i nawijaj.

• mary_ Re: Na gg mogę pisać i pisać ale 08.04.11, 16:14
          Ja na szczęście nie mam takiego problemu, bo buzia mi się nie zamyka. devil Ale może po prostu taka jesteś, rozmawiaj z ludźmi, z którymi masz tematy do rozmowy, na których ci zależy a na pewno je znajdziesz. A jeśli bardzo ci zależy na opinii innych, to pogadaj o ulubionym zespole, o szkole, rodzinie, bla, bla, bla. A najlepiej improwizuj! Jeśli nie potrafisz wymyśl w domu kilka tematów o których chciałabyś porozmawiać z ludźmi i bierz się do "roboty"! smile
    • lady_cat Jestem małomówna ;-/ 08.04.11, 16:14
      jesteś nieśmiała ? sama zapytaj siebie, czemu jest tak, jak jest .

tez kiedys mało mówiłam, ale w końcu odblokowałam się . posłuchaj ndk - uwierzyć w siebie. ta piosneka pomaga tobie dodać wiary w siebie. jeśli jednak powód jest inny, to może dlatego, że nie masz nic ciekawego do mówienia, a np. siedzisz w domu tylko przed telewizorem ... zmień to ! poszukaj przyczyny, a łatwiej będzie ci go rozwiązać.
    • light Re: Jestem małomówna ;-/ 08.04.11, 16:15
      Już lepiej siedzieć i milczeć, niż siedzieć i głupio mówić... serio.
    • hatterka Re: Jestem małomówna ;-/ 08.04.11, 16:42
      Warto jeszcze być "ogarniętym" w różnych nowinkach, ciekawostkach ze świata, bo jeśli nie będziesz zorientowana w tym, co dzieje się wokół Ciebie, ludzie uznają Cię za wyrzutka, osobę nudną, taką, z którą nie warto się zadawać, bo i tak nie ma nic do powiedzenia. Poza tym, zależy z kim się rozmawia. Ja z moimi przyjaciółmi mogę gadać właściwie o niczym, a zajmuje nam to całe godziny. Natomiast z osobami, których jeszcze dobrze nie poznałam, rozmowa czasem się nie klei, ale to zależy też od tej drugiej strony. Jeśli ktoś będzie chciał z Tobą rozmawiać, sam zacznie jakiś temat, a Tobie pozostaje tylko rozwinięcie go, co często okazuje się łatwiejsze niż rozpoczęcie rozmowy. Co do pytania "Jak się tego pozbyć?". Wiem, że to żadna nowość, ale musisz się przełamać. Powiedz sobie: "Jestem fajna, inteligentna, mam dużo ciekawych rzeczy do powiedzenia. Świat musi się o tym dowiedzieć!". Kurczę, ja też kiedyś bałam się mówić, bo nie chciałam palnąć czegoś głupiego. Były sytuacje, że przychodziło mi do głowy coś fajnego, ale nie mówiłam tego w obawie przed ośmieszeniem, a potem byłam zła, że tego nie zrobiłam. Teraz już mi przeszło. Powiem coś głupiego? Najwyżej znajomi będą mieli ubaw. wink A tematy do rozmowy zawsze się znajdą, czasem wystarczy pogadać o głupotach, nie trzeba być cały czas sztywnym i poważnym. wink
    • kasia54321 Re: Jestem małomówna ;-/ 08.04.11, 17:43
      Nie przejmuj się smile Ta dziewczyna, która ci to powiedziała niech się nawet nie uważa za twoją koleżankę...to było chamskie jak na moje oko....
      Nie przejmuj się smile ja miałam kiedyś tak samo smile Ale już wyrosłam z tego smile
      Opowiadaj po prostu to co ci do głowy przyjdzie smile (o ile to nie jakaś tajemnica)
      Np. to co Ci się ostatnio zdarzyło czy komuś z twoich bliskich, znajomych....
      To nic takiego big_grin można z tym walczyć big_grin pozdrawiam i powodzenia big_grin ;*
    • seneka4 Re: Jestem małomówna ;-/ 09.04.11, 20:46
      Pierdol jak inni od rzeczy. big_grin
    • loveicarly01 Re: Jestem małomówna ;-/ 15.04.11, 12:13
      Ja też jestem małomówna. I mi to za bardzo nie przeszkadza wink. Mam takie dwie przyjaciółki z którymi mi się dobrze gada. Możemy rozmawiać o jakich gównach, typu "co sądzisz o......". Moja inna kależanka strasznie duużo gada co mi pomaga. Mamy dużo wspólnych tematów np. moda. Musisz znaleźć wspólny temat z przyjaciółką i z nią o tym gadać smile Możesz też zagrać z nią w 'MOMENT PRAWDY".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka