Dodaj do ulubionych

Konkurs Piosenki Eurowizji 2011

11.05.11, 08:59
oglądaliście? co sądzicie?. Ja jestem trochę zaskoczona że do finału nie weszły np Norwegia czy Turcja . Najbardziej podobały mi się Węgry i Norwegia . W tym roku niektóre występy były naprawdę fajne smile.Co do występu Magdaleny Tul to powiem tak fajnie to wyglądało smile Zaśpiewała wreszcie po polsku. Była pierwsza więc myślałam że może się uda smile
Obserwuj wątek
    • trufla Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 09:25
      Myślałam, że Polka przejdzie - miała dosyć skoczną piosenkę i moim skromnym zdaniem zaśpiewała lepiej od Rosji i Azerbejdżanu. Przynajmniej układ taneczny Polki nie był bardzo obciachowy. Przyapominają mi się jabłka z tamtego roku...
    • monik4 Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 09:36
      Polska nie dostała się do finału?
      • anulka Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 10:04
        nie
        • blowie oo ja. 11.05.11, 14:37
          szkoda mi magdy. Choć piosenka - nie mój klimat - na eurowizję idealna. No ale cóż, tu nie chodzi o stosunki międzykrajowe. A tu niestety polska polega. Cóż, katsuumi_17 ma rację.
          A eurowizja i tak zawsze kojarzyła się z kiczem i nikt nie traktuje jej jakoś poważnie suspicious
    • katsuumi_17 Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 11:09
      To jest niestety polityczny konkurs i nie ma nic wspólnego z tym, co wokaliści czy zespoły pokazują. Widziałam występ Polki w internecie- ma kawał głosu. Niestety, trzeba się mocno wyróżnić, żeby nie wygrała polityka.
      • mee1 daj spokój ta baba była jakaś nawiedzona... 11.05.11, 11:30
        nic dziwnego ,ze nie przeszliśmy...
        • pwe Re: daj spokój ta baba była jakaś nawiedzona... 11.05.11, 11:47
          mee1 napisał(a):

> nic dziwnego ,ze nie przeszliśmy...

nawiedzona to jesteś . Dobrze laska zaśpiewała.
      • sweet94 Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 15.05.11, 17:57
        racja. magda miała naprawdę bardzo ładny głos. dziwne, że nie przeszłauncertain
    • anja_ Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 11:44
      nie oglądałam, ale przypadkiem wpadłam na onecie na filmik z występem magdy. nigdy o niej nie słyszałam, ale uważam, że zaśpiewała całkiem fajnie.
    • beemazzy :D 11.05.11, 12:29
      ahahah, czy Wy żartujecie? ten konkurs to jest jedno wielkie dno. magda tul nie dość, że fałszowała, to jej piosenka była porażką. zresztą, mało kto tam normalnie śpiewał. nie chcę Was obrażać, ale należę do osób, których gust muzyczny nie ogranicza się do jakiegoś mało oryginalnego 'łubu dubu'. parę krajów było do przyjęcia, np. szwajcaria. generalnie eurowizja zawsze była i zostanie kiczem.
    • jane_ Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 13:27
      magda powinna przejść. tyle ode mnie na chwilę obecną.
    • marsjanka115 x__x 11.05.11, 13:35
      a weź to jakaś rzeźnia była -.- jedyne co mi się podobało to zespół chyba z Turcji ... tak ! z Turcji . I jeszcze taki zespół z laską na wokalu . Ale cóż pewnie wygra jakaś cizia bez talentu ale przyzwyczaiłam się tongue_out Jedynym rozsądnym wyborem była wygrana Lordi w 06r big_grin A ta Tul ? przecież to było pewne że w życiu nie wygra sciana
      • noruwei .. 11.05.11, 13:39
        ja się dziwię, że ktoś to jeszcze ogląda. przecież cała ta Eurowizja z roku na rok jest coraz gorsza.
        poza tym, wybory wykonawców w polskich preselekcjach też pokazują spadek "rangi" tego festiwalu.
    • lara12 ... 11.05.11, 14:02
      z występu Norwegii miałam kupę śmiechu, to samo z taką jedną laską, chyba z Aremenii... śpiewała coś w stylu ` bum bum czaka czaka ` big_grin
      Gruzja mi się podobała .
      • lara12 Re: ... 11.05.11, 14:03
        Armenii*
        • moooni ;// 11.05.11, 14:18
          Moim zdaniem Polska zaprezentowała się BARDZO dobrze i na pewno lepiej niż dwa czy trzy lata temu;P Magda ma genialny, mocny głos, a układ choreograficzny był też spoko, tylko moim zdaniem zespół taneczny był zbyt mały i gubił się na dość dużej scenie, a poza tym ludzi rusza jakieś wycie i wgl;P jestem bardzo zawiedziona że Polska nie przeszła;/
          • sammy ... 11.05.11, 14:31
            Najbardziej podobał mi się występ GruzjismileMagda Tul wypadła według mnie tak sobie. Nie podobał mi się początek ale końcówka już bardzo. Magda ma świetny głos ale miała marną piosenkę;/
          • kitek14 Re: Pfff... 11.05.11, 20:10
            Ta eurowizja z roku na rok robi się coraz gorsza. Jedynie mi się podobały Norwegia, Węgry i Gruzja. Reszta krajów była do bani (nie licząc Polski) Więc jeśli chodzi o nasz występ, Magda wypadła fajnie, choerografia fajniejsza niż rok temu (te jabłka...o zgrozo...sciana) . Miałam małą nadzieję że wejdziemy do finału, no ale cóż... liczy tu się też trochę polityka.
            Miałam małą polewkę z Armenii- bum bum czaka czaka big_grinpiwo
            • kitek14 Re: Pfff... 11.05.11, 20:13
              Wg mnie Polska powinna już więcej nie brać udziału w eurowizji, bo już nie ma to sensu. I tak już nie przejdziemy w eurowizji do finału.
              Ale nawet spoko że Litwa przeszła (reprezentuje ją też Polka wink )
    • secret Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 14:45
      szkoda że się nie dostałą sad
    • estrellaa Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 14:59
      nie oglądała , ale myślę , że taką piosenką ( nie mój klimat ale cóż ) moglibyśmy spokojnie dostać się do finału .
    • katiediamond Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 16:05
      Pierwszy raz od dawna w końcu wierzyłam, że możemy wejść do finału i zająć jakieś sensowne miejsce... ale cóż. Pierwsza pozycja nie był najlepszym wyborem no i oczywiście wygrała polityka. Aczkolwiek w finale głosuję na Estonię i Danie.
    • lovejustin__ Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 20:19
      SZAJS, SZAJS, SZAJS. podobał mi się trochę występ Gruzji.
    • anulka Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 20:41
      jak myślicie czy ktoś z pierwszej półfinałowej dziesiątki ma szanse na zwycięstwo?
    • asiagd Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 21:04
      Finlandia mi się najbardziej podobała xDsuspicious
      • anulka Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 21:08
        no ładnie zaśpiewał skromny młody chłopak z gitarą a bardzo ładnie się zaprezentował zasłużony awans
      • super_star Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 11.05.11, 22:18
        i tak wiadomo, że wygra Rosja lub Niemcy, ew. kraje skandynawskie typu Szwecja, Finlandia, Norwegia. Będę zdziwiona jeśli tak się nie stanie. To konkurs polityczny a nie muzyczny
        • anulka Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 12.05.11, 08:46
          Norwegia nie weszła więc nie wygra ja trzymam kciuki za Finlandie
    • bolkowiak Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 13.05.11, 15:10
      Polska jak zwykle nic nie pokazała interesującego, za to występ Norwegi był fantastyczny.

• anulka Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 13.05.11, 17:22
      za nami drugi półfinał TVP jak zwykle nie przeprowadziła relacji jeśli ktoś oglądał w necie napiszcie kto dostał się do finału
    • mickeymouse Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 13.05.11, 17:28
      No niestety, jak dają takie ' gwiazdy ' jak Magdalena Tul [ kto to, do cholery jest?! ] , to nie mamy szans, żeby nawet przejść do finału. nawet już tego nie oglądam .
    • anulka Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 13.05.11, 17:32
      2 półfinal wyniki
      Szczęśliwcami okazali się:

Getter Jaani - Rockefeller Street (Estonia)
      Hotel FM - Change (Rumunia)
      Zdob si Zdub - So Lucky (Mołdawia)
      Jedward - Lipstick (Irlandia)
      Dino Merlin - Love In Rewind (Bośnia i Hercegowina)
      A Friend In London - New Tomorrow (Dania)
      Nadine Beiler - The Secret Is Love (Austria)
      Mika Newton - Angel (Ukraina)
      Maja Keuc - No One (Słowenia)
      Eric Saade - Popular (Szwecja)

• jane_ Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 13.05.11, 18:39
        wczorajszy półfinał był tragicznie nudny.

podobała mi się bośnia i harcegowina, mołdawia jest spoko (ah, wiedziałam, że ich znam, oni byli na eurowizji w 2005, szmat czasu, a ja dalej piosenkę spokojnie zanucę), dania jest też całkiem miła.

ale i tak moje serduszko nie wykazuje się zbyt prestiżowym gustem, bo zdecydowanie opowiadam się za bliźniakami jedward. cóż powiedzieć. po prostu mi się podoba, czy wstyd czy nie wstyd. o.

a jak wygrają blue to będzie zło.
    • alice087 LUDZIE powiedźcie mi 13.05.11, 19:18
      JAK WYPADŁA HOLANDIA? big_grin
    • anulka Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 13.05.11, 20:55
      Ja trzymam kciuki za węgry Litwę Danie i za Niemcy ( lubię Lenę choć uważam że piosenka z którą startowała rok temu była lepsza przynajmniej dla mnie) Mocno wierzę że jednak wygra MUZYKA nie polityka
      ps zapomniałam jeszcze o Azerbejdżanie też mi się podobała ich piosenka
    • marszalinka Polka miala straszna piosenke 14.05.11, 17:45
      Ogólnie nie gustuje w tego typu muzyce i w ogole uwazam to za totalny kicz, ale z ciekawosci posluchalam w necie piosenek. No i niezla jest Finlandia, Mołdawia i Norwegia wink
    • madalena Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 14.05.11, 18:02
      nie oglądałam, ale piosenka nasz było spoko jak na Eurowizję, może tylko wokal Magdy był za słaby.
    • anulka Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 15.05.11, 10:38
      Brawo Azerbejdżan wreszcie jakiś fajny wybór wygrali zasłużenie moim zdaniem byli najlepsi
    • xxxshexxx Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 15.05.11, 12:43
      Azejberdżan nie był zły, ale nie najlepszy.
      Dla mnie wygrała Szwecja<3
      • roxy11 Re: Konkurs Piosenki Eurowizji 2011 15.05.11, 12:49
        wczoraj nie oglądałam, dziś zobaczyłam na youtube występy Azerbejdżanu, Włoch i Szwecji, czyli pierwszej trójki.

jak dla mnie porażka. najlepsza z tego wszystkiego była Szwecja, ale Azerbejdżan to totalny obciach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka