Dodaj do ulubionych

związek. Prosze bo to dość pilne...

14.05.11, 16:10
poznałam super chłopaka, tzn znaliśmy się już wczesniej ale wtedy byliśmy jedynie kumplami. miał on dziewczyne ale zerwali, mieszkali daleko od siebie a ona źle go traktowała ( np on jeździł do niej 2 godz pociągiem a jak przyjechał do niej to np ona była pijana w trupa bo wolała się upić ze znajomymi z osiedla więc nawet nawet nie mieli często okazji pogadać) mimo to byli ze soba prawie rok. od jakiś 3 miesięcy spotykam się z nim całowaliśmy się on często wpada do mnie albo ja do niego wiec nie jestem tylko zabawką na imprezach. jednak on uparcie powtarza: nigdy więcej żadnych związków. jak dać mu delikatnie do zrozumienia że ja jednak chciałabym z nim być? nie chce naciskać bo wiem że ta dziewczyna bardzo go zraniła,

pomocy bo ta sytuacja ciągnie się już długo i boję sie że ja sie za bardzo zaangażuje a on znajdzie sobie kogoś innego..
Obserwuj wątek
    • sook Re: związek. Prosze bo to dość pilne... 14.05.11, 16:27
      ?
    • monik4 Re: związek. Prosze bo to dość pilne... 14.05.11, 16:54
      pogadaj z nim powaznie czy co ;d
      • sook Re: związek. Prosze bo to dość pilne... 14.05.11, 17:06
        ale w tych rozmowach zawsze wychodzi ze zostal juz raz zraniony i nie chce wiecej zwiazkow
    • seneka4 Re: związek. Prosze bo to dość pilne... 14.05.11, 17:18
      To jak nie chce żadnych związków to po co się z Tobą całuję itd.? To zwykłe wykorzystywanie bez zobowiązań. Zastanów się czy warto tracić czas.
      • mary_ Re: związek. Prosze bo to dość pilne... 14.05.11, 17:47
        Najlepsze co mi przychodzi do głowy to postawić mu ultimatum. Albo po prostu z tobą będzie, albo koniec tego wszystkiego. Powiedz mu, że nie chcesz być w relacji "bez zobowiązań" z nim.
        • blondi_girl Re: związek. Prosze bo to dość pilne... 14.05.11, 18:22
          Moim zdaniem żedne podchody w stylu 'delikatne sugerowanie zwiazku' nie mają sensu. Powinnaś z nim o tym otwarcie porozmawiać. Jeśli znów będzie sie tłumaczył,że już raz został zraniony itp. to powiedz mu, że przecież nie każda dziewczyna jest taka sama. To, że kiedyś ktos go tak potraktował nie znaczy, że do końca życia ma unikać zwiazków, powiedz, że traktujesz waszą relację poważnie. Nie może wyrobic sobie zdania o każdej dziewczynie po jednym nieudanym zwiazku.
      • horselife. Re: związek. Prosze bo to dość pilne... 14.05.11, 18:22
        noo .. zgadzam się z seneka4 ...
        jeśli nie ma zamiarów związywac się z tobą to po co daje ci "nadzieje" całując się ?
        moim zdaniem jak ktoś już się z kimś całuje (chłopak i dziewczyna) i jeździcie do siebie często , to jest już coś więcej niż tylko kumplowanie ...
        porozmawiaj z nim o tym wszystkim ...
        bo to raczej jest troche dziwne ...
        jeśli mu na tobie zależy to przynajmniej postara się tobie uwieżyc , że nie zranisz go tak jak jego była dziewczyna ...
        powodzenia kiss
      • verrley seneka4 15.05.11, 12:14
        Popieram w stu procentach.

"Wykorzystywanie bez zobowiązań."

I powiedz mu to otwarcie co myślisz, czujesz. Nie przejmuj się.
    • olacja12 Re: związek. Prosze bo to dość pilne... 14.05.11, 18:39
      skoro już się całowaliście to znaczy że razem jesteście ... !!! Skoro on tak mówi to może źle go zrozumiałaś i powiedziała coś w stylu ; " NIgdy więcej żadnych związków poza tym ... " Nie wiem ... dziwna sytuacja
    • iampositive Re: związek. Prosze bo to dość pilne... 14.05.11, 19:06
      Tak...To jednak trochę trudny temat. Wiesz, skoro się całujecie i spotykacie to musisz się mu podobać. A moim zdaniem chłopak powinien być chociaż trochę zobowiązany do czegoś. Wysłumacz mu, że nie chciałabyśtakich i takich sytuacji i że jeżeli on nie ma zamiaru się angażować, to nie chcesz tego dłużej ciągnąć, bo wiesz, że nic dobrago z tego nie wyniknie. Przecież takiego czegoś długo nie pociągniesz, bo on NIE czuje się zobowiązany. Równie dobrze mógły teraz przelizać się z jakąś pierwszą lepszą panną i co wtedy? Nic. Bo "nie jesteście w związku".
      Takich rzeczy nie powinno się sobie mówić. Ale on widocznie nie rozumie, że JUŻ ZACHOWUJECIE SIĘ JAK PARA smile

No cóż, powodzenia z nim. Jeśli możesz, to napisz mi wiadomość, jak poszło big_grin
      • sook Re: związek. Prosze bo to dość pilne... 15.05.11, 11:37
        dzieki za rady smile
    • lovelena !!! 15.05.11, 11:49
      Moim zdaniem stawia na ''związek bez zobowiązań'' jak chce się z kimś całować to idzie do ciebie, jak chce pogadać jak z partnerką to idzie do ciebie i widocznie myśli, że ty chcesz tego samego skoro nie protestujesz. Radzę obejrzeć ci film ''Miłość i inne używki'' i na początku zobaczysz na czym polega bez zobowiązań, ale tam chodziło o seks, a u cb bardziej o związek, ale idzie o to samo. Powiedz mu po prostu, że rozumiesz, że miał przykre doświadczenie z tamtą dziewczyną, ale ty nie chcesz znajomości bez zobowiązań, i chyba przez ten czas zdążył cię poznać i wie, że ty takich rzeczy nie robisz, a jeśli on nie chce to nara. Świat jest pełen chłopaków ; )
      • sook Re: !!! 15.05.11, 11:55
        on jest przede wszystkim moim przyjacielem tzn był nim już gdy był z tamtą dziewczyną. znamy sie 2 lata. nie chce on mnie wykorzystywać czy coś, jest on bardzo wrażliwy i własnie najbardziej stawiam na to że on myśli że ja chce tego związku bez zobowiązań i boi się mi powiedzieć czego on chce bo nie chce żebym dała mu kosza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka