Dodaj do ulubionych

Domowy sposób na wągry i pryszcze?

25.05.11, 20:41
Tak jak w temacie znacie coś takiego? Prosze pomóżcie mi mam straszną twarz;/;<
Obserwuj wątek
    • truskawa. Re: Domowy sposób na wągry i pryszcze? 28.05.11, 13:12
      ja również mam problem z wągrami. : D robię sobie co 3 dni maseczki z cytryny, co dwa drożdżowa, co tydzień oczyszczająca pory, i co 2 - 3 dni peeling.
      trzeba cierpliwości i systematyczności , mi troche to pomaga smile
      • ashley001 Re: Domowy sposób na wągry i pryszcze? 28.05.11, 15:48
        ja też nie jestem fanką wągrów używam kosmetyków z ziaji są świetne np krem tonik żel do mycia twarzy itp. z nuno tu masz parę www.ziaja-sklep.pl/index.php?k79,serie-nuno no i robię parówkę z rumiankiem i czasami pellieng lub maseczki ale te z ziaji super są
    • mweezy . 28.05.11, 13:38
      Najlepiej pójdź do dobrej kosmetyczki na oczyszczanie twarzy, taki zabieg kosztuje do 100 zł, a masz spokój na długi czas. Tylko dbaj o cerę, oczyszczaj ją codziennie jakimś tonikiem, myj żelem, możesz stosować jakiś krem, od czasu do czasu maseczka, peeling i będzie dobrze.
      • domaa Re: . pomoge ! 01.06.11, 18:44
        Też mam problemy z trądzikiem, ostatnio byłam z mamą w aptece, i pani poleciła mi tabletki Visaxinum, kosztowały mnie 20,50zł, jest 30 tabletek w opakowaniu. Po 5 dniach stosowania ,trądziku zrobiło się bardzo mało, zobaczymy przy dłuższym stosowaniu.
        Na noc używam kremu Benzacne(do kupienia w aptece, ok. 10zł) on jest świetny ! nie używaj go na dzień bo jak się go nałoży to sobi sie taka biała skorupa wink
        Rano też myje twarz żelem z Garniera , i przemywam twarz tonikiem z Nivea, a potem smaruje twarz kremem przeciw błyszczeniu się z Nivea !
        MOJA KURACJA, DO KTÓREJ SAMA DOSZŁAM Z MAMĄ POMAGA BARDZIEJ NIZ WIZYTY I LEKI PODAWANE PRZEZ DERMATOLOGA, WYDAŁAM NA TE WSZYSTKIE LEKI OD DERMATOLOGA OK. 300ZŁ, POMAGAŁO ALE TYMCZASOWO ;/
    • dianolinka . 28.05.11, 14:16
      kosmetyczka powiedziała mojej koleżance , że warto posmarować twarz wodą utlenioną i po prostu wytrzeć po 5 minutach twarz . woda utleniona podobno wszystko wypala .
      • paulusia098 . 28.05.11, 14:56
        a więc polecam maseczkę z cukrem i miodem , a jeśli nie masz miodu , weź pierwszy lepszy płyn do mycia twarzy i dosyp do porcji jaką chcesz użyć dość sporo cukru . Zastąpi Ci to peeling , a oczyści lepiej . Na początku , przez kilka dni twarz nie bd wyglądała pięknie , bo po takim peelingu wszystko powinno wychodzić , żeby oczyścić twarz , ale po kilku dniach bd gładka , jak pupcia niemowlaka , ja stosuję tę metodę , najlepiej raz w tygodniu - w piątek , nie mam dużych problemów z cerą , drobne jedynie , ale naprawdę super wygładza ; )
        a tak to codziennie , albo co drugi dzień przemywaj twarz płynem do twarzy ; )
        • bellacullenx do paulusia098 28.05.11, 16:09
          I co, wcierać to? Po ilu minutach zmyć?
          • paulusia098 Re: do paulusia098 31.05.11, 22:23
            szorujesz tym skórę , jak pellingiem , odczekujesz jakieś 2 minutki i zmywasz ; )
      • rikkki najlepszy!! 28.05.11, 14:57
        dermatolog. seriously..
    • katka30 Re: Domowy sposób na wągry i pryszcze? 28.05.11, 15:18
      Kup sobie krem Benzacne w aptece. Bardzo dobrysmileJa go używam dwa tygodnie i już widzę znaczną poprawę, a jeszcze dodatkowo używam codziennie wieczorem wacik kosmetyczny nasączony wodą i szarym mydłem i sobie nim nacieram skórę twarzysmile
    • pattrysia Re: Domowy sposób na wągry i pryszcze? 28.05.11, 15:57
      na pryszcze : letnie mleko z drożdżami (1 lub dwie łyżeczki ) pij na wieczór , systematycznie
    • justynap1995 Re: Domowy sposób na wągry i pryszcze? 01.06.11, 22:16
      poszukaj w google, jak wpiszesz "domowe sposoby na tradzik" to na którejś str jest wiele opisanych maseczek itp na pryszcze smile
      • igusiaaa mydło siarkowe! 05.06.11, 22:47
        myj twarz dwa razy dziennie. mi pomaga.
    • meggi_13 Re: Domowy sposób na wągry i pryszcze? 06.06.11, 19:43
      ♦ Idz do kosmetyczki na oczyszczenie twarzy.
      ♦ 'Maseczka': lyzka stolowa zelatyny w proszku i 1/4 szklanki mleka, pomieszaj, wloz do mikrofalowki na 10 sekund, naloz na twarz tam gdzie sa wagry starym pedzelkiem do makijazu(albo zwyklym patyczkiem kosmetycznym), poczekaj 10-15 minut az sie stezeje i pozniej oderwij. To oczyszcza skore i usuwa wagry(nie wszystkie, ale wiekszosc), sprawdzone przeze mnie.
      ♦ Kup sobie peeling do twarzy z Neutrogeny. Jest SWIETNY, moja skora jest sto razy lepsza odkad zaczelam go uzywac. Wyglada jak ten po prawej na obrazku: https://3.bp.blogspot.com/_Dnsfy4DAcqE/TTmv690eOnI/AAAAAAAAADs/y1wT3nxIWAQ/s1600/Clipboard01.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka