Dodaj do ulubionych

Co zrobić jak ojciec ciągle pije.?

30.05.11, 15:17
w sob ojciec pokłócił się z matką nawet nie wiem o co wyszedł i wrócił w nocy taki nawalony, że masakra, w ndz znow mu coś nie pasowało zaczął pić piwo a potem poszedł spać, wieczorem zawołał se jego szzwagra i znów pili i pili mama powiedziała aby już nie pił a on że to jego życie i zrobi sobie co chce, zaczął się na mnie wydzierać, że jestem dziwna,leniwa i wgl że nigdy nic nie robie zaczął się na mnie drzeć to ja mu pyskowałam a ten jeszcze bardziej i uciekłam do domu a dziś przychodze do domu a ten siedzi taki nawalony i się przewraca i znów zaczął się na mnie drzeć, że co ma za dziecko i wgl i teraz wziął 200zł i se gdzieś poszedł.Matki nie ma bo w pracy a ojciec niewiadomo gdzie.
On nigdy taki nie był
(matka się do ojca nie odzywa od sob)
Co robić jak ojciec ciągle coś do mnie ma i się drze na wszystkich i ciągle pije?
Obserwuj wątek
    • stayaway Re: Co zrobić jak ojciec ciągle pije.? 30.05.11, 15:39
      nigdy nie byłam w takiej sytuacji jak ty, ale radzę ci porozmawiać z mamą jak wróci.
      W końcu masz prawo wiedzieć o co im poszło.
      Staraj się też nie pyskować i porozmawiaj z nią na spokojnie wink
      • invisible_to_u Re: Co zrobić jak ojciec ciągle pije.? 30.05.11, 16:21
        Ja bym na twoim miejscu starała sie wyraźnie pokazac ojcu że nie podoba ci sie to w jaki sposób postępuje. Powiedz mu że jest tobie i twojej mamie wtedy bardzo przykro. I poproś go żeby spróbował stopniowo troche mniej pic. Sama nie jestem w takiej sytuacji, poniewaz moi rodzice się rozwiedli. Mam nadzieje że jakoś pomogłam...
        • mohito_ Re: Co zrobić jak ojciec ciągle pije.? 30.05.11, 16:32
          byłam w podobnej sytuacji, ale mój tata zrozumiał że nie powinien tyle pić i teraz piję od czasu do czasu.
          ja na twoim miejscu porozmawiałabym z tatą.
    • kamila_1355 nie wiem... 30.05.11, 16:36
      gdyż nie mam takich problemów,bo mój Tata nie pije.;d
    • g_o_s_i_a Re: Co zrobić jak ojciec ciągle pije.? 30.05.11, 16:52
      mój ojciec też nieraz sobie za dużo wypije, a jak się na mnie drze to kłócę się z nim, no bo co? Jak jest nawalony to jest skrzętny jak cholera, nic mu nie pasuje...
    • alexis69 Re: Co zrobić jak ojciec ciągle pije.? 31.05.11, 23:04
      zacznij pić z nim xd
    • nena228 Re: Co zrobić jak ojciec ciągle pije.? 01.06.11, 13:17
      Skoro twój ojciec nigdy taki nie był musiało się stać coś przez co się tak zachowuje. Dowiedz się o co chodzi. Porozmawiajcie z nim kiedy będzie trzeźwy. Jak wpadnie w nałóg będzie gorzej bo alkoholicy nie chcą się leczyć z własnej woli.
    • allgood terapia 02.06.11, 12:28
      blog m.in. o leczeniu uzależnień, może Ci się do czegoś przyda swolniak.blogspot.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka