Dodaj do ulubionych

Samobójsiwo

06.06.11, 19:09
Tak na początek to poinformuję was, że miałam 3 nieudane próby samobójcze. Przy ostatniej sama zrezygnowałam... Ale nadal mam ochotę to zrobić, a nie do końca chcę (wiem to trochę głupio). Za dwoma pierwszymi razami miałam szczęście, a potem po prostu tak wyszło.... Ale boję się, że następnym razem mogę nie mieć tle szczęścia.
Obserwuj wątek
    • pinky33 Re: Samobójsiwo 06.06.11, 19:11
      ale czemu chcesz to zrobic?
      z jakiego powodu?
      • roxana09 Re: Samobójsiwo 06.06.11, 19:14
        no właśnie , czemuu . ?

a zresztą " samobójcy " nie mówią o swoich zamiarach . scianasciana

a skoro boisz się , że następnym razem nie możesz mieć tyle szczęścia , to po co to robisz . ?
        • lullabys Re: Samobójsiwo 08.06.11, 10:27
          Czasami mówią, jeśli chcą pomocy.
          • lullabys Re: Samobójsiwo 08.06.11, 10:33
            Zresztą skoro zrobiła już to trzy razy to chyba daje jakieś sygnały, że jest coś nie tak...
            • monik4 Re: Samobójsiwo 08.01.12, 19:43
              ty się dobrze czujesz dziewczyno? z jakiego powodu miałabyś się zabić ? ;d
    • kapi . 06.06.11, 19:13
      Jedno Ci powiem.Nigdy,przenigdy nie ogłaszaj swoich poważnych problemów na portalu społecznościowym takim jak kotek.pl.Wierz mi,odechce Ci się wszystkiego...

Jakbym tam była koło Ciebie to bym Cię przytuliła i pokazała,że warto jeszcze żyć.Pokazałabym Ci swoje ulubione piosenki,bez których nie mogłabyś żyć,filmy,które poruszyły by Twoją duszę oraz miejsca,które miałabyś długo do wspominania.A tak to mogę tylko siedzieć bezradnie i nic nie zrobić.
      • roxana09 Re: . 06.06.11, 19:15
        no właśnie , zgadzam się z kapi . wink
        • pinky33 Re: . 06.06.11, 19:20
          chwytaj dzień...smile !

Bóg dał ci zycie i Bóg ci je odbieże...
    • meredith. Re: Samobójsiwo 06.06.11, 19:29
      jesteś jeszcze młoda, masz całe życie przed sobą, więc nie odbieraj go sobie. jeszcze tyle pięknych rzeczy może Cię spotkać. nie wiem z jakich powodów chciałaś to zrobić, ale nie powinnaś, ze względu na siebie i swoich bliskich. spotkaj się z przyjaciółmi, baw się dobrze i nie przejmuj się zbędnymi rzeczami.
    • kiwi egoistka. 06.06.11, 19:37
      nie pomyślałaś, że twoi najbliżsi mogą przez ciebie cierpieć? zobacz...życie jest piękne...tylko ty go nie doceniasz. co chcesz wskórać popełniając samobójstwo?
      • olcissia_1998 Re: egoistka. 08.06.11, 21:38
        kiwi napisał(a):

> nie pomyślałaś, że twoi najbliżsi mogą przez ciebie cierpieć? zobacz...życie je
        > st piękne...tylko ty go nie doceniasz. co chcesz wskórać popełniając samobójstw
        > o?

Kiwi, życie nie zawsze jest piękne i kolorowe. Są takie rodziny, gdzie rodzice palą, piją no po prostu nie ma warunków do życia! Ciekawa jestem, co być zrobiła TY, gdybyś była w takiej sytuacji. Pewnie sama byś miała taką myśl.

A co do tematu, polecam psychologa smile
    • rosalie007 Re: Samobójsiwo 06.06.11, 23:12
      Chcę to zrobić to, bo.... życie takie jest. A myślę, że moje jest po prostu trudne, a ja nie daję sobie z tym rady.. Moja mama zmarła, tata się załamał, a mój brat.... cóż, dla niego mogłabym żyć...serce
      • kiwi Re: Samobójsiwo 07.06.11, 00:04
        a wiesz jak jeszcze bardzo twój tata by się załamał jakby jego następna ukochana osoba zniknęła z jego życia? wiesz jakby się twój brat czuł? więc sama widzisz: MASZ DLA KOGO ŻYĆ. nie odbieraj sobie życia. nie tędy droga. jesteś tchórzem, bo nie chcesz się uporać z tymi wszystkimi problemami. poza śmiercią mamy nie wiem jaki jest powód twojego samobójstwa, które kiedyś (czas nieokreślony) zamierzasz popełnić.

poza tym: porozmawiaj z kimś o tym. no nie wiem...powiedz tacie, bratu, cioci, dziadkowi. a jak nie masz takiej osoby - idź do psychologa. nie dość, że cię wysłucha, to jeszcze może pomoże. kurczę... nie MOŻE. NA PEWNO ci pomoże. tylko wystarczy chcieć.
      • nena228 Re: Samobójsiwo 08.06.11, 12:08
        Gdybyś to zrobiła byłabyś skończoną idiotką. Po tym co przeszła twoja rodzina chcesz jeszcze taki numer odwalić. Nie bądź egoistką.
    • alexis69 Re: Samobójsiwo 06.06.11, 23:19
      Też miałam 3 nieudane próby, niestety nieudane. Czasami cieszę się, że mi się nie udało, ale czasami chcę znów spróbować, ale tym razem skutecznie. Jestem egoistką, zdaje sobie z tego sprawę. Pogubiłam się w tym syfie. Mam dość.
      • karolinke13 Re: karolinke13 07.06.11, 06:26
        ja się nigdy nie próbowałam zabić ale jak dalej będzie tak jak jest to na pewno spróbóję sad
    • koniara8 Polecam Ci Psychologa. 07.06.11, 09:01
      • koniara8 Re: Polecam Ci Psychologa. 07.06.11, 09:05
        A tak a propos, znasz takie powiedzenie ? " Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć."
      • seneka4 Re: Polecam Ci Psychologa. 08.06.11, 12:28
        A ja polecam Ci psychiatrę. Jak można się zabić w wieku 15-16 lat kiedy w ogóle jeszcze nie posmakowało się całego życia? -.- i powód ; chłopak mnie rzucił, rodzice mnie kontrolują a pies nasikał mi na pracę domową.
    • pauliska1212 Re: Samobójsiwo 07.06.11, 15:54
      po pierwsze; nieznosze nastolatek, które mają próby samobójcze. Niech zgadnę powody kłótnia z chłopakiem? albo z rodzicami? nieradzisz sobie w szkole? łee jakie problemy no naprawdę. Pomyśl chociaż przez chwilę o swoich bliskich, rodzicach, znajomych co oni będą czuli? problemy kiedyś miną.
      • rosalie007 Re: Samobójsiwo 08.06.11, 21:33
        Przeczytaj proszę mój post......uncertain
    • marsjanka115 x__x 08.06.11, 11:16
      też miałam kiedyś ochotę się zabić ale w sumie przecież całe życie przede mną . mam 15 lat więc jeszcze 3 i będę sama o sobie decydować będę żyć jak mi się podoba.
      nie napisałaś czemu chcesz to zrobić . tak byśmy coś doradziły nie jesteś sama.;]
    • yourdrug Re: Samobójsiwo 08.06.11, 11:44
      jestem z toba winkbrawo
      • diamond_girl12 Re: Samobójsiwo 08.06.11, 12:06
        Wierz mi, ludzie mają jeszcze gorsze życie niż ty. I znam kilka takich przypadków.
        Ty masz tatę i brata, dla nich warto żyć. Mimo że Twój tata się załamał to w końcu się podniesie i będzie dalej żył.
        Pamiętaj, że śmierć rodzica to jeszcze nie powód by się zabijać. Na pewno Twoja mama by tego nie chciała.
    • seneka4 Re: Samobójsiwo 08.06.11, 12:20
      To po co chcesz się zabić, jak boisz się ,że może się udać? To się kupy nie trzyma. Oo''
    • nessy96 Re: Samobójsiwo 09.06.11, 20:02
      Jesteś jeszcze młoda, masz dla kogo żyć. Jakbyś to zrobiła to Twój tata pewnie jeszcze bardziej by się załamał. NIe chcesz chyba sprawić aby Twoja rodzina cierpiała jeszcze bardziej, po stracie kolejnej ukochanej osoby. Może porozmawiaj z bratem, przyjaciółką lub kimś bliskim albo wybierz się do psychologa. Współczuje Ci straty mamy, ale musisz sobie jakoś poradzić i wierz mi, samobójstwo to nie jest żadne rozwiązanie.Trzymam za Ciebie kciuki.
    • mysiuniaxpp Re: Samobójsiwo 29.12.11, 23:22
      jak dla mnie nie warto tego robić ..
      wgl czemu chcesz to zrobić ? szczerze myślałam kiedyś nad tym , nie chciałam tego nigdy zrobić nic w tym stylu tylko sobie pomyślałam , jak by czuli się moi rodzice ,
      na pewno by to nie było dla nich miłe . wgl nie jesteś ciekawa co cię dalej czeka , przecież jesteś jeszcze młoda masz przed sobą tyle do przeżycia i z byle jakiego powodu chcesz to wszystko zostawić .. jak dla mnie powinnaś to jeszcze przemyśleć .
      a przede wszystkim pierw pomyśl nad tym co inni by czuli , gdybyś to zrobiła .
    • agapi Re: Samobójsiwo 08.01.12, 12:59
      Skoro boisz się, że następnym razem Ci się uda, to po jaką cholerę dalej próbujesz? Ty nie chcesz tego zrobić, tylko zwrócić na siebie uwagę... A uważaj, bo kiedyś może Ci się udać, a wtedy będzie za późno... Oglądnij sobie ''Salę samobójców''
    • alivemurderer skoro... 08.01.12, 13:07
      sie boisz ze samobójstwo może ci sie udać, to czemu to robisz? nie chcesz umrzeć, sama o tym wiesz. samobójstwo na tym nie polega
    • wampire13 Re: Samobójsiwo 08.01.12, 14:38
      Masz chociaż jakijś powód? Czy tylko tak dla zabawy? Jak to drugie, to polecam ci psychologa. Chyba, że chcesz skończyć w psychiatryku.

Totalnie nie rozumiem takich ludzi jak ty..zamiast cieszyć się życiem, że wogóle je dostałaś, to ty chcesz je sobie odebrać. Nawet nie wiesz, ile ludzi z tych, które umarło chciałoby jeszcze żyć.
    • monia12xd Re: Samobójsiwo 08.01.12, 19:23
      jeśli się boisz że następnym razem ci się może to udać to po co w ogóle chcesz próbować? zastanawiałaś się co może się stać? co przeżyją twoi rodzice, rodzina? weź idź do psychologa
    • xnamex Re: Zajrzyj :* 10.01.12, 18:34
      Emm...mowią, że daję dobre rady, więc przeczytaj uważnie. <br />
      Widzę, że jesteś w moim wieku. Nieważne, jaki jest powód, ważna jest sama myśl, chęć zrobienia czegoś takiego. Pomyśl, zawsze wszystkim jest ciężko, Jednym idzie gorzej, innym lepiej, bywa różnie. Nie patrz na to, że ktoś ci mówi, że on nie ma problemów itp. Ten ktoś ma po prostu silniejszą psychikę. I tyle. Cała teoria. Wszystko zależy i opiera się na psychice i jej sile. Zastanów się, masz 14 lat. Nie mów, że nie ma miłości - może po prostu nie teraz jest na nią czas. Nie mów, że rodzice cię nie kochają - kochają cię o wiele bardziej niż myślisz i jesteś dla nich najważniejsza. Jesteś darem, darem dla swoich rodzicow, przyjaciół, bliskich, Ne mów, że nie masz przyjaciół - nawet jeśli teraz nie masz jakiegoś najlepszego przyjaciela, skąd wiesz, że za miesiąc, rok, może wraz z pójściem do liceum nie znajdziesz kogoś takiego? <wymieniłam akurat te sytuacje, bo nie wiem co dokładnie ci "dolega">, Trzeba mieć wiarę i nadzieję. Nie mów, że jej nie masz, Zawsze jest ta iskierka. Pogadaj z kimś, rodzicem, przyjacielem, psychologiem. Czasem łatwiej pogadać z osobą obcą niż z kimś bliskim, Pomyśl ile cierpienia przyniesiesz innym....Nie miałaś nigdy planów na przyszłość? nie myślałaśo założeniu domu, rodziny, sukcesów w pracy? Możesz to wszystko stracić....<br />
      <br />
      PS Tak, też myślałam nad samobójstwem
    • kokosh_ Re: Samobójsiwo 11.01.12, 19:20
      jakbyś chciała się zabić, już byś to zrobiła. dlaczego napisałaś to na portalu społecznościowym? bo chcesz abyśmy Ci to odradzili. jesteś niepewna. skoro się wahasz to znaczy, że masz do tego powód. że coś Cię tu jeszcze trzyma. dopóki masz ten powód, aby tu zostać, żyj dla niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka