Dodaj do ulubionych

Czytnik ebooków?

12.06.11, 18:47
Hej. Czy któraś z was posiada czytnik ebooków? Jak tak to z jakiej firmy? Ile zapłaciłyście? No i czy jesteście zadowolone?
Obserwuj wątek
    • oluka Odświeżam 12.06.11, 19:41
      smile
    • oluka ??? 13.06.11, 16:38
      ?????
    • marffa Re: Czytnik ebooków? 14.06.11, 00:21
      Nie mam oryginalnego czytnika, za to posiadam tablet, który głównie służy mi do czytania e booków.

Różnica między tymi urządzeniami jest dosyć spora ale przy cenach elektronicznych czytników (jest to około 1000zł) tani chiński tablet jest dobrą o wiele tańszą alternatywą (ceny zaczynają się od 200 zł)

Na ebooku możesz czytać bez ładowania przez naprawdę wiele godzin ponieważ nie ma on podświetlenia i często czarno-biały ekran, do tego bez problemu poczytasz w pełnym słońcu.

Za to tablet na baterii wytrzymuje 2-3 godz ale szybko się ładuje ( ja najczęściej czytam w łóżku więc mój jest prawie bez przerwy podłączony. ) Do tego ekran jest podświetlany więc nie potrzebujesz lampki ani innego źródła światła. Na dworze w słoneczną pogodę raczej nie poczytasz bo praktycznie nic ni widać
      Plusem jest też wielofunkcyjność tabletu bo chodź te z tańszych nie są najlepsze to posiadają Wi-fi więc można bez problemu wykonać proste czynności w internecie.

Mi to pasuje jak na razie, jeśli tzw. elektroniczny papier z tanieje na pewno w taki zainwestuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka