sarcia1777 18.06.11, 21:20 We wrześniu idę do 6 kl. Nie wiem czy ma się czegoś bać ? Jak to będzie ? Jak było u was ? Chodzi mi o waszych nauczycieli i naukę. Pomóżcie proszę ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naomi. ₪ ø ||| ·o. 18.06.11, 21:25 bój się, nauczyciele cię zjedzą. ja was ludzi nie rozumiem. bałaś iść się do 5kl, czy do 2? wyobraź sobie, że w 6 bd to samo tylko ciupinke więcej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
music_forever Re: ₪ ø ||| ·o. 10.07.11, 17:43 Heh, kochana... Szósta klasa to nic. Masz swoją klasę, nauczycieli. Nauka wtedy to sama przyjemność... Pod koniec jest trochę stresu związanego z kompetencjami, i naborem do gimnazjum, ale poza tym, to jest świetnie! Nie masz się jak na razie czym martwić! Szybko zleci. Ja mam gorzej! Idę do pierwszej gimnazjum, gdzie nikogo nie będę znała. Nigdy nie byłam w tej szkole, i wszystko będzie dla mnie zupełnie nowe! Odpowiedz Link Zgłoś
mileylovexxx . 10.07.11, 19:10 Ej, zartujesz sobie tak? ty sie boisz 6 klasy? ja jak szlam do szostej to sie niesamowicie cieszylam. tylko pod koniec robi sie taka smętna atmosfera bo musimy sie rozstac i... tyle ;p Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex Re: ₪ ø ||| ·o. 11.07.11, 13:39 do pierwszej gimnazjum ? ja idę do pierwszej liceum... Odpowiedz Link Zgłoś
catherine26 Klasa 6! 12.08.11, 22:15 Jeśli chodzi o 6 klasę , to naprawde nie masz co się obawiać. Moim zdaniem była to jedna z najwspanialszych klas . Wiem, że pewnie obawiasz się testu po podstawówce , ale jednym słowem mówiąc nie jest najważniejszy. Wystarczy poprzypominać wiadomości , a jak będzie tak będzie. Moja klasa go olała , a i tak miała najlepszy wynik spośród klas 6. Oczywiście trochę się też działo . Było dużo śmiechu i frajdy , bo robiliśmy głupierzeczy ;p. Ale całą klasę 6 wspominam z łezką w oku . Odpowiedz Link Zgłoś
zabciaxxddd Re: ₪ ø ||| ·o. 30.08.11, 20:57 normalna tak jak wszystkie klasy tylko jest ważniejsza bo tu już masz prawdziwy test kompetencji i bardziej wpływa na twoją przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mimi094 Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 18.06.11, 21:25 ale nie ma się czego bać, przecież nie idziesz do innej szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka_us5 Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 18.06.11, 21:30 Tak! Będą zmuszać do morderczej pracy, a na komersie nauczyciele zaciągną do kuchni i zjedzą! Sama idę teraz do 6 i sie nie boje Odpowiedz Link Zgłoś
karo.linka Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 10.07.11, 19:42 Nie bój się nic Ci nie będzie! Oczywiście troche więcej nauki ale jak jesteś dobra uczennicą to wszystko będzie ok. Ja siebie samą zaszkodziłam bo w 6 klasie miałam średnią 5,0 nawet w 4 i 5 takiej nie miałam Pierwsza gim to też nic strasznego tylko oczywiście o wiele więcej nauki ale to wszystko to powtórzenie 6 klasy. I na dodatek dochodzi dużo przedmiotów.Mi doszło 7 ;/ Teraz idę do 2 i też nieciekawie bo będą jakieś egzaminy powtórzeniowe z 1 gim i na dodatek same nowe rzeczy do nauki Odpowiedz Link Zgłoś
karo.linka Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 10.07.11, 19:43 karo.linka napisał(a): > Nie bój się nic Ci nie będzie! Oczywiście troche więcej nauki ale jak jesteś do > bra uczennicą to wszystko będzie ok. Ja siebie samą zaszkodziłam bo w 6 klasie > miałam średnią 5,0 nawet w 4 i 5 takiej nie miałam Pierwsza gim to też nic s > trasznego tylko oczywiście o wiele więcej nauki ale to wszystko to powtórzenie > 6 klasy. I na dodatek dochodzi dużo przedmiotów.Mi doszło 7 ;/ Teraz idę do 2 i > też nieciekawie bo będą jakieś egzaminy powtórzeniowe z 1 gim i na dodatek sam > e nowe rzeczy do nauki *zaskoczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra25 Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 18.06.11, 21:29 wszystko bedzie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna23 ej no ! 18.06.11, 21:32 nie ma się czego bać ! to tylko klasa daje, będzie spoko, nie będzie trudno, uwierz mi. jak pójdziesz do gim. to będzie dla cb niezły szok więcej nauki, inni nauczyciele i wgl. inne otoczenie, ludzie inni.. więc nie martw się tym, będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia_25 ;x 18.06.11, 23:02 też idę do 6 i co? Wielu wkurzających kolesi którzy panoszą się po holu nie będzie więc się cieszę! < 33 Wgl. Ci sami uczniowie, koledzy, koleżanki, panie (No u mnie jedna inna ;P) kurde czego ty się boisz? Może tych testów na koniec 6? xD A i jeszcze to teraz wakacje będą więc pomartwisz się za ok. Półtora miesiąca! Odpowiedz Link Zgłoś
daisyw Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 18.06.11, 21:32 Ale czego tu się bać? Przecież wszystko będzie takie same,tylko trochę trudniejszy materiał. Nie rozumiem cię . Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 18.06.11, 21:37 nie ma się czego bać xD 6 klasa jest najfajniejszą klasą w całej podstawówce i szczerze? Piąta klasa gorsza w szóstej praktycznie powtarzacie resztę podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
by_moonlight Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 18.06.11, 21:41 Nie ma się czego bać. W szóstej klasie będzie dokładnie tak samo jak w poprzednich, tylko że nieco więcej nauki. Spokojnie, przetrwasz. :] Odpowiedz Link Zgłoś
lolisia_xdd Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 18.06.11, 21:41 najlepiej na świecie. ;d nauka, jak nauka. ; ) u mnie było dobrze. nie masz się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś
punkowna Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 18.06.11, 21:45 Nie, no co ty. Ja właśnie we wrześniu idę do gimnazjum i 6 klasa to powtórzenie 5 . Jest spoko . Odpowiedz Link Zgłoś
olcissia_1998 Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 18.06.11, 21:58 Ja w tym roku idę do I gimnazjum. Na początku też bałam się szóstej klasy Myślałam, że test będzie bardzo trudny, że będzie dużo nauki itp. Jednak nie było tak źle Szósta klasa, to głównie powtórzenie wiadomości z ostatnich lat i dodanie nowych. A test wcale nie jest trudny Fakt, próbny może nie być łatwy, jednak oficjalny jest prościutki Myślałam też, że będę miała mało punktów, słabą średnią i złe oceny, a jest inaczej. Spokojnie załapałam się na 4.1 i miałam 33 punkty Więc nie przejmuj się! Zobaczysz, ten rok szybko zleci Odpowiedz Link Zgłoś
song Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 18.06.11, 22:24 Przestańcie z wątkami typu "Boję się (np.)pierwszej gim.!Czy będzie tam trudniej?Kotki pomóżcie!xd". Boże,zjedzą was w tej szkole czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
karoola.006 odchodzę z 6 kl. ;< bd płakac...;< 18.06.11, 22:39 chcę i nie chcę odchodzic z tej szkoły... zrobiłabym wszystko, żeby moja obecna klasa była w takim samym składzie za rok, ale to niemożliwe.. ;< będzie dobrze. ;* Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatulka7 Re: odchodzę z 6 kl. ;< bd płakac...;< 23.06.11, 14:03 karoola.006 napisał(a): > chcę i nie chcę odchodzic z tej szkoły... zrobiłabym wszystko, żeby moja obecna > klasa była w takim samym składzie za rok, ale to niemożliwe.. ;< > > będzie dobrze. ;* ja mam to samo, na szczęście z mojej klasy aż 17 osób przechodzi do gim razem. ale nie chcę się zegnac z moją szkołą, teraz bd miała fizykę, chemię Odpowiedz Link Zgłoś
dorota856 Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 19.06.11, 09:36 Coś ty. Najlepszy rok, jak dotąd. Straszą tym testem, i w ogóle - a prawie każdy w klasie miał powyżej 30 pkt, ja osobiście - 36 (choć liczyłam na mniej). Super komers... Naprawdę, czego się tu bać? Rodzice tylko czasem ględzą rzeczy typu: UCZ SIĘ! TY MASZ ZDAWAĆ W KWIETNIU EGZAMIN!, a po egzaminie - o ocenach... Ale poza tym, sielanka, szczególnie po wypisaniu ocen. Ja idę do gimnazjum w innej szkole i mam straszny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
riki1246 Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 19.06.11, 09:53 Ja też idę do szóstej klasy i bez bicia przyznam się że też się boję... Najbardziej boję się że źle napiszę test kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
grenn_kicia Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 19.06.11, 12:02 Ja idę do 1gim. moja siostra do 1-ej liceum wiec pomyśl jaki to dla nas koszmar nowi nauczyciele i wogóle rozumiesz a 6 klasa jest właśnie spoko Odpowiedz Link Zgłoś
igusiaaa Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 19.06.11, 12:07 mało pamiętam, ale wydaję mi się, że 6 klasa jest najfajniejsza z tych sześciu lat podstawówki. to ostatni rok z tą samą klasą. cieszcie się sobą, bo wielu osób możesz potem nie zobaczyć. nauka, jak nauka. nie jest ciężko. egzamin też jest banalny, poza tym nie zależy od niego to, do jakiej szkoły się dostaniesz. nie ma się czym martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiaa Nie pamiętam.. 19.06.11, 12:50 Ja teraz idę do 2 kl LO więc to dopiero strach. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_ Re: Nie pamiętam.. 19.06.11, 23:33 nie bój się. każda klasa podstawówki jest fajna, ale myslę, że 6 najfajniejsza. spędzaj jak najwięcej czasu ze swoja klasą, bo potem się rozstaniecie poza tym, sprawdzian szóstoklasisty też nie jest jakiś straszny Odpowiedz Link Zgłoś
yzz. . 20.06.11, 18:22 Klasa, jak klasa. Zapewniam Cię, nie masz się czego bać. Ja sama w szóstej klasie, tak bałam się sprawdzianu końcowego, że przez cały tydzień nie mogłam spać. Nie popełniaj mojego błędu, przypadkiem. Wykorzystaj ten ostatni rok w szkole podstawowej żeby pobyć z przyjaciółmi, bo późniejsza rozłąka naprawdę boli, przekonałam się o tym na własnej skórze. Oczywiście, ucz się, ponieważ średnia do gimnazjum jest ważna, jeśli nie chcesz iść do rejonu. Mimo wszystko, nie bój się. Ja się bałam i zdało mi się to na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki3113 tu 21.06.11, 09:44 Nie jest tak źleSą testy,ale po za tym jest super.Na końcu roku będzie masakra mówie ci wszyscy będą płakać zawsze tak jest,a co do lekcji musisz się tylko trochę bardziej przyłożyć Odpowiedz Link Zgłoś
beemazzy :D 21.06.11, 10:20 ja szóstą klasę właśnie kończę i nie dość, że lepszą średnią, niż w czwartej i piątej klasie (co znaczy, że nauki nie ma wiele), to jeszcze jest to najlepszy rok, jaki kiedykolwiek miałam : ) nie masz się czego bać, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
elena98 Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 22.06.11, 20:05 Nic nie będzie nowego. Same powtórki itp. Ja właśnie kończę i średnią mam lepszą niż w piątej i czwartej klasie, wynik testu też nie był najgorszy. Tak więc nie ma się czym przejmować Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 22.06.11, 23:21 6 klasa? Dziewczyno, nie ma się czego bać. Podstawówka to beztroskie lata przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 23.06.11, 13:37 nie masz się czego bać Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 23.06.11, 13:46 nie bój sie . ja teraz skończyłam podstawówke, ale na koniec podst jest troche załatwiania z gimn i wgl . a nauki jest ociupinke więcej, ale nie jakaś makabra . Odpowiedz Link Zgłoś
98paula98 Re: 6 klasa - koszmar ? Pomóżcie ! 23.06.11, 14:15 ja własnie zakonczylam ten etap nauki, i mysle ze nie masz sie czego obawiac, jst tak jak w 4 i 5 tylko inny material, . a test szóstoklasisty jest lajtowy jest bardziej na logike niz na wiedze, jedyne czego sie uczylam to " zasady 5 palcow " ;p Odpowiedz Link Zgłoś
cotton.caandyy. tutaj! ja wiem 23.06.11, 14:17 wiesz co? jest więcej nauki. nie będę Cię owijać w bawełnę. w 6. już nie ma miejsca na takie zlewanie totalne. tak gdzieś na miesiąc przed testem zaczyna się masakra. bo nagle się nauczycielom przypomina,że muszą pocisnąć wszystkich. za to PO teście, już nie robi się nic takiego. ja idę do gimnazjum po wakacjach. ale czuję ,że to będą moje najbardziej zasłużone wakacje xd Odpowiedz Link Zgłoś