Dodaj do ulubionych

Linkin Park...

21.06.11, 19:17
Moje pytanie jest następujące - czy uważacie, że Linkin Park miał lepszą muzykę dawniej ??? Czy sądzice, że teraz grają gorzej??? Dla mnie to zawsze był wyjątkowy zespół którego słuchałam niemal cały czas. Prawie wszystkie piosenki znam na pamięć. Ciągle je nucę. Na jakiś czas o moim ukochanym zespole wiadomości przycichły, by zaraz potem znów zaskoczyć nową płytą. Czekałam, czekałam i .... i właśnie w tym problem. Nie słyszę już moich ukochanych ostrych brzeń jak kiedyś, a piosenki nie zapadają w pamięć po pierwszym odsłuchaniu. Nie uważam, że zespół jest teraz beznadziejny. Dla mnie dalej są świetni. Tylko gdzie ta moc płynąca z ich dawnych piosenek się zapodziała??? Jeśli uważacie inaczej to ok. O gustach się nie rozmawia. Tylko takie pytanie zadałam z ciekawości i chęci zbadania opini publicznej big_grin
Obserwuj wątek
    • elena963 Re: Linkin Park... 21.06.11, 19:22
      ja lubię ten zespół ale jednak wydaje mi się że kiedyś mieli lepsze piosenki ;D
    • lissa. Re: Linkin Park... 21.06.11, 19:24
      grają to co wytwórnia im narzuci i jak
    • trufla Re: Linkin Park... 21.06.11, 19:30
      Każdy artysta musi się zmieniać. Gdyby wciąż był taki sam nie byłby oryginalny, niepowtarzalny. I kiedyś i teraz tworzą naprawdę świetną muzykę. Jak już napisałam LP są prawdziwymi artystami. Nie ważne co tworzą, co śpiewają i jak to robią - wszystko wychodzi im super...
    • stuki hmmmmm 21.06.11, 19:32
      Ja ten zespół wielbię za wszystko. Ale to prawda ich piosenki teraz są bardziej spokojne bez tego "czegoś" big_grin Dlatego słucham tylko czasem ich nowych piosenek a tych najlepszych, ponadczasowych cały czas big_grin
    • sasetka54 Re: Linkin Park... 21.06.11, 19:38
      wszystko co zrobi Linkin Park będzie świetne , bo oni są świetni , ale brakuje mi brzmień z pierwszej płyty , Meteory itp.
      jednym słowem : brakuje mi Chesterowego darcia ryja ! big_grin
      • stuki Re: Linkin Park... 21.06.11, 19:40
        Popieram panią wyżej big_grin
    • elena98 Re: Linkin Park... 21.06.11, 19:48
      Ja bardzo lubię, wręcz kocham Linkin Park. Uważam, że mają świetną muzykę, teraz i dawniej. Jednak najwięcej moich ulubionych piosenek (m.in. "In The End", "A Place For My Head" itd.) pochodzi z pierwszej płyty zespołu. Podsumowując, stare kawałki są super, ale te nowsze też są bardzo fajne smile
    • linda Re: Linkin Park... 21.06.11, 19:52
      Moim zdaniem dawne piosenki linkink były dużo lepsze niż są teraz i sama to powiedziałaś. Mówiąc to na jedno wychodzi. Linkink już nie ten sam co kiedyś.
    • gabi_989 Re: Linkin Park... 21.06.11, 20:31
      Ja słucham LP od 2 lat i będę słuchać do końca..smile to prawda kiedyś mieli mocne rockowe a nawet można powiedzieć że metalowe piosenki. Ale czytałam wywiad z Chesterem i powiedział że wszyscy fani wiedzieli że będą tworzyć moce piosenki dlatego postanowili nagrać płytę z trochę spokojniejszymi utworami..smile mi i tak podobają się wszystkie ich piosenki. I te nowe, i te stare smile umiem wszystkie na pamięć;**

Pozdrawiam..smile
    • tinkerbellka Re: Linkin Park... 21.06.11, 20:32
      ja też uważam że Linkin był kiedyś bardziej "linkinowy" winkteraz ta muzyka jest taka jakaś inna.ale nadal są świetni wink
      • 11chester11 Re: Rick Rubin i moja recenzja A Thousands Suns! 21.06.11, 21:31
        Ohh, widzę ze ktoś stworzył temat o moim ulubionym zespole. Ja się wypowiem tak jak wszędzie bo to moja standardowa wypowiedź na temat nowej płyty LP:

Ich muzyka cały czas się zmienia co jest w nich super, bo starają się pokazać z każdej strony i mają gdzieś opinie na swój temat. Robią to co czują i nie mają prawa się znudzić. Chester ma 100% racji. Oni sami dojrzewają, ale i tak mają świetne poczucie humoru, potrafią być dziecinni jak i kiedy chcą. Mają niesamowite osobowości i to pomaga im tworzyć tak zróżnicowaną muzykę. Mało jest zespołów takich jak oni, a w dzisiejszych czasach czyli epoce Sweet Popu, nie są w ogóle doceniani. Nie tęsknię za starym LP i nie żałuje nowego, mam kilka uwag ale ATS to świetna płyta i po prostu jest jednym z dowodów że nasi Linkini potrafią grać wszystko co chcą. Chcą spróbować wszystkiego i idą na przód i na przód, a nie siedzą i trzymają się tego samego jak gwiazdy formatu Justina Biebera i Lady Gagi, bo nie wierzę by ci kiedykolwiek zagrali inaczej niż teraz. smile

Ps. Rick Rubin wyprodukuje kolejną ich płytę, a przypomnijmy że zrobił to z Minutes To Midnight i A Thousands Suns, a Rick na nich strasznie naciska wiec nie spodziewam się ostrzejszych brzmień.
        • 11chester11 Re: Tak zejdę z tematu... 21.06.11, 21:39
          Czego wam najbardziej brakuje w "nowym" LP, bo mi darcia ryja Chestera i więcej gitar, a mniej elektroniki. Ale prawda jest taka że Chester słabnie i już się nie podrze tak jak kiedyś... crying Miejmy nadzieje że wróci do normy!
        • stuki Re: Rick Rubin i moja recenzja A Thousands Suns! 21.06.11, 22:10
          Zgadzam się po części z tobą. Muszą się zmieniać, po to jeszcze bardziej zaciekawić fanów. Co wcale nie znaczy, że mają zaprzeczać samym sobie. Nadal jestem ich wierną fanką i kibicuję im. Ich piosenki z nowej plyty są bardzo fajne. Co nie zmienia faktu, że każdy ma inny gust i nie każdemu dogodzisz. Ty wolisz więcej muzyki takiej jaka tworzą teraz - i nic mi do tego, bo przecież to dalej Linkin Park czyli klasa sama w sobie. Ja po prostu wolałam chłopaków LP jako muzykę mocną ( te boskie gitary i mocny głos Chestera). Ja po prostu dlatego wolałam stary Linkin Park za czasów utworów takich jak " Numb", " Hit the floor", " Breaking The Habit" czy " Don't Stay". big_grin
          • jowita159 Re: Rick Rubin i moja recenzja A Thousands Suns! 22.06.11, 11:01
            W zupełności popieram.
            • jowita159 :P 04.07.11, 13:39
              Dodam jeszcze że mam nadzieję żę kiedyś znów zaczną tworzyć muzykę taka jaką grali za czasów " In the end" tongue_out
    • koralina94 Re: Linkin Park... 09.07.11, 01:16
      Może nie grają gorzej, ale inaczej. Jakoś nie przypadło mi to do gustu, ale sentyment zostajesmile Kiedyś mieli lepsze piosenki, inne brzmienie.
    • nicoole TU 09.07.11, 11:37
      Wg mnie nowe piosenki są bardzo fajne, ale starsze i tak lepszewink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka