Dodaj do ulubionych

Co myślicie o zakupach w ciuchlandach?

28.06.11, 19:22
Szmateksy, ciucholandy, ciuch-landy, pewexy, lumpeksy, i moja ulubiona nazwa - second handy. Mówimy na nie różnie, ale i tak każdy wie o co chodzi tongue_out Czy robicie tam zakupy czy uważacie, że nie ma tam po co chodzić? Ja chodzę do second handu przynajmniej raz w miesiącu xD Mieszkam w małym miasteczku i sklepy w których mogłabym się ubierać to jedynie House, Cropp i Reserved ;/ Niestety lubię ubrania w stylu Miley Cyrus - workowate bluzki, podziurawione rzeczy, które jest mi trudno znaleźć w tych sklepach. Czy nie sądzicie, że sklepy z używaną odzieżą dają możliwość stworzenia własnego oryginalnego stylu? A może nigdy nie włożylibyście ubrań z lumpeksu? smirk
Obserwuj wątek
    • serdel Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 28.06.11, 19:35
      Ja co drugie albo nawet więcej ubrań mam z ciucholandów ;> i to wcale nie dlatego że nie mam kasy na nowe , po prostu lubię mieć coś czego nikt tak łatwo nie będzie miała bo nie znajdzie tego w tych wszystkich sieciówkach . A na szmatach na pewno każdy znajdzie coś dla siebie;>
      • diamond_girl12 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 28.06.11, 20:24
        Nie kupuję tam, bo raczej nie znalazłabym tam nic dla siebie.
        Ale NIC nie mam do osób, które tam kupują.
        • magdalenka2008 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 28.06.11, 21:17
          mam pare rzeczy z ciucholandu. Po co mam kupować bluzke za 40zł jak mogę kupic za 2zł i nie będzie mi żal jak się starga. I jeszcze jedno: MAM PRAWIE 100% PEWNOŚĆ, ŻE NIKT NIE BEDZIE MIAŁ TAKIEJ SAMEJ BLUZKI CZY SPÓDNICY JAK JA smile
          • kara996 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 08.07.11, 12:33
            Chodzę do ciucholandu, lumpeksu itc.... tam można kupić te same ubrania co w markowych sklepach i to za bardzo niska cenę i można je przerabiać, podoszywać różne cosie i masz własne arcydzieło a przede wszystkim nie martwisz się że zniszczy czy pobrudzi bo i tak kosztował grosze smile smile
        • wicia15 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 28.06.11, 21:29
          Ja nie kupuję w ciucholandach, chyba że potrzebuję jakiejś bluzki na występ żeby ją podrzeć czy coś. Ale nie mam nic przeciwkawink
        • orka16 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 02.07.11, 19:13
          nie przeszkadzają mi osoby kupujące tam ale sama tam nie kupuję
        • lovciambruna niee 06.07.11, 17:21
          Ja tam nie kupuję. Może dlatego, że tata i babcia by mi na pewno nie pozwolili. Mama raczej tak. Osobiście wolę iść do chińczyka. Też nie mam nic do osób, które chodzą do lumpeksów. Moje koleżanki z klasy, kupują ciuchy praktycznie tylko tam.
      • abbey_girl Nawet spoko ... 28.06.11, 20:45
        Mam z ciucholandu dwie rzeczy : koszulę dżinsową, której szukałam bardzo długo (nie w ciucholandach) i spodnie, takie letnie. SH są nawet spoko, ale nie żeby się ubierać na co dzień, raczej znaleźć tam jakieś "perełki". Nic do nich nie mam (oczywiście kiedy ciuchy są czyste).
        • partyinthe_usa Moi :) 28.06.11, 21:13
          Ja w ogóle tam nie kupuję tongue_out kupuję tylko jak chodzę z mamą na "wielkie zakupy" smile to też dlatego, że nie mam potrzeby ciągłego kupowania czegoś nowego, wolę poczekać aż zbierze się kilka rzeczy i wtedy kupić. Nie mam nic do tych, co kupują w sh, ale sama pewnie tam nigdy nie pójdę. Jakoś mnie nie zachęca...
          • avrilkaskate Re: Moi :) 28.06.11, 21:24
            podpisuję się pod tym co napisała serdel
          • mhmm.zuz Re: Moi :) 28.06.11, 21:26
            Szczrze mówiac chciałabym znaleźćswoj ulub. i jedyny lumpex w którym miałabym zaprzyjaźnioną ekspedientke i w której dałabym radę wyszukac cos wyjątkowego. Niestety, nie ma w moim miasteczku zadnego takiego fajnego second hand'u . Troche nad tym ubolewam. A ciuchy kupuje wyłącznie w Galeriach.
    • kiwi to świetna sprawa. 28.06.11, 21:32
      Ja co drugie albo nawet więcej ubrań mam z ciucholandów [2]

na prawdę. niedawno znalazłam taką świetną bluzkę, której jeszcze nigdy nie widziałam. jak się dużo szpera (ja tak robię) to znajduje się świetne rzeczy. i markowe. w moim ulubionym lumpie jest wiele rzeczy marks&spencer. znalazłam tam kiedyś też singiel lennona i debiut lily allen, a także tenisówki, nowe z metką.
      • zoona...76 Re: to świetna sprawa. 06.07.11, 22:19
        ja tam nieraz idę jak z moją mamą jak jesteśmy w mieście. Nieraz kupie coś nawet fajnego. Są fajne bluzki. Ostatnio kupiłam śliczny sweterek.
      • busa18 Re: to świetna sprawa. 06.07.11, 23:23
        kiwi napisał(a):

> Ja co drugie albo nawet więcej ubrań mam z ciucholandów [2]
        >
        > na prawdę. niedawno znalazłam taką świetną bluzkę, której jeszcze nigdy nie wid
        > ziałam. jak się dużo szpera (ja tak robię) to znajduje się świetne rzeczy. i ma
        > rkowe. w moim ulubionym lumpie jest wiele rzeczy marks&spencer. znalazłam tam k
        > iedyś też singiel lennona i debiut lily allen, a także tenisówki, nowe z metką.
        Ja robię dokładnie tak samo i broń Boże nie mam nic przeciwko kupowaniu w lumpexach big_grin
    • pauliska1212 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 28.06.11, 21:40
      nic nie myślę, co kto woli xd
      nie kupuję tam i nie zamierzam w najbliższym czasie.
      • kolorowy_swiat Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 21.07.11, 11:45
        Ja osobiście nic bym nie kupiła z takiego sklepu .Ale jak kto woli
    • by_moonlight Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 28.06.11, 21:44
      Rzadko bywam. Niestety, nie udało mi się odnaleźć jeszcze "tego jedynego", w którym trafiałyby się rzeczy w moim stylu. Czasem pójdę np. z mamą i sama nie wiem, jak ona to robi, ale zawsze znajdzie coś dla siebie, a ja stoję, patrzę, przeglądam i nic nie potrafię dojrzeć. Jak widać nie jestem do tego stworzona. :] Ale nie ukrywam, że mam kilka rzeczy z second handów i - tak jak wspomniało kilka osób wyżej - mogę mieć pewność, że jeśli właśnie tam coś kupię, to niełatwo będzie znaleźć podobny ciuch.
    • mari86 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 28.06.11, 21:45
      Lubię łączyć ubrania z sh z drogimi ubraniami. W niektórych można znaleźć prawdziwe perełki i to dosłownie! big_grin
      • trendywendy Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 28.06.11, 22:53
        Tak co do tych perełek to całkowicie się zgadzam wink W moim ulubionym second-hendzie znalazłam m.in. koszulkę od Prady, bluzkę Dolce & Gabana i całe mnustwo ciuchów z H&M, Mark&Spenser i innych znanych firm ;p nigdy jednak nie kupiłabym butów, bielizny i kostiumów kąpielowych <fuj> uncertain jednak mój ulubiony dzień to środa kiedy wszystko jest za 1zł i wiem co teraz myślicie, że wtedy nic nie ma, ale jak wchodzę do sklepu rano zaraz po otwarciu to wychodzę z kełną, ogromną siatką ciuchów xD i to właśnie tych markowych ;p
    • eziek11 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 28.06.11, 23:23
      Nie mam nic przeciwko,sama mam parę rzeczy ;]
      To bardzo opłacalne, bo czasem są nawet rzeczy na wycenie np. z Cropp - jakaś bluzka, ale nie ma jednego guzika i wtedy od razu połowa ceny.. A więc po co mam taka kupować w sklepie za 50 zł, kiedy mogę za 30 ?? ;P Dobra sprawa.. Pamiętam, że kiedyś jak byłam mała, to mama mnie często zabierała do SC, ale potem powstało u nas w mieście trochę tych galerii i dużo sklepów,dlatego jakoś tak się przestało chodzić. Ale jeśli chodzi o takie normalne sklepy to kupuję prawie zawsze na wyprzedażach, bo ceny są po prostu masakryczne... ;// Nie wiem czy to tylko ja jestem taka dziwna? Bo moje koleżanki mają odmienne zdania..
      • eziek11 -,- 28.06.11, 23:25
        taaa, z tą bluzka to bardzo mądra jestem,wiem.. napisałam że połowa ceny,więc wtedy nie 30 tylko 25 zł ;p
        wiem,że to mało ważne,ale żeby ktoś sobie nie pomyślał,że jestem taka tępa, po prostu się nie zastanowiłam ;]
    • avilka Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 29.06.11, 09:36
      Ostatnio przekonałam się do SH. Kupiłam ostatnio 2 śliczne bluzki, takie rozszerzane, co lecą na jedno ramię, bluzkę w kwiatki, dłuższy sweterek w paski i krótki na wiązanie, fajną bluzkę z krótkim rękawem. Trzeba tylko dokładnie, po kolei przeglądać, najlepiej przymierzyć. Byłam wczoraj z przyjaciółką - we dwie raźniej big_grin
    • olcissia_1998 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 29.06.11, 09:57
      Ja sama mam dużo ciuchów z ciucholandów wink

Nie wiem, dlaczego moje "koleżanki" (sądzę, że w gimnazjum nawet "cześć" nie powiemy sobie na korytarzu) uważają takie sklepy za beznadziejne. Czasem są lepsze od markowych. A raz w SH znalazłam taki fajny sweter z H&M. Niektóre ciuchy są markowe w lumpeksach, ale za to bardzo tanie smile
      Wolę wydać 2 zł w takim sklepie, niż max.. 180 zł na byle jaki ciuch.
    • anahi_loveyou Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 29.06.11, 10:17
      nie lubię tam chodzić i nie zamierzam .
      • aggg Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 21:16
        Popieram. Nie mogłabym ubrać czegoś co miał na sobie jakiś inny obcy człowiek. Po prostu mnie to... obrzydza.
    • ann_eta Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 29.06.11, 10:20
      ja myślę, że to nie jest złe, że ludzie tam kupują. w końcu po to te sklepy są tak? chodzi tylko o to, że moim zdaniem bardzo trudno znaleźć dobry second-hand. niektóre sklepy tego typu to po prostu "śmietniki", gdzie przywozi się rzeczy, które ludzie wyrzucili na ulicę, bo nie mieli co z nimi zrobić. takie mam wrażenie. w moim miasteczku tak jest - nie ma porządnego sklepu z ubraniami, na czym zależy nastolatkom, a za to pełno tego typu lumpeksów, gdzie i tak nie można znaleźć nic ciekawego.. oczywiście, na pewno zdarzają się fajne second-handy, gdzie można się nieźle ubrać za grosze, ale ja się z takim jeszcze nie spotkałam, a przyznam, że czasami je odwiedzam ; ))
      • milcia24 SH 06.07.11, 14:18
        Ja mam tylko jedną bluzkę z SH, bo u mnie w miasteczku nie ma fajnego ciucholandu...sad Fajnie macie że znacie takie fajne SH z markowymi ciuchami
    • laleczka. Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 29.06.11, 10:20
      Z ciuchlandów mam 3 piżamy i jedną spódnicę, ale nie lubię tam kupować
    • frosting Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 29.06.11, 11:04
      a ja chyba jestem jedną z nielicznych na kotku, która jest uzależniona od ciuchlandów smile
      jeżdżę zawszę co sobotę z mamą do takiego jednego na wyprzedaż. Ciuchy tm nie są tanie, bo czasem nawet zwykła bluzka kosztuję 20zł, a na wyprzedaży wszystko po 1,5 zł. Moja szafa jest pełna takich rzeczy, mogę spokojnie powiedzieć, że 90 % rzeczy mam ciucholandów. Nie chodzi o to, że mnie nie stać- po prostu jakoś od dziecka nie lubiłam chodzić po galeriach i tak mi zostało. Kupując w SH mogę sobie nakupić ( powtarzam się ) ciuchów a potem nie będzie mi żal ściuchać bluzki za 1,5zł smile moje miasto jest wgl nazywane miastem aptek i ciuchlandów, więc prawie co 300m mam jakiś sklep z używanym,i rzeczami. Z 15 godz. by zeszło, aby objerzeć ciuchy w tej częśc, w której mieszkam. Mam kilka ulubionych, ale chodzę praktycznie do wszystkich. A teraz nadchodzą wakację, więc się obkupię jeszcze bardziej smile

kurczę, trochę się rozpisałam.
      • anja_ Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 01.07.11, 21:43
        kupuję tam koszulki, spodenki/spodnie, bluzy i sweterki. moja szafa jest w 80% zapełniona ciuszkami z sh. lubię moment, w którym znajduję coś niepowtarzalnego (mniej ten, w którym okazuje się, że ten łaszek jest na mnie za mały lub baardzo za duży). odkąd pierwszy raz weszłam do lumpka to teraz już nie wyobrażam sobie, żebym kupiła bluzkę za 50 zł ;pp

lumpeksowiczki - ŁĄCZMY SIĘ <33
      • petka Uwielbiam! 02.07.11, 21:05
        Byłam sceptycznie do nich nastawiana, ale jak raz poszłam z mamą, matko! Kupiłam sobie śliczną spódnicę granatową z new looka i bluzkę, sweterek z h&m i bluzkę, bluzę z cubusa. Teraz już wiem, że nie trzeba wydawać majątku, żeby mieć fajne i markowe ciuchy wink
      • koniara13 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 04.07.11, 12:58
        czasem chodzę i coś kupuję wink
    • katsuumi_17 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 02.07.11, 16:59
      Lubię sh. Mozna w nich znalezc ciekawe cudenka.
    • meggi_13 02.07.11, 17:07
      Sa jak najbardziej w porzadku. Dawniej chodzilam do nich dosc czesto, ale teraz przestalam. Chociaz, jesli ktos cala swoja szafe ma z ciucholandu, to wg mnie jest to troche dziwne ...
      • paramorehayley_ jak najbardziej. 02.07.11, 17:14
        przynajmniej masz pewność, że nikt w okolicy nie będzie miał takiej samej bluzki etc.
        i za grosze możesz kupić rzeczy w idealnym stanie.
    • anulka Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 02.07.11, 18:27
      sama tam nie kupuje ale nie uważam że to coś złego
    • seneka4 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 02.07.11, 18:49
      W moim mieście nie ma fajnych ciucholandów. Byłam w kilku i nic nie znalazłam. Sama tandeta niestety. ;/
    • made_in_italia hmm . 02.07.11, 18:57
      Nie mam potrzeby kupowania ciuchów w lumpeksach, bo znajduję swój styl w takich sklepach jak H&M, ale nie wyśmiewam się z innych. Czasami chodzę po rynku i wstępuję na bazarki, tam nie ma markowych ciuchów ale niektóre są genialne.
    • rememberina Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 02.07.11, 19:28
      Kupuję w ciuchlandach smile
    • nessy96 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 02.07.11, 19:28
      U mnie w mieście nie ma fajnych ciucholandów ale czasem cos się znajdzie, np. mam stamtąd fajne jeansy. Ogólnie wole kupować ubrania w sklepach typu H&M, ale nie mam nic przeciwko osobom kupujacym w ciucholandach.
    • vampiresfan Re: Lubie 02.07.11, 20:17
      Nie ma w nich nic złego, ostatnio jest na nawet na nie moda smile W lumpeksach można znaleźć ciekawe rzeczy, kupić ubrania znanych projektantów za grosze. Oczywiście nie w każdym lumpeksie takie rzeczy są

Jak mam czas to odwiedzam ciucholandy, co 2-3 tyg. i często znajduje b. ładne rzeczy
    • luuluu tu. 02.07.11, 20:30
      Myślę , że to okropne i nigdy PRZENIGDY nie wejdę nawet do takiego sklepu. Jeśli ktoś nie ma pieniędzy , są takie sklepy jak ,,Carrefour" gdzie na stoiskach z ciuchami można upolować np. strój kąpielowy za 20 zł (!) albo japonki za 5 czy 10 zł. W Tesco też tak jest , w Lidlu i jakie jeszcze tam sklepy. Lumpeksy są okropne , nawet jeśli nie byłoby mnie stać na markowe ciuchy , w takich sklepach jak Tesco można kupić zwykłe ubrania za BAAAAAARDZO niskie ceny. W wielu miastach są również tzw. ,, targi " gdzie sprzedają nowe , zwykłe ciuchy , za bardzo niskie ceny np. bluzka po 20 zł albo sandałki po 25 zł. Tylko że zazwyczaj te ciuchy sprzedają Rumuni czy jacyś inni czarni , ciemni ludzie. Są też podróby Nike i Adidasa za bardzo małe kwoty. Więc to jest rozwiązanie. Lepiej zamiast używanej bluzki z lumpa za 2 zł , iść do Tesco i kupić w miarę porządną za 5 zł czy coś.
      NIGDY przenigdy nie kupię w lumpeksie. NIGDY !
      Pozdrawiam. wink
      • kiwi a chociaż kupiłaś coś tam? 11.07.11, 15:24
        z twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie. ja wolę kupić bluzkę za 2 zł z lumpa, jakiej nikt nie będzie miał, niż z przeceny z sieciówki, gdzie mam pewność, że na pewno kogoś kiedyś w takim czymś zobaczę...
    • smileyy776 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 02.07.11, 21:14
      nie wiem może .. nie przepadam za lumpeksami. chociaż mam 2 oryginalne bluzki z Ed Hardy wink) nowe są .
    • a_vie Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 03.07.11, 17:11
      tak często chodzę po drodze do sh z prostego powodu-jest tam po prostu tanio.
      są bluzki i inne pierdoły po kilka złotych, które mimo, że były używane są w idealnym stanie(innych nie kupuję), a to świadczy o dobrej jakości. nie wyobrażam sobie dać więcej niż 5 złotych za kawałek szmaty z np. new yorkera, który rozpierdzieli mi się jeśli nie w przymierzalni to przy pierwszym nałożeniu. max. do pierwszego prania wytrzyma. a ile oni chcą za te szmaty? 4 dychy co najmniej! 4 dychy to oni mi powinni zapłacić za to, jeśli ubiorę coś takiego. dziękuje dobranoc.
    • estrellaa Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 05.07.11, 14:28
      nie kupuje w takich sklepach choć generalnie nie mam nic przeciwko . po prostu w mojej okolicy nie ma takich second-handów , w których byłoby coś nadającego się do użytku . sklepy z mojej miejscowości śmiało można nazwać ciucholandem , szmateksem , bo nazwa ' second-hand ' jest przeznaczona dla bardziej luksusowych sklepów tego rodzaju .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka