30.06.11, 14:25
Parę dni temu pomalowałam paznokcie na dość intensywny żółty. Po chyba dwóch dniach je zmyłam i zobaczyłam, że mam zafarbowaną płytkę paznokcia na żółto. Jak to zmyć?? Oczywiście, zmywaczem nie schodzi. Proszę, pomóżcie, bo to naprawdę wygląda obrzydliwie, a jutro jadę na wakacje.
Obserwuj wątek
    • angie2 Re: :'( 30.06.11, 14:25
    • elena963 Re: :'( 30.06.11, 16:36
      Może spróbuj innym zmywaczem ;p
      • czekooladowaaa. Re: :'( 30.06.11, 17:24
        po czasie zejdzie
    • florcia08 Re: :'( 30.06.11, 17:28
      No problem, zamaluj innym lakierem.????
      • song Re: :'( 30.06.11, 17:39
        Z czasem zejdzie,a na razie używaj jakichś bezbarwnych lakierów z odżywką do paznokci.
        • eminem535 Ja wiem !!!!!!! 30.06.11, 18:00
          Zmyjesz do sokiem z cytryny,przekrój cytrynę na pół i przemyj tą połowa paznokcie smile

Mam nadzieję,że pomogłam kiss
          • eminem535 To* sory ;D 30.06.11, 18:01
      • kolorowy_swiat Re: :'( 16.07.11, 20:59
        pomaluj innym lakierem a następnym razem jak będziesz malować tym żółtym to przedtem pomaluj bezbarwnymsmile
    • deedee ^_^ 30.06.11, 18:10
      moja koleżanka też tak miła i sam jej zszedł ale nie powiem Ci po jakim czasie bo nie wiem .
    • kiwi odżywką teraz musisz malować paznokcie... 30.06.11, 18:18
      nie normalnymi lakierami. takie kolory jak intensywny żółty czy zielony barwią płytkę paznokcia. jeśli chcesz tego uniknąć, najpierw maluj płytkę paznokcia odżywką/bezbarwnym lakierem, a takich śladów nie będziesz miała c;
    • linka14 Rabarbar 30.06.11, 18:33
      Może jest to głupie i nie jest to lakier, ale ostatnio po zbieraniu jagód, jak miałam przebarwioną płytkę i ogólnie palce filetowe, babcia poradziła mi urwać rabarbar i tym sokiem co w nim jest przemyć ręce. Co prawda nie do końca siny kolor zszedł, ale ciut na pewno. A biorąc pod uwagę to, że masz na paznokciach o wiele jaśniejszy odcień to powinno zadziałać tyle, że nie wiem czy na lakier.. ale spróbuj. (Może pomaluj poprostu paznokcie na jakiś inny intensywny kolor, może różowy albo brzoskwiniowy. Być może wtedy płytka zafarbuje się na ten kolor) Pozdrawiam! wink
      • k. Re: Rabarbar 30.06.11, 18:59
        Miałam (mam nadal) ten sam problem. Trzymie mi to od połowy maja, ale już schodzi i prawie nie widać. Nic z tym nie da się zrobić, musisz to przeczekać. Najlepiej, tak jak już ktoś tu napisał, pomalować na inny kolor. Ja malowałam cały czas na niebieski (Blue Shock z Avonu, polecam!) i nic nie było widać.
    • katsuumi_17 Re: :'( 30.06.11, 19:00
      Mam tak samo z zielonym ;/
      • domaa Re: :'( 30.06.11, 23:17
        ja tak miałam z niebieskim, ale to był taki mocny, mocny niebieski, masakra.
        • blackcafe ? 30.06.11, 23:31
          JEST COŚ TAKIEGO JAK BAZA POD LAKIER, zapamiętaj.
          rok temu też miałam ten problem. a więc - czekaj.
          ja jedyne co robiłam, to nie martwiłam sie i używałam odżywek regenerujących, które można było używać jako baz na paznokcie, potem malowałam zazwyczaj na beżowy kolor, ale zdarzały się też te intensywne.
          więc.. nie martw się tym, ze są wakacje, zacznij dbać o paznokcie (;
          • bbika Re: ? 02.08.11, 02:02
            Popieram. Baza pod lakier. Teraz z tym nic nie zrobisz, zostaw to. I lepiej nie zamolowywać innym kolorem, daj paznokciowi oddychać.
    • gorzata.14 Re: :'( 13.07.11, 17:35
      Za jakiś czas ci to zejdzie. A teraz pomaluj sobie paznokcie na jakiś kolor żeby nie było tego widać albo stosuj odżywkę na paznokcie.
      • magnaw18 Re: :'( 02.08.11, 08:24
        Odżywka na paznokcie . Następnym razem używaj Top Coat, to nie zafarbuje wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka