13.07.11, 12:52
hejka. zastanawiam sie nad kremami do depilacji. jeszcze nigdy nie próbowałam. czy taki krem można stosować wszędzie ( w sensie ze na całe ciało) i czy jest skuteczny?
Obserwuj wątek
    • niezniszczalna Hmmm... 13.07.11, 17:52
      Używałam ;P Efekt utrzymyje się dłużej niż golenie chociaż krem nie usuwa wszystkich włosków.uncertain Chyba, że kupisz drogi to wtedy może usunie wszystkie.tongue_out
      Plusem jest to, że nie boli, ale wkurzające jest to, że trzeba długo czekać ok.10 min.
      Według mnie lepszy jest depilator ;p
    • ilona3 Re: Depilacja 13.07.11, 18:11
      ja używam, nie usówa całych włosków, strasznie śmierdzi i szybko włoski odrastają nie polecam
    • lace Re: Depilacja 11.08.11, 17:38
      Dla mnie to więcej paćkania się z tym niż jakiś efekt.
      • agunia1098 Re: Depilacja 13.08.11, 11:35
        ja używam zwykłej maszynki
    • mysiuniaxpp Re: Depilacja 24.08.11, 19:27
      stosowałam krem do depilacji. depilowałam nim nogi tongue_out no nie powiem ale się sprawdził ;]
      smarujesz nogi tym kremem tylko musisz nałożyć gęstą warstwę. czekasz 10-20 minut i zmywasz go i gotowe tongue_out
      a czy można go używać na całym ciele to nie wiem dokładnie ja używałam go tylko na nogach. ale z tego co na nim wyczytałam to nie można go używać w miejscach intymnych ;P
      • rock_lovu Re: Depilacja 24.08.11, 19:40
        Depilator lepszy lub zwykła maszynka, po co się w tym "paćkać" ;P?
      • kama552 Re: Depilacja 24.08.11, 19:41
        dla mnie jest okropny używam maszynki, bo dla mnie on śmierdzi i trzeba długo czekać i dużo z tym zabawy uncertain
    • olusi1a Re: Depilacja 24.08.11, 19:43
      Używałam i jestem zdania, że zdecydowanie lepsza jest maszynka lub depilator. Strasznie dużo z ty paćkania i trzeba długo czekać, a na dodatek efekt nie jest do końca zadowalający. Co do tego czy można na całe ciało, to są takie specjalne do miejsc wrażliwych i można je używać od okolic bikini. Pozdrawiam.
      • pomyluna_ Re: Depilacja 24.08.11, 19:53
        krem nie jest dla mnie, mam wrażliwą skórę i bardzo mnie podrażnił, ten najdelikatniejszy. Ogółem - dużo paćkania, uczula ; Nie polecam .
    • zuziafuzia Re: Depilacja 24.08.11, 20:10
      kremem depiluję uda od tyłu bo maszynką nie potrafię dokładnie wygolić confused. Efekt zadowalający, używam veet dla skóry wrażliwej czekam ok. 5 min po czym zmywam go dodaną "szpachelką". Nie wiem czy ten akurat nadaje się do całego ciała, wiem natomiast że są również firmy veet specjalnie do rąk, okolic bikinii i do twarzy. Przejdź się do rossmana i poczytaj etykiety smirk<br />
      Pozdrawiam serce
      • wiki3113 Re: Depilacja 24.08.11, 20:18
        Używam kremu i efekt mnie zadowala.
    • collage Re: Depilacja 24.08.11, 20:18
      Odradzam. Dużo z tym pracy, sprzątania i nic poza tym. Po pierwsze okropny, przytłaczający zapach już po otwarciu. A kiedy się go nałoży na włoski śmierdzi jeszcze intensywniej. Po drugie zalecane jest trzymanie 6 minut (zależy od producenta) ale to zdecydowanie za mało. Nawet gdyby się trzymało godzinę to i tak wszystkich włosków nie usuniesz. Za te 20 zł mogłabyś mieć 4 maszynki i mniej z tym zawodu.
    • blackout. Re: Depilacja 24.08.11, 20:25
      ja używałam i moim zdaniem jest skuteczny. czekasz 10 min. i potem zdrapujesz ten krem i włoski xd czy na całe ciało to nie wiem. ja używam tylko do nóg. jest też oddzielny do rąk i oddzielny do okolic bikini.
    • paja96 depilator 24.08.11, 20:26
      ostatnio zainwestowałam (tzn moja mama) w depilator firmy Brown i szczerze ci powiem, żełuję że tyle czasy i pieniędzy zmarnowałam na kremy do depilacji i maszynki do golenia. Depiluję nogi dopiero od miesiąca, ale już teraz robię to bardzo rzadko, włosy które odrastają są jaśniejsze i słabsze.
      A gdyby nie wystarczyło mi silnej woli, mogę zmienić główkę na golarkę i wszystko idzie bardzo gładko.
      www.braun.com/pl/female-grooming/silk-epil-epilators/silk-epil-7.html
      co prawda, nie jest najtańszy, ale w przeliczeniu na dalsze lata, to była bardzo droga inwestycja.
      SZCZERZE polecam
      xo xo
      • chilling heeeeeem 24.08.11, 20:53
        krem do depilacji jest taki sam jak golarka. Tylko że on wypala włosy,oczywiscie bez cebulek, a golarka je ścina = efekt taki sam , tylko że krem śmierdzi.
        depilator i plastry są dużo lepsze bo wyrywają z cebulką = co oznacza że boli.
        ja ogólnie tak na szybko to używam maszynki , i jeśli mam więcej czasu plastrów i jestem zadowolona z ich działania ;]
    • gorzata.14 Re: Depilacja 24.08.11, 21:28
      Nie używałam tego.
    • seneka4 Re: Depilacja 24.08.11, 21:30
      Kremy są najlepsze do depilacji miejsc intymnych. Żeby ogolić się pod pachami i nogi kup sobie maszynkę.
    • nessy96 Re: Depilacja 24.08.11, 21:36
      używam. rzeczywiście zapach niezbyt przyjemny, ale jest skuteczny( przynajmniej ten z veet).
    • alicecullen Depilacja 25.08.11, 10:52
      kremów do depilacji nie polecam smile włoski po nich wypadają ale nie wszystkie, na jgorzej jest w okolicach bikini ponieważ tam włoski sa najgrubsze aby uzyskać perfekcyjny efekt po kremie do depilacji nalezy jeszcze przejechać depilatorem lub maszynką do golenia. osobiscie uważam ze najlepsze są plastry na wosku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka