Dodaj do ulubionych

obgryzanie paznkoci : /

24.07.11, 21:16
No to chodzi o to, ze obgryzam paznkocie -.-*
Wkurza mnie to, bo chce w koncu zaczac malowac paznkocie, a ciagle mam ochote obgryzac ; /

Macie jakies dobre sprawdzone sposoby ? : )

+ przepraszam, ze nie ma polskich znakow, ale klawiatura mi sie pieprzy -.-*
Obserwuj wątek
    • kotek.bieberka Błagam piszcie, to dla mnie bardzo ważne. 24.07.11, 22:27
    • kotek.bieberka Jest Tu ktoś ? : | 25.07.11, 12:08
    • alexis69 Re: obgryzanie paznkoci : / 25.07.11, 12:12
      zamocz ręce w occie shock
    • gorzata.14 Re: obgryzanie paznkoci : / 25.07.11, 13:21
      To nie obgryzaj. Proste -.-
    • nikawika Re: obgryzanie paznkoci : / 25.07.11, 20:11
      kup sobie jakiś gorzki żel. i pomaluj nim paznokcie, smakuje okropnie. xdd
    • ilovevampires16 Re: obgryzanie paznkoci : / 31.07.11, 11:20
      Są specjalne preparaty [gorzkie] w aptekach. Mnie mama od małej pilnowała i przestałam obgryzać. Może poproś kogoś z kim spędzasz dużo czasu, żeby Cię pilnował.. Jak ktoś będzie Cię wspierał będzie Ci łatwiej big_grin
    • milus Re: obgryzanie paznkoci : / 31.07.11, 23:29
      Mam ten sam problem, to chyba jakies rodzinne, bo siostra tez obgryza. Mama kiedyś też tak robiła, ale opowiadała, e kiedy zaczęły jej się chłopcy podobac - przestała wink No nie wiem..
      Próbowałam już wielu rzeczy, nawet pomalowałam, bo niektórzy sądzili, że jak sie ma ładne to sie nie obgryza, bo żal ich- ale co tam, nie pomogło. Przez ok. rok nie obgryzałam, z silnej woli. Miałam nawet raz tak ładnie zrobione na wesele, ale potem zwowu się zaczęło i też chcę przestać. Moim zdaniem silna wola jest tylko p[otrzebna, nic więcej wink)) Życze powodzenia smile)
    • cotton.caandyy. Re: obgryzanie paznkoci : / 31.07.11, 23:36
      mam to samo. ale zapuszczam, niestety tylko na wakacje ,bo w roku szkolnym gram na wiolonczeli więc ... ;// no ale :
      -w rossmanie możesz kupić gorzki bezbarwny lakier do paznokci za ok.2 zł
      - pomaluj na jakiś fajny mocny kolor- wtedy od razu ci się przypomni. jak zaczęłam malować na czarno a potem też na czarny pękaący, a jako bazę kolor róża-przestałam wink
    • cukiereczek.. silna wola ^^ 31.07.11, 23:48
      heh mój pierwszy wpis od niepamiętnych czasów big_grin

liczy się silna wola inaczej nie dasz rady wink teraz co prawda też obgryzam tongue_out ale w każdej chwili mogę przestać ;] właściwie to dzisiaj sobie postanowiłam, że znowu będę dbała. Jakiś tydzień temu miałam długie, zadbane, pomalowane to obcięłam -.- żałowałam, bo tylko w wakacje mam okazję żeby zapuszczać gdyż trenuję koszykówkę ^^

powodzenia i duuuuuuużo silnej woli życzę ^^

PEACE!
    • majoolowa Re: obgryzanie paznkoci : / 01.08.11, 11:53
      Eh, znam skądś ten problem. Też staram się to zwalczyć i ciężko mi to idzie. Ostatnio stosuję metodę "brzydki smak", czyli albo maluję paznokcie odżywką do paznokci i jak się je obgryza to jest masakryczny smak i to mnie odpycha, albo jak posmaruję ręce Carexem, to również jak się próbuje obgryzać to jest masakryczny smak i to odpycha i już tak bardzo nie obgryzam. ;D
    • sandrolaxd Re: obgryzanie paznkoci : / 01.08.11, 22:20
      Też kiedyś miałam ten problem, teraz już dawno przestałam. Chyba od roku już nie obgryzam i nie mam zamiaru wgl. Kup sobie jakiś gorzki lakier czy coś.
    • magnaw18 Re: obgryzanie paznkoci : / 02.08.11, 08:27
      Hm.. ja postanowiłam przestać i przestałam - Silna wola, ale jeżeli nie masz to są jakieś lakiery przeciw obgryzaniu .
    • agunia1098 Re: obgryzanie paznkoci : / 02.08.11, 14:20
      tez mam ten problem
      • paula11 Re: obgryzanie paznokci: / 03.08.11, 10:43
        mam ten sam problem co ty. też obgryzam paznokcie ;/ próbowałam już gorzkiego lakieru do paznokci - nie pomogło. ale teraz strasznie zapragnęłam móc malować sobie paznokcie na jakieś fajne kolory i już nie obgryzam... to tak samo przyszło, zaczęłam po prostu zazdrościć koleżankom ładnych, zdrowych i dlugich paznokci. a jak mam ochotę poobgryzać paznokcie to po prostu "zajmuję" czymś ręcę np. jem ciasteczka ;D najważniejsza jest jednak silna wola, bez tego nic nie osiągniesz ;>
      • madzixx122 Re: obgryzanie paznkoci : / 01.09.11, 18:15
        pomaluj paznokcie lakierem takim niedobrym lub śmierdzącym i wtedy bd mniej obgryzać...
        albo mocz w czymś co jest niedobre lub dla cb obrzydzające .!
        Bd sie brzydzić .! ;Dwink
    • monia12xd Re: obgryzanie paznkoci : / 03.08.11, 15:09
      ja też obgryzałam ale to było wcześniej, teraz jak sobie zapuściłam to takie ładne mam , to chyba jedna z niewielu części moje ciała która jest ładna -,-

wiesz co ja nic z tym nie zrobiłam po prostu jakoś mi się już "nie chciało" obgryzać. tongue_out
    • Re: obgryzanie paznkoci : / 03.08.11, 17:24
      Słyszałam, że są takie specjalne odrzywki, czy lakiery bezbarwne, albo i nawet kolorowe, które mają gorzki smak. Więc jeśli sobie nim pomalujesz paznokcie i będziesz chciała wziąć je do buzi będą miały nieprzyjemny smak i w ten sposób odechce ci się je obgryzać. Wątpię, że to pomoże, ale warto spróbować.wink
    • invisible_to_u Re: obgryzanie paznkoci : / 03.08.11, 17:54
      No właśnie malowanie paznokci jest na to sposobem ! wink
      Miałam identyczny problem, więc pomalowałam paznokcie. Specjalnym lakierem. Był taki gorzki... No i w ogóle palców do buzi nie mogłam brać. Od tamtej pory wcale nie obgryzam paznikci, może czasami skórki, no ale to już co innego... ;P
      • sznuurowka Re: obgryzanie paznkoci : / 03.08.11, 19:25
        Kiedyś obgryzałam, ale jakieś 3 miesiące temu przestałam, tak jakoś bez żadnych lakierów itp. poprostu silna wola wink
        • szalona12345 Re: obgryzanie paznkoci : / 03.08.11, 22:06
          Kup sobie lakier , ale gorzki w smaku smile.
    • pola16 Re: obgryzanie paznkoci : / 06.08.11, 20:28
      Też kiedyś miałam ten problem. Zaczęłam zauważać, że dziewczyny mogą sobie malować i mają ładne pazurki. A ja? No właśnie nie... To mnie zmobilizowało, do zaprzestania tego, a teraz, gdy najdzie mnie na to ochota próbuje się powstrzymać. Częściej maluje je sobie. Owszem są nie najpiękniejsze, ale pomalowane są takie inne i nie chcę marnować czasu poświęconego na malowanie (podczas obgryzania lakier odpryskuje, czy coś w tym stylu).
      • estrellaa Re: obgryzanie paznkoci : / 06.08.11, 21:54
        gorzki lakier do paznokci . proste .
        • partyinthe_usa Estrella 26.08.11, 10:32
          To wcale nie takie proste. Wiem, bo sama miałam ten problem od 1kl sp do...około drugiego semstru 6 klasy. I żadne lakiery tu nie pomagają. Chyba, że ktoś nie jest od tego uzależniony. Ja miałam kilka podejść, i dopiero za chyba 5 czy 6 sie udało. Teraz sie tego brzydze, nie wyobrażam sobie, że to rzeczywiście robiłam...siła woli. Tak jak przy każdym nałogu...możesz powiedzieć komuś, żeby zwracał Ci uwagę, jak zaczynasz obgryzac...moja mama mi ciagle zwracała smile ale sie udało. Uwierz mi, jest niezła przyjemność z malowania nieobgryzionych paznokci. Weź pilnik w dłoń i spiluj obgryzienia, żeby były równe. Powodzenia kiss
        • trusskawcia Re: obgryzanie paznkoci : / 26.08.11, 10:50
          Ja to tam maluję w weekendy lub wakacje na ciemny (czarny, czerwony) lakier i czekam aż urosą.

ALe bez silnej woli nic nie zdziałasz.
    • mary_ Re: obgryzanie paznkoci : / 26.08.11, 10:50
      'Gorzki paluch'.
    • cookie18 Re: obgryzanie paznkoci : / 26.08.11, 11:16
      ja obgryzałam paznokcie ale jak zaczęłam malować to jakoś przestałam wink

wiec najpierw sobie pomaluj to może przestaniesz obgryzać big_grin
    • americano Re: obgryzanie paznkoci : / 27.08.11, 22:25
      mam taki sam problem ... znaczy jak juz wymaluje to nie gryze jakis czas, a potem znowu. kiedys malowalam je jakims gorzkim lakierem, ale nic nie dalo. ostatnio zrobilam sobie wzorki na palcach lakierem i nie grryze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka