Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ?

27.07.11, 13:08
z pocącymi pachami? sad

Ciężko mi z tym żyć. Pachy pocą mi się już prawie 6 lat. Biorę prysznic, posmaruję się dezodorantem i po chwili już mokre plamy + nieprzyjemny zapach.
To, że mam mokre pachy mogę przeżyć, ale może któraś z was wie jak pozbyć się lub sprawić żeby zapach nie był tak bardzo nie przyjemny?

Proszę Was o pomoc. Z góry dziękuję za rady.
Obserwuj wątek
    • dewiacja Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 13:12
      Proszę - tylko nie dermatolog - odpada. Brak kasy indifferent
      • mary_ Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 13:16
        Jak z kasą cienko to nie za dobrze. W aptece można kupić specjalny preparat używa go się chyba 2 razy w tygodniu i wtedy nie pocą ci się pachy. Tak jak 'kuleczka', tylko działa. wink Ale to kosztuje ok. 50 zł... Wspominała nam o tym kiedyś pani od wychowania do życia w rodzinie.
        • wiktusss Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 16:02
          MYĆ PACHY PRZYNAJMNIEJ 2 RAZY NA DZIEŃ , NO I MOŻESZ KUPIĆ W APTECE TAKI DEZODORANT WLAŚNIE NA TO , ON CHYBA MALO KOSZTUJE .
    • buuum ___ 27.07.11, 13:19
      ja stosuje dezodorant w kulce z apteki : vichy. taki biały z zieloną zakrętką. mi tam pomógł.
    • lena_ Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 13:19
      Piszesz, że używasz dezodorantu - on tylko maskuje zapach, spróbuj antyperspirantu, a jak dalej będzie tak samo, to wybierz się do apteki.
    • kiwi Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 13:22
      teraz w różnych drogeriach jest taki dezodorant - bloker z ziaji. na pewno ci pomoże c;
    • listen Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 13:31
      naprawdę spróbuj użyć antyperspirantu... jeszcze perfumy i będzie ok. wink
      (ja używam i naprawdę mniej się pocę) smile
    • dewiacja Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 13:34
      używam antyperspirantów ale słabo działają. próbowałam kiedyś Antidralu ale tylko na początku pomagał .
      • majka04 Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 13:36
        może etiaxil ?
        • badgirl_99 Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 13:39
          ruchaj pachy
          • badgirl_99 Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 13:44
            no ru... je
        • dewiacja Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 13:47
          ok
          • badgirl_99 Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 13:52
            jeb je mocnoooo
    • czarna_. Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 14:19
      polecam bloker potu od ziaji. cena ok 7-9 zł.
    • adorable TU ! :) 27.07.11, 14:26
      miałam ten sam problem . na początku używałam Perspi Block , ale to nic nie pomogło.
      jakiś miesiac temu zamówiłam sobie za 5 zł bloker z ziaji allegro.pl/ziaja-bloker-antyperspirant-roll-on-60ml-apteka-i1721212151.html POLECAM ! za cholere sie nie poce , zero kropli potu ! serio . nie kosztuje majątek , zamówiłam 2 i jestem zadowolona , warto kupić.
    • liebe9 Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 16:10
      Możesz w aptece kupić taki antyperspirant/lek na pocenie się, wieczorem bierzesz prysznic, wycierasz się bardzo dokładanie i na suchą skórę smarujesz, wygląda on jak normalna kulka z dezodorantem, i rano znowu myjesz. Niby nawet jeśli dokładanie wysuszysz skóre to szczypie ale ponoć naprawdę działa.
    • nadzia115 Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 27.07.11, 23:51
      ja też mam problem z poceniem się . mama kupiła mi szałwię to jest taka herbatka. za pierwszym razem było to dla mnie ohydne ale za drugim tak zachwycałam się jej smakiem że piję ją codziennie.. Mmm ..! Pycha :d
      • dewiacja Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 28.07.11, 21:54
        a działa?
    • kc_m Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 28.07.11, 22:22
      też mam ten problem crying uzywalam najpierw antidral i nie pomogl, pozniej etiaxil i tez nie pomogl wiec zrbilam przerwe. teraz kąpie sie 2 razy dziennie i uzywam etiaxil i jest w miare ok smile
    • alexis69 Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 28.07.11, 22:38
      Skoro nie pomagają Ci dezodoranty, nawet antidral nie, to być może Twój problem ma podłoże psychologiczne. Weszłaś kilka lat temu w okres dojrzewania, zauważyłaś, że się pocisz, mimo, że to całkiem normalne wstydziłaś się tego i koniecznie chciałaś przeżyć dzień bez ani jednej kropelki potu i wpadłaś w obsesje. Ciągle myślisz o tym, żeby gwałtownie się nie ruszać, zachowywać się jak najbardziej spokojnie byle sie nie spocić. I właśnie jak tak cały czas o tym myślisz, zaczynasz się bardziej pocić. A więc mam taką radę. Spróbuj, a może akurat Ci pomoże..

Rano weź chłodny prysznic, posmaruj pachy sztyftem lub kulką (są bardziej skuteczne niż spray'e), ubierz się przewiewnie, najlepiej NIE w ciuchy z tworzywa sztucznego, polecam bawełnę. Ani razu nie myśl o tym, że możesz się spocić, a jak poczujesz, że się pocisz staraj się to ignorować, zachowuj się normalnie, bo jak będziesz się denerwować, że się spociłaś i może coś czuć to bardziej się spocisz.
      Bądź cały czas spokojna, nie przejmuj sie niczym.
      • dewiacja Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 28.07.11, 22:56
        sądze ze masz racje. postaram sie tak tym nie przejmowac bo faktycznie jest tak ze ciagle sprawdzam czy sie spocilam itp. dziekuje kiss
        • alexis69 Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 28.07.11, 23:09
          Cieszę sie, że pomogłam. wink
    • thedulcemonisia .................................................. 28.07.11, 22:59
      są jakieś tabletki na pocenie się, ale nie wiem nic o ich skuteczności..warto sprawdzić smile
    • just...me Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 28.07.11, 23:21
      Zaztosuj jakiś z tych środków które ci już dziewczyny poleciły. Dodam też, żebyś pamiętała o częstej depilacji i myciu pach, bo pot nie śmierdzi sam w sobie - śmierdzą bakterie, a one zbierają się na włosach.
    • karolcika2205 Re: Proszę o pomoc. Jak radzić sobie z ... ? 29.07.11, 00:13
      Możesz kupić w aptece Antidral smile jest dobry, warto spróbować smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka