Dodaj do ulubionych

Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :)

• aliosea Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 31.07.11, 20:14
      Nie zawracając uwagę na pogodę wychodzę z przyjaciółkami do różnych galerii , spotykam się z nimi i wgl big_grin a jak nie mają czasu to po prostu siedzenie przed telewizorem i przeglądanie internetu w tym kotka smile Od czasu do czasu włączę sobie też jakieś fajne filmu big_grin To wszystko w zależności od tego co mi sie chce robić ^^
    • afera101 Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 31.07.11, 20:27
      heeh ... dodam też że zapraszam przyjaciółki , siedzimy przy komputerze , ( oglądamy filmiki na youtube , przeglądamy różne śmieszne strony typu JaramSię.pl itp.
      - Albo np. gadamy , o wszystkim , robimy ''obchód sklepów'' , czyli tak standardowo big_grin
      Oglądamy TV , wszyystko co się daa !
      - Słuchamy muzyki , rozpieszczamy moją kotkę Aferę itd. ;DD
      Rozmawiamy o gwiadach i różnych modach , idziemy na lody , na pizze ..,..
      Gramy na keybordzie ..... albo w GTA xDD
      - Idziemy po inne kumpele i wspólnie robimy to co wcześniej xDD
      big_grinD
    • aswanka Czytam kotka:) 31.07.11, 20:43
      Jak mi się nudzi to wchodzę na komputer, gram w różne gry na telefonie, piszę ze znajomymi na skype, na gadu gadu siedzę.... Trochę tego dużo ale też czytam kotka i sprawdzam maila smile
    • missnothing. Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 31.07.11, 21:11
      ja nadrabiam zaległości z całego roku relaksuje sie czytram pisze opalam sie jek jest pogoda
      • kikuska Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 01.08.11, 13:30
        Co prawda mieszkam na wsi, ale postanowiłam, że odpowiem na to pytanie surprised Biorę udział w zajęciach 'Wakacje w mieście', które organizuje Miejski Ośrodek Kultury kilkanaście km ode mnie.. Młodszą siostrę zapisałam na ekoplastykę, a ja zapisałam się na Tour de Podhale - wycieczki rowerowe po okolicach Podhala big_grin
        z niecierpliwością czekam na te wycieczki, a w międzyczasie trenuję, czy deszcz, czy pogoda, na rower trzeba wsiąść codziennie, żeby mieć formę! big_grin
        a pozatym moja koleżanka, która skończyła technikum odzieżowe i zajmuje się szyciem, PIĘKNIE sobie urządziła strych, ponieważ maszyna do szycia i materiały przeszkadzały i zagracały jej pokój uncertain dlatego ja postanowiłam tak samo - mam do dyspozycji ogroomny strych, wielkie, czarne tło fotograficzne, ponieważ interesuję się fotografią i zrobię tam sobie tło fotograficzne. Kupiłam też zestaw koralików i będę sprzedawać na allegro własnoręcznie wykonane kolczyki brawo
        można zrobić coś z niczego,naprawdę, wystarczy trochę wyobraźni!
        ruszcie głową! wink
        może to najwyższy czas, aby odnaleźć swoją pasję? kiss
        • kikuska Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 01.08.11, 13:32
          Co prawda mieszkam na wsi, ale postanowiłam, że odpowiem na to pytanie Biorę udział w zajęciach 'Wakacje w mieście', które organizuje Miejski Ośrodek Kultury kilkanaście km ode mnie.. Młodszą siostrę zapisałam na ekoplastykę, a ja zapisałam się na Tour de Podhale - wycieczki rowerowe po okolicach Podhala
          z niecierpliwością czekam na te wycieczki, a w międzyczasie trenuję, czy deszcz, czy pogoda, na rower trzeba wsiąść codziennie, żeby mieć formę!
          a pozatym moja koleżanka, która skończyła technikum odzieżowe i zajmuje się szyciem, PIĘKNIE sobie urządziła strych, ponieważ maszyna do szycia i materiały przeszkadzały i zagracały jej pokój dlatego ja postanowiłam tak samo - mam do dyspozycji ogroomny strych, wielkie, czarne tło fotograficzne, ponieważ interesuję się fotografią i zrobię tam sobie studio fotograficzne. Kupiłam też zestaw koralików i będę sprzedawać na allegro własnoręcznie wykonane kolczyki
          można zrobić coś z niczego,naprawdę, wystarczy trochę wyobraźni!
          ruszcie głową!
          może to najwyższy czas, aby odnaleźć swoją pasję?
    • watka9 Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 31.07.11, 21:17
      czytam ogromne ilości książek, ostatnio na działce, spotykam się ze znajomymi i rożne duperele smile
    • super_star Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 31.07.11, 21:25
      podróże wink zwiedzanie, qmle, spacery, rower, rolki, pływanie, siłownia, grota solna, basen, kręgle, książki..... jak można się nudzić???????
    • kasia1501 Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 31.07.11, 21:28
      imprezy obowiązkowo, książki, kino, przyjaciele... da sie przeżyć smile
      • buniaczek541 Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 31.07.11, 21:41
        spacery z przyjaciółmi , kino , basen ....
    • selly_ Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 31.07.11, 21:41
      Rozmowa z przyjaciółmi, słuchanie muzyki, czytanie gazet, rozwiązywanie krzyżówek, wykreślanek, sudoku, itp., no i oczywiście kotek.pl wink
    • a2204 Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 31.07.11, 21:43
      Mam taki artykuł, który kiedyś pisałam akurat na ten temat tongue_out a więc:
      13 sposobów na wakacje.
      Wakacje- okres, którego zwykle tak bardzo wyczekujemy. Jednak gdy już
      nadejdzie nie mamy pomysłów, jak go spędzić. Postanowiliśmy pomóc Wam
      znaleźć kilka sposobów na wypełnienie wolnego czasu.
      Zaczniemy oczywiście od tego, że możemy po prostu leniuchować,
      obijać się całymi dniami. W końcu to chwila, kiedy możemy odpocząć,
      oderwać się od rutyny, codziennych obowiązków.
      Jeśli jednak planujemy bardziej aktywnie rozplanować ten czas warto
      wybrać się na kolonie. Nie dość, że będziemy się dobrze
      bawić, to rozwiniemy swoje zainteresowania. Z całą pewnością znajdziemy takie o tematyce sportowej, czy artystycznej.
      Widzowie wielkiego ekranu pewnie z chęcią wybiorą się do kina.
      Jeżeli jednak nie mamy takiej sposobności to można sobie urządzić seans filmowy we własnym domu. Warto zaprosić znajomych i zabawa gwarantowana.
      Jeżeli mamy taką możliwość to wybierzmy się nad morze. Słońce, plaża… Coś, co na pewno sprawi, że będziemy czuć się zrelaksowani. Dla tych, którzy nie lubią ciepła proponujemy wyjazd w góry. Tam też można się świetnie bawić.
      Natomiast, jeżeli pomysł z morzem nie wypalił, to tego samego możecie doświadczyć na basenie.
      Osobom lubiącym wysiłek fizyczny proponujemy odwiedzenie siłowni czy też fitness klubu. Oprócz zajęcia czasu- dodatkowo- możemy uzyskać
      zgrabną sylwetkę, bądź umięśnione ciało. Albo po prostu pobiegać, czy pojeździć na rowerze.
      Ustawowo od szesnastego roku życia możecie podjąć pracę. Nie dość, że do kieszeni wpadnie parę groszy to wypełnicie swój wolny czas.
      Jeżeli za oknem chlapa, zimno, wieje wiatr, a Wy nie wiecie co
      robić ,to weźcie w dłoń książkę. Z pewnością umili ona czas oraz
      rozwinie waszą wyobraźnię.
      Podczas ferii, kiedy nie robicie nic w domu, możecie rozwijać swoje umiejętności kulinarne. Przyda się to Wam przyszłości, kiedy
      założycie już swoje domy. A potrawy i smakołyki jakie przyrządzicie
      spałaszujecie.
      Przebywając ze znajomymi nie ograniczajcie swojej wyobraźni. Szukajcie pomysłów i nie przejmujcie się reakcją otoczenia. Nawet zabawa w chowanego, czy berka może być ciekawa.
      A jeżeli nadal masz masę wolnego czasu to możesz go dobrze
      spożytkować dając siebie innym. Wystarczą dobre chęci. Nie musisz
      pomagać wyłącznie w domu, ale również poza nim, tzn. w wolontariatach
      czy w schronisku dla zwierząt. Dodatkowo możesz nawiązać nowe
      kontakty.
      Wieczór jest nudny? Dyskoteka będzie wspaniałym pomysłem ,jeżeli rodzice Was nie uziemią.
      Ostatnim pomysłem jest zapisanie się na różnego rodzaju warsztaty(np. plastyczne, wokalne, teatralne, taneczne), dzięki którym rozwiniecie swoje umiejętności.
      Mamy nadzieje ,że nasze propozycje pomogą Wam w umileniu wakacji.
    • sandrolaxd Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 31.07.11, 22:13
      Na wsi to nie ma co robic. xd zeby chociaz jakies kino bylo czy cos, a tak to to masakra. ja siedze na kompie, czytam ksiazki, ogladam Plotkare, spotykam się ze znajomymi, pisze opowiadania. xd sporo rzeczy,xd kombinuje z fryzurami i ciuchami, słucham muzyki. xd
      • jenny. Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 31.07.11, 22:28
        Ja lubie sparacerowac po mieście i robic zdjęcie biorę jakoś koleżankę pod pachę i idę np. na starówkę i siedzę tam do wieczora (oczywiście jeżeli nie pada deszcz wink) nie trzeba przecież chodzic po jakis restaruacjach tylko usiąźdz pod kolumną zygmunta i popatrzec na ludzi.smile A gdy pada deszcz można wyjśc do kina , na zakupy albo posiedziec w domu obejrzec jakis film , można pobawic sie też w DIY w internecie jest dużo instrukcji.
    • aszken Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 31.07.11, 22:33
      wieczór filmowy z kumpelą, jedzonko przygotowane przez nas i nocne pogaduchy do późnej nocy i oczywiście noc spędzona razem big_grin i jeszcze jakiś wieczorny spacer z psem i nie ma mowy o nudzie smile
    • jane_14 Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 01.08.11, 00:02
      jak pada deszcz to oczywiście idę na zakupy albo do kina lub muzeum. Można jeszcze oglądać filmy w domu np. z przyjaciółkami, iść na basen, do teatru, na koncert, na basen, siłownię, do kosmetyczki, albo po prostu do przyjaciół. Jak jest pogoda to na miasto zwiedzać, chodzić po parkach np.Łazienki Królewskie itd.
    • magnolia05 Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 01.08.11, 09:10
      Ja wyjechałam do babci,ale jak bym była w domu to siedziałabym przed kompemsmilesmilesmilesmilesmile
    • wiktoriajamka Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 01.08.11, 09:42
      Cześć Jestem Wiktoria i chcę wam przedstawić moje pomysły na doskonałą zabawę , gdy pada deszcz lub nie lubisz czytać książek . Oto Mój Pomysł Numer Jeden .
      1 - Kiedyś gdy przyjechałam do koleżanki ( a ona mieszka w Bloku ) nie miałyśmy co robić , nuda , nuda , nuda . Więc wpadłyśmy na pomysł by zrobić sobie dwie godziny relaksu . big_grin . Zaczęłyśmy od długiej kąpieli ( osobno oczywiście wink ) . Gdy kąpiel dobiegła końca , zabrałyśmy się za makijaż potem za włosy a na koniec UBRANIA . Gdy Wyglądałyśmy idealnie robiłyśmy sobie fotki .
      2 - To Pomysł Na Zabawę Gdy Jest Słońce . Ostatnio Pojawiły Się upalne dni , więc nic mi się nie chciało i było nudno ;/ ale pomyślałam jeszcze 10 godzin do spania , to co ja będę robić leżeć plackiem na kanapie . ? NIE !!! Szybko wstałam , grzebałam w szafce i znalazłam ! " NAMIOT " . A zabawa jest prosta wink . Zadzwoniłam po rodzeństwo cioteczne które mieszka na przeciwko , ale mi się nie chciało iść wink . Gdy przyszli rozłożyliśmy namiot pod śliczną jabłonką i siedzieliśmy tam godzinami . Można jeszcze wykopać ogródek .
      3- Ta zabawa może się wam spodoba . ;P . Hm ... kiedyś siedziałam przed laptopem i myślę sobie , chcę się nauczyć czegoś nowego . Oh nie myślcie że chcę was zanudzić Matmą , Polakiem , Niemieckim . Nie ... Tylko wpisałam szybko jak nauczyć się grać na gitarze lub na innym instrumencie ( miałam gitarę dostałam ja w tamtym roku ) Wszystko było napisane . Ale nadal wychodzi mi to tak przeciętnie wink .
      To Już wszystkie moje pomysły . Pozdrawiam Kotka i wszystkich Blogerów jak i również zwiedzających ! wink
    • kejt0303 Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 01.08.11, 11:06
      kejt0303.spamuje tongue_out
    • s_e_l_e_n_a Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 01.08.11, 11:35
      Tez nie mam pomysłów. Ja czytam książkiwink
      • sammy Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 01.08.11, 11:48
        Kurna a lato na wsi?! co tam można robić? Śmieszy mnie to, że w mieście wam się nudzi. Ja mieszkam na wsi i co robię, gdy pada deszcz? siedzę w domu, a gdy świeci słońce pomagam rodzicom w sadzie. Bo taka jest prawda, że dzieci na wsi, które mają gospodarstwo nie mają prawdziwych wakacji, ponieważ trzeba pracować! Ehh ale po co ja to właściwie piszę, przecież i tak nikogo to nie obchodzi;/
    • majach2000 Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 01.08.11, 12:23
      kotek.pl napisał(a):

> Kotek spędza lato w mieście. Czasem brakuje mu pomysłów na to, jak może się roz
      > erwać w wolnym czasie - gdy pogoda zawodzi, a książek nie chce się czytać... Po
      > stanowił zapytać Was o Wasze sposoby na spędzanie wolnego czasu w wakacje. Najl
      > epsze spośród nich opublikuje na stronie! smile

Ja biorę parasol i na zakupy ale bo do kina idę...!smile
    • sweet94 Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 01.08.11, 12:45
      Najfajniejszym sposobem na zabicie nudy jest znalezienie sobie hobby. Np. ja tych wakacji postanowiłam zacząć przygodę z decoupage'em. Jest to świetna zabawasmile
    • twilightgirls Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) :* :* 01.08.11, 12:59
      Cóż kiedy jest brzydka pogoda lub po prostu nie chce mi się robić nic konkretnego rozmawiam sobie z rodzicami- taka mała pogawędka. Uważam że z nimi też powinno się utrzymywać dość dobry kontakt. A gdy to zawodzi z różnych przyczyn dzwonię do kogoś kogo znam bardzo dobrze ( przyjaciel lub przyjaciółka) lub pisze z nim sms-y. Czasami umawiam się na spotkanie.Nie tylko elektronika powinna utrzymywać nasze kontakty z bliskimi. My sami powinniśmy o nich pamiętać. A gdy już naprawdę nie można zrealizować ani tego ani tego...sprzątam w pokoju!wink No może nie dokońca sprzątam co przestawiam różne rzeczy. Taki mały remanentsmile. Fajnie jest projektować swój pokój i wchodzić do niego zupełnie odmienionego. ALe teraz moim ulubionym zajęciem na nudę stało się tworzenie wierszyków lub wymyślanie własnych piosenek. Np.Kiedy w rzeczywistości coś mi się uda lub nie- pisze to w formie piosenki lub wierszyków ( fajnie jest gdy dzieło posiada duuużo rymówwink) I nawet mi to wychodzi! A gdy jestem smutna to takie zajęcie mnie rozwesela. Najlepsze potem daje na stronę i czekam co powiedzą inni w komentarzach. To tyle ode mnie kiss
    • natalia8696 Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 01.08.11, 12:59
      W wakcje mozna robić dużo super rzeczy np:
      w ładną pogodę mozna wybrać sie na spacer, rolki, rower, przejażdzkę skuterem
      Ze znajomymi lub przyjaciółmi umówić sie na wyjazd nad jezioro,staw czy morze (w zależnosci gdzie kto ma bliżej) Opalać się, grać w najrózniejsze gry takie jak: siatkówka, koszykówka, tenis, babington, robić wspaniałe zdjęcia w plenaże lub podczas spaceru napotkanym zwierzętom.
      A kiedy jest brzydka pogoda siedzimy najczęściej w domu ale zamias siedzieć przy komputerze mozna zebrać znajomych i spotkać sie u kogoś w domu, pomysłów nie brakuje możecie grać w karty,bierki, oglądać film,grać w "butelkę". Dziewczyny mogą malować sobie paznokcie, robić śmieszne fryzury czy makijaż. Będąc w domu sami (bez znajomych) można czytać ksiażki, malować, rysować (jeśli ktos lubi). Mozemy upiększyć nasz pokój czy dom robiąc ozdoby własnorecznie robione typu ozdobne pudełka itp. Nauczyć sie robić potraw również tych zagranicznych (przepisy.net/) lub kaw np. caffe latte macchiato (www.youtube.com/watch?v=U5ZN-CDKbSw) i wielu innych. Ćwiczenia lub gimnastyka niekomu nie zaszkodzi. smileW takie wakacje mozemy robić wszystko na co tylko chcemy !!! Zróbicie to na co całym rokiem szkolnym nigdy nie mieliscie czasu !smilesmilesmilesmile
    • gabi40002 Kliknij! 01.08.11, 17:35
      Ja mam takie:Wychodzenie na dwór , (na kompie) stardoll.com ,howrse.pl,kotek.pl ;p ,nk.pl , pet party i tyle brawokwiat
    • ostrypazurek Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 04.08.11, 13:09
      Znalazłam coś dla wszystkich nudzących się w Warszawie big_grin
      www.facebook.com/notes/blue-city/lato-w-mie%C5%9Bcie-na-torze-modeli-rc-/10150257089834394
      ja idę na te gokarty dzisiaj big_grinbig_grinbig_grin
    • minaslia Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 04.08.11, 15:37
      Ja zaczęłam robić drzewo genealogiczne na stronie www.myheritage.pl/ i można powiedzieć że moja rodzina bardzo się rozrosła (teraz mam zapisanych 192 krewnych ! ) Warto popytać rodziców i dziadków o swoich przodkach ; )
    • nowaknowak tańsza rozrywka 05.08.11, 10:32
      Ja polecam różne warsztaty teraz w wakacje można taniej znaleźć ciekawe zajęcia, szkoły tańca moją dużo promocji i warsztatów albo sąbrawo promocje happyday.pl/happyday/0,112998,,8823.html
      ja już brałam udział polecam wszystkim nie trzeba umieć a można się nauczyć no i jest świetna zabawa!!brawo
    • demetria0606 Re: Lato w mieście! Wasze sposoby na nudę :) 06.08.11, 07:51
      Ja spotykam się z przyjaciółkami , jeżdżę po rodzinie , a jak pada to oglądam Vivę i 4fun.tv smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka