30.07.11, 20:55
ZNACIE MOŻE JAKIEŚ DOBRE PRZEPISY NA ODCHUDZANIE ? COŚ CZEGO NIE POWINNO SIĘ JEŚĆ ?
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI !

WIKTORIA S. (WIKTUSSS)
Obserwuj wątek
    • ilovevampires16 :) 30.07.11, 23:52
      Nie możesz przestać jeść!
      To powoduje efekty jojo !
      Jedz obfite śniadanie. W miarę napełniający żołądek obiad [nie obżeraj się!] i lekką kolację najdalej do godziny 19. W międzyczasie możesz coś przekąsić, ale nie dużo. Jakiś owoc lub płatki [są lekko strawne]. Pamiętaj !
      Jak najmniej słodyczy !
      A najlepiej wcale !
      Ja tak robię od 4 dni i schudłam 2 kg big_grin
      Ale ja jeszcze trochę ćwiczę. Tzn. Gram na podwórku w kosza, piłkę nożną i takie tam tongue_out
      • an.pom0 Re: :) 31.07.11, 09:48
        najlepiej jedz 5 razy dziennie..ale w małych ilościach .. nie tłustych oczywiście smile i nie napychaj się rano !! nie jedź głównie chipsów. najgorsze z możliwych słodyczy. smile
        więcej ćwicz , ruszaj sie smile
        np. jak jedziesz gdzieś autobusem.. wysiądź dwa przystanki wcześniej i się przejdź smile
        poćwicz w domu.. czy na siłowni. poza domem ze znajomymi grajac w coś.
        i super na piękną sylwetke jest pływanie wink
        • an.pom0 Re: :) 31.07.11, 09:55
          mogę jeszcze dodać żebyś nie jadła po godzinie 19 .. jeśli idziesz bardzo późno spać.. to nie jedź jakieś dwie godziny przed położeniem się do łóżkasmile po posiłku troszke trzeba sie poruszać jeszcze smile a jeśli uwielbiasz słodycze.. zamień to na owoce wink dużo smaczniejsze i zdrowsze wink
      • estera102 Re: :) 31.07.11, 09:58
        nie zgodzę się jedną kotkowiczką że masz jeść 3 posiłki dziennie . tak jak napisała inna dziewczyna lepiej 5 posiłków ale b. małych . i to prawda że na śniadanie trzeba dużo zjeść .
        • ilovevampires16 Re: :) 31.07.11, 10:54
          Może masz rację smile
          Jedzenie 3 posiłków nie jest dobrym pomysłem, ale napisałam, że można w międzyczasie zjeść płatki lub owoc smile
    • s_e_l_e_n_a Re: DIETY? 01.08.11, 12:15
      Ja nie stosowałam żadnej diety, po prostu sie głodziłam.
      • ilovevampires16 Re: DIETY? 01.08.11, 13:28
        Tak nie można !
        Głodzisz się, chudniesz potem zaczynasz jeść tak jak zawsze i tyjesz dwa razy szybciej !
    • justi190998 Skup się i przeczytaj :P 01.08.11, 13:38
      POSŁUCHAJ . Schudłam 10 kg (cool) i robiłam tak :
      - nie jedz chleba, bułek, rogalików itp. zamiast chlebu --> Sonko Lekkie Razowe
      www.sonko.pl/e4u.php/1,ModPages/ShowPage/406
      - na ten "twój nowy chleb" dawaj jeden plaster szynki (białko) i dużo warzyw
      - skacz na skakance ( zrób przynajmniej 100 skoków )
      - i wieczorem z 20-30 brzuszków gotowe smile
      - a i jak masz na obiad jakieś mięso to wiesz ... ziemniaczki (z 3), mięcho ( jakiś mniejszy kawałek), i sałatka , nie polewaj sosem !!!!

no jak jeszcze sobie czasami po lesie biegałam, ale nie trzeba smile

powodzenia big_grin
    • milejdi hm... 01.08.11, 14:11
      Ja byłam na Dukanie. Ale ty jesteś w okresie dojrzewania, więc dla ciebie ta dieta byłaby zbyt restrykcyjna. Możesz jednak zastosować mocno złagodzoną wersję. Tylko 1 dzień zjesz sobie chudy nabiał i mięso, a potem normalnie aczniesz jeść owoce i warzywa-poza kilkoma wyjatkami z dużą zawartością cukru. Po prostu jedz nrmalnie, kilka mniejszych posilków-to pozwoli utrzymać twoje jelita w ciągłęj pracy, ogranicz spożycie soli i słodyczy, pij 1.5 litra wody dziennie.Możesz troszkę ograniczyć spżycie węglowodanów w postaci białego chleba-zamień na pełnoziarnisty. Ale tylko troszeczkę!!!! No, co jeszcze...skuś się rybkę, wątróbkę...wcinaj otręby, żeby poprawić perystaltykę jelit. I ćwicz, bo zadna dieta nie pomoże jeśli nie zaczniesz spalać tkanki tłuszczowej.
    • kociara24 Re: DIETY? 01.08.11, 16:24
      Unikaj słodyczy jedz ciemny chleb, jedz twarożki i mięso na parze
      • martuskac Re: DIETY? 02.08.11, 15:08
        słodyczy nie jedz tongue_out
    • lace Re: DIETY? 02.08.11, 21:39
      Najlepiej ogranicz słodycze.
    • monia12xd Re: DIETY? 03.08.11, 10:27
      powiem ci tyle co wiem wink

więc jeśli chcesz schudnąć musisz przestrzegać tym punkcików :
      1. nie jedz słodyczy, ponieważ one mają dużoo kalorii przez co tyjesz. Jeśli je odstawisz to już jesteś o krok bliżej by być szczuplejszym.
      2. jedz zdrowo. Dużo warzyw, owoców. gdy idziesz na zakupy z mamą patrz na etykiety tzn.: patrz ile dany produkt ma kalorii, byś wiedziała co będziesz jadła.
      3 . ĆWICZ ! to najważniejsze w całej diecie. rób brzuszki i przysiady, to najważniejsze i jakies skłony, przeciągnięcia i inne tongue_out
      4. Jazda na rowerze. ruch jest bardzo zdrowy nawet 15 minut jazdy spali ci dużo kalorii. smile A teraz są wakacje i masz zapewne wiele czasutongue_out
      hmm no to chyba tyletongue_out życze powodzenia smile);*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka