Dodaj do ulubionych

Romantyczne książki

21.09.11, 18:42
Od pewnego czasu poszukuję kilku książek wartych uwagi. Chodzi mi o książki o miłości, może będzie to puste ale jakiś przystojny facet czy coś w tym stylu. Coś w deseń Darów Anioła może? Takie książki przy których się rozmarzę. Propozycje!
Obserwuj wątek
    • madoxxx Re: Romantyczne książki 22.09.11, 19:03
      Ja tez lubię takie książki trochę ich przeczytałam ale najbardziej lubię:
      -szeptem
      -ja,diablica
      -przyrzeczeni
      -wilk i wilczyca tez jest fajne jest trochę o miłości ale trochę
      -akademia wampirów kocham to jest 4 czesci oficjale i 2 nieoficjalne ale bardzo polecam
      chyba tyle :0 polecam akademie
    • karate_kotek Po tej książce na 1000% się rozmarzysz... 22.09.11, 23:02
      3 Metry nad niebem, zawsze ją polecam, ale pamientaj że druga część jest milion razy lepsza(chociaz koniec pierwszej troche zniechęca)... Chyba się nazywa "Tylko ciebie chcę"(chyba tak sie nazywa ale nie wiem dokładnie bo czytałam ją po hiszpańsku)
      • petka Zgadzam się Akademia Wampirów to strzał w 10! 23.09.11, 17:29
        świetna historia miłosna, wzruszająca, ale i buntownicza. Opowieść jest o pewnej dampire Rose(pół człowiek, pół wampir) która wróciwszy po ucieczce ze swoją najlepszą przyjaciółką Lissą(wampir), która jest z nią związana telepatyczną wiezią rozpoczyna trening pod okiem swojego trenera- 7 lat starszego Dymitra. Opowieść raczej powiedźmy, że przygodowa, ale romans Rose i Dymitra przebija wszystko!
    • tusia145 Re: Romantyczne książki 23.09.11, 18:22
      Pierwszy dzień Levy 'ego. POLECAM. ZDOBYŁA OSCARA !!!smile
      • agacia1494 Książki 30.09.11, 13:49
        polecam serie szeptem jest naprawde niesamowita big_grin i ostatnio zaczęłam czytać serie mroczne serce poprostu od pierwszej kartki sie ciąfniesz naprawde polecam a i oczywiście srie upadli to są niesamowite książki naprawde POLECAM!!! big_grin
        • agacia1494 Re: Książki 30.09.11, 13:50
          polecam serie szeptem jest naprawde niesamowita i ostatnio zaczęłam czytać serie mroczne serce poprostu od pierwszej kartki sie wciągniesz naprawde polecam a i oczywiście serie upadli to są niesamowite książki naprawde POLECAM!!!
    • wampire13 Re: Romantyczne książki 23.09.11, 18:26
      Szwptem - idealna dla ciebie.

Dary Anioła są zarąbiste xD
      • wampire13 Re: Romantyczne książki 23.09.11, 18:27
        * Szeptemsmile
        • milusia22 Re: Romantyczne książki 23.09.11, 18:31
          Pamiętnik księżniczki :]
    • taylorka. Re: Romantyczne książki 23.09.11, 18:35
      nie .. uncertain
    • natib Cykl Angelica 23.09.11, 19:01
      Jeśli szukasz nie tylko książki fantasy to polecam love & story anny golon angelica. Rzecz dzieje się we Francji w XVII wieku za panowania ludwika XIV
      • kawaiikimie Kawaii. 23.09.11, 19:06
        Ostatnia piosenka, Jesienna miłość, Najczarniejsza godzina. serce
    • melka. Re: Romantyczne książki 23.09.11, 19:21
      Mi się podoba książka pt. Dziewczyny z Hex Hall serceserce
    • rabiosaerica Re: Romantyczne książki 23.09.11, 19:28
      'Dziewczyny z Hex Hall' i druga część 'Dziewczyny z Hex Hall: Diable szkło' trzecia część dopiero powstaje smile najlepsze książki jakie czytałam !!!
    • katrynia Re: Romantyczne książki 23.09.11, 19:37
      Zmierzch, Straznicy nocy, Szeptem, em.. Czerwień Rubinu big_grin
    • gabi_989 Re: Romantyczne książki 23.09.11, 19:40
      Ja czytałam całą serię Pamiętników Wampirów i Tajemnego Kręgu i było super smile są tam wątki o miłości ale nie tylko.. a jak chcesz coś bardziej romantycznego to Tajemny Krąg się nada..smile są 3 tomy z czego trzeci jest najciekawszy smile
    • wentworth123 Re: Romantyczne książki 23.09.11, 20:01
      saga zmierzch serce
    • kokolili223 Re: Romantyczne książki 23.09.11, 20:46
      cykl Strażnicy Nocy i cykl Wieczna Noc. Piękne książki o niesamowitej miłości big_grin tongue_out kiss
    • miley138 Re: Romantyczne książki 23.09.11, 20:50
      Nie znam.
      • sweetkotek Re: Romantyczne książki 23.09.11, 20:54
        Polecam " Świat nocy " wszystkie 3 książki o o miłości i nie tylko
    • swiiitasna Trochę się ich przeczytało...! 23.09.11, 21:16
      Moja ulubiona trylogia "Magiczny Krąg", w której w skład wchodzą: "Mroczny Sekret", "Zbuntowane Anioły" i "Studnia wieczności", autorstwa Libby Bray.
      Polecam też również trylogię składającą się na razie z dwóch części:
      "Dziewczyny z Hex Hall" i "Dziewczyny z Hex Hall - Diable szkło" autorstwa Rachel Hawkins. Bardzo wciąga smile
      Nawet jeżeli nie lubisz książek o wampirach ( bądź też lubisz smirk) to polecam książki autorstwa P.C. Cast i Kristin Cast, cały cykl "Dom Nocy". Bardzooo dużo jest tego części.
      Interesującą książką dla mnie była "Dobrani", Ally Condie, którą polecali na naszym kotku. Niestety też trylogia sad
      Co dziwne lubię też cykl o wróżce Laurel, na razie ukazały się: "Skrzydła Laurel", "Magia Avalonu", "Złudzenie".
      Lubię też cykl "Nieśmiertelni" autorstwa Alyson Noel.
      Mam nadzieję, że pomogłam kiss
      Miłego czytankabig_grin
    • martynag.1990 Re: Romantyczne książki 23.09.11, 22:38
      ksiazki-dla-nastolatek-i-nie-tylko.bloog.pl
    • aniol1997 Re: Romantyczne książki 23.09.11, 22:57
      - Ja, diablica - Katarzyna Berenika Miszczuk
      -Szeptem - Becca Fitzpatrick
      -Przyrzeczeni
      -No i Akademia wampirów oczywiście smile
    • wilkolak Re: Romantyczne książki 24.09.11, 08:01
      megan przewodnik po chłopcach
    • closertotheedge Re: Romantyczne książki 24.09.11, 10:16
      Ja znam bardzo lekką opowieść Federica Mocii "Amore 14" . Jest tam sobie 14 letnia Carolina (wszyscy zwracają się do niej Caro), ma swoją ukochaną paczkę przyjaciół, spotyka pierwszą miłość - Massimiliana itd. No i oczywiście są różne histore z przeszłości : pierwszy pocałunek z Lorenzem, wspomnienia z wakacji i imprez. Jest też planowanie różnych ważnych wydarzeń w życiu. Ogółem książka ciekawa i nie da się od niej oderwać.
    • madziazioomek Re: Romantyczne książki 24.09.11, 11:14
      wikuuusss napisał(a):

> Od pewnego czasu poszukuję kilku książek wartych uwagi. Chodzi mi o książki o m
      > iłości, może będzie to puste ale jakiś przystojny facet czy coś w tym stylu. Co
      > ś w deseń Darów Anioła może? Takie książki przy których się rozmarzę. Propozycj
      > e!

Ja proponuję "Jesienna Miłosc" Nicholas'a Sparks'a oraz "I Wciąż Ją Kocham" też tego autora
    • laleczka. <3 24.09.11, 16:51
      Błękitnokrwiści, Skrzydła Laurel!
    • truskawka00 yyyyyyyyyyyyyyy 24.09.11, 18:07
      trzy ostre sardynki(przeczytałam w 1 dzień ryczałam przy niej)
      no i saga zmierzch
      i pamiętniki wampirów
    • evermore Re: Romantyczne książki 25.09.11, 19:25
      cykl "Upadli" - Lauren Kate
      kocham ten romans
      zakazana miłość itp.
      świetna

pozdrawiam wink
    • lol233 Re: Romantyczne książki 25.09.11, 21:02
      Osobiście polecam "Pamiętnik" Nicolasa Sparksa może też być "Gdzie Indziej" Książka Świetna choć może trochę mało o miłości ale bardzo fajna i jeszcze "I wciąż ją kocham" też autora Pamiętnika Na podstawie książek powstały filmy smile Ogólnie to też Ci polecam całą twórczość tego autora pisze głównie o miłości Może oglądałaś Szkołę Uczuć to właśnie na podstawie jego książki smile
    • julka0512 Re: Romantyczne książki 26.09.11, 21:43
      a tam ja i tak uwielbiam Romea i Julię i Tristana i Izoldę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka