Dodaj do ulubionych

trawkaa : D .

16.10.11, 17:23
czy jesteście za legalizacją marihuany, jeśli tak/nie to dlaczego ? hehe big_grin .
Obserwuj wątek
    • litte_pearl Re: trawkaa : D . 16.10.11, 21:19
      Hehee ^ ^ Ale pytanie big_grin Nie mam zbytnio zdania, ale sądze że chyba tak ;P
    • niegrzeczna... Re: trawkaa : D . 17.10.11, 14:10
      jestem za wink
      • mary_ Re: trawkaa : D . 17.10.11, 14:15
        Przeciw. A bo po co to komu? Jakoś sobie wy wyobrażam, żeby połowa miasta (idioci) chodziła zajarana 'na legalu' po mieście.
        • mary_ Re: trawkaa : D . 17.10.11, 14:16
          *Jakoś sobie nie wyobrażam...
          • sometimes Re: trawkaa : D . 17.10.11, 17:28
            ale to co nielegalne bardziej przyciąga, niż to co dozwolone . big_grin
    • angie007c Re: trawkaa : D . 17.10.11, 20:44
      Ja jestem za . Sama nigdy nie próbowałam i jakoś na razie nie mam zamiaru ale jeśli ktoś chce to moim zdaniem to jest tak samo jak z wódką. Tylko wg. mnie to powinno być że np. 1 gram a nie że ktoś kilo big_grin XD
    • lonellygirl Re: trawkaa : D . 18.10.11, 15:26
      a dlaczego nie ? : D uważam ,że powinna być zalegalizowana, wszyscy uważają ,że jest niezdrowa, ludzie niszczą sobie , zdrowie, życie, ale co innych to obchodzi ? każdy niech robi jak uważa.

pozdrawiam. <3
    • drabina Re: trawkaa : D . 18.10.11, 15:39
      Uważam,że nie..Ale w sumie to tylko moje zdanie.
      • misiuleczka . 18.10.11, 15:43
        Jestem za . smile
    • trzpiotka Nie 18.10.11, 16:23
      uważam, że to byłby krok ku anarchii.
    • czess Re: trawkaa : D . 18.10.11, 16:35
      Tak tak tak ! Bo chce legalnie palić xD
    • unrealizable__ jakiś żart łuhuhuh. 18.10.11, 18:42
      ludzie, ile wy macie lat po pierwsze żeby się wypowiadać, że jesteście za lub przeciw pytam się?! po pierwsze zapewne nieliczny czytający ten wątek w ogóle widzieli trawkę na oczy. rozumiem zdjęcia, ale .. tak tak jacy wy jesteście dorosli i zbuntowani, to nie jest tak że każdy robi co chce. powiedzmy że zalegalizują i co? takie dzieci w wieku 15-17 lat które dopiero wkraczają w dorosłość będą chciały spróbować. od kolegi. koleżanki. uzależnią się co nie jest trudne w przypadku narkotyków. wzrośnie liczba zgonów. w tym świecie już nie ma obawy przez utratą życia na wojnie, teraz sami sobie będziemy robić krzywdę, biorąc np. narkotyki. taaak, tak . nie zalegalizują. będzie super. każdy będzie mógł sobie dobrowolnie ćpać do woli. szczególnie takie dzieci które h... wiedzą o tym.
      • mileymiranda Re: jakiś żart łuhuhuh. 19.10.11, 19:09
        Sądze ze każdy może robić co chce, Ale narkotyki to nie zabawka dzieci i legalizowanie trawki to byłby żart ...
      • kawaiikimie @unrealizable__ 19.10.11, 19:41
        "unrealizable__ + wiesz każdy jest panem swojego życia, jak ktoś jest takim debilem żeby w tak młodym wieku palić trawkę, papierosy niech pali. Będzie tego potem żałował. Zresztą na początku może tak być, że "młodzi dorośli" będą chcieli być "kul" i będą palić, będzie kilka zgonów i co? I problem kilku idiotów z głowy. Przecież takie osoby co umrą, będą musiały się nieźle naćpać, więc będą musiały mieć trochę poprzekręcane w główce żeby w ogóle próbować. Presja rówieśników?- Byłam poddawana presji nie raz. Jako jedyna na wyciecze nie piłam, "koleżanki" namawiały mnie do palenia, bo jak nie to ******* .

Więc ogólnie jestem za legalizacją.
      • aswanka Re: jakiś żart łuhuhuh. 29.10.11, 12:48
        Ok, ja popieram w 100% unrealizable i dodaję do znajomychsmile
      • violet_ Re: jakiś żart łuhuhuh. 10.12.11, 22:38
        PAL MARIHUANĘ.
        UMRZYJ.
    • taylor_ Re: trawkaa : D . 19.10.11, 19:18
      Jasne, że nie. Błagam, u mnie smarkacze, które dopiero co przyszli do gimnazjum już chleją i palą papierosy, niektórzy już popalają 'trawkę', a jeśli będzie to dozwolone, to zacznie jeszcze więcej. Ale, jasne, niech dzieciaki się uzależniają. W końcu to ich sprawa. -,-
    • yellowgreenblue Re: trawkaa : D . 19.10.11, 19:28
      No nie wiem... raczej nie bo takie gó...arstwo zacznie palić i jeszcze będą przychodzili naćpani na lekcje... brrr
    • stayaway *______* 19.10.11, 19:45
      nie.
      • norrmalna @ unrealizable__ 19.10.11, 20:03
        Od alkoholu i tytoniu tez umiera sporo ludzi i jakos jest to legalne. Zreszta marihuana nie jest wcale tak trudna do zdobycia, uwierz, a to co nielegalne pociaga najbardziej, zakazany owoc smakuje najlepiej. Zreszta jesli tzw. trawka bylaby zalegalizowana to dilerzy nie dodawali by do niej zadnych srodkow, wiec bylaby mniej niezdrowa. Pomijajac juz fakt, ze panstwo byloby bogatsze. Zreszta mowisz, ze wzrosnie liczba zgonow, ze bedziemy sami sobie robili krzywde, wiec wedlug ciebie powinni chyba wszystko zakazac, bo od innych uzywek tez sie umiera. Zreszta jak juz ktos powiedzial, kazdy jest kowalem swojego losu, jesli chce cpac i sie zatruwac, bedzie to robil, jego decyzja, jego wybor.
        + mamy wolnosc slowa, wiec kazdy moze sie wypowiadac

• yorkie Re: trawkaa : D . 19.10.11, 20:00
      Nie jestem za całkowitą legalizacją, ale za zmniejszeniem kar za posiadanie niewielkich ilości.
    • nastyangel ...... 19.10.11, 20:05
      Nie. Wielu ludzi myśli w kategoriach, ' że fajnie sobie zajarać, że jak sobie wypalę trawkę od czasu do czasu to nic się niestanie'. Nieprawda. Zielsko to g*wno jak wszystko inne tego typu.
      • smileyy776 Re: ...... 19.10.11, 20:15
        Nie!Absolutnie nie.Narkotyki są najgorszą rzeczą na świecie Ci są za legalizacją przeczytajcie sobie książkę My dzieci z dworca ZOO.
    • bad_alex a komu to cokolwiek da ? 19.10.11, 20:29
      ten kto będzie miał jarać to i tak będzie to robił. z legalizacją lub bez niej.
      + jak zalegalizują to na pewno będzie od pewnego przedziału wiekowego więc ..
      • milusia22 Re: a komu to cokolwiek da ? 19.10.11, 20:42
        a niech sobie robią co chcą. mnie jest łatwo przekonać. zazwyczaj popieram osobę, która w danym momencie przemawia
    • meredith. Re: trawkaa : D . 19.10.11, 20:50
      przeciw. dzieci uważałyby, że jeżeli marihuana jest legalna to dla każdego, każdy chciałby spróbować i by się ludzi uzależnił, bo "to takie fajne, czyli ja też będę fajny/a, bo palę maryśkę". niech papieroski wystarczą ;xx
      • amylee99 Re: trawkaa : D . 19.10.11, 21:16
        nom bo to jest taki zakazany owoc-
        dla osób które i tak i tak są uzależnione nic to nie zmieni ale osoby które szpanują że robią to co niedozwolone może przestaną...
        choć nie interesuje się tymi sprawami...scianasciana
        • miqusia Re: trawkaa : D . 20.10.11, 15:42
          Jestem za.
          Bo można opodatkować, a jak ktoś chce to i tak ma dostęp. A jak alkohol jest oks, to pozdro że marihuana nie. Chociaż trochę strasznie, bo w Polsce przeważają idioci. confused
    • loveboy. nie mam zdania 26.10.11, 18:20
      na temat czegoś, czego nigdy nie próbowałam.
      • hermiona13 Re: trawkaa : D . 28.10.11, 18:09
        tak szczerze to głęboko w d to mam. idioci, którzy chcą sobie niszczyć życie
        będą ćpać i bez legalizacji, a normalni ludzie nie spróbują nawet wtedy,
        gdy będzie zlegalizowana.
    • palola. Re: trawkaa : D . 29.10.11, 02:48
      piwo chodzmy na browca !!piwo
      • duuumi mrihuana. 29.10.11, 13:57
        nie, nie jestem za legalizacją. Polska marihuana jest 5 razy bardziej uzależniająca niz holenderska, a przypominam, ze tam marihuana jest zalegaliowana. Nawet jesli marihuana byłaby dostepna dla osob od 18 roku zycia, to byłoby tak, jak z alko i papierosami. Młodzież szybko by się w to wciągnęła. No a co tu ukrywac, to jest narkotyk. Miekki, bo miekki, ale narkotyk. Dlatego jestem na nie.
        • roxy11 Re: mrihuana. 29.10.11, 15:12
          stanowczo nie. nie wyobrażam sobie, jak można by było wtedy wyjść z domu, skoro wszyscy byliby legalnie naćpani.
          co do prawa decydowania o sobie - zgadzam się, każdy może robić co chce. przynajmniej wtedy byłoby widać kto ma choć trochę oleju w głowie.
    • domi_nika Re: trawkaa : D . 29.10.11, 15:35
      Przeciwko legalizacji. Narkotyk to jednak narkotyk. Zresztą najbardziej ''za'' tą legalizacją są gó...arze, które się tym podniecają a nic tak na prawdę nie wiedzą o marihuanie, jej działaniu. Jak widzę 13-letnie bachory które są za tym żeby sadzić, palić, zalegalizować albo jarających gimnazjalistów to naprawdę się załamuje choć sama mam 15 lat. Zresztą często zaczyna się od ''niewinnej trawki'' a kończy się na tzw. twardych narkotykach.
    • kotek.bieberka Re: trawkaa : D . 29.10.11, 16:08
      oczywiście, że powinni zalegalizować. dla niektórych marihuana jest formą lekartswa. z resztą nikogo nie zabiła, a papierosy zabijają kilkanaście milinów ludzi na całym świecie.
      • hermiona13 Re: trawkaa : D . 29.10.11, 16:34
        jak to nikogo nie zabiła? ;o
        marihuana to narkotyk, wiec logiczne, że zagraża życiu. zaczyna sie od małych ilości,
        a później siega po silniejsze dawki i inne groźniejsze środki odurzające, czego
        skutkiem jest uzależnienie, co jest równoznaczne śmierci. -.-'
    • other_ Re: trawkaa : D . 29.10.11, 16:54
      jestem przeciwko, ponieważ sądzę że to po prostu bezmyślność. najpierw należałoby się może zastanowić jakie to przyniesie konsekwencje -,-
      • kotek.bieberka Re: trawkaa : D . 29.10.11, 17:56
        dobra, okey. głupszy ma zawsze racje. pozdro600. wink
        • mohito_ Re: trawkaa : D . 29.10.11, 18:40
          jestem przeciw, ale uważam że powinno się zmniejszyć kary za posiadanie ich przy sobie.
    • ksania Re: trawkaa : D . 29.10.11, 19:01
      jestem za.!
    • violet_ Re: trawkaa : D . 10.12.11, 22:36
      nigdy nie pal marihuany. ciesz się, że legalizują. ; )
      jestem za legalizacją. łatwiej będzie kupić, chociaż teraz jak ktoś chce to bez problemu można dostać i tak.
    • karolcika2205 Re: trawkaa : D . 23.12.11, 00:01
      za prawdziwą i czystą marihuaną tak, ale za dopalaczami na pewno nie. jestem za legalizacją ponieważ przecież nikogo tak na prawdę nie zabiła, a alkohol? owszem. wolę, żeby ludzie na dyskotekach itd. cieszyli się życiem niż wszczynali kłótnie pod wpływem alkoholu. to jest moje zdanie.
      • karolcika2205 Re: trawkaa : D . 24.12.11, 00:02
        a zapomniałam dopisac, że ja sama nie paliłam i nie mam zamiaru smile
    • sammy Re: trawkaa : D . 24.12.11, 12:01
      Sama już nie wiem. Z jednej stony przeraża mnie widok ćpunów na ulicy, ale z drugiej strony Polskie społeczeństwo uwolniłoby się od takich głupich ludzi, którzy głosują na Palikota.

dziękuję, to tyle z mojej strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka