trufla 23.10.11, 15:11 No właśnie, czy wy macie problemy z wymową np. niektórych liter czy słów? I czy ludzie dokuczają wam, przedrzeźniają albo śmieją się z tego powodu? Wypowiadajcie się! ; ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackout. Re: Problem z wymową 23.10.11, 17:55 kiedyś miałam problem z wymową litery r, dz i dż. ( w przedszkolu i chyba w kl. 1 ). nikt mi nie dokuczał ale rodzice mnie zapisali do jakieś szkółki gdzie babka uczyła mnie wymawiać. no i na szczęście teraz umiem xd Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 Re: nie mam takich problemów ;) 23.10.11, 18:48 tak, mam, przez krzywe ząbki. problem jest czasem z wymową 'r' czy 's'. Odpowiedz Link Zgłoś
saori Re: Problem z wymową 23.10.11, 18:55 Kiedyś nie umiałam wymawiać r i mówili mi, że robię to jak jakiś francuz... Ale w końcu przestawiłam się na polski c; Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka Re: Problem z wymową 23.10.11, 18:59 tak. Nie umiem zbytnio wymówic "r" znaczy co raz lepiej mi idzie, ale nadal to nie to : p Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ francuskie r wita. 23.10.11, 20:43 tjak, moi znajomi już się przyzwyczaili i podobno nawet nie słyszą. Odpowiedz Link Zgłoś
karoola.006 francuskie r wita. - ja to samo. 23.10.11, 21:12 nie wymawiam r tak do końca, po prostu to jest takie francuskie r ;p i jeszcze seplenię Odpowiedz Link Zgłoś
lara12 niestety... 23.10.11, 20:52 jezu, jak ja seplenię to masakra jest ^^ kiedyś chodziłam do logopedy, bo miałam takie problemy z wymową, że łohoho ^^ poprawiło mi się, ale teraz znów wróciło. nikt się ze mnie nie śmieje ani nic, tylko irytujące jest to, że zwykle szybko i dużo mówię, a potem muszę to powtarzać jeszcze ze cztery razy Odpowiedz Link Zgłoś
xx_gosia_xx12 Re: Problem z wymową 23.10.11, 21:00 konkretnych liter czy słów nie mam, ale jak byłam mała to chodziłam do logopedy, bo strasznie sepleniłam teraz jak gadam powoli to mówię wyraźnie, a jak się rozpędzę to nikt mnie nie zrozumie, i czasem potrafię się opluć pewnie dlatego łatwiej mi wymawiać angielski niż polski xD Odpowiedz Link Zgłoś
lena_ Re: Problem z wymową 23.10.11, 21:02 Ja mam nie problem, ale takie coś :d wymawiam "r", ale takie zmiękczone i nie potrafię powiedzieć tak długo "rrrr" haha. Ale przynajmniej przydaje mi się ta moja 'wada' w wymowie języków obcych, jak np. angielski czy francuski Odpowiedz Link Zgłoś
arasha TAK ;))) 23.10.11, 22:21 od dziecka mowilam Rhhowerhh, kRHHHowa, zamiast Lowel kLowa jak wiekszosc i mi tak zostali Rhhhh brzy to z takim francuskim akcentem ;D nikt mi nie dokucza a jak juz to tak wiecie nom nie obraza wiekszosci sie to podoba a w szczegosloci chlopakom ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
milusia22 hmmmm 23.10.11, 22:29 ja na szczęście nie :p ale mam dużo osób w klasie, które mają jakąś wadę. większość ma charakterystyczne "errr" Odpowiedz Link Zgłoś
jane_14 Re: Problem z wymową 23.10.11, 23:29 Przeprowadzilam sie pare lat temu do USA i mam problem z wypowiadaniem niektorych ciezkich slow chociarz plynnie mowie po angielsku po prostu mam troche inny akcent ale wszyscy mi zawsze mowia ze mam super akcent Odpowiedz Link Zgłoś
doggy Re: Problem z wymową 24.10.11, 08:20 mam problem z takimi głoskami jak sz bądź ż. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet94 Re: Problem z wymową 24.10.11, 14:33 nie mam takich problemów i nigdy nie miałam, ale z takich osób się nie śmieję. to nie ich wina przecież. żałosne są osoby, które robią sobie żarty z ludzi, którzy mają taki problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 24.10.11, 15:10 Nigdy nie miałam problemów z wymową, mam dobrą dykcję i mówię wyraźnie. Nie mam jednak nic do tych osób, jeśli je rozumiem to nie ma problemu, niech mówią jak potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś