Dodaj do ulubionych

Problem z wymową

23.10.11, 15:11
No właśnie, czy wy macie problemy z wymową np. niektórych liter czy słów? I czy ludzie dokuczają wam, przedrzeźniają albo śmieją się z tego powodu?
Wypowiadajcie się! ; )
Obserwuj wątek
    • trufla Re: Problem z wymową 23.10.11, 17:40
      odświeżam
      • estrellaa Re: Problem z wymową 23.10.11, 17:49
        nie mam problemów z wymową .
    • blackout. Re: Problem z wymową 23.10.11, 17:55
      kiedyś miałam problem z wymową litery r, dz i dż. ( w przedszkolu i chyba w kl. 1 ). nikt mi nie dokuczał wink ale rodzice mnie zapisali do jakieś szkółki gdzie babka uczyła mnie wymawiać. no i na szczęście teraz umiem xd
    • cookie18 nie mam takich problemów ;) 23.10.11, 17:59
      • lilii_95 Re: nie mam takich problemów ;) 23.10.11, 18:48
        tak, mam, przez krzywe ząbki.
        problem jest czasem z wymową 'r' czy 's'.
    • saori Re: Problem z wymową 23.10.11, 18:55
      Kiedyś nie umiałam wymawiać r i mówili mi, że robię to jak jakiś francuz... Ale w końcu przestawiłam się na polski c;
      • jonasofanka Re: Problem z wymową 23.10.11, 18:59
        tak. Nie umiem zbytnio wymówic "r" znaczy co raz lepiej mi idzie, ale nadal to nie to : p
    • anja_ francuskie r wita. 23.10.11, 20:43
      tjak, moi znajomi już się przyzwyczaili i podobno nawet nie słyszą.
      • karoola.006 francuskie r wita. - ja to samo. 23.10.11, 21:12
        nie wymawiam r tak do końca, po prostu to jest takie francuskie r ;p i jeszcze seplenię crying
    • lara12 niestety... 23.10.11, 20:52
      jezu, jak ja seplenię to masakra jest ^^
      kiedyś chodziłam do logopedy, bo miałam takie problemy z wymową, że łohoho ^^ poprawiło mi się, ale teraz znów wróciło. nikt się ze mnie nie śmieje ani nic, tylko irytujące jest to, że zwykle szybko i dużo mówię, a potem muszę to powtarzać jeszcze ze cztery razy tongue_out
    • xx_gosia_xx12 Re: Problem z wymową 23.10.11, 21:00
      konkretnych liter czy słów nie mam, ale jak byłam mała to chodziłam do logopedy, bo strasznie sepleniłam big_grin teraz jak gadam powoli to mówię wyraźnie, a jak się rozpędzę to nikt mnie nie zrozumie, i czasem potrafię się opluć big_grinbig_grin
      pewnie dlatego łatwiej mi wymawiać angielski niż polski xD
    • lena_ Re: Problem z wymową 23.10.11, 21:02
      Ja mam nie problem, ale takie coś :d wymawiam "r", ale takie zmiękczone i nie potrafię powiedzieć tak długo "rrrr" big_grin haha. Ale przynajmniej przydaje mi się ta moja 'wada' w wymowie języków obcych, jak np. angielski czy francuski smile
    • arasha TAK ;))) 23.10.11, 22:21
      od dziecka mowilam Rhhowerhh, kRHHHowa, zamiast Lowel kLowa jak wiekszosc i mi tak zostali Rhhhh brzy to z takim francuskim akcentem ;D nikt mi nie dokucza a jak juz to tak wiecie nom nie obraza wiekszosci sie to podoba a w szczegosloci chlopakom ;DDD
      • milusia22 hmmmm 23.10.11, 22:29
        ja na szczęście nie :p ale mam dużo osób w klasie, które mają jakąś wadę. większość ma charakterystyczne "errr" big_grin
        • klaudia_25 . 23.10.11, 22:38
          Raczej nie mam.
    • jane_14 Re: Problem z wymową 23.10.11, 23:29
      Przeprowadzilam sie pare lat temu do USA i mam problem z wypowiadaniem niektorych ciezkich slow chociarz plynnie mowie po angielskuuncertain po prostu mam troche inny akcent ale wszyscy mi zawsze mowia ze mam super akcentbig_grin
    • doggy Re: Problem z wymową 24.10.11, 08:20
      mam problem z takimi głoskami jak sz bądź ż.
    • sweet94 Re: Problem z wymową 24.10.11, 14:33
      nie mam takich problemów i nigdy nie miałam, ale z takich osób się nie śmieję. to nie ich wina przecież. żałosne są osoby, które robią sobie żarty z ludzi, którzy mają taki problem.
    • mweezy . 24.10.11, 15:10
      Nigdy nie miałam problemów z wymową, mam dobrą dykcję i mówię wyraźnie. Nie mam jednak nic do tych osób, jeśli je rozumiem to nie ma problemu, niech mówią jak potrafią.
      • smileyy776 Re: . 25.10.11, 17:49
        Nie nie mam takich problemów na szczęście ; )
    • phraine Re: Problem z wymową 25.10.11, 19:48
      nie mam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka