Dodaj do ulubionych

Forum fanów metalu symfonicznego

• roswell15 Nightwish! 15.03.12, 15:51
      Wow! Zaskoczyłaś mnie tym postem! Również jestem wielką fanką metalu symfonicznego i rocka gotyckiego ,a Nightwish to mój ulubiony zespół z tych gatunków. Słyszałaś o tym,że przyjadą do Polski w dniach 1-3 czerwca? Do Warszawy. Na początku ucieszyłam się,ale zdałam sobie sprawę ,że mam daleko do tego miasta.Od Gorzowa Wielkopolskiego... Zresztą to i tak nie wchodzi w grę z innych powodów.. Tak czy siak,miło ,że przyjeżdżają do naszego kraju,przynajmniej jest on dla nich nie mniej ważny. Co do zespołów podobnych to lubię jeszcze Terasbetoni,HIM i te co podałaś.Ogólnie fińskie zespoły metalowe są świetne :]
    • zuz98 dobre zespoły 15.03.12, 15:55
      uwielbiam Within Temptation moim zdaniem jest to najlepszy zespół z tego gatunku ale polecam, również:
      -Xandria
      -Tristania
      -Nemesea
      -Sirenia

Szacunek .
    • itmustbecherry Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 15:57
      nie, nic z tych rzeczy wolę lżejsze brzmienia, ale hanna montana też jest dla mnie za ciężka big_grin coś na poziomie piosenek typu bruno marsa ujdzie big_grin
    • love_r.h.c.p. Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 16:31
      Najtłisz <3wink. Bardzo lubię metal symfoniczny.
    • zuzka1802 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 16:56
      nienawidzę tego rodzaju muzyki , jak słucham tylko i wyłącznie popu !
    • amylee99 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 17:19
      Uwielbiam Nightwishaserceserceserce ale wolę z piosenki nagrane z Tarjąserce moim zdanie ma duużo lepszy głos niż ta cała Anette !!
      Poza tym lubię też Epicękwiat
    • juley98 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 17:42
      Wolę zwyczajny metal, heavy metal, oczywiście klasykę rocka, rock 'n roll i grunge <33
    • czekoladaaa__ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 18:05
      niee smile
      Wolę pop-rock
    • patusia96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 18:10
      Dołączam się do wątki jeśli można ;]
      Słuchałam już całą nową płytę Epicy i muszę przyznać, że jest super.
      Bardzo spodobało mi się "Monopoly On Truth" a wam? tongue_out
    • selenqqa Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 19:09
      Ja słucham to co w radiu czyli LMFAO tongue_out
    • spice Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 19:14
      Zespołu ulubionego nie mam, a metalu nie lubię tongue_out
    • wikass Re: Ubóstwiam metal 15.03.12, 19:20
      Słucham metalu od dwóch lat. Polecam Sabaton [miałam o nich pracę na historię zrobić, gdyż oni śpiewają o I i II Wojnie Światowej oraz innych bitwach] (power metal), Nightwish (gothic metal), Slipknot (heavy metal, nu metal), Linkin park (nu metal, heavy metal [twórcy nu metalu]), Black River - polski zespół (hard rock, heavy metal), Evanescence (gothic metal, heavy metal), Bullet For My Valentine (heavy metal, punk metal), The Haunted (thrash metal, melodic death metal), Satyricon (black metal), Disturbed (nu metal, metal alternatywny), Lacuna Coil (gothic metal), Korn (heavy metal, metal alternatywny, nu metal), Rammstein (heavy metal), Paradise Lost (death doom, gothic metal), Xandria (gothic metal), Slayer (speed metal, thrash metal), Cradle Of Filth (symfoniczny death metal, black metal, extreme gothic metal) [ubóstwiam ten zespół jak i Slipknota oraz Nightwisha < 3], Oedipus (rock alternatywny) - coś innego, Morning Parade (alternative rock) - coś innego, Apocaliptyca (metal symfoniczny), Shinedown (heavy metal, post grunge). Gdybyś chciała więcej, pisz! ( :
      • lace Re: Ubóstwiam metal 15.03.12, 19:24
        Parę osób napisało o Sabaton. Lubię ich. Mają dość fajne piosenki i historia przy nich nie jest nudna wink
        Nową płytę Epiki właśnie mam zamiar posłuchać. Jak to zrobię to dam znać jaka piosenka mi wpadła w ucho najbardziej wink
        Xandrii też muszę posłuchać.

Tyle zespołów ostatnio wydaje płyt, że nie nadążam tongue_out
        • edith_ Re: Ubóstwiam metal 15.03.12, 20:13
          Co do nowej płyty Epiki to jeszcze nie słuchałam, nie mam ostatnio czasu.
          Zgodzę się z @lace "Tyle zespołów ostatnio wydaje płyt, że nie nadążam " wink
          • nessy96 Re: Ubóstwiam metal 15.03.12, 20:30
            @patusia96, oczywiście można się dołączyć smile Ja też zbyt ostatnio czasu nie mam żeby cokolwiek przesłuchiwać ale Epike dziś przesłucham big_grin Nie przejmujcie się ja też nie nadążam. O i Sabaton też lubie, może jakąś wielką fanką nie jestem ale uważam ich za bardzo dobry zespół.
            hah ale kicia wypromowała forum, nie spodziewałabym się tongue_out
    • pollunia1 oh, yeah ! 15.03.12, 20:46
      Ja kocham z calego serca Malice Mizer . to jest po prostu zajebiste xd
    • arisso Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 21:47
      polecam Bullet For My Valentine i Evanescencesmilebrawo
      • rockowa941 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 22:13
        kiedys sluchalam ale chyba bylo to chwilowe
    • highwaytohell Nightwish, Epica... 15.03.12, 22:10
      Uwielbiam symphonic/power/gothic metal. Kocham Nightwish, Epicę, Within Temptation... Sonata Arctica też ma świetne utwory. Co sądzicie o najnowszym albumie NW?
      • patusia96 Re: Nightwish, Epica... 16.03.12, 17:22
        Nowy album NW według mnie jeszcze lepszy od "Dark Passion Play" o ile to możliwe ;] Ulubiona piosenka z nowej płyty? suspicious
        • nessy96 Re: Nightwish, Epica... 16.03.12, 18:22
          mnie z płyty NW najbardziej podoba się ghost river, turn loose the mermaids i song of myself smile a kilka piosenek z nowego albumu Epiki juz przesłuchałam i jak na razie najbardziej podoba mi się monopoly of truth tongue_out
          • patusia96 Re: Nightwish, Epica... 16.03.12, 19:54
            A mnie z płyty NW najbardziej Last Ride Of The Day, The Crow,The Owl And The Dove i I Want My Tears Back, a tak właściwie to wszystkie lubię smile

Nooo. teraz właściwie słucham Monopoly Of Truth.. b. dobra piosenka wink Ładne są również te spokojniejsze piosenki typu Deep Water Horizon.

Nie wiecie może czy NW ma zamiar kręcić teledysk do The Crow..?
            • nessy96 Re: Nightwish, Epica... 17.03.12, 16:23
              wydaje mi się że skoro wzieli to na nowy singiel to pewnie tak tongue_out
    • harrypotterxd Re: Forum fanów metalu symfonicznego 16.03.12, 11:09
      Ja słucham metalu gotyckiego ale tylko jednego zespołu Evanescence smile
    • lilaa. Re: Forum fanów metalu symfonicznego 16.03.12, 14:11
      Oh Nightwish ♥ Epica ♥ . Wiesz no, ja słucham większość odmian rocka .
    • mileycyrus08 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 17.03.12, 19:30
      Ja wolę : Marilyn Manson, Rihanna, Grubson Tupac... Słucham wszystkiego...xD
    • aleksandra25 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 18.03.12, 13:06
      Within Tempation
    • wilkolak Re: Forum fanów metalu symfonicznego 18.03.12, 13:38
      nie słucham
    • elena1 :) 18.03.12, 16:58
      Ja słucham havey metalu, alternatywnego metalu i rocka, rock and rolla różnie ale przeważnie rock albo metal a rocku gotyckiego akurat nie lubie
    • pynia Re: Forum fanów metalu symfonicznego 18.03.12, 17:30
      Ja lubię zespół " Summoning " - jest to austriacki zespół muzyczny wykonujący epicki black metal. Ale to się chyba nie zalicza to metalu symfronicznego.
      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 23.03.12, 17:47
        a ja już przesłuchałam prawie całą płyte Epiki smile Uważam że to świetny album, może nie najlepszy w ich karierze ale widać ze Epica trzyma poziom tongue_out
        • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.03.12, 12:11
          Miło się słucha nowy album Epiki. Ogólnie lubię jak zespół próbuje nowych możliwości, a nie powiela wciąż te same schematy.

W ogóle ostatnio baaaaaaaaardzo wciągnęłam się w muzykę Xandrii.
          • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.03.12, 20:21
            ja też ale tylko w tą najnowszą płyte smile The Lost Elysion mi się chyba najbardziej podoba big_grin
            • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 14.04.12, 19:18
              Coś tak cicho ostatnio. To może ja zacznę jakiś temat. Macie ulubiony teledysk, któregoś z zespołów, które wykonują ten rodzaj muzyki?
              • kasia1512 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 14.04.12, 19:50
                Ohh,tu chyba nie można mieć jednego ulubionego smile
                • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.04.12, 13:56
                  Ohh kocham teledysk WT do Frozen <3 i może jeszcze Epica - Unleashed czy WT - Memories. Ale Frozen najlepszy big_grin
                  • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.04.12, 15:59
                    Ulubiony NW - The Islander (cudo), Nemo oraz magiczny I Walk Alone-Tarji i chyba wszystkie teledyski Apocalypticy wink
                    • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 02.05.12, 10:44
                      własnie sobie obejrzałam The Islander. dawno go nie oglądałam bo nigdy jakoś specjalnie mi się ta piosenka nie podobała. Ale teledysk rzeczywiście piękny.
                      Nemo mi sie zawsze strasznie podobało choc na poczatku przerażał mnie ten teledysk. I walk Alone jest wspaniałe, od Tarji lubie też teledysk do Die Alive big_grin
                      • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 02.05.12, 19:50
                        Może pytanie nie związane z tematem,ale jestem ciekawa kto teraz włada waszym muzycznym sercem ? wink
                        • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 03.05.12, 10:46
                          The Agonist, Eths, The Birthday Massacre, The Cranberries no i NW smile zresztą to u mnie się praktycznie codziennie zmienia i właśnie dlatego nie mam ulubionego zespołu tongue_out
                          a twoim? wink
                          • kasia1512 Last.fm 03.05.12, 13:02
                            Ma może ktoś z was last.fm?
                            • edith_ Re: Last.fm 03.05.12, 16:48
                              @nessy96 U mnie też ciągle się zmienia,ale aktualnie (od kilku tygodni) króluje Depeche Modeserce i Massive Attack.
                              @kasia1512 Nie mam
                              Podobno NW mają wystąpić na ursynaliach w Warszawie wybiera się ktoś ?
                        • patusia96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.05.12, 20:11
                          Aktualnie Nightiwsh, Within Temptation, a w szczególności Xandria i Epica smile
              • patusia96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.05.12, 20:10
                Ulubionego nie mam, bo jest ich dużoo.. Ale bardzo lubię WT - Memories, Nightwish - The Islander, czy nowy teledysk Epicy - Storm The Sorrow ;]
            • patusia96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.05.12, 20:06
              Przetrawiłam cała nowa płytkę Xandrii xD Nie rozumiem komentarzy, które krytykują zespół za to, że teraz brzmi jak Nightwish. Według mnie to dobrze. Nightwish zmienił brzmienie i wokalistkę i teraz idzie inną drogą, nadal dobrą, ale inną. Co do Xandrii, cieszę się bardzo, że mam okazję słuchać czegoś tak fajnego. Bo muzyka, którą zaczęli tworzyć wraz z nową wokalistką jest cudowna! Oby kolejna płyta była równie dobra!

A tak w ogóle to teraz w maju Epica przyjeżdża do Polski na koncert, a jako jej support występuje właśnie Xandria.. Wielka szkoda, że nie mogę tam jechać.. Ale obiecałam sobie, że jak następnym razem przyjadą to jadę!
              • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 08.05.12, 12:06
                @patusia96 no w sumie się zgadzam. ehh te wszystkie koncerty juz niedługo... a btw wiecie że Within Temptation wystąpią w Jarocinie? smile
    • karlinka98 Re: Within Temtation i Evanescence!!!!!!!!!!! <3 04.05.12, 12:49
      <3
      • nessy96 Re: Within Temtation i Evanescence!!!!!!!!!!!  04.05.12, 18:29
        ohh chciałabym na te ursynalia smile
        a last.fm mam ale będę używać dopiero w wakacje i wtedy założe sobie nowe konto. a tak swoją drogą to świetna strona big_grin
        • lace Re: Within Temtation i Evanescence!!!!!!!!!!!  08.05.12, 20:15
          Co włada moim muzycznym sercem? Hmm aktualnie oglądam różne parodie na youtubie popularnych piosenek ^^ A tak ogólnie to bardzo lubię zespół 30 Seconds to Mars. Nie mogę opisać słowami ich muzyki. Po prostu do mnie przemawia wink

Nie no tyle koncertów, a ja nie mogę. Zapewne jak będę mogła to wtedy nie będzie ich w Polsce.
          • nessy96 Re: Within Temtation i Evanescence!!!!!!!!!!!  09.05.12, 08:10
            a co myślicie o nowym teledysku Epiki ?
            • edith_ Re: Within Temtation i Evanescence!!!!!!!!!!!  09.05.12, 19:27
              Może być,uwielbiam tą piosenkę <3
              • mweezy . 09.05.12, 19:39
                Co do "Storm the sorrow" to jest OK. Niby Simone jak zwykle i piękna i wydobywająca z siebie nieziemski głos, niby profesjonalizm jeśli chodzi o teledysk, ale uważam, że jest zdecydowanie zbyt minimalistyczny. Ja rozumiem, symbolika, odniesienie się do tekstu, ale nie jestem w stu procentach przekonana. Jednak odrobiny energii mi brakuje i odrobiny przepychu. Odrobinki czegoś co by to bardziej ubarwiło, wyostrzyło. W sumie to myślałam, że z tą nową płytą Epiki będzie gorzej, ale jednak nie jest to takie rozczarowanie jak z WT. : )
                • nessy96 Re: . 10.05.12, 19:18
                  mi się najbardziej w tym teledysku podoba kontrast koloru czarnego z białym smile
                  • nessy96 Re: . 22.05.12, 20:32
                    coś tu cicho ostatnio. ma ktoś jakiś temat? tongue_out
                    • nela12 Wygraj wejściówkę na koncert Nazareth! 23.05.12, 23:56
                      Fanom zespołu Nazareth polecamy konkurs. Do wygrania wejściówki na koncerty w Warszawie, Katowicach, Gdyni, Lublinie i Poznaniu. Śpieszcie się - macie czas do piątkowego (25.05.2012) przedpołudnia!

www.facebook.com/events/425107197513488/
                      • mweezy . 28.05.12, 17:32
                        A ja ostatnio odkryłam dwa greckie zespoły zahaczające o symfoniczny metal. Meden Agan i Elysion. Fajni są, ogarnęłam Elysion i trochę na siłę ich tu w ten symfoniczny metal wcisnęłam, ale co tam :d Za to Meden Agan - cudowny głos wokalistki!

ladiesteaparty.blogspot.com/
                        • nessy96 Re: . 02.06.12, 11:36
                          o ciekawie smile no to zabieram się w najbliższym czasie za ogarnianie tych zespolów tongue_out
                          • edith_ Re: . 07.06.12, 15:33
                            @mweezy W wolnej chwili na pewno przesłucham.
                            • nessy96 Re: . 07.06.12, 15:56
                              przesłuchałam jak narazie po jednej piosence tych zespołów. rzeczywiście ta wokalistka Meden Agan ma cudny głos, zwłaszcza że mam słabość do pięknych wokali. Elysion - też niezłe. jak będę miała więcej czasu to przesłucham więcej.
                              a widziałyście moze wpisy na blogu Anette dotyczące wystepu NW w Warszawie? jak kogoś to ciekawi to wrzucam poniżej linki. Niezły błąd zrobiła w nazwie naszej stolicy big_grin
                              Tekst linka
                              Tekst linka
                              Tekst linka
                              • edith_ Re: . 10.06.12, 19:46
                                Rzeczywiście zrobiła błąd,ale chyba możemy jej to wybaczyć tongue_out
                                • lace Hello! 17.11.12, 21:20
                                  Założyłam ten wątek, a nawet nie zaglądam tutaj, ale widzę, że inni raczej już też nie udzielają się tutaj tongue_out Ja żadnego nowego zespołu jak na razie nie znalazłam więc nawet nie wiem o czym napisać aby był wątek do dyskusji.
                                  • dusiakowaa Re: Hello! 11.12.12, 19:33
                                    Mały ruch jakoś tu panuje big_grin
                                    To może zapytam, czy słyszała któraś z was ostatnią płytę Sonaty Arctici?
                                    Dont Be Mean. <br />
                                    A może któraś z was była na koncercie? suspicious<br />
                                    I ogólnie mogłoby się więcej osób tutaj udzielac. big_grin
                                    • yani. Re: Hello! 11.12.12, 19:50
                                      ja znam, hehehehe stempieni santa
                                      • lace Re: Hello! 18.12.12, 11:08
                                        Nie słyszałam tej nowej płyty, ale postaram się przełuchać w najbliższej przyszłości. Na koncercie nie byłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka