Dodaj do ulubionych

Nergal vs ... Katechetki

16.11.11, 18:29
Oczywiste jest, że Nergal ma wielu wrogów przez darcie Biblii i chwalenie Szatana (czego nie popieram), ale poważnie też sobie zaszkodził w środowisku szkolnym. Ostatnio nasza katechetka często porównuje zło do Nergala, jakby tego było mało narzuca nam swoją wolę. Każde jego słowo dla niej jest grzechem! A ostatnio to naprawe dowaliła, mianowicie "raczyła nas poinformować", że Nergal jest opętany przez Szatana!!! Dobra nie popieram jego zachowania, ale ona nawet poruszyła wszystkie plotki o nim i zaczeła gadać, żę z chorobą to Bóg dał mu szanse dlatego wyzdrowiał, a on jeszcze wykorzystał Dodę!!! Dobra nie przepadam za nim i uważam, że ją wykorzystał, ale temat Nergala omawiamy co 2 lekcje albo nawet co lekcje! To jest naprawe nie do wytrzymania! A jak jest u Was w szkołach????
Obserwuj wątek
    • avrilkaskate oh, Nergal 16.11.11, 18:43
      sexi jest ;D a co do tematu, to nie, nikt u mnie w szkole nic nie mówi o Nergalu. co do niego samego to nie rozumiem tej nagonki jakoby był satanistą. jest ateistą - to fakt, ale nie wyznaje szatana jak sam mówił. a darcie Bibli to przecież tylko wizerunek sceniczny. hello, to jest metal? ci z Gorghorota robią gorsze rzeczy na koncercie (na krzyżu powieszają gołą babę np.) wink
    • diekatja Re: Nergal vs ... Katechetki 16.11.11, 18:45
      Współczuję ci. Ja bym nie wytrzymała gdyby na każdej lekcji religii pani nam nawijała o tym debilu, którego powinni zamknąć. Moja nauczycielka od religii nic o nim nie gada. W ogóle na religii to mamy straszne luzy. Mało gadamy o Bogu, wierze itp. Częściej opowiadamy sb śmieszne historie, kawały czy coś w tym stylu albo oglądamy coś na Youtube. Na szczęście moja lekcja religii wygląda całkiem inaczej niż twoja. Gdybym o tym idiocie miała cokolwiek słuchać to bym chyba poprosiła mamę, żeby mnie z religii wypisała...
      • olaya_ Re: Nergal vs ... Katechetki 16.11.11, 19:00
        nie lubiłam Nergala, do czasu aż został jurorem w The Voice of Poland. on jest na prawdę mądrym człowiekiem i nie należy oceniać go tylko po pozorach.
        nie uczy mnie katechetka, tylko siostra zakonna. raz powiedziała nam, że nie możemy oglądać the voice of poland, bo on tam jest i skieruje nas na złą drogę uncertain
      • smileyy776 Re: Nergal vs ... Katechetki 16.11.11, 19:11
        Nergal jest świetny!Współczuję Ci lekcji religii u mnie tak nie ma może to i dobrze,bo nie mogłabym słuchać tych bzdur i kłamstw o Nergalu!
      • mania14 a ja tam całkiem lubie Nergala... Nie za muzyke ;) 10.12.11, 20:35
        Ma całkiem fajną osobowość! Ja jestem wierząca ale jestem też tolerancyjna i nie mam problemu z tym, że on nie wierzy... Pozdrawiam smile
    • nessy96 Re: Nergal vs ... Katechetki 16.11.11, 18:57
      hah, u mnie raz przez całą lekcje była wielka dyskusja o Nergalu, a potem w sumie nic. No chociaż na niektórych lekcjach czasem ktoś o nim wspomnie czy coś.
      • damonlove damonlove 19.11.11, 15:00
        u mnie nikt nigdy nie wspomnieł o nergalu i załoze sie ze nikt z kl go nawet nie zna bo nie jest jakas super popularna gwiazda a katechetka to jest spoko i z nia sie da pogadac... nergala pewnie tez nie zna...
      • xdomciakcsela99 Nergal vs ... Katechetki 11.12.11, 11:36
        O jej nareszcie ktoś mnie rozumie , moja nauczycielka od religii tak po nim jeździ a podobno trzeba szanować bliźniego swego jak siebie samego. Te katechetki są jakieś chore psychicznie. Rozumiem twoje zażenowanie. Poza tym ja całkiem lubię Nergala , a więc katechetka też powinna to uszanować. Przez nią moja koleżanka z ławki napisała czarnymi literami Nergal i skreśliła na czerwono , pod spodem był podpis szatan. Taki przykład dają , zamiast czytać z nami biblie to o Nergalu gadają. Mam tak dość tych niby świętych katechetek uncertain
    • agnes_cerk Re: Nergal vs ... nauczyciele 19.11.11, 15:51
      Eh u mnie nie tylko na religii ,ale też na innych lekcjach można było usłyszeć, że telewizja publiczna promuje satanistów,ale to były tylko jednorazowe wzmianki. tego, że podarł czy tam spalił biblię nie pochwalam, bo cudzą religię trzeba szanować. Nie można też przesadzać i robić z niego wcielenia zła, tym bardziej, że w tvop zachowuje się normalnie.
    • pauliska1212 Re: Nergal vs ... Katechetki 25.11.11, 21:03
      jakiś znajomy naszego księdza zna Nergala osobiscie, bo z tej samego miasta są i on mu mowił, że to przesada ten cały szum, bo to jest tylko jego wizerunek sceniczny, a on jak jedzie do rodziny to normalnie chodzi do kościoła xd więc mój ksiądz go chyba nie potępia haha
      • rei_san Re: Nergal vs ... Katechetki 12.12.11, 17:14
        pauliska1212 napisał(a):

> jakiś znajomy naszego księdza zna Nergala osobiscie, bo z tej samego miasta są
        > i on mu mowił, że to przesada ten cały szum, bo to jest tylko jego wizerunek sc
        > eniczny, a on jak jedzie do rodziny to normalnie chodzi do kościoła xd więc mój
        > ksiądz go chyba nie potępia haha
        Ale i tak nie cierpię Nergala, bo ten jego wizerunek ciągnie za sobą fanów, którzy się przestawiają na satanizm, bo myślą, że ich ukochany wokalista też na tym jest =='' A śpiewa beznadziejnie, jego growle są takie... ugh...
    • yellowgreenblue Re: Nergal vs ... Katechetki 01.12.11, 19:59
      yyy... u nas nie porusza się tematu Nergala. Fajną macie katechetkę tongue_out
    • splash Re: Nergal vs ... Katechetki 09.12.11, 18:31
      Paranoja. Jasne, że Nergal często robi na złość katolikom, ale żeby wymyślać na niego takie plotki? Twoja katechetka nie wie, że kłamstwo to też grzech? Moja tam jest spoko. Gdy poruszyliśmy ten temat powiedziała po prostu, że obraził uczucia religijne i tyle. Bo to faktycznie jest prawdą. Nie obrzuca go wyzwiskami bo to po prostu chore.
    • wercia321 Re: Nergal vs ... Katechetki 09.12.11, 18:40
      Ma swój wizerunek i tyle. U mnie w szkole nic nie wspomina się na religii o Nergalu tongue_out
    • united12 Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 20:06
      Pewnie, że tak big_grin
    • olcia456 Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 20:11
      Nie nie gadamy o nim ( naszczęście ) nie przepadam za nim , ale to dziwne ze twoja katechetka tyle mówi o nim ! Ja mam katechete i fajnie smile) On jest super ale nie porusza tematów o Nergalu .big_grinbig_grin
    • meredith. Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 20:13
      powiedzcie tej katechetce, że macie już dość gadania o Nergalu. ja nic do niego nie mam, nie słucham jego muzyki, ale to darcie biblii i czczenie szatana to raczej wykreowany wizerunek niż rzeczywiste poglądy Adasia. a jeżeli komuś nie podoba się ten sposób promowania zespołu to niech Behemota omija szerokim łukiem c;
    • rememberina Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 20:14
      Szkoda, że u mnie o nim nie mówią. Kocham gościa.
      • marsjanka115 x__x 11.12.11, 15:06
        ostatnio ksiądz nam wspominał o nim ... w środę ? no jakoś tak.
        jeszcze mamy nauki do bierzmowania tam to już sobie daruje mówienia o nim ale na początku roku szkol. to potrafił całe lekcje pieprzyć na jego temat haha. ja tam do nergala nic nie mam nie wydaje się być jakim idiotą chociaż mój ksiądz za takiego go ma . dobrze że mam w nosie nauki księży dlatego jak coś mówi to robię śmieszną minę i patrze na niego potrząsając głową z niedowierzania ironicznie się śmiejąc . w sumie to jak jeszcze raz o nim wspomni wdam się z nim w dyskusję ciekawe czy coś odpowie na moje broniące ateistów słowa że jakoby oni też mają prawo do wyrażania zdania a nergal powiedział że satanistą nie jest tylko czerpie inspiracje z opowiadań o szatanie piekle itp. bardzo bym chciała aby powstała 2 edycja The Voice . piwo
    • freaxxx Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 20:18
      Eh, u nas ksiądz tylko raz o nim wspomniał.
      Ogólnie, jestem fanką Behemoth'a, a z wyznania Ateistką. Czasem zdarza mi się powiedzieć "Szatan Cię kocha" czy coś w tym stylu...
      W szkole raczej nie poruszamy jego tematu.
    • hiaa Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 20:21
      `. Może raz była o nim mowa ale tylko przez 3-4 min i więcej nic . Kilka katechez temu gadaliśmy o tym co powołuje do działania . Mój kolega mówił , że Tomasz Niecik i jego 4 osiemnastki ;D . Każdy się śmiał nawet wikary . A na ostatniej katechezie gadaliśmy o narkotykach i o ludziach którzy zjedli własne dziecko 4-tygodniowe . I znów ten sam kolega zaśpiewał LMFAO I'm sexy and I know . A ksiądz gadał nam czemu on taki ciekawy jest , ma to po babci ;D . Podobno jego babcia śpiewała ' Poszłam se na grzybki ' i się z niego śmialiśmy . Wgl ostatnia katecheza nawet fajna była ;D .
    • nalaatkaa 10.12.11, 20:27
      U mnie jak mówią o Nergalu to tylko dla żartu. Ja prawdę mówiąc go lubię. Jest dobrym jurorem i na dodatkiem przystojnym . suspicious
      Kocham jego uśmiech , oczy i głos. serce
      Osobiście nie słucham go , bo taka muzyka mnie jednym słowem nie kręci.
    • janusia Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 20:29
      nie u nas rozmawia się o księdzu natanku ale boże wasza katechetka przesadzascared
    • martynka5008 Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 20:37
      U mnie na szczęście o Nergalu katechetka nie gada.
    • bellacullenx nergal jest zajebisty  10.12.11, 20:41
      Uwielbiam go, jeśli miałabym taką katechetkę zgłosiłabym ten problem dyrekcji..
    • paulinka_ginny Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 20:47
      Moja katechetka też ma czasami takie "urojenia" jak ja to nazywam. Co prawda nie gadała o Nergalu, ale stosuje taki sposób nauczania, że po KAŻDEJ (tak - każdej) lekcji wszyscy sie na nią plujemy angry popełnia zasadnicze błędy:
      - narzuca nam swoją wolę i poglądy (powiedziała, że zwierzęta stoją niżej od nas nie powinniśmy ich traktować jak ludzi - co mnie oburzyło)
      - ocenia naszą wiarę, a nie wiedzę religijną (przykład nr.1 - wstawiła 6 z aktywności 5 osobom, które widziała w ostatnią niedziele na mszy ; przykład nr.2 - rozdała prezenty - cukierki, lizaki i '+' z aktywności - tym osobom, które często były na różańcu) -,-
      Mam jej po prostu dość. Jej nie idzie słuchać. Jakieś 2 tygodnie temu to dopiero dowaliła... Pare miesięcy temu w okolicy naszej miejscowości zdarzył się wypadek - dwaj motocykliści (jej byli uczniowie) zgineli. Opowiadała o tym jak to gadała z jednym z nich na dzień przed wypadkiem. I wtedy powiedziała "No nie wiem, jak to tam było z ich wiarą, bo nie widziałam ich zbyt często w kościele. Mam nadzieję, że Bóg im to ułaskawił" Wszyscy po tych słowach patrzyli na siebie tak "shock"

Co myślicie o takim zachowaniu? Mnie osobiście wkurza sciana
    • xxstokrotkaxx ;p 10.12.11, 20:49
      u nas jest spoko. Jak gadamy o religii to o religii a nie obgadywać ateistów. Jestem wierząca ale to co o nim mówią to już przesada. Ludzie ogarnijcie
    • hera.xd Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 20:57
      Ja również nie popieram Nergala i tego zamieszania co on wokół siebie robi, widocznie tylko dzięki skandalom może jakoś zasłynąć i Dodzie oczywiście . A co do lekcji religii, to ja tak nie mam różne lekcje przerabiamy czasami jak ks. poprosimy to robi nam lekcje na jakiś nurtujący temat o Nergalu nic nie mówił smile
    • weraaa145 Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 21:01
      Nie
    • nelelel Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 21:14
      My jeszcze tego tematu nie poruszaliśmy, ale ksiądz uświadomił już nam szatańskość wośp i Woodstocku, więc może o Nergalu też kiedyś wspomni.
    • pusiooooo Re: Nergal vs ... Katechetki 10.12.11, 21:15
      Ostatnio siostra o nim wspomniała... Jak palił Biblię i, że dlatego jest sławny... big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka