Dodaj do ulubionych

Lubicie Metal?

28.11.11, 19:21
Lubicie metal lub hard rock?
Ja osobiście dopiero stosunkowo nie dawno odkryłam moją miłość, do tego typu muzyki, bo na początku wakacji zaczęłam słuchać rocka, a teraz powoli przerzuciłam się na Metallicę i soad.

A wy czego słuchacie, może polecicie mi coś podobnego do Metallicy czy Soadu?
Jestem otwarta w wszystkie propozycje.
A najbardziej mnie interesuje czy znajdę tu wiele fanek oto tej świetnej muzyki smile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • smola Re: Lubicie Metal? 28.11.11, 19:24
      JEST TU KTO?
    • lace Re: Lubicie Metal? 29.11.11, 21:54
      Metallica, SOAD, Guns'n Roses , Slipknot-to te które lubię smile
    • mellyx3 Re: Lubicie Metal? 29.11.11, 22:15
      hmm.. może Bullet for my Valentine?
      ac/dc, scars on broadway, nirvana, three days grace, three doors down. skillet, ale to już będzie metal symfoniczny. przesłuchaj sobie 'monster' - moja ulubiona piosenka tego zespołu. wink
      te, które wymieniłam wyżej są raczej lekkie. z mocniejszych to korn, slipknot.. dr. acula - posłuchaj 'let's get invisible' albo 'shocker on shock street' big_grin
    • rememberina Re: Lubicie Metal? 29.11.11, 22:18
      słucham.
    • trufle Re: Lubicie Metal? 29.11.11, 22:22
      No cóż... Przede wszystkim: Slayer i Megadeath!! To są raczej zespoły z lat 80, ale mogą Ci przypaść do gustu!! Co do SOAD to też słucham i jestem ich wierną fanką!!! Na całe szczęśie się znowu zeszli!!! serceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserce
    • kiwi dobry metal nie jest zły c; 29.11.11, 22:52
    • bieberek Lubicie Metal? 01.12.11, 21:30
      Tak szczerze to nie słucham metaliki ,ale lubię posłuchać sobie rocka.
      Kings of Leon na przykład smile
      A baardzo dużo znam osób,którzy słuchają właśnie takiej muzyki jak Ty.
      Osobiście nie przepadam za nią,ale może czasem coś tam posłucham wink

Pozdrawiam,bieberek kiss
      • swetasna Re: Lubicie Metal? 01.12.11, 21:37
        Polecam ci Sabatona, Iron Maiden, Led Zeppelin, Hunter, Ramstein, RHCP,
    • yorkie Re: Lubicie Metal? 01.12.11, 21:41
      Hłah, pewnie!
      Polecam ci Slayera (z tych podobnych).
      I jeszcze zespoły takie jak Within Temptation, Epica itp., ale nie wiem, czy Ci się spodobają, to jest już trochę inny typ takiej muzyki big_grin
    • by_moonlight Re: Lubicie Metal? 01.12.11, 21:57
      Hmm, ja ostatnimi czasy katuję Dimmu Borgir, ale myślę, że nie koniecznie może ci się spodobać. Jednak przesłuchaj, może akurat. :] Ale za to myślę, że przypadną ci do gustu utwory zespołów takich jak np. Stone Sour, Korn, Bullet For My Valentine, Papa Roach, Oomph, Slayer lub Katatonia.
    • mandy_jonas Re: Lubicie Metal? 01.12.11, 22:15
      oczywiście. smile właściwie sama nie wiem, jaki zespół lubię najbardziej. jest ich tyle że nie sposób wymienić, a ja jakoś nie fascynuję się określonymi zespołami.
      puść sobie kwejk.fm dark. rock, metal na okrągło. ♥
    • trufla Re: Lubicie Metal? 01.12.11, 22:23
      Lubię metal. Moimi ulubionymi wykonawcami są Marilyn Manson i Ozzy Osbourne - kocham tych gości.
    • indianaa MwahahahaxD 01.12.11, 22:27
      Moj gust jest baaardzo rozbudowany ;P .
      Czasami mogę przez dwie godziny słuchać Nirvany , Evanescence ,niektórych piosenek Papa Roach (bo niektóre są już zbyt "metalowe" - przy okazji serce last resort serce getting away with murder serce Hollywood whore) , a potem włączę sobie Dumb Love Sean Kingstona xD . I jest git tongue_out
    • slodkaa Re: Lubicie Metal? 01.12.11, 22:34
      Polecam Guns N' Roses oczywiscie. jeżeli wolisz takie bardziej hard rockowe to Aerosmith to świetny zespół. Z metalowych polecam Iron Maiden sama tez uwielbiam Metallice. AC/DC, Black Sabbath (to tez metalowy) Scorpions i wiele wiele innych big_grin
      • jessicakaulitz Re: Lubicie Metal? 01.12.11, 23:01
        Do metalu mam wielką, ale to wielką słabość. Nie będę Ci może polecać tych mniej popularnych zespołów metalowych, bo na początku lepiej zacząć od potęg, tak mi się wydaje i tak też było w moim przypadku. No więc, zwróć uwagę na Ozzy'ego Osbourne'a, Black Sabbath, Nightwish, Scorpions, moje bóstwo Marylina Mansona, już trochę bardziej komercyjne Megadeath i Bullet For My Valentine. No a z takiego cięższego rocka, to pewnie znasz, u mnie czołówkę stanowią na pewno Gunsi, lubię też AC/DC.

Jest jeszcze wielu wykonawców, ale na tych wyżej wymienionych na początek warto zwrócić uwagę, zanim zaczniesz się bardziej zagłębiać.
        • jessicakaulitz Re: Lubicie Metal? 01.12.11, 23:17
          No i jak zwykle, zapomniałam wymienić jeszcze Iron Maiden i Papa Roach.
        • brookwill Re: Lubicie Metal? 17.12.11, 19:58
          Nie, że się czepiam, ale Nighwish gigantem? Papa Roach gigantem? Megadeth komerchą? Ludzie no
    • informatyczka Re: Lubicie Metal? 02.12.11, 00:05
      Lubię, wręcz uwielbiam serce
      Blind Guardian, SOAD, None, Pantera, Gorgoroth, Acid Drinkers, Nightwish, Slayer, Katatonia, Disturbed, Limbonic Art,Tyr, Metallica itd..
      Resztę, których słucham albo są niezbyt znane albo wręcz przeciwnie ; )
    • nessy96 Re: Lubicie Metal? 02.12.11, 20:39
      soad, metallica, epica, apocalyptica, nightwish, the agonist, within temptation, arch enemy, therion, bullet for my valentine, lacuna coil, tristania. lubie większość rodzajów metalu także myśle że wymieniłam dość zróżnicowane zespoły tongue_out
    • bryloczek. Re: Lubicie Metal? 02.12.11, 20:42
      Ja słucham metalu i rock'a , grunge . Czyli , Nightwish , Ozzy Osbourne , Metalica , Nirvana , AC/DC . noi wiele innych .
    • julka_18 Re: Lubicie Metal? 02.12.11, 20:51
      lubie rock lekko pochodzący pod metal, o smile ale za Metallicą itp nie przepadam.
    • mweezy . 02.12.11, 20:53
      Lubicie.
      Metal to tak rozbudowany gatunek, że ja zachęcam cię do odkrywania zespołów na własną rękę, last fm będzie pomocny ;3
    • estera102 Re: Lubicie Metal? 02.12.11, 21:30
      kocham soad smile posłuchaj korna, ich nowe piosenki są genialne (stare nie gorsze ale te mają to coś w sobie). Słucham też slipknota, trivium, evanescence ( to nie jest taki metal metal).
    • estera102 Re: Lubicie Metal? 02.12.11, 21:32
      no i disturbed oczywiście smile
    • amylee99 Re: Lubicie Metal? 02.12.11, 22:02
      nooo.. ja uwielbiam metal tylko ja lubię z głosem kobiecym (evanescenceserce, nightwishserce, epicaserce)
      • charlotte__ Re: Lubicie Metal? 02.12.11, 22:35
        Ogólnie nie słucham tego typu muzyki, ale darzę dużę sympatią zespół Sabaton.
        • roxy11 Re: Lubicie Metal? 03.12.11, 23:21
          nie odnajduję się w metalu, gatunkiem, który najbardziej mi odpowiada jest rock.
    • martucha.12 Yep. 04.12.11, 16:12
      Uwielbiam. Metallica, Avenged Sevenfold, Iron Maiden, Soad, Ozzy Ozbourne, Faith No More, Guns N' Roses, AC/DC, Black Sabbath.
    • mooseq Re: Lubicie Metal? 04.12.11, 16:25
      Ja osobiście wolę Hardrocka np. AC/DC czy lżejszy zespół rockowy jak guns n' roses.
      Jednak metalem nie pogardzę np. Metallic'om uwielbiam ich kawałek ONE!
    • estrellaa Re: Lubicie Metal? 04.12.11, 16:40
      nie słucham metalu. słucham rapu , reggae i w sumie wszystkiego co wpada w ucho . ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka