Dodaj do ulubionych

Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ?

13.12.11, 18:38
Wiadomo przecież, ze nie wszystkich stać na oryginalne markowe ciuchy , nawet na bazarach ceny nie są niskie.
Np . na rynku za cene 2O zł kupie jedna bluzke i to taką nie najlepszej jakosci a w lumpeksie nawet z 6 - 7 i to nawet na prawde fajnych .
A za cene taka ile kosztuje te markowe , z pumy , adidasa itp . to by mozna bylo z 2O albo i wiecej takich bluzek kupic..
spodni tez ...
zauwazylam ze nawet dzięki lumpeksowi mozna fajnie sie ubierać ; >
więc nie pogardze rzeczami z drugiej ręki.
oczywiscie nie kupie bielizny ani butow ,to co to na paweno nie.

A wy co o tym myślicie ?
Jesli byl taki wątek to sorry , i z twojej wlasnej woli --> kosz
Obserwuj wątek
    • noicomipowiesz Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 13.12.11, 18:49
      Tak, ubieram sie w lumpeksach... Jestem tego samego zdania co ty wink
    • mandy_jonas Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 13.12.11, 19:05
      pewnie że tak.smile uwielbiam ubierać się oryginalnie, ciekawie, a polując na ubrania w sieciówkach nie jest to możliwe. w wakacje zazwyczaj jeździłam na poranne otwarcia lumpeksów, teraz niestety szkoła mi to uniemożliwia. ale na szczęście czasem znajdzie się jakaś wolna chwila. smile
      jeżeli ktoś jest zrażony do second handów, na prawdę wiele traci. to co czasem można tam znaleźć przekracza wszelkie oczekiwania. nigdy nie wiesz na co trafisz. smile
      • lily_luna Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 13.12.11, 19:15
        Nie, ale tak szczerze, to bardzo by chciała. Niestety ja nie potrafię tam szukać fajnych ubrań wink
        Znam parę osób, które kupują w sh i mają świetny styl, aż im zazdroszczę czasami.
        Zajrzyjcie: Zajrzyjcie i zostawcie komentarz smile
        • mandy_jonas Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 13.12.11, 19:28
          umiejętność znajdowania fajnych rzeczy to kwestia wprawy. smile
    • lorente Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 13.12.11, 20:28
      Chyba nie powinnam się przyznawać do tego; ale prawie wszystkie moje ciuchy(oprócz spodni) są zakupione w lumpeksie za śmieszne wręcz pieniądze(np. 3 zł). Wszystko jest markowe.. ; )) Lubię tam chodzić.. Ta satysfakcja gdy znajdę jakąś perełkę- bezcenna.
    • koniara8 Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 13.12.11, 21:02
      Większość ubrań mam ze sklepów internetowych typu rockmetalshop czy rockotopia.. Ale kupuje też na allegro. Nie kupuję w sklepach młodzieżowych w moim mieście dlatego, że są tam ubrania .. Jakby to ująć .. Po prostu nie dla mnie. Nie chcę nosić rzeczy, które ma połowa szkoły. Dla osób podobnie myślących jak ja dobrym rozwiązaniem jest zakup ubrań właśnie w second hand'ach albo w internecie. Niektóre rzeczy mam również z takich sklepów, ale nie często tam zaglądam, ponieważ po prostu nie mam czasu.

A co do wątku.. Muszę Cię oświecić, że owszem było już takich kilka. wink
    • hmpoziomb11 Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 13.12.11, 21:05
      tak ale koleżankom się nie przyznaję wink
    • anja_ Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 15.12.11, 17:03
      dawno nie byłam na zakupach ciuchowych, ale jak kupuję to w lumpkach. od ponad roku.
      • estrellaa Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 15.12.11, 17:11
        nie ubieram się w second handach . czasem wchodze ale nie umiem tam nic wyszukać, wybrać . nie wiem czemu . jak ciuchy to ze zwykłych sieciówek .
    • monia12xd Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 16.12.11, 17:44
      mam kilku znajomych co kupują w lumpach i mają stamtąd na prawdę fajne rzeczy za małe pieniądze. ale jak czasem jadę na zakupy do miasta i czasem wchodzę do luma to nic nie ma. więc decyduje się na sieciówki i wydaje tylko pieniądze na takie szmatki xd
    • yellowgreenblue Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 16.12.11, 18:20
      Czasem zajrzę do nich ale rzadko kiedy coś znajduję uncertain
    • monik4 Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 16.12.11, 18:26
      w normalnych sklepach a nie w lumpeksach -.-
    • mary_ Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 16.12.11, 18:38
      Nie kupuję, bo nigdy nie mogę znaleźć niczego dla siebie. Kupuję w sieciówkach, najczęściej w h&m. Podziwiam osoby, które wstają raniutko w pogoni za ciuchami i rozpychają się łokciami, a czasami wydzierają sobie z rąk ciuchy. big_grin Oczywiście nie mówię o wszystkich, ale kilka takich przypadków widziałam.
    • domi.bieber.xdd Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 16.12.11, 20:06
      Nie, w normalnych sklepach, ale nic nie mam do ludzi co się tam ubierają. smile
      • olaya_ Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 16.12.11, 20:12
        jasne, jak coś fajnego znajde to kupuję.
        w lumpeksach można czasem znaleść na prawdę fajne rzeczy z markowych sklepów. smile
    • kiwi Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 16.12.11, 20:35
      oczywiście, że kupuję. większość ciuchów w mojej szafie to ubrania z lumpa. i trochę nie rozumiem ludzi, którzy uważają, że to jakiś wstyd.
    • princeskaa Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 19.12.11, 21:26
      Jasnee , kocham to normalnie chodzę z moją najlepszą przyjaciólką big_grin
      najlepsze moje zdobycze to bluza adidas firebird nowa z metka, sandałki z H&M nowej kolekcji letniej :d i wiele innych . Polecam ; d
      • kapi Oczywiście. 22.12.11, 16:19
        Można dużo zaoszczędzić a kupić takie perełki,że głowa mała. Ja osobiście nie mam nic przeciwko kupowania ubrań w takowych miejscach,ponieważ moim zdaniem jest to bardzo pożyteczne.
    • joasiiaa nie kupuję. 26.12.11, 16:03
      nie muszę, rodzice i tak dają mi kasę na markowe.
    • andyanderson Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 06.01.12, 20:44
      Na działach męskich można tam znaleźć tak niebywałe perełki...
    • colorova tak zdarza mi się :) 07.01.12, 14:51
      zapraszam na :modnieiurodnie.blogspot.com/
    • k.a.m. Jasne że tak. Przykład 15.01.12, 10:18
      Second handy to dosłownie skarbnica świetnych ciuchów. Trzeba wiedzieć tylko kiedy gdzie i jak najlepiej szukać. Osobiście prowadze bloga modowego
      somethingsee.blogspot.com mam tam swoje stylizacje i nie za dużo funduszy dlatego też szkuałam innych rozwiązan. Gorąco polecam wszelkie second handy , ciucholandy i szczególnie teraz zimowe wyprzedażesmile
      • kropeczka23 tak. 15.01.12, 10:55
        Tak, mam takie samo zdanie co ty.. smile

I to nie z powodu że nie mam kasy, czy coś, ale jak mam mieć bluzkę którą ma 1/2 szkoły to ja dziękuję. smile I to jeszcze za 50zł. gdzie w lumpeksie kupię z 6 i nie koniecznie brzydsze.
        Ostatnio kupiłam taki śliczny, czerwony płaszczyk tylko za 28 zł. : D i rurki za 12.
        • kittykotek Re: tak. 15.01.12, 15:05
          Ja tak. Często kupuję coś markowego, co nie jest droższe niż 2 zł smile
          Uwielbiam to, ale wyprzedaże też lubię, jeśli są rozsądne. A nie obniżki o 10 zł ;/

W H&M jest teraz dużo okazji podobno i chyba się wybiorę
          lifeandanythingelse.blogspot.com/2012/01/zimowa-wyprzedaz-w-h-nadal-trwa.html
          • dominikaxxd Re: tak. 15.01.12, 15:19
            Tak kupuje w secend handach i to dość często. Tyle fajnych ciuchów za grosze !
    • your_nightmare Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 16.01.12, 18:12
      Nie . wink
    • renatka12 Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 17.01.12, 21:23
      no zgadzam się z tobą i z twoim wpisemwink
      a w lumpeksie czasami można wyszukac fajne, Markowe! rzeczy.wink
      • steef Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 31.01.12, 14:39
        całymi koszami! czasami mi nawet kombi nie wystarczy jak se nakupie moich ulubinych ubrań retro , fajnie że trendy wracają bo uwielbiam ten styl kobieta.wp.pl/kat,26307,title,Wracamy-do-dawnych-trendow-zima-2012,wid,14192057,wiadomosc.html lata40. i lata 50. rządzą!
    • miauu_ Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 05.02.12, 23:57
      Tak, prawie wszystkie moje ubrania są z tamtąd. Ale są świetne ! Lumpki są fajne xD
    • tluskaffka Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 06.02.12, 18:03
      Ja nie.. Ale chyab zacznę. : ) . Ale u mnie w szkole jest tak (gimnazjum), że jakby się ktoś dowiedział to by nie było miło .. Eh.. -,-
      Zazwyczaj kupuję na przecenach albo w sklepach nie-firmowych smile

• lollyana Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 24.02.12, 01:09
      Czasem lubię poszperać w second-handzie, jak mi się coś spodoba, to po prostu to biorę. Często można kupić tanie rzeczy, w dodatku niezłej jakości. A czasami nawet jakaś perełka sie przytrafi.
    • domciakowaxd Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 24.02.12, 19:21
      No jasne . Mam pełno ciuchów z tamtąd ( ale nie wszystkie ) czasami trafiam że są jakieś fajne ubrania, ale czasami nie ma nic . ; (
      Lubię tam chodzić, bo wiem że nie ubiorę się jak większość dziewczyn ze szkoły. A po za tym w lumpach często znaleźć można MARKOWE ciuchy , za które wydam nie wiele, a w sieciówce wydałabym kilkakrotną cenę , a ten ciuch który kosztuje mnie z 3 zł . ?
      To fajne jest . można pogrzebać w ubraniach i znaleźć coś naprawdę fajnego . Ale w szkole nie mówię dziewczynom o tym jakość często , bo mam wrażenie obgadywania mnie za placami i wgl. . Nie stać mnie za bardzo na kupowanie markowych ciuchów ponieważ wychowuje mnie tylko mama , a mam jeszcze brata. A teraz wszystko drogie, więc dlatego chodzę do SH lub na rynek , bazar jak kto woli . smilesmilesmile
      • domciakowaxd Re: Czy kupujecie ubrania w second hand'ach ? 25.02.12, 20:21
        A co do wątka to było już kilka takich . wink
    • mydoubt. czasami .. 24.02.12, 19:27
      nie zawsze mam na to czas. ; d tam zazwyczej trzeba grzebać i grzebać . ;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka