monia12xd 14.12.11, 20:39 Co robicie jak macie wielką ochotę na coś słodkiego, a wiecie że ta przyjemność odpłaci się wam skokiem wagi w górę. ;P Ja mam wielką ochotę i nie wiem jak temu zaradzić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawaiikimie Re: słodycze 14.12.11, 20:57 Ja jestem mega słabakiem, jeśli chodzi o słodycze, trochę przerodziło się to w uzależnienie. Bo codziennie kupuję nutellę i całą zjadam z czekoladą. Dokładnie maczam czekoladę z nadzieniem (dzisiaj nadzienie malinowe mmm) w nutelli. I takim sposobem zjadłam całą czekolad i nutellę. Nie na raz, ale przez wieczór tak. Plus oczywiście delicje codziennie. Niedługo skończy mi się kasa, przez wydawanie na słodycze, na szczęście babcia mnie wspiera i kupiła mi na 15. urodziny 15. ulubionych czekolad. ♥ Wiem, pomogłam na pewno. tak jak napisałam, aktualnie ciągle się stresuje i jem dużo. Ale ja i tak od zawsze mam sporo niedowagę (mam nadzieję, że jeszcze mam, bo dawno się nie ważyłam) gorzej z zanikaniem u mnie talii. :x Odpowiedz Link Zgłoś
nowhere Re: słodycze 14.12.11, 21:01 zamiast czekolady sprobuj slodkich owocow np.jablka, kiwi, mandarynki zawieraja naturalne cukry i witaminy Odpowiedz Link Zgłoś
answer Re: słodycze 23.03.12, 16:43 Ja nic z tym nie robię, jem MNÓSTWOOO słodyczy, ale nie mam "skoków wagi w górę", ponieważ uprawiam dużo sportów, a po drugie już tak mam :genetycznie: Ale nwm, może spróbuj się czymś zająć, czy cooś Odpowiedz Link Zgłoś
meredith. Re: słodycze 14.12.11, 21:02 jak mam ochotę na coś słodkiego, to idę do kuchni. aktualnie w zasięgu ręki czekolada i delicje z milki *.* Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek555 ;] 14.12.11, 21:05 ja gdy mam ochotę na coś słodkiego to poprostu jem. potem żałuję, że znowu przytyję i wgl (nie to że jestem gruba czy coś, ale od słodyczy przytyło mi się troszkę ostatnio()tak minimalnie ale zawsze coś; [[) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka227 Re: słodycze 14.12.11, 21:07 Ja rzadko mam ochotę na coś słodkiego. A jak mam to jem, bo jestem bardzo chuda i przytycie mi nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
monia12xd Re: słodycze 15.12.11, 18:19 kurcze znaczy w moim przypadku to jest tak, że nie wydaję swojej kasy tylko tam odkładam na czarną godzinę xd tylko mama kupuje a to czekolady a to jakieś placki czy coś xD jeszcze nakupowała już na choinkę cukierków a ja wiem niestety gdzie są i je jem xD bożeee musze jej powiedziec żeby je gdzie indziej schowała xDD Odpowiedz Link Zgłoś
yellowgreenblue Re: słodycze 15.12.11, 18:28 Rzadko mam ochotę na słodycze. Jak już bardzo chcę zjeść coś słodkiego to po prostu to jem. Chyba jeden batonik nie zaszkodzi no nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: słodycze 15.12.11, 18:50 Nie mam tego problemu. Mogę nie wiem ile się obżerać, bo i tak spalę na treningu, który mam codziennie. BIJAAACZ! Odpowiedz Link Zgłoś
lollyana Re: słodycze 29.02.12, 14:54 Jak mam ochotę, to jem. Od batonika, czy kostki czekolady nikt jeszcze nie przytył niewiadomo ile. Grunt to nie przesadzać, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
noicomipowiesz Re: słodycze 11.03.12, 18:03 hm. na jednego batonika możesz sobie pozwolić.. byle nie w dużych ilościach i nie za często Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mimi094 Re: słodycze 11.03.12, 23:08 mam ochote na słodkie to jem, wagą sie nie przejmuje bo po mnie nie widać Odpowiedz Link Zgłoś
inbloom *______* 12.03.12, 17:28 Jak mam ochotę na coś słodkiego to po prostu to jem a potem narzekam że jestem gruba . -.- Odpowiedz Link Zgłoś
renatka12 Re: słodycze 13.03.12, 22:12 zależy czy masz nadwagę czy niedowagę itd... ja mam niedowagę i nie muszę się powstrzymywac się od słodyczy .. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy Re: słodycze 14.03.12, 17:18 Wyobrażam sobie że jak nie będę jeść słodyczy(ćwiczyć, itd) to do wakacji będę miała zgrabne ciało i nie będę się wstydzić nad morzem Odpowiedz Link Zgłoś
nickaa Re: słodycze 16.03.12, 14:54 jak mam ochotę to jem; d a mam ją bardzo często ;d jestem szczupła, wagę mam w normie a jem .. ciągle ;d rano śniadanie, w szkole drugie śniadanie, w domu zupa i jakieś drugie danie. Potem to różnie, jogurt, kisiel, płatki z mlekiem ;d oczywiście słodycze też ;d i kolacja i gdy mama wraca z pracy po 20 i przynosi jakieś batoniki to po kolacji też jem ;d ah ma się to szczęście ;d Odpowiedz Link Zgłoś
wikass Re: Hmmm... 16.03.12, 15:37 Radzę Ci kupić jakieś ciasteczka zbożowe typu Lu Go!, budynie, kisielki, cukierki typu Nimm2 (oczywiście z UMIAREM), gumy do żucia, tic tac'i, biszkopty. Naprawdę to pomaga, zwłaszcza ciasteczka Lu Go!. Skąd wiem? Gdyż sama jestem teraz na diecie i od lat byłam uzależniona od słodkości. Mówię Ci, to pomoże, gdyż jak ja mam apetyt na coś słodkiego, trzymam się któregoś z wymienionych produktów u góry i jak na razie schudłam już 4 kilo. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
stopkatka Re: słodycze 16.03.12, 15:59 Od czasu do czasu pozwalam sobie na kawałek czekolady, ale jeśli sobie postanowię, że nie będę jeść słodyczy, to co by się nie stało, nie zjem. To się nazywa silna wola, ale jak ja to robię, to nie wiem xD Odpowiedz Link Zgłoś
ann_eta ;) 17.03.12, 16:01 może zmotywuje Cię to, że nie jem słodyczy od 3 tygodni i 3 dni ;D jak widać, można Odpowiedz Link Zgłoś
van50 Re: słodycze 17.03.12, 16:08 po prostu jem! Dla niektórych waga jest czymś świętym ale dla mnie nie. Nie ważyłam się od dłuższego czasu i waga mojego ciała nie będzie mi odbierać przyjemności Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
paramorelover Re: słodycze 18.03.12, 17:02 nigdy nie przejmowałam sie tym że zgrubne poprostu jem na co mam ochote i kiedy mam ochote jak zgrubne to trudno trzeba mieć dystans do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka122 Re: słodycze 19.03.12, 08:51 poprostu trzeba sie trochę powstrzymać od jedzenia słodyczy ja jem słodycze tylko raz w tygodniu i owiele mniej waże Odpowiedz Link Zgłoś
vanss słodycze 19.03.12, 15:36 Jak już wiem, że mogę zjeść coś słodkiego, bo jest ta słodycz dostępna to po prostu jem. Ale ustalam sobie, że bo 1 batoniku mam np. zrobić 20 brzuszków. i się tego trzymam. czasami jeszcze chodzę biegać Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ m 19.03.12, 15:54 Jem kostkę czekolady... Ewentualnie dwie... albo dwanaście. Odpowiedz Link Zgłoś
dariija Re: słodycze 19.03.12, 22:12 ja jak na razie nie musze sobie odmawiać słodkości, powinnam wręcz je jeść, gdyż waże tylko 47 kg przy 171 cm.. : ) Także nie pomogę ci. Ja jem i się cieszę! : ) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nutellla słodycze 20.03.12, 04:07 w tej oto sytuacji, wybieram się do sklepu . c: Odpowiedz Link Zgłoś