Dodaj do ulubionych

regulacja brwi

30.12.11, 20:44
Hej! Chodzi o to, że chciałabym już regulowac brwi ale nie wiem jak mam się za to zabrac. Większośc dziewczyn w moim wieku już to robi a ja mam coraz większe komplaksy co do tego.... wink
Obserwuj wątek
    • mysiuniaxpp Re: regulacja brwi 30.12.11, 21:33
      ja tylko od czasu do czasu jak mam takie większe na początku to biorę i pęsetą wyrywam .
      • mysterious69 I raz najlepiej do kosmetyczki 02.01.12, 19:33
        ..bo samemu trudno się wyrywa..
        a gdy kosmetyczka ci ładnie zarys wyrysuje..to potem tylko będziesz musiala te odrastające wyrwać smile
      • trzynastka13 Re: regulacja brwi 06.01.12, 14:01
        ja używam pęsety ale przecież po co się męczyć samemu jak można iść do kosmetyczki.. wink
    • charlotte__ Re: regulacja brwi 31.12.11, 09:50
      Pierwszy raz radzę Ci iść do kosmetyczki, żeby twoim brwiom dała jakiś konkretny kształt, bo samemu jest ciężko.. A potem wystarczy, że co jakiś czas będziesz sobie wyrywać pensetą te wyrastające "poza kształt" smile
    • monia12xd Re: regulacja brwi 02.01.12, 19:28
      kup sobie pensete , kosztuje ze 2 zł i wyrywaj sobie po jednym włosku w miejscu gdzie chcesz je usunąć. ja nie reguluję bo bym się bała bólu ;p
    • pauliska1212 Re: regulacja brwi 03.01.12, 18:27
      jak na pierwszy raz to lepiej nie ryzykuj bo moze ci nie równo wyjsc, kosmetyczka ci to ładnie zrobi xd
    • farnoholiczka Re: regulacja brwi 03.01.12, 18:46
      Za pierwszym razem idź do kosmetyczki lub poproś np. mamę żeby Ci to zrobiła. Ja pierwszy raz zaryzykowałam i regulowałam sama i mi wyszło krzywo i musiałam czekać 2 miesiące aż mi odrosną w miejscu gdzie za dużo wyrwałamuncertain
    • sandy Re: regulacja brwi 04.01.12, 17:04
      Ja zawsze chodzę do kosmetyczki
      • martuskac Re: regulacja brwi 04.01.12, 20:59
        kosmetyczka. Albo po prostu wybierz sobie takie brwi jakie byś chciała, patrz na ten obrazek i je tak wyrywaj. Ja tak robie, proste wink
        • michalina.w13 Re: regulacja brwi 05.01.12, 19:37
          Radzę iść do kosmetyczki. Za regulację zapłacisz 5-10 zł a efekt utrzyma sie przez miesiąc .
    • selenqqa Re: regulacja brwi 05.01.12, 19:37
      Nie reguluje sobie brwi xd
      A jak nie umiesz to idz do kosmetyczki kiss
    • czekoolada Re: regulacja brwi 05.01.12, 19:40
      ja kilka razy próbowałam sama sobie wyrywać,ale to tylko kilka włosków,a ostatnio byłam u kosmetyczki i efekt jest świetny,naprawdę ; )
    • pusia16 Re: regulacja brwi 05.01.12, 19:40
      Ja nie regulujęwink Ale jak chciałabyś zacząć to propomiję pensetą.
      • pusia16 Re: regulacja brwi 05.01.12, 19:42
        *proponuję
    • dj.celusek Re: regulacja brwi 05.01.12, 19:44
      Moja siostra cały czas mówi, że przez to ,że nie reguluję sobie brwi one mnie oszpecają.Może to i prawda, ale ja raz próbowałam i to strasznie mnie bolało.Chyba jednak lepiej jak zrobi to kosmetyczka;p
      Oczywiście wybór należy do ciebieXD
    • asiula_aniolek Re: regulacja brwi 05.01.12, 19:53
      Ja mam też pewien problem z brwiami, w gimnazjum poszłam do kosmetyczki czego potem żałowałam. Prosiłam ją by mi je ładnie wyregulowała woskiem. Ona go nałożyła i przykleiła plasterek i oderwała, poprawiła pensetą i tyle uncertain potem musiałam czekać aż odrosną i poszłam do drugiej.
      Radzę ci popytać sie koleżanek do której kosmetyczki pójść najlepiej by potem nie żałować
    • krystynkaaga... Re: regulacja brwi 05.01.12, 19:54
      butterfly19 napisał(a):

> Hej! Chodzi o to, że chciałabym już regulowac brwi ale nie wiem jak mam się za
      > to zabrac. Większośc dziewczyn w moim wieku już to robi a ja mam coraz większe
      > komplaksy co do tego.... wink
      bierzesz pensete i wyrywasz te włoski które ci przeszkadzają, pamiętaj o tym aby brew zaczynała się grubiej i formowała się w łuk, zakończony cienko, a aby złagodzić ból, przetrzyj brew i jej okolice kostka lodu, to pomaga!smile
    • you_x Re: regulacja brwi 05.01.12, 19:57
      pierwszy raz idź do kosmetyczki.. zapytaj w jakim kształcie masz je wyskubać i wgl w jaki sposób.
      dy juz bedziesz wiedzieć, zrobisz to sama..
    • julka_18 Re: regulacja brwi 05.01.12, 19:58
      nie, bo przez to potem wyglądają jeszcze gorzej wink
    • malinka24 uhhhh . 05.01.12, 20:02
      smile
      Kupujesz pensete i jedziesz dalej!big_grin
      Haha na początek poprostu musisz sobie określić kształt i grubość twoich brwiwink
      To jest najważniejsze.
      Później to tylko pensetą po kolei włoski brać..
      I gotowebig_grinNaprawde to nic trudnego ale jak nie jesteś pewno to poproś może najpierw mamę żeby ci pokazała jak to trzeba robićkiss
    • misiunia5 nie martw się ! to nie jest trudne! 05.01.12, 20:12
      zalatw sobie jakąś dobrą pensetę. wez kredke do uczu, narysuj na twojej brwi linie ktora pokazuje jej ksztalt: jak ma wyglądać. najlepiej zrobisz jeśli będzie przez 2/3 jej dlugosci delikarnie uchylac sie do gory, a kiedy dojdziesz juz do 2/3 zrob zalamanie w dól. im blizej ucha brew tym powinna byc chudsza . potem jak juz narysujesz sb tą linie to uson wszystkie wloski, ktore się pod nią znajdują. jezeli brez rosnie ci tez w okolicach nosa rowniez nalezaloby usunąć włoski. staraj się aby brew nie byla za cienka bo inaczej bd wyglądać nienaturalnie.
      Powodzenia ! brawo ja zawsze tak reguluje sb brwi, oszczedzam na kosmetyczce ;p ;D
    • panda Re: regulacja brwi 05.01.12, 20:19
      jak to nie regulujesz brwi?! to ile masz lat? ja reguluje od kąd mialam 11 lat ;F a jak to jak to robie??? no normalnie po ludzku do kosmetyczki chodze lepiej nie zaczynaj sama bo zrobisz nie rowno ;/
      • monixx Re: regulacja brwi 06.01.12, 19:08
        a pie...sz... ja mam 17 i lata mi to ;p
    • plotkaragirl Re: regulacja brwi 05.01.12, 20:27
      Ja nie sad Ale mama mnie nauczy i jak coś napiszę Ci wink
    • iguana97 regulacja brwi 05.01.12, 20:27

Jeśli nie wiesz co robic to poproś o pomoc mamę bądź idź do kosmetyczki bo ona zrobi to najlepiej!
    • wilkolak Re: regulacja brwi 05.01.12, 20:27
      mi kosmetyczka reguluje
    • vaniney Re: regulacja brwi 05.01.12, 20:29
      pierwszy raz to idź do kosmetyczki.a później penseta w rękę i heja.
    • kotek1144 Re: regulacja brwi 05.01.12, 20:44
      Siema najlepiej 1 raz idź do kosmetyczki a potem jak znów Ci odrosną poproś o wyrwanie kogoś dorosłego big_grinpiwosuspicious
    • hellokinia Re: regulacja brwi 05.01.12, 20:49
      owszem reguluję brwi od 12 roku życia. Idź do kosmetyczki ona dobierze odpowiedni kształt,długość regulacja w salonie kosmetycznym kosztuje do 8 lub 10 zł ale później już sama będziesz mogła je sobie regulować.
    • synthia. Re: regulacja brwi 05.01.12, 21:54
      Za 1 razem idź do kosmetyczki(jeżeli masz warunki) żeby ci ładnie wyregulowała, a za 2 spróbuj sama big_grin Przynajmniej ja tak zrobiłam wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka