Dodaj do ulubionych

Trądzik . .

08.01.12, 20:51
Cześcwink Wiecie może jak zapobiec trądzikowy młodzieżowemu? Jak się go pozbyć, inaczej mówiąc?smile
Obserwuj wątek
    • vanfron_lovely Re: Trądzik . . 08.01.12, 20:54
      odsw
      • domaa TU! 08.01.12, 23:52
        Idz do dermatologa.
        Ja ostatnio byłam i dostałam antybiotyk i maść, juz jest troche lepiej wink
        • monik4 Re: TU! 09.01.12, 10:14
          używaj jakiś maści kremów na trądzik smile
        • slodziak1 WIEM !!!! 09.01.12, 15:51
          Nie próbójcie zadnych kremów na trądziki czy cos bo to wszystko nie działa ..próbowałamm...jest tylko jeden sposób który działa naprawde i nigdy nie zawodzi .. idź do apteki i kup krem BENZACNE to najlepszy sposób nie pożałujecie !! smile JUż nigdy wiecej trądziku ! Same zobaczycie ze to działa big_grin nie mogłam uwierzyc że sie kiedys tego pozbęde a jednak big_grin
          • zakirra Re: WIEM !!!! 09.01.12, 18:01
            slodziak1 napisał(a):

> Nie próbójcie zadnych kremów na trądziki czy cos bo to wszystko nie działa ..pr
            > óbowałamm...jest tylko jeden sposób który działa naprawde i nigdy nie zawodzi .
            > . idź do apteki i kup krem BENZACNE to najlepszy sposób nie pożałujecie !! smile J
            > Uż nigdy wiecej trądziku ! Same zobaczycie ze to działa big_grin nie mogłam uwierzyc
            > że sie kiedys tego pozbęde a jednak big_grin

Też go mam i faktycznie działa!
          • slodziak1 Re: WIEM !!!! 09.01.12, 18:27
            ..a i chciałam dodac ze każdy ma inną cere wiec nie każdemu zadziała BENZACNE ale tak jak mi to działało i 3 moim koleżankom też więc myśle ze to jest ok..można spróbować a jak nic nie da to próbować coś innego smile
    • domaa Re: Trądzik . . 08.01.12, 23:55
      aha.. i myj rano i wieczorem twarz żelem .. ja polecam z Garniera, taki niebieski:
      www.aptekaslonik.pl/images/prod/13273/garnier-czystaskora-zel-oczyszcz-odblok.jpg
      • killjoysowa Re: Trądzik . . 09.01.12, 17:54
        Odradzam BENZACNE ! tylko śmierdzi i nie pomaga, od nie przyjemnego zapachu tego toniku nie mogłam zasnąć. Czytałam, że toniki powinny być bez alkoholu.
    • plotkaragirl Re: Trądzik . . 09.01.12, 15:47
      Wiesz co, ja używam żelu do mycia twarzy przeciwtrądzikowego i chyba też przeciw wypryskom z Ziaji i muszę przyznać, że to mi naprawdę bardzo pomaga. <0> wyprysków albo trądzików, więc polecam wink
      • weronika0666 Re: Trądzik . . 12.01.12, 20:41
        idź do apteki i poproś krem -maść na trądzik
        ja kupiłam i mi zeszło < większa połowa >smile
    • itmustbecherry Zdecydowanie 09.01.12, 15:48
      Zdecydowanie najlepszym sposobem jest pielęgnacja cery i reguralne odwiedzanie kosmetyczki - oczyszczanie twarzy ja np. byłam w przerwie światecznej, później pójdę w ferię. 3 dni cera się regeneuje i wygląda się jak truskawka przez 1 dzień szczególnie ale później no jak pupcia niemowlaka smile a dermatolog... nie mam za fajnych wspomnień:
      dostałam maści ponad 100 zł kosztowały i całą skórę mi ciągle łuszczyły itp. masakra i malować się nie mogłam, bo taka sucha była, a używałam ich jak najmniej . . a kosmetyczka też wydatek ok 100 zł ale jak poprosisz rodziców pewnie ci za to zapłacą, w końcu to nie żadna zachcianka, że masz pryszcze tylko tak no trzeba je usunąć. A potem za miesiąc może pięć zależy, jak uważasz. jak ci znów wyskoczy za dużo to wtedy znowu. I oczywiście nie dotykaj twarzy jak jesteś w szkole czy kosciele - łatwy przypadek ludzie np. sa w toalecie i nie myją rąk potem dotykają klamki, inni umyją i klamka też dotknięta i to wszystko się po takiej szkole rozchodzi, a tylko nas coś dokuczy, no np grzywka spadnie to zaaraz czoło dotykami itp. milion bakterii dlatego trzeba uważać no i pielęgnować maseczkami, peelingami i żelem. I SAMEMU NIE DUSIĆ bo czerwone plamki :< ja teraz się trzymam tych sasad i nawet fluidu nie używam albo pudru bo mam ok cerę. powodzenia i sory za taką roooozpiskęsmile
    • biieebeerreeqq Re: Trądzik . . 09.01.12, 15:49
      szczerze mówiąc ja dostałam taką bardzo fajną maść coś w stylu korektora, który dodatkowo leczy niedoskonałości ( trądzik itp. ) i zapobiega kolejnemu powstaniu ... ale chyba nie można dostać jej w sklepach a nawet jeżeli to nie wiem jak się nazywa więc średnio pomogłam, przepraszam : D

Ale ogólnie nigdy pod żadnym pozorem nie używaj peelingu ponieważ moja dermatolog powiedziała mi że może wydaje się że skóra jest wysuszona i że po prostu to samo odejdzie ale tak na prawdę te małe granulki rozsiewają to wszystko .!
      Podobno nieważne czy używasz różnych kremów czy nie ważna jest też higiena osobista coś w stylu : częstego mysia twarzy , nawilżania skóry , CZĘSTEGO WYMIENIANIA POSZEWKI NA PODUSZKACH. Na początku też się zdziwiłam ale okazało się że wszystkie bakterie, które najczęściej powstają w nocy osadzają się także na poduszce .

Mam nadzieje że ta Druga część bardziej pomogła , pa : *
      • estera102 Re: Trądzik . . 09.01.12, 16:45
        z peelingiem MECHANICZNYM (takim którym trzesz twarz) biieebeerreeqq ma rację, ale peeling enzymatyczny ci nie zaszkodzi i powinnaś go używać bo ścieranie martwego naskórka to ważna czynność w pielęgnacji
    • miss.vanity Re: Trądzik . . 09.01.12, 15:52
      Ja powiem tak- każda z nas ma inny rodzaj cery, więc jeden kosmetyk na każdą może zadziałać różnie. Jak napisała koleżanka u góry- przejdź się do dermatologa, to chyba najskuteczniejszy sposób. Trądzik trzeba leczyć, bo to choroba skóry, a nie "mazać" tymi drogeryjnymi wymysłami. Tym możesz tylko ewentualnie pomóc jakiemuś lekarstwu. Ja używam żelu na receptę Duac Gel i głęboko oczyszczającej pianki z Clean & Clear. Nie widzę u siebie już żadnych wyprysków.
    • wilkolak Re: Trądzik . . 09.01.12, 15:54
      maseczki z zielonej glinki
    • toguitur Re: Trądzik . . 09.01.12, 16:59
      Możesz iść do kosmetyczki na oczyszcznie twarzy , albo zrób sobie maseczkę z.
      Oto przepis :
      1. Rozbij jajko i oddziel zółtko od białka .
      2. Zelej zółtko wrzątkiem , poczekaj aż wystygnie.
      3. Delikatnie rozprowadź płyn palcem po twarzy.

Proszę może się przyda serce big_grin
    • monia1997n Trądzik . . 09.01.12, 17:20
      Ja już z trądzikiem walczę ok 5 lat i na prawdę tyle juz tego stosowałam i nic nie pomaga.
      Na początku sama się leczyłam: różnymi maściami, potem 20 szczepionek, potem ok 1,5 roku kosmetyczka, która zniszczyła mi twarz, zostały mi po tym wyciskaniu ślady, zrezygnowałam z kosmetyczki, a teraz już ok 2 lat dermatolog. Też już brałam antybiotyki, mascie, żele i nic. Już mam normalnie dość
    • crazzygirl123 ymm 09.01.12, 17:20
      ja nie mam z tym problemu ,ale jeżeli już cos to używam acnosanu smile -kupuje się go w aptece ok 10 zł smile)
    • cassie.love Re: Trądzik . . 09.01.12, 17:22
      Dostałam jakieś dwie rośliny od babci na trądzik i pomaga, ale nie wiem, jak się nazywają. Dobrym sposobem jest też maść cynkowa. Moja znajoma stosuje sok z cytryny, nie ma w ogóle trądziku. Próbuj przemywać twarz wacikiem toniku. Mam nadzieję, że coś ci pomoże wink
      Zapraszam cię na www.cassiestyle.blogspot.com/
    • quera Re: Trądzik . . 09.01.12, 17:25
      Na moim blogu zrobiłam serię o mojej walce z trądzikiem. Jest tam wiele przydatnych rad, myślę, że pomoże wieluuu osobom smile Tutaj link: planet-quera.blogspot.com/

Buziaczki kiss
    • tylko_ty Re: Trądzik . . 09.01.12, 18:06
      Moja babcia mówiła coś o parowaniu...
    • tusia145 Re: Trądzik . . 09.01.12, 18:16
      1.Stosuj specjalne mydełko. Mam takie 2 i są genialne .
      2. Stosuj kosmetyki UNDER TWENTY. Efekt natychmiastowy gwarantowany big_grinbig_grin
    • mari86 dermatolog! 09.01.12, 18:20
      Dermatolog! W dzisiejszych czasach ludzie wstydzą się dermatologa, jak ginekologa.. nie rozumiem tego.. ; )
    • pencey Re: Trądzik . . 09.01.12, 18:27
      Smarowałam się drogeryjnymi produktami i było gorzej - może trochę go zniknęło ale skóra była sucha, łuszczyła się itp.(pozdrawiam wynalazców garnieraconfused)
      Teraz jestem po kuracji antybiotykowej płynem Davercini ma się rewelacyjniebig_grin
    • selenqqa Re: Trądzik . . 09.01.12, 19:08
      nie wiem big_grin
    • madziuffna Re: Trądzik . . 09.01.12, 19:21
      Hm ja robię maseczkę z drożdży. Pół kostki drożdży i dwie łyżki ciepłego mleka. ( dodawaj drożdże aż cała maseczka nie będzie gęsta taka aby nałożyć ją na twarz )
      Lub pij drożdże podobno po 6 tygodniach stosowania znikają big_grin Pół szklanki mleka ( ciepłego ) i do tego dwie małe czubate łyżeczki ( te małe do herbaty ) mieszaj i pij big_grin
    • yellowgreenblue Re: Trądzik . . 09.01.12, 19:23
      Najlepiej po prostu iść do dermatologa. Ja byłam w listopadzie i zapisała mi Differin i jeszcze jakiś inny specyfik. Teraz nie mam prawie żadnych pryszczy big_grin
    • mr15 Re: Ja wiem 09.01.12, 22:17
      Spróbuj codziennie smarować sokiem z liści aloesu powinno pomócsmile
    • xdomciakcsela99 Trądzik 10.01.12, 00:06
      Najlepsze są naturalne rzeczy więc radze Ci stosować olejek pichtowy , mi pomógł, raz dziennie wcierać w skórę twarzy , uważaj tylko zebyś się nie uczuliła smilesmile
      • andziulkaxd Re: Trądzik 10.01.12, 00:19
        według mnie najlepiej jest udać się do dermatologa.
        Ja też mialam problem z tradzikiem i dermatolog mi pomógl.

Pozdrawiam wink
    • demetria0606 Re: Trądzik . . 10.01.12, 05:05
      Iść do dermatologa xdd
    • malinka9876 Re: Trądzik . . 10.01.12, 14:49
      ja stosuje kosmetyki firmy nivea pure effect wink są super ;D kup sb żel do codziennego mycia twarzy tonik np. matujacy i jakikolwiek nawet innej firmy (polecam ziaja ) krem nawilzajacy wink lepiej bym ci doradila jesli wiedzialabym czy masz cer sucha czy tłust itp. wink
    • just.breathe O to samo ostatnio pytała mnie koleżanka :) 11.01.12, 20:30
      Postaram się i powiem Ci to, co sama wiem.
      1. DIETA. Bardzo duży wpływ na skórę ma sposób, w jaki się odżywiasz. Na pewno korzystnie wpłynie na nią jedzenie dużej ilości warzyw i owoców. W szczególności polecam jedzenie:
      - czerwonej papryki (mama od zawsze powtarzała mi, że w czerwonej papryce zawarte są witaminy poprawiające urodę)
      - pomidora (pełny jest wody i witamin)
      - ogórka (powód ten sam co u pomidora)
      Najlepiej jeść je bez żadnych "oprawek", to znaczy bez przypraw, bez szczególnego przygotowania.
      By zadbać o skórę nie powinnaś także jeść ostrych przypraw (np. papryczki chili lub mocno pieprznych i solonych potraw). W szczególności nie dotykaj CHIPSÓW. To jest wróg do zadbanej cery. Sama nie jadam chipsów, bo nie lubię, ale osobie z problemami skórnymi bez żadnego oporu należy ich zabronić.
      2. Wychodzenie na świeże powietrze. Powinnaś często wychodzić, chociaż na chwilę, by Twoja skóra odetchnęła świeżym powietrzem. Siedzenie w zadymionych (np. od papierosów) i zbyt dusznych pomieszczeniach jej nie posłuży.
      3. Jak często zmieniasz pościel w której śpisz? Uwierz mi lub nie, ale nawet pościel może powodować wypryski. Na pościeli zbiera się kurz i martwy naskórek (który gubimy w zastraszającej ilości), w kurzu żyją maleńkie roztocza, które żywią się właśnie Twoim martwym naskórkiem. Czytałam, że pościel powinno wymieniać się na wypraną choć raz na miesiąc.
      4. Codzienne mycie. Jeżeli malujesz się,Twoja skóra wymaga jeszcze większej opieki. Powinnaś myć twarz żelem codziennie rano i wieczorem, by oczyścić skórę z kurzu i zanieczyszczeń z powietrza (np. spalin samochodowych). Jeżeli chcesz, to możesz myć twarz także po szkole. Ważne jest także dokładne jej wypłukanie po umyciu. Mi np. źle zmyty żel do twarzy natychmiast powoduje krosty. Należy szczególnie zwrócić uwagę na czoło, nos, brodę. Nie zapominajmy o demakijażu - tu potrzebne będzie mleczko lub płyn do demakijażu. Czy zmyjesz makijaż po czy przed umyciem twarzy żelem zależy tylko i wyłącznie od tego, jak Ci wygodniej.

Informacje ogólne:
      - Nie powinno się myć twarzy zbyt gorącą, lub zbyt zimną wodą. Zbyt gorąca wspomaga wydzielanie łoju, przez co skóra błyszczy się w nadmiarze. Poza tym, przez gorącą wodę pękają naczynka i na twarzy pojawia się tzw. "czerwony pajączek".
      - PIJ DUŻO WODY. Nawodniona cera, to piękna cera! :3
      - Staraj się także (poza oczyszczaniem) nawilżać twarz delikatnym kremem. Polecam Ci NIVEA Soft ( w takim białym opakowaniu). Jednak to radzę robić wieczorami, ponieważ z rana nasmarowana twarz kremem będzie strasznie się świecić.
      • lilii_95 Re: O to samo ostatnio pytała mnie koleżanka :) 11.01.12, 20:41
        dermatolog. ale dobry dermatolog. antybiotyk działa najlepiej, wiem z doświadczenia, choć niestety robi swoje w układzie pokarmowym. i ważne jest często zmieniać pościel i pidżamę - chodzi o to by te bakterie, po których tworzą się pryszcze nie przechodziły znów na ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka