Dodaj do ulubionych

Kujonka..To źle?

31.01.12, 21:00
Chodzi o to, że jestem osobą dobrze uczącą się. W sumie to tak jakoś wyszło.xdd
Naprawdę nie potrzebuję długo siedzieć nad książkami, żeby dostać dobrą ocenę. Jednak mam sporo problemów. Głównie towarzyskich. Większość chłopaków przezywa mnie od kujonek. Ale ja nią nie jestem! Skoro mało się uczę, a mam dobre oceny, to oznacza, że jestem kujonem? Z dziewczynami jest trochę lepiej, ale czasami bywają też docinki. Jednak najgorzej mam z chłopakami. Czy ja coś im robię, że się uczę? Szczerze to mam tego dosyć, bo czego bym nie zrobiła, to zawsze będę kujonem. Nie chcę i nie będę się popisywać przed nimi, żeby im zaimponować. Jednak nie wiem co mam robić. To naprawdę denerwujące. Wiem, że większość z Was napisze, żebym ich zlewała, ale to nie jest takie łatwe przez cały czas! Uwaga, bo w pyskowaniu do chłopaków też nie jestem najlepsza. Po prostu boję się odezwać. Bo czego nie powiem, to i tak potem zostanie wykorzystane przeciwko mnie. Najgorsze jest też to, że jak przyjdzie co do czego to ze spisywaniem lekcji do mnie. Na dyskotece zawsze jest świetnie. Normalnie proszą mnie do tańca itp. Z Walentynkami też nie najgorzej...tongue_out
Ale nie radzę sobie na co dzień. Kiedy dowiaduję się, że obgadują mnie za plecami, czuję się bezsilna. Tylko czemu nie powiedzą mi tego wprost?
Nie wiem sama co mam robić..
Kujonka..to źle?
Obserwuj wątek
    • mobia Re: Kujonka..To źle? 01.02.12, 12:31
      Moja rada: nie dramatyzuj! Z tego, co piszesz, tak najgorzej to z nimi nie masz, a oni to robią, żeby zwrócić na siebie uwagę, bo nie mają innego pomysłusmirk
      • noicomipowiesz Re: Kujonka..To źle? 01.02.12, 15:10
        mam podobnie .. smile
        też wszyscy nazywają mnie taką kujonką, a ja prawie w ogóle nie siedzę nad książkami.. po prostu mam dobrą pamięć.. big_grin
        no ale co do Twojej sytuacji, to myślę ze nie masz tak najgorzej... bo mówisz że na dyskotece, walentynkach traktują Cię jak normalną dziewczynę, proszą do tańca.. czyli lubią Cię.. myślę dokładnie jak moja poprzedniczka : mobia smile
    • other_ Re: Kujonka..To źle? 01.02.12, 15:22
      Ja też uczę się dobrze, ale nie mam problemów towarzyskich. Oni ci po prostu zazdroszczą tego, że nauka przychodzi Ci tak łatwo. Uwierz, że chcieliby mieć takie zdolności smile
    • justa28t Re: Kujonka..To źle? 01.02.12, 15:32
      Nie, bo jest to osoba normalna, tylko dobra w nauce.
      • mysterious69 Re: Kujonka..To źle? 01.02.12, 15:41
        kujonka tak , prymuska nie
    • natala_nati Kujonka..To źle? 01.02.12, 15:34
      Ja nie uważam że to źle ... Wręcz przeciwnie! Głowa do góry będzie dobrze wink

Pomożecie? wink
      www.kotek.pl/kotek_forum/02,3057,132935549,132935549,Kolczyk_industrial_Pomozecie_.html
      Dziękuje! kiss
    • mia. Re: Kujonka..To źle? 01.02.12, 22:12
      Masz 13 lat, tak? Teraz może tego nie zauważasz, ale z czasem okaże się, że masz cholerne szczęście, że z taką łatwością się uczysz, naprawdę. Olej ich i nie przejmuj się. Można ci tylko zazdrościć.
    • marsjanka115 x__x 02.02.12, 09:35
      Ty się chwalisz czy żalisz ?
      co to nas obchodzi jak ty się uczysz no zastanów się.
      • drabina Re: x__x 02.02.12, 14:08
        marsjanka115 - nie, nie chciałam się tu chwalić. Możliwe, że nie przeczytałaś całego wpisu..
    • blondzia Chciałabym być kujonką 02.02.12, 14:43
      Ale ci zazdroszczę .
      U mnie to dokuczają tym co źle się uczą znowu .

Powiedz im tak : Ja uczyć się nie muszę po prostu jestem mądra a ty chyba zazdrościsz .
      Albo koleżance tak powiedz .
      Chłopacy tacy są ,że ciągle wyzywają mi dokuczają,że jestem za chuda itd
    • saori Re: Kujonka..To źle? 02.02.12, 18:33
      Powiedz, że jak dalej tak będą cię nazywać to nie dasz im spisywać. : p Taka już jest ludzka natura: jak ktoś zazdrości, a wie, że nie będzie lepszy, to musi poniżyć drugą osobę. Nie ma nic złego w tym, że masz dobre oceny. Zresztą jeżeli oni uważają cię za kujona to co powiedzą np. o studentach? Niech sobie porównają ile przeciętny student musi się uczyć, a ile gimnazjalista żeby być dobrym!
      • dulcecita Re: Kujonka..To źle? 04.02.12, 20:21
        Nie ma nic w tym złego. Oni zazdroszczą i tyle. wink
    • loczek151 Zajrzyj tu 04.02.12, 20:30
      Po pierwsze: nie jesteś kujonką, tylko prymuską. A to różnica. Kujon to ktoś kto cały czas ślęczy nad książkami. A prymus to ktoś zdolny, kto po prostu ma dryg do nauki. Wiem, że to trudne, ale pomyśl sobie, że ty na pewno coś w życiu osiągniesz. A z nimi nic nie jest wiadomo. Poza tym nikogo nie udawaj, bo to bez sensu. Mam wrażenie, że są tacy bo ci zazdroszczą. Lub mają kompleksy. Może ci się wydawać, że to nieprawda, ale być może oni sami nie zdają sobie z tych kompleksów sprawy. To tkwi gdzieś tam w nich, i daje odczucie w dokuczaniu i docinkach. Moja rada to po prostu bądź sobą i pokaż, że to, że dobrze się uczysz, nie ma nic wspólnego z twoim charakterem, a odnoszę wrażenie, że jesteś bardzo miła winkPowodzenia
    • mrucz Re: Kujonka..To źle? 15.08.12, 10:51
      kujon to zazwyczaj osoba która nie widzi nic innego poza nauką i książkami. może twój sposób bycia lub wyglądu wskazuje na to że ludzie postrzegają Cię jako kujona ? nie wiem czy to rozważałaś, ale jest dużo czynników wpływających na takie zachowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka