Dodaj do ulubionych

Rekolekcje..

28.02.12, 14:47
Hej. U mnie właśnie od poniedziałku mamy rekolekcje.. z siostrami. Odbywają się one na szczęście na hali.. ale w środę idziemy na mszę św. do kościoła.. nie lubię rekolekcji pod tym względem że jest nudno, tylko siostra gada, coś zaśpiewamy i tyle, a fajnie bo lekcje mijają.. : DD
a jak jest z wami? lubicie czy nie ? jak one wyglądają ?

wątek założony z nudów tongue_out
odpowiadajcie .. wink
Obserwuj wątek
    • olcissia_1998 Re: Rekolekcje.. 28.02.12, 14:52
      Ja tam lubię rekolekcje. tongue_out Lepiej godzinę posiedzieć w Kościele, niż po sześć-osiem w szkole. Prawda?
      • noicomipowiesz Re: Rekolekcje.. 28.02.12, 15:02
        w sumie prawda .. ;p

dawać koteczki : DD
    • lollyana Re: Rekolekcje.. 28.02.12, 20:34
      Nie chodzę. Jestem ateistką.
    • rememberina Re: Rekolekcje.. 28.02.12, 20:41
      Nosz kurde, nie wiem co to są rekolekcje indifferent
    • jonasofanka Re: Rekolekcje.. 28.02.12, 20:54
      No też mam. Kościół mam wręcz pod gimnazjum ( z 50 metrów i jesteś pod kościołem ). Przez 45 minut ksiadz gada i gada -.-'. NUDAA, a jutro normalna msza. E tam, kolejne nudy
    • yorkie Re: Rekolekcje.. 28.02.12, 20:55
      U nas rekolekcje wyglądają tak, że nie ma lekcji, i przez 4 dni chodzimy do kościoła. To znaczy chodzą, bo ja z rekolekcjami dałam sobie spokój w 4 klasie podstawówki. Do niczego mi to nie jest potrzebne, to samo pierdzielenie o niczym co roku.
    • xadax Re: Rekolekcje.. 28.02.12, 21:03
      mi to obojętnie bo na lekcji gadam i nie słucham i na rekolekcjach ;] wiec nie ma różnicy
    • esme1 Re: Rekolekcje.. 29.02.12, 18:56
      moja szkoła miała rekolekcje wczoraj i dzisiaj. jak dzisiaj było, to nie wiem, bo nie szłam. ale wczoraj było całkiem spoko. występował zespół Full Power Spirit, dali półtora godzinny koncert i koniec rekolekcji : D
    • koralina94 Re: Rekolekcje.. 29.02.12, 19:01
      Miałam rekolekcje przed Bożym Narodzeniem, ale było bardzo fajnie, więc nawet chciało mi się chodzić. Ksiądz też był w porządku.
      Za to w zeszłym roku był ksiądz, który mówił nam, że nawet ze słuchania muzyki trzeba się spowiadać. Wyszło na to, że musimy spowiadać się dosłownie ze wszystkiego. Nie lubiłam go.
      Myślę, że wszyscy lubią rekolekcje z powodu braku lekcji.
    • diamond_girl12 Re: Rekolekcje.. 29.02.12, 19:16
      My mamy przez 3 dni rekolekcje na początku w kwietnia. Nie zawsze chce mi się chodzić, ale lepsze to niż lekcje.
    • mileymiley Re: Rekolekcje.. 09.03.12, 16:56
      Ja mam od przyszłego poniedziałku. Lubię rekolekcje bo zawsze to jakaś odmiana, robimy coś innego niż na normalnych lekcjach - oglądamy filmy, prowadzimy luźne rozmowy na forum klasy lub szkoły, organizujemy jakieś interesujące zajęcia, czasem też występy, konkursy itp. Potem idziemy do kościoła się pomodlić i posłuchać rekolekcjonistów, którzy też zazwyczaj ciekawie i wciągająco opowiadają. No i jestem wcześniej w domu. smile
    • domciakowaxd Re: Rekolekcje.. 09.03.12, 17:02
      hej . XD
      A u mnie to wygląda tak , że mam jeszcze odnowienie misji czy coś tam xd No i zaczyna się to wszystko w środę 21.marca i trwa do soboty < włącznie > i my w tym czasie nie chodzimy do szkoły .; DDD
      dlatego je lubię.;-p
      • charlotte__ Re: Rekolekcje.. 09.03.12, 17:07
        Ja nawet lubię rekolekcje, chociaż wszystko zależy od tego jaki ksiądz je prowadzi ..
    • mausercap Re: Rekolekcje.. 09.03.12, 18:01
      Nie lubię rekolekcji, chociaż i tak lepsze to, niż szkoła.
      • klara.1 Re: Rekolekcje.. 09.03.12, 18:07
        Mi one nie przeszkadzają, pierwsze mamy na hali 3,5 h wykładów. pużniej idziemy do kościoła. I tak przez 3 dni, u nas w szkole rekolekcje bardzo poruszają przyjeżdżają rużni ludzi np. narkomani i opowiadają historie swojego życia.
    • laura.pl Re: Rekolekcje.. 10.03.12, 12:47
      Raczej nie lubię, przepadają nam tylko dwie lekcje. W zeszłym roku mieliśmy tak, że całe trzy dni wolne i trzeba było tylko na rekolekcje przychodzić!devil A np. moja koleżanka ma tak, że lekcje normalnie + na szesnastą rekolekcje -_-
      • roxy11 Re: Rekolekcje.. 10.03.12, 19:39
        lubię. u mnie jest spoko, msze i nauki.
    • choco_ Re: Rekolekcje.. 17.03.12, 13:56
      wcześniej nie lubiłam, a w tym roku zwiałam i siedzieliśmy ze znajomymi na stadionie i w pizzeri big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka