Dodaj do ulubionych

Małżeństwa homo

16.03.12, 01:45
Przed chwilą oglądałam wywiad z Cejrowskim i było tam o stosunku krajów do małżeństw
homo i wku...ło mnie to co powiedział .Czy nie uważacie że to nie jest sprawa innych ludzi z kim się żenimy lub za kogo wychodzimy za mąż i w takim wypadku skoro homoseksualizm nie jest zboczeniem a jedną z orientacji to czy nie powinien mieć takich samych praw jak heteroseksualizm ? Jak myślicie ?
Obserwuj wątek
    • sammy Re: Małżeństwa homo 16.03.12, 07:34
      zgadzam się z Cejrowskim .
      • zuziafuzia Re: Małżeństwa homo 16.03.12, 10:26
        moim zdaniem małżeństwa homoseksualne powinny być dozwolone, przecież to nie ich wina że są innej orientacji więc dlaczego mamy im odbierać prawo do decyzji z kim chcą być? Nie jestem natomiast za tym, żeby mieli oni możliwość adoptowania dzieci, ponieważ dziecko mogłoby być potem tak jakby prześladowane w szkole przez inne dzieciaki, szczególnie w polsce gdzie o nietolerancje bardzo łatwo.. Cholernie denerwuje mnie postawa ludzi, którzy obrażają np. gejów za to że są gejami, jeszcze raz powtarzam- to nie ich wina.. Pozdrawiam i mam nadzieję, że w polsce takie małżeństwa zostaną dozwolone wink
    • pauluskaaa Re: Małżeństwa homo 17.03.12, 08:33
      Ja tam do homo nic nie mam.Przecież to też ludzie,nie ? I nie jest ich winą,że są akurat takiej orientacji.Myślę,że społeczeństwo powinno ich zaakceptować chociaż w pewnym stopniu.I tak poza tym wszystko jest okej,do momentu,kiedy nie zachce im się dziecka.Moim zdaniem to dziecko,mogłoby mieć później wiele problemów z powodu,że ma ,,dwóch tatusiów'',albo ,,dwie mamusie.''
    • lollyana Re: Małżeństwa homo 17.03.12, 22:48
      Jestem za takimi malżeństwami. Człowiek się taki rodzi, nie da się z tym walczyć. Co do adpocji przez takie pary... Nie mam zdania.
    • truskawa. Re: Małżeństwa homo 17.03.12, 22:57
      Ja tam popieram takie małżeństwa, to wybór tych ludzi z kim chcą się żenić. Co do adopcji... wydaje mi się, że, jeśli adopcje byłyby możliwe przez pary homoseksualne, to dziecko powinno być w pełni świadome, że nie będzie miało "mamy i taty". sciana
    • kazuko Re: Małżeństwa homo 17.03.12, 23:27
      Miłość to miłość! Jakie znaczenie ma płeć?!
      • marsjanka115 x__x 18.03.12, 12:44
        zgadzam się. lepiej aby dziecko wychowywała para homoseksualistów którzy będą je kochać [ to co w sypialni to chyba sprawa osobista i nie rozumiem o co kaman z tym że będzie to miało wpływ na psychikę dziecka ] aniżeli miało by dorastać w patologicznej rodzinie albo domu dziecka.
    • mary_ m 18.03.12, 09:48
      Jestem jak najbardziej ZA takimi małżeństwami. Każdy powinien mieć równe prawa... Niby XXI wiek, ale taka prawda, że coraz częściej spotykamy się z twierdzeniem, że człowiek człowiekowi nierówny.
      • jedyna_taka Re: ..... 18.03.12, 14:37
        ja nie jestem za takimi małżeństwami. nie chodzi o to że ich nie toleruje ale jak im pozwolą na takie związki to bedą też chcieli adoptować dzieci a to raczej tym dzieciom na dobre nie wyjdzie uncertain nie tylko w szkole te dzieci życia nie będą miały ale 2 ojców albo 2 matki może negatywnie wpłynąć na nich, więc jestem na nie....
    • inbloom *______* 18.03.12, 14:58
      Nic nie mam do takich małżeństw , ale nie za bardzo jestem za tym adoptowaniem dzieci .
    • bellacullenx bellacullenx 18.03.12, 16:07
      Uważam że homoseksualistom należą się takie same prawa jak i hetero.
      Każdy normalny i zdrowy na umyśle człowiek wie że nie jest to choroba lecz orientacja.
      Polska to zacofany kraj i nawet jeśli jakimś cudem rząd uchwaliłby wniosek o zalegalizowanie związków partnerskich to i tak nasze chore i nieuświadomione społeczeństwo nadal kipiałoby nienawiścią.

"Każdy idiota potrafi podążać za naturą, ale czy nie jest prawdziwie wielką rzeczą powiedzieć: „Kocham cię tak bardzo, że złamię dla ciebie wszystkie prawa przyrody”?"- Slavoj Žižek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka