Dodaj do ulubionych

jak dobrze wyglądać ?

22.03.12, 15:44
Może to pytanie jest idiotyczne big_grin ale w końcu nie karalne ( chyba )
Więc , tak , wszyscy mi mówią , ze jestem ładna . ( koleżanki , rodzina , znajomi , np.koleżanki mamy jak przyjdą xddd )
Czasami staje przed lustrem i mówię ''Matko wyglądam jak gó... xdd'' , a czasami staje i mówie '' okay jest xd'' i własnie co zrobić żeby mieć zawsze ułożone włosy , cere jakąś normalną ( ja mam już z natury takie sińce , pod oczami ... i bladą cerę )
Jest też u mnie taka dziewczyna w szkole , która jest sztucznie ładna ... ( o tak bym to nazwała ) bez ułożonych włosów , fluidu niie jest za piękna . Ona ma wszystko po prostu dobrane : fryzurę , ubrania itd...
I ja się pytam , co ja mam zrobić , żeby wyglądać zajebiściee ? ^.^
tylko Was prosze , bez komentarzy typu '' UMYJ SIĘ '' xdd
Obserwuj wątek
    • blondzia Re: jak dobrze wyglądać ? 23.03.12, 23:58
      Najlepiej jakby styliści ubierali i malowali było by fajnie .

hmm do bladej cery pasuje czerwona szminka tak mi się wydaję xd
      możesz sobie oczy kredką czarną podkreślić i zobaczyć jak wyglądasz lub eyelinerem nie wiem jaki masz kolor oczów do niebieskim pasują cienie : kremowe takie jakby białe ,fiolet,blady róż,żółty,brąz . nie pasuje na pewno zielony i niebieski .
      do zielonych czy tam piwnych oczów pasują cienie : mocno różowe,brąz,żółty,czerwony nie pasuje na pewno zielony.błękitny,czarny .
      do ciemnych oczów pasują cienie : szary,niebieski,zielony,żółty,beżowy . na pewno nie pasje brąz,czerwień i mocno niebieski .

kolorki na policzkach dodają dziewczęcości i jak ktoś ma ładną buzię to wygląda jak lalka xd

Podobno osobom o delikatnej urodzie czyli jasna cera itd pasują mocno czarne i wy tuszowane rzęsy .

a jeśli chodzi o włosy to można je wyprostować prostownicą lub zrobić loki albo jakiegoś koka zrobić jak się ma smykałkę do fryzur to na YouTube jest pokazane dużo filmików jak zrobić .
    • lara12 Re: jak dobrze wyglądać ? 05.04.12, 18:33
      No niestety, wyglądać idealnie zawsze i wszędzie się nie da. Chyba, że chce ci się spędzać pół godziny przed lustrem, nawet gdy masz wyjść wyrzucić śmieci.
      1. Znajdź sobie jakąś fryzurę, która wygląda fajnie i nie wymaga zbyt wiele układania, stosuj jakieś pianki, żele, coś do pomocy smile Włosy myj często, jak trzeba to codziennie smile
      2. Codzienne mycie twarzy i pielęgnacja (tonik, krem), a także lekki makijaż typu korektor i puder (i koniecznie demakijaż wieczorem). Ogólnie utrzymywanie higieny całego ciała smile
      3. Nie musisz mieć super ciuchów, wystarczy, żeby wszystko było czyste, uprasowane i w miarę do siebie pasowało smile
      4. Uśmiech big_grin
      ' Nie ma kobiet brzydkich, są tylko zaniedbane' - to jest to! Wystarczy po prostu być zadbaną, uśmiechniętą, również miłą i pewną siebie (ale nie za bardzo) - to też wpływa na nasz wygląd smile Nie potrzeba do tego całego dnia w łazience. Aha, i nie myśl obsesyjnie 'Boże, jak wyglądają moje włosy', gdy siebie nie widzisz - trochę luzu smile
      • kropeczka23 Re: jak dobrze wyglądać ? 05.04.12, 23:43
        1. Dobierz odpowiednie cienie, pomadki i inne kosmetyki do Twojej cery. Nie wychodź zawsze w pełnym makijażu bo kiedy przesadzisz, odstraszasz innych. Po prostu z umiarem zasłaniaj niedoskonałości.
        2. Śledź w internecie, w sklepach najnowsze hity modowe, bądź na bieżąco. Kupuj ciuchy które leżą w Twoim guście, nie zmieniaj stylu dla innych, ale staraj się ubierać modnie. XD
        3. Poświęć parę godzin i posiedz "nad lustrem". Spróbuj wykombinować coś nowego z włosami. Zmiany cieszą. : )
    • mweezy . 06.04.12, 23:27
      ladiesteaparty.blogspot.com/

może to cię zainspirujesmile
      • duuumi Jak dobrze wyglądać? 07.04.12, 15:02
        Tozazwyczaj zależy od dnia. I ja np. nie ubieram się tak, aby wyglądać ŁADNIE, tylko żeby było mi wygodnie. I żeby mi się podobało, reszta mnie nie odchodzi : > Wiadomo, czesto ubieram sukienki, spódniczki, czasem buty na obcasach : > Ale i tak stawiam na wygodę! A wlosy.. Powinnaś suszyć i prostować, żeby Ci sie ładnie układały. Ale beda wtedy bardzo zniszczone.
        • answer answer 07.04.12, 17:22
          Hmm, chyba nie da się zawsze być "pięknym".
          1. Ja osobiście, traktuję moje włosy jako "zasłonę dymną" tongue_out
          Są gęste, długie, falowane i mają nawet niezły kolor, inni uważają, że są piękne, ale ja bym nie przesadzała, po prostu nie są najgorsze ;pp

2. Poza tym nie przesadzam z makijażem, bo "tapeciary" na pewno dobrze nie wyglądają, raczej sztucznie i kiczowato suspicious Mnie wystarczy pielęgnacja < żel do twarzy, dużo wody, zarówno przy myciu xd jak i tej mineralnej, tonik bez alkoholu, lekki krem nawilżający, ale też nie w nadmiarze, ostatnio odkryłam BB Garniera, taki delikatnie kryjący, rzadko używam pudru, podkładu nigdy, korektora tylko w nagłych przypadkach, w ogóle jedynymi kosmetykami do makijażu, których używam regularnie, są lakier do paznokci, odżywka do paznokci i balsam do ust tongue_out
          I oczywiście antyperspirant, perfumy i pachnące, czyste ubrania, które po prostu do mnie pasują, nie krępują moich ruchów są wygodne i w moim stylu coolsuspicious
    • noicomipowiesz Re: jak dobrze wyglądać ? 14.04.12, 16:47
      zgadzam sie z poprzedniczkami.
    • lace Re: jak dobrze wyglądać ? 14.04.12, 18:53
      Powiedzmy sobie szczerze bez lakieru, pianek, żelu itd. jest chyba niemożliwe aby włosy były wciąż ułożone. Może przecież zawiać wiatr, albo gdzieś nimi zahaczymy smile Najlepiej w brzydką pogodę spinać włosy i regularnie podcinać końcówki aby się nie plątały. Co do cery to jeśli są wypryski no to trzeba to leczyć, a na since pod oczami to jakieś kremy i okłady, ale jeśli są one genetyczne to chyba pomoże tylko jakiś zabieg... ale przecież są różnorakie korektory aby je za tuszować.

Malowanie jest ok, ale jeśli stosuje się zasadę: makijaż jest po to aby podkreślić urodę, a NIE ma służyć jako maska.
    • anja_ Re: jak dobrze wyglądać ? 14.04.12, 19:01
      zmień myślenie. zawsze powtarzaj sobie, że jesteś ładna. no i musisz czuć się sama ze sobą dobrze. ja też tak mam, że czasem czuję się bardzo dobrze z tym jak wyglądam, a czasami wszystko bym zmieniła. no bywa, takie życie c;
      • chilling Re: jak dobrze wyglądać ? 14.04.12, 21:44
        wiadomo zawsze ma się gorsze dni, więc moja odpowiedz na pytanie to : nie da się zawsze dobrze wyglądać bez pomocy kosmetyków,choć nie tylko one pomagają , po prostu nie można widzieć tylko tych złych rzeczy big_grin
    • katjacarter_ Re: jak dobrze wyglądać ? 14.04.12, 22:20
      taa, mi też wszyscy mówią, że jestem ładna, bo nie chcą mi zrobić przykrości : p ale ja lustro mam i widzę. wiesz, jeśli na serio jesteś ładna to nic nie powinnaś robić ... bo nie warto nakładać na siebie nie wiadomo ile tapety, bo i tak prawdziwej twarzy nie ukryjesz : ) ja już wolę nie być zbyt urodziwa, ale chociaż naturalna, a nie, żebym miałą 4kg tapety na twarzy i była piękna ... z resztą wydaje mi się, że chłopacy (przynajmniej ci mądrzy) nie lubią takich plastików.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka