Dodaj do ulubionych

Stare piosenki

10.05.12, 19:37
Wiem, że kiedyś było, ale chciałam wznowić.
Słuchacie jakiś starych piosenek, zespołów z młodości waszych rodziców albo nawet i dziadków? Jeśli tak to jakich? Jakie piosenki tych zespołów lubicie?
Ja uwielbiam np. Lady Pank, LED ZEPPELIN, The Scorpions (szczególnie wieczny hit - Wind of change), The Offspring (troszkę mniej wg mnie znani).

I tu kogoś (z kim się w pełni zgadzam) zacytuję : "Chciałabym być w tamtych czasach, gdy rock to był prawdziwy rock, pop to pop, metal to metal. Teraz gatunki bardzo się mieszają. Czasem nawet bardzo trudno je odróżnić"

Co wy na to? Pisać.
Obserwuj wątek
    • znam_ten_stan Re: Stare piosenki 10.05.12, 19:38
      Odświeżam.
    • roksanaroxana Re: Stare piosenki 11.05.12, 12:36
      słucham głównie starej muzyki. piosenek byłoby za dużo do wymieniania, więc może kilka zespołów : Metallica, Zeppelini, Black Sabbath, Queen, Def Leppard, Alice in Chains, Europe, Anthrax, Slayer, Bon Jovi, Radiohead, Pink Floyd, Gunsi, Deep Purple, Dire Straits, Pantera i wieeeele innych.
      • majikku Re: Stare piosenki 14.05.12, 16:31
        zgadzam się w 100% z tymi zespołami, uwielbiam je, dodałabym tylko Alice Coopera. Może i współcześnie gatunki się mieszają, ale jest kilka porządnych zespołów, które naprawdę grają dobrą muzykę. Jednym z nich jest na przykład zespół założony przez byłego basistę Guns N' Roses - Duff McKagan's Loaded. A, no i słucham jeszcze Velvet Revolver i Alter Bridge, oraz solowych płyt Slasha. Najnowsza, "Apocaliptic Love" już 22 maja! wink
    • roswell muzyka jest jak wino ;) im starsza ... 11.05.12, 14:06
      ...tym lepsza. Led Zeppelin, Nirvana, AC/DC, The Rolling Stones. The Offspring jak dla mnie zbyt "młodzieżowo-buntowo-kolorowi". Kiedyś nawet taka papka jak pop była lepsza niż dziś.
      • magic1504 Re: muzyka jest jak wino ;) im starsza ... 12.05.12, 15:59
        Ja słucham polskiego zespołu Perfect,moja mama ich słucha,więc ja też zaczęłam. smile
        Ja też chciałabym żyć w tamtych czasach...,wtedy było inaczej... Zagranicznych,starszych zespołów też czasem słucham. smile
    • darkchococate Re: Stare piosenki 13.05.12, 13:23
      Offspring - to jest to. Może i młodzieżowi i kolorowi, ale wtedy dzieciaki posłuchały muzyki o buncie, a nie paplaniny o seksie i nie robiły tylu bezmyślnych i idiotycznych rzeczy. Metallica - zdecydowanie tak, uważam że to zespół, który stworzył kawał muzycznej historii, tak samo jak AC/DC. Nirvana, tego słuchała moja mama, nie wiem jak wasi rodzice, dla mnie to też klasyka gatunku. Lubię też trochę utworów The Beatles. Z polskich zespołów lubię Manaam - naprawdę to są piosenki, które pomimo upływu lat mają w sobie tą duszę i energię. Drugim zespołem jest T.Love, jeden z ukochanych zespołów taty. Opowiadają o codzienności, o sprawach, które dotyczą każdego z nas.
      Zespoły, które wymieniłam słucham, że tak powiem, w dość dużym natężeniu. Gunsów, Lady Pank. Iron Maiden, Sex Pistols też się zdarzy posłuchać, ale nie znam tylu utworów, ile znam w przypadku zespołów wymienionych na początku.
      • love_r.h.c.p. Re: Stare piosenki 14.05.12, 18:58
        Dokładnie idealnie opisałaś off <3
    • katjacarter_ Re: Stare piosenki 14.05.12, 16:25
      ja lubię Karela Gotta xd on jest piosenkarzem z czasów mojej babci, ale tylko jego jednej piosenki słucham, bo ma ją razem z moim ulubionym niemieckim raperem. słucham też 2Paca i Michaela Jacksona. ogl nienawidzę starej muzyki, ale MJ i 2Pac mają zajebiste wszystkie piosenki, jakie słuchałam.
    • zmayslona13 Re: Stare piosenki 14.05.12, 17:10
      Scorpions!!! Zdecydowanie genialny zespół, jeden z moich ulubionych obok AC/DC czy Nirvany, no i jeszcze kilku innych. Byłam nawet na koncercie Scorpionsów, jednym z pożegnalnych i złapałam kostkę i pałeczkę! Teraz normalnie trzymam je w pokoju jak jakieś trofea smile Fajnie, że ktoś jeszcze zna i lubi ten zespół, bo jest zdecydowanie warty uwzględnienia
    • aleksandra25 Re: Stare piosenki 14.05.12, 17:11
      ACDC
      • limka Re: Stare piosenki 14.05.12, 17:24
        Uwielbiam Bon Jovi, The Beatles, Queen, The Scorpions, The Rolling Stones...
    • nickaa Re: Stare piosenki 14.05.12, 18:24
      też słucham wind of change ;d to jest świetne ! ;d słucham kilku piosenek U2, Lady Pank smile te stare piosenki są świetne ;d no i oczywiście zespół mojej młodości - ich troje smile) ;d
    • sheeranowa Re: Stare piosenki 14.05.12, 18:39
      V symfonia Beethovena c-moll op. 67
      V symfonia Czajkowskiego e-moll op. 64

No co? To też muzyka z czasów dziadków... Tylko tych pra-pra-pra.
    • love_r.h.c.p. The Offspring 14.05.12, 18:51
      ooooooooooo! kocham ich ponad wszystko i tylko ICH OSTATNIO SŁUCHAM! oczywiście- słucham takich zespołów, które za sobą mają lata świetności- taki mój gust. co do off- po prostu chyba jestem ich psychofanką ;p rzadko mi się zdarz natrafić na jakiś zespół króry teraz zaczyna i jego muzyka mi się podoba, serio. właściwie kocham każdy gatunek rocka, zaczynając od indie kończąc na black metalu ;p <3
    • love_r.h.c.p. Re: Stare piosenki 14.05.12, 18:57
      No i dokładnie, chciałabym żyć wtedy, kiedy muzyka była muzyką. a co do rodziców- cud, że słucham takiej muzy, bo wychowywałam się na klasyce (do której osobiście też nic nie mam), ale wszyscy kumple którzy lubią ten gatunek odziedziczyli gust po rodzicach. a ja am totalne uzależnienie od szybszych, ostrzejszych rytmów. btw moja mama kiedy była ze mna w ciąży była na koncercie Stonesów ale to chyba było jedynie takie "wpojenie". może po prostu nie chcieli mnie uczyć przekleństw po ang. skoro również jesteś fanką off to wbijaj założyłam wontek pt The Offspring możemy sb o nich pogadać. pzdr smile
    • rei_san Re: Stare piosenki 14.05.12, 19:07
      Zazwyczaj nie, ale No Doubt lubię, czasem Nirvany albo Guns n roses posłucham : O
    • joasiiaa Queen, Bon Jovi, Alice Cooper... 14.05.12, 19:08
      Tak jak Ty słucham także The Offspring, jednak nie uznałabym tego za stare.
    • jukaxd Re: Stare piosenki 14.05.12, 19:20
      nie!
      • milk.a Mały Potwór 14.05.12, 19:25
        Akurat u mnie jest na odwrót to rodzice lubią współczesne, nowe piosenki, a ja stare, z klimatem utwory...
        Mama nie może po prostu wytrzymać ze mną , gdy puszczam sobie, np AC/DC, KISS, czy The Beatles....
        • love_r.h.c.p. Re: Mały Potwór 14.05.12, 20:45
          tak samo xd
    • kotkaevita15 Re: Stare piosenki 14.05.12, 19:22
      Czasami słucham. smile
    • yellow_celica Re: Stare piosenki 14.05.12, 19:39
      Tata zaraził mnie miłością do Depeche Mode, a tak to słuchamy trochę innej muzyki ^^
    • miss_piggy Re: Stare piosenki 14.05.12, 19:54
      Ja tylko takich słucham. Bo dawniej w muzyce słychać było instrumenty i talent wykonawców.
    • wilkolak Re: Stare piosenki 14.05.12, 20:21
      LED ZEPPELIN
    • love_r.h.c.p. Popatrzcie! 14.05.12, 20:27
      kwejk.pl/obrazek/313439 smile
    • lola1220 Re: Stare piosenki 14.05.12, 21:05
      ja słucham AC/DC, Iron Maiden, Scorpionsów też trochę i na prawdę wiele, wiele innych...
      a to wszystko dzięki mojemu tacie, gdyby nie on możliwe że nigdy nie poznałabym muzyki którą teraz tak cenię .
    • yellow no ba! 14.05.12, 21:32
      ja prawie tylko takiej muzyki słucham, bo taka jest najlepsza. w ogóle chciałabym należeć do innego pokolenia, np. urodzić się w 1943 jak George Harrison i zobaczyć The Beatles, młodego Keitha Richardsa i Micka Jaggera, pojechać na Woodstock. Albo należeć do pokolenia '77 i tańczyć pogo na koncertach The Clash i Sex Pistols, na lata 80 przenieść się do Polski, pojechać do Jarocina, później lata 90 dla RATMU, Blur, Oasis i młodych RHCP, żeby zobaczyć ich trasę koncertową z czasów "Freaky Styley" czy "Blood Sugar...". marzenia....
    • violet412 Re: Stare piosenki 14.05.12, 23:02
      To znaczy ... słucham stare piosenki ,ale nie te które słuchali moi rodzice wink
    • im_crazy Re: Stare piosenki 15.05.12, 09:19
      Ja uwielbiam Guns 'N' Rouses
    • kicia377 Tak!! 15.05.12, 15:38
      Słucham, słucham a jak! big_grin
      Oczywiście, przede wszystkim rock. Jee. xD
      Queen, Led Zeppelin, Bon Jovi, Guns N Roses, Aerosmith, Nirvana, The Doors i wiele innych. Forever! serce
      Często słucham też radia Złote Przeboje, w którym lecą piosenki którymi się jaram, choćby nic nie związanego z rockiem. Polecam! wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka