Dodaj do ulubionych

Uzależnienie ?

07.10.12, 11:11
Od około dwóch miesięcy gram w grę "Dom Zagadek". Kocham ją, w ciągu dnia potrafię w nią grać 2-3 godziny, piszę wiersze/piosenki o tej grze. Wiem wszystko co gracz na moim poziomie powinien wiedzieć i ciągle zastanawiam się kto to Lalkarz czy może jest nim John, przyjaciel Jenny sprzed jej wypadku, bo to na pewno nie bracia Firewood. Czy to uzależnienie ?uncertain
Obserwuj wątek
    • loczek151 Re: Uzależnienie ? 09.10.12, 18:34
      W mocnym stopniu na pewno nie, ale po twojej wypowiedzi widać, że ta gra zajmuje już znaczną część twojego życia. Lepiej ją ogranicz teraz, póki nie jest za późno
      • gwendy Re: Uzależnienie ? 10.10.12, 11:41
        Chodzi o to, że ciężko jest mi się od niej odciągnąć od kiedy znajduję kartki z Pamiętnika Lalkarza i Johna, widzę tam jakieś powiązanie... Lalkarz otworzył mi też ostatnio strych, a tam ponoć jest rozwiązanie jego przeszłości i droga ucieczki, dlatego nie mogę się powstrzymać od grania w tę grę.
    • shirayuki Re: Uzależnienie ? 09.10.12, 19:15
      Heh...też w to czasem gram. Ale rzadko. Graj sobie te 2 godziny lecz dla mnie piosenki i wiersze do już lekka przesada. No ale w sumie jak kto lubi... Osobiście nie wytrzymałabym tam nawet 1,5h gdyż dostaję szału od szukania tych wszystkich rzeczy.
      • gwendy Re: Uzależnienie ? 10.10.12, 11:44
        Na którym jesteś poziomie, bo z każdym zaczyna się robić o wieleee ciekawiej i bardziej tajemniczo.smile
        • shirayuki Re: Uzależnienie ? 10.10.12, 17:50
          4, ostatnio wyskakuje mi błąd z połączeniem i nie mogę grać uncertain
          • gwendy :) 10.10.12, 19:07
            Też tak miałam, ale jak odświeżasz stronę kilka razy zaczyna działać. Spytałam się bo od któregoś tam poziomu znajduje się Kartki z Pamiętnika Lalkarza i Johna. Pamiętnik Lalkarza jest chory, nienormalny scared .
            • shirayuki Re: :) 10.10.12, 19:15
              Bodajże od 11
            • shirayuki Re: :) 10.10.12, 19:16
              A jak jest chory i nienormalny to idę grać shock
              • gwendy Re: :) 10.10.12, 19:19
                bardzo, ale nie będę Ci mówić sama zobaczysz wink.
            • loczek151 Re:..... 10.10.12, 19:17
              Nie mam pojęcia o czym tutaj piszecie, ale mam wrażenie, że naprawdę troche się uzależniłyście od tej gry
              • gwendy Re:..... 10.10.12, 19:23
                Nic nie poradzę, możesz sobie przeczytać opis fabuły: gry-przeglądarkowe.pl/gry-nasza-klasa/dom-zagadek , ale najważniejsze w skrócie to: Czarnym charakterem fabuły tej aplikacji jest Lalkarz. Tylko z sobie znanych powodów postanowił zamknąć Cię w swojej ogromnej rezydencji strachu. Rozrzucił po pomieszczeniach pułapki i zainstalował obiektywy - ma Cię cały czas na oku. Jeśli chcesz się wydostać, musisz zagrać w grę, którą wymyślił sobie psychopata. Mechanika rozgrywki: w grze Dom Zagadek na NK za zadanie mamy znaleźć wyjście z posiadłości seryjnego mordercy. Autorzy Domu Zagadek przygotowali wiele atrakcji, które odświeżają gatunek gier typu znajdź ukryte obiekty. Jest system tworzenia kolekcji, oprócz tego elementem spajającym całość pod względem fabularnym jest pamiętnik. Graficznie produkcja prezentuje się bardzo dobrze, pomieszczenia i przedmioty wyglądają wręcz fotorealistycznie.

Cieszy fakt, że aplikację przygotowano po polsku. Ale to już standard przy produkcjach prezentowanych przez Naszą Klasę. To tylko zachęci nas wszystkich do zgłębienia i odkrycia tajemnicy tytułowego Lalkarza. Z każdym poziomem zadajemy sobie coraz więcej pytań i chcemy otworzyć kolejny pokój. Wejście do następnego pomieszczenia zawsze budzi dreszcz emocji, a to tylko świadczy o tym, że zamiar autorów się powiódł. big_grin
              • shirayuki Re:..... 10.10.12, 19:26
                Tak...muszę być bardzo uzależniona grając w to od niecałych 4 dni i mając 4 poziom. Nie martw się,ale mam inne zajęcia.
                • gwendy Re:..... 10.10.12, 19:29
                  Ja ostatnio jestem chora więc z domu się nie ruszam i w poniedziałek otworzyłam w końcu strych big_grin.
                  • shirayuki Re:..... 10.10.12, 19:31
                    Od 5 minut Pobieranie ustawień o grze...Ugh...
                    • gwendy Re:..... 10.10.12, 19:32
                      Wiem to masakra, ale z każdym poziomem Lalkarz przegina coraz bardziej, watro surprised
                      • shirayuki Re:..... 10.10.12, 19:34
                        Jak czytałam na grupie to inni też mają ten problem co ja. Ale dziś jeszcze działało.
                        • gwendy Re:..... 10.10.12, 19:36
                          Mi działa tylko długo się wszystko ładuje. smile
                          • shirayuki Re:..... 10.10.12, 19:39
                            Heh.. zazdroszczę. indifferent Ale spam z naszej strony na tym temacie...a co tam smile
                            • gwendy Re:..... 10.10.12, 19:43
                              Heheh... Ale w pewnym sensie wciąż rozmawiamy na ten sam temat wink.
                              • shirayuki Re:..... 10.10.12, 19:44
                                No tak,a co więcej jesteś autorką tematu. ZAŁADOWAŁO SIĘ
                                • gwendy Re:..... 10.10.12, 19:46
                                  Heh... w końcu, powodzenia ja muszę już lecieć. smile
                                  • shirayuki Re:..... 10.10.12, 19:48
                                    Dobranoc.
                                    • gwendy ;) 11.10.12, 09:54
                                      Nie szłam spać, ale dzięki i nawzajem.smile
                                      • ann_rock .... 13.10.12, 22:23
                                        to NK jeszcze istnieje??? scared
    • rogaliczek Re: Uzależnienie ? 13.10.12, 23:01
      Nie wiem jak będzie w twoim przypadku, ale ja miałam tak z The Sims. Miałam o tej grze dwa blogi i zeszyt, w którym miałam wszystkie kody, tricki i opisywałam moje rodziny. Zakładki miałam całe przepełnione stronami z ciuchami. Całą tą grę znałam na wylot i minęło mi gdy płyta eksplodowała w moim odtwarzaczu DVD, ale już jakoś nad tym nie ubolewałam, przeszło mi i myślę, że tobie też przejdzie, ale na moje szczęście zastąpiłam to uwielbieniem do TVD big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka