Dodaj do ulubionych

Lagi w simsach

09.04.13, 13:03
Ostatnio gra bardzo często mi się zacina. Strasznie długo wczytują mi się meble, budynki i robi się to już uciążliwe jak muszę czekać 2 minuty aż wczytają mi się meble w domku. Nie wiem, czy to wina tego, że mam dużo dodatków (chyba 8) czy tego że mam kiepską kartę grafiki. Czy wie ktoś czym może być to spowodowane, albo jak to naprawić? z góry dziękuje smile
Obserwuj wątek
    • yourbadream Re: Lagi w simsach 09.04.13, 14:05
      Jaką masz kartę graficzną? Plus ile masz RAMu i jaki system. Podejrzewam, że ci RAMu brakuje i dlatego. W dodatku możesz mieć już zaśmiecony system i ci coś żre pamięci, i z tego powodu na grę nie starczy.

Które masz Simsy?
      • angelina12 Re: Lagi w simsach 09.04.13, 19:10
        Ram - 7,2
        grafika - 3,6
        grafika w grach - 5,4
        Ma simsy 3 i system windows 7
        • yourbadream Re: Lagi w simsach 10.04.13, 21:36
          Momencik. Co mi podałaś? Skąd wzięłaś te dane?
          Weź na komputer i właściwości tam masz pamięć RAM. Jeśli chodzi o grafikę to mnie bardziej interesuje jaką masz kartę graficzną. Weź Urządzenia i drukarki > z urządzeń wybierz komputer > potem jak ci wyskoczą właściwości to kliknij na zakładkę sprzęt i odnajdź kartę graficzną, jaką masz nazwę. Ewentualnie, jakbyś nie potrafiła, to podejrzewam, że masz kupiony całego kompa (ewentualnie laptopa), to wystarczy mi czyj i jaki model, resztę sobie sama znajdę.

Zawsze ci się ta gra cięła?
          • angelina12 Re: Lagi w simsach 11.04.13, 16:58
            A sory, coś źle podałam
            Zainstalowana pamięć RAM - 3,00 GB
            Karta graficzna - ATI radeon HD 4600
            Chyba, teraz dobrze podałam, a co do gry to z tego co pamiętam wcześniej aż tak mi się nie zacinało. Dzięki za pomoc smile
            • yourbadream Re: Lagi w simsach 16.04.13, 12:13
              Napisz jeszcze jaki masz procesor... RAMu powinno ci stykać, możliwe, że procek nie wyrabia.
      • candy7342657 Re: Lagi w simsach 13.04.13, 13:19
        Ja też mam taki problem mam 4,00 GB RAMu i karte grafiki NVIDIA geForce 210
        system windows 7
        • yourbadream Re: Lagi w simsach 16.04.13, 12:12
          Jaki masz procesor?
          • kleopatra1 Re: Lagi w simsach 30.04.13, 20:56
            O, youbadream, gdybyś mi (proszę) pomogła...<br />
            Może najpierw podam "dane": <br />
            komputer: Dell Inspiron = laptop <br />
            i z tego co ogarnęłam to: <br />
            procesor: Intel(R) Pentium(R) CPU P6100 @ 2.00GHz <br />
            karta graficzna: Intel(R) HD Graphics <br />
            RAM: wolnych pozostało 193GB<br />
            I teraz pytanko albo najpierw cała niesamowita historia:<br />
            Otóż nie grałam kilka miesięcy, do simsów powróciłam i grałam może dwa dni po czym zaczął mi się resetować komputer 5 minut po uruchomieniu gry. Płyta może jest trochę zarysowana, choć wydaje mi się, że nie są to rysy głębokie. Dlatego zamówiłam "Studenckie Życie", aby płyta była nowa. I teraz te pytania: <br />
            1. Myślisz, że "ŚŻ" będzie działało bez problemu?<br />
            2. Czy procesor może być przyczyną nie działania simsów?<br />
            3. Co mogę zrobić, aby działały poprawnie? (Myślałam nad oczyszczeniem "wnętrza" z kurzu)<br />
            Dodam tylko, że chodzi o Sims 3, mam 5 dodatków + 3 akcesoria, rzadko były takie problemy, żeby resetował mi się komputer, a jeśli tak to tylko przy następnym uruchomieniu lub następnego dnia nie było problemu. <br />
            Bardzo dziękuję z góry za zainteresowanie. <br />
            <br />
            <br />
            A założycielce tego wątku polecam zmniejszyć rozdzielczość/ilość pikseli (naprawdę nie wiem jak to inaczej określić) - jak wystąpił u mnie taki problem, zrobił tak od razu i praktycznie w ogóle się nie tnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka