Gość: szeel <3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 18:47 Hej już za niedługo wyjeżdżam z klasą nad morze i chciałam gdzieś sobie dorobić np.zbieranie malin. niestety mam 12,5 więc w żadnej pracy mnie nie przyjmą .. znacie coś ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kimberly25 Re: Jak sobie dorobić ? 09.05.09, 20:51 w Mc'Donalds,przyjmują dopiero od 16 lat i chyba za zgodą rodziców.No cóż,może rozdawanie ulotek??Choć raczej w twoim wieku cie nigdzie nie przyjmą.A zbieranie malin,nawet nie wiesz jaka to jest ciężka praca i niszczenie rąk Odpowiedz Link Zgłoś
iness_pendragon Re: Jak sobie dorobić ? 09.05.09, 21:00 Popytaj np.sąsiadów czy nie potrzebują pomocy np.w robieniu zakopów,sprzątniu,zajmowaniu się dzeckiem itp. Ja pomagam starszej sąsiadce w jej ogrodzie i mam na swoje wydatki. Odpowiedz Link Zgłoś
demcialove Re: Jak sobie dorobić ? 09.05.09, 22:20 , , ja pomagam mojej siąsiadce zajmowac się dziecmi i dostaje za to dobrą cene.Popytaj w szkole,na osiedluu Odpowiedz Link Zgłoś
pink_cekoladka. Re: Jak sobie dorobić ? 10.05.09, 08:14 Moja koleżanka ma 13 lat i chodzi na ulotki. ( tzn. ; Roznosi i daje ludziom ulotki ) Możesz spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_kaulitz Re: Jak sobie dorobić ? 10.05.09, 17:28 a gdzie sie zglosic do ulotek? tez bym chciala zarobic... ale mam 11 lat dopiero... Odpowiedz Link Zgłoś
kitty16 Re: Jak sobie dorobić ? 10.05.09, 17:38 ''Popytaj np.sąsiadów czy nie potrzebują pomocy np.w robieniu zakopów,sprzątniu,zajmowaniu się dzeckiem itp. '' albo jak lubisz zwierzęta to może wyprowadzać psy na spacer np. sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
loczek. Re: Jak sobie dorobić ? 10.05.09, 17:46 ja czasami robię mamie makijaż i dostaje kase. <lol2> [ kiedyś pójdę na makijażystkę ; D ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shesheshe Re: Jak sobie dorobić ? IP: *.csk.pl 12.05.09, 20:34 ja tez mam 12 lat. kolezanka mojej kolezanki jest konsultantka avonu. mozna nia byc od 12 lat chyba.w tygodniu zbierasz zamowienia i w jeden dzien w tygodniu jedziesz i dostraczasz. opowiadalala mi duzo ale ja za bardzo nie sluchalam chociaz tez sie tym interesowalam. podobno bardzo dobrze platna. szczerze to niezbyt wiem o co b.:- D .radzilabym robic to co olezanki wyzej czyli dorabiac u sasiadow itp. chociaz ja sie troche wstydzilabym zapytac itp. poprosic o kase.. to troche glupie. pogadaj z mama ze chcialabys dorobic itd.moze ci kieszonkowe podwyzszy? powciskaj kitxd Odpowiedz Link Zgłoś