Dodaj do ulubionych

basen+miesiączka=wtopa

IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.09, 12:04
10 czerwca mam wycieczkę szkolną 9 czerwca zaczyna mi sie okres do wycieczki
wliczone jest 2 godz. basenu. To mój drugi okres więc nie wiem co zrobić na
wycieczke już się zgłosiłam a odwrotu nie ma!!!!!
CO MAM ZROBIĆ????????????
POMÓRZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: rekotka Re: basen+miesiączka=wtopa IP: *.wist.com.pl 24.05.09, 12:11
      hmmm...
      powiem tak jeśli coś zauwarzysz to wyłąź z wody
      albo nie pływaj tyylko powiedz że masz ostrą biegunkę albo żed cie brzuch boli!
      i sorawa załatwiona!!
    • candy.e Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 12:38
      ja bym po prostu nie jechala ;p
      wiem ze kasa przepadnie, ale..;p
      no sama rozumiesz.
      ewentualnie tampony, ale chyba za mloda jestes.
      mozesz sprobowac wink
      • demcialove Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 12:40
        , , wiesz . jezeli tak bardzo chcez tam jechac . radzilabym ci na meijscu
        powiedziec , ze zlesie czujesz , albo nie mozesz plywac.

, , ewentualnie tampony ., ale to nie jest dobry pomysl
    • Gość: lola20 Re: basen+miesiączka=wtopa IP: 213.155.188.* 24.05.09, 12:45
      najlepiej kup sobie tampony lub się nie kąpsmile
      • demi_lovato19 Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 12:57
        Łatwo wam powiedzieć cała moja klasa będzie się pytała co ci jest a ja nie
        moge im powiedzieć bo tylko ja mam okressadsadsadsadsadsad
        • katsuumi_17 Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 13:00
          Powiedz im (nauczycielce napewno mozesz powiedziec, zrozumie ciesmile). Nie wiem, ile masz
          lat, ale wnioskuje ze jestes jeszcze w podstawowce, wiec postaraj sie zeby koledzy sie nie
          dowiedzieli, bo jeszcze w tym wieku pstro im w glowie smile a kolezankom smialo mozesz
          powiedziec, nie powinny cie wysmiac. Same za jakis czas sie dowiedza co to znaczy smile
    • hermiona13 basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 13:04
      Zacznijmy od tego, że napisałaś, że to Twój drugi okres. Skąd więc możesz wiedzieć, że
      dostaniesz go akurat 9 czerwca? Kolejna miesiączka może pojawić się dopiero po kilku
      miesiącach...Przez pierwszy 1-2 jest nieregularna. Więc wątpie, żebyś akurat dostała
      regularnie.
    • Gość: em. Re: basen+miesiączka=wtopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 13:08
      hej.

Zapraszam na moje aukcje.

allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5971654
      • demi_lovato19 Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 13:15
        W DUPE SE WSADŻ TE AUKCJĘdevildevildevildevildevildevildevil MY TU O POWAŻNYCH TEMATACH
        DYSKUTUJEMY
        • pinkpink Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 13:25
          dziewczynoo jedź! pierwsza narazie masz nieregularny okres, więc może wyjść na
          to, że dostaniesz pod koniec czerwca big_grin
          pozdr. kiss
    • independent_ Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 14:23
      a od czego są tampony?...
      • majson Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 14:52
        ja jade na kolonie i mi wtedy wypada a tam jest basen i tam się jedzie 12 godzin
        i w pociągu będe musiała zmienic podpaski bo mam obfity okres ale trudno
        przeżyje i porozmawiaj o tym z mamą ja powiedziałam mamie że mi termin nie
        pasuje i mi wiedziała kilka słów tyt też porozmawiaj napewno doda ci otuchy albo
        po prostu powie ze nie musisz jechać
        • szpilka_ Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 15:01
          hermiona13 i pinkpink maja racje , jesli dopiero 2 raz bedziesz miala to nie
          wieadomo czy w ten sam dzien to pewne tylko na jakies 10% na poczatku
          miesiaczka jest nieregularna . radze ci jedz . A jesli juz bedziesz miala to
          powiedz ze zle sie czujesz po tej podróży ( jesli jedziesz gdzies dalej )
        • Gość: jonas_girl Re: basen+miesiączka=wtopa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:52
          dzieki za podpowiedzi. ale mam pytanie. bo fajnie by bylo, gdybym tampona
          zalozyla. ale ...... nie wiem gdzie sie go wklada, a mamy sie wstydze zapytac!
          pomorzcie!kissserce
    • claireholt12332 Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 15:08
      nie przychodź do szkoły i jeśli masz nr.tel pani zadzwoń i mów chrapliwym
      głosem że masz kaszel i że boli głowa, i pani doktor nie pozwala ci się moczyć
      anie wychodzić na dwór
      na ileś tam dni i cały czas mów mamie że boli cię głowa od pewnego momentu do
      czasu, a wtedy gdy będziesz gotowa przyjść do szkoły, powiedz że przestało
      naprawdę gdy wzięłaś jakieś tam witaminy ci pomogło.Jak mama nie puści cię to
      podłóż coś drogiego jak mama i tata będą tym tak zachwyceni że, aż zapomną o
      tobie i chorobie, a ty się wymkniesz i będzie spoko.winkwinkwinkwinkwinkwink
    • candy.e Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 15:11
      o bosz.
      u mnie wszyscy wiedza ze mam okres ;p
      i kazdy o tym normalnie gada ;p
      jedz ale nie kap sie lub uzyj tamponow [ale jeszcze nie powinnas] ;p
      kiss
    • loczek. Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 18:10
      tampony ?
      chociaż w sumie ..
      skoro to dopiero twoja druga
      miesiączka ..

chyba się wypiszesz.. ; |
      • Gość: assia Re: basen+miesiączka=wtopa IP: 83.2.232.* 24.05.09, 19:10
        A ja powiem tak: jestem zdania że jak na te dwie godziny założysz tampon to nic ci sie nie
        stanie chyba uncertain Chociaż to naprawdę rzadko sie zdarza żeby druga miesiączka wypadła
        regularnie. Rzeczywiście możesz dostac duuużo pózniej, pod koniec czerwca jak tam
        dziewczyny pisały albo nawet w lipcu lub sierpniu smile Nie masz powodu, żeby odpuścić sobie
        wycieczkę smile Pozdrawiam kiss
        • Gość: jonas_girl Re: basen+miesiączka=wtopa IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.09, 19:13
          a może wiecie jak używać tamponów bo ja pojęcia nie mam
          • Gość: assia Re: basen+miesiączka=wtopa IP: 83.2.232.* 24.05.09, 19:21
            Yyy... no tak nie bardzo wiem jak ci to napisac uncertain
            Ja też nie wiedziałam jak, i szukalam w necie. Poszukaj, są czasem bardzo przydatne
            strony.Ale tak na swojski rozum to... no jakby to powiedzieć... przymierzasz i wsadzasz. To
            nie trwa więcej niż 5-10 sekund. I jak dla mnie najlepsze tampony to te z aplikatorem,
            wtedy wszystko idzie bardzo prosto. I nie przejmuj się tym, że ktoś mówi że to boli. To
            zależy. Mnie nic nie bolało heh wink
          • Gość: assia Re: basen+miesiączka=wtopa IP: 83.2.232.* 24.05.09, 19:25
            Poczytaj w necie, jest tego naprawde duuużo. Moge ci powiedizeć że jak na pierwszy raz
            to najlepsze tampony to są z aplikatorem, najmniejszy rozmiar. I to wcale nie boli,
            przynajmniej mnie wink I po prostu ...przymierzasz się i uderzasz, pewnie a jednoczesnie
            delikatnie. Ha, zabrzmiało to jak na wojnie... wink
            • Gość: assia Re: basen+miesiączka=wtopa IP: 83.2.232.* 24.05.09, 19:29
              Sorki, dwa razy musiłam napisac bo mi coś net szwankuje. Ale w gruncie rzeczy to
              napisalam to samo kiss Zycze powodzenia kisskisskiss
          • mileydemi Re: basen+miesiączka=wtopa 06.07.09, 20:15
            ja tam drugi okres dostałam po 2 miesiącach. nie masz sie czym martwić. Ja jak rok temu
            byłam na koloni nad morzem to sie kąpałam w spodenkach ;p poprostu nie zamaczałam
            spodenek i wchodziłam do wody do morza tak za kolana a potem po 4 dniach mi przeszło
            i 10 dni sie normalnie kąpałam.
    • pati896 Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 19:28
      No właśnie koleżankom możesz to powiedzieć, albo przynajmniej tej naj lepszej, jeśli się
      wstydzisz poproś ja by powiedziała to pani smile A pozatym jeśli to dopiero będzie twój drugi
      okres to wątpie żebyś miałą regularny, ja tez miałam dopiero jeden raz i na wycieczce
      miałam mieć drugi, ale do tego czasu nie mam, bo z początku przytrafia się to tak co 2
      miesiące tongue_out Nie martw się pani zrozumie, ona też to przecież przeżywa smile
      • charlotta Re: basen+miesiączka=wtopa 24.05.09, 20:52
        Po 1-sze... Uspokuj się! Okres nie musi Ci się zdażyć akurat wtedy. To że wypadł Ci 9 maja nie znaczy że na pewno Ci wypadnie 9 czerwca. To czy będziesz pływać zależy od tego czy chcesz pływać. Jeżeli naprawdę Ci na tym zależy włóż tampon. Kup sobie "ob mini". Na pierwszy raz są jedyne i najlepsze.Na pewno Ci wystarczą na czas pływania Nie dawaj się pokusom typu aplikatory itp. , bo to zwyle takie tampony są większe.
        Jak już sobie kupisz to nie masz się o co martwić bo instrukcja "obsługi" tamponu jest na ulotce (wszystko jest dokładnie wyrysowanesmirk).
        Krążą też plotki że tampony uszkadzają błonę dziewiczą. Jest to po części prawda i nieprawda. Podczas okresu błona staje się elastyczna i nie obaw że coś takiego się stanie. Na tomiast jeśli nie masz okresu lub jest to końcówka prawdopodobieństwo takiego wypadku jest większe.
        Robisz tak: zawsze w przebieralni jest łazienka. Zaszywasz się tam robisz co trzeba i wychodzisz. Sprawa wyjęcia tamponu jest jeszcze prostrza. Na początku możesz czuć się dziwnie mając jakieś obce ciało w sobie i mozesz się obawiać że coś przesiąknie lub tampon wypadnie. Nie martw się jeśli jest włożony poprawnie nic takiego nie ma przwa się zdażyć.
        Ja bym osobiście tak zrobiła bo lubię pływać a tłumaczenie ciagłe wszystkim do okoła (nie tylko dziewczynom) dlaczego nie pływasz jest dosyć krepujące.
        Rozumiem Cię dobrze bo sama miałam taki sam problem i byłam zmuszona do użycia tamponu właśnie przez pływanie, ale powiem Ci szczerze że od tego czasu wolę tampony niż podpaski.
        Pamiętaj o dokładnym przeczytaniu instrukcji bo jak włożysz go sobie z folią....
        Pamietaj jestem z Tobą bo wiem co przeżywasz.
        Mam nadzieję że moja 1000 stronicowa porada nie pójdzie na marnebig_grin
        P.S. A i jeszcze jedno jeśli masz bolesne miesiączki to zapomnij o pływaniu ( powinnam to napisac na początku)
        • Gość: daria Re: basen+miesiączka=wtopa IP: 83.2.232.* 24.05.09, 21:17
          jak mnie wtedy boli brzuch to zawsze ćwiczę, np. na wf-ie. Wtedy rozluzniaja sie miesnie. I
          przestaje bolec brzuch smile
      • Gość: jonas_girl Re: basen+miesiączka=wtopa IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.09, 21:39
        Problem w tym, że moim wychowawcom jest pan i to na dodatek wf-ista.
        Ale on wie, że mam okres musiałam mu powiedzieć na wf-ie.
        Bardziej się boje o koleżanki.One są mało wyrośnięte jedna ma 11kg. niedowagi i
        żadna nawet trondziku nie ma. Jedna powiedziała, że ma już upławy!!Wtedy jeszcze
        nie wiedzia
        • Gość: just Re: basen+miesiączka=wtopa IP: *.chello.pl 25.05.09, 16:42
          kup tampony -.-
          omg ale masz problem.
    • Gość: taka jedna ;D Re: basen+miesiączka=wtopa IP: 89.231.214.* 03.07.09, 20:55
      uzyj tamponu !smile
      • natalka_xd Re: basen+miesiączka=wtopa 04.07.09, 23:22
        nie idź na ten basen i tyle, zaczekasz 2 godz. i nie sluchaj tych dziewczyn,
        ktore pisza ci zebys nie jechala na wycieczke xD To nie choroba luudzie!
    • Gość: Agata Re: basen+miesiączka=wtopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 23:27
      10 czerwca już było i mogłabyś nam opisać ten dzień jak ci zleciał itd xd
      ale jak ja bym miala taką sytuacje to bym założyla tampon mysle ze by pomógł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka