Dodaj do ulubionych

EMO -jak być?

IP: *.satfilm.net.pl 05.06.09, 17:02
Chciałabym w wakacje być BARDZO emoo ;p Nie chce przefarbować włosów na
czarno ,będę miała jasny brąz..wiem ,że oczy maluje się na czaarno ,ale jaki jest styl
muzyki (zespoły emo) ,jaki charakter oni mają (bo nie wiem czy się nadaję),jak się
ubierają ,a co najgorsza jak robić te fryyzury ; /
Wiem ,że trzeba tapirować od spodu..ale to nie działa ..i niestety mam włosy do
ramion..nie za krótkie? sadsadsadsad:sadsadsadsadsad
Obserwuj wątek
    • Gość: ;d Re: EMO -jak być? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 17:04
      nie wiem nic o emo .........nie podoba mi się ten styl ! jak chcesz ....po co
      farbować włosy ..niszczą sie !!!!!! emo troche wychodzi z mody ^^
      • Gość: emogirl Re: EMO -jak być? IP: *.satfilm.net.pl 05.06.09, 17:07
        nie patrzę na to ,czy jest to modne ,czy niee ;p wiem ,że się niszczą ,ale nie podoba mi się
        ciemny braz xd
    • Gość: katsuumi_17 Re: EMO -jak być? IP: *.chello.pl 05.06.09, 17:07
      Rozumiem, że chcesz być emo na pokaz? Tzw. pseudo emo. Bo co z tego, że będziesz
      wyglądać jak emo, skoro nie masz takiego charakteru? EMO to styl życia, muzyka, a nie
      tylko czarna kredka, włosy i żyletka. Ja nigdy nie byłam ani nie będę emo, to nie dla mnie.
      Wolę cieszyć się życiem.
      • Gość: emoo Re: EMO -jak być? IP: *.satfilm.net.pl 05.06.09, 17:08
        NIE CHCE NA POKAZ...chce wiedzieć jak to wygląda..skąd mam wiedzieć ,czy nie mam
        takiego charakteru ,skoro narazie nic o tym nie wiem
        • Gość: mwahaha ;3 Re: EMO -jak być? IP: 89.174.116.* 05.06.09, 18:26
          no rozwalasz dziewczyno! ...skąd mam wiedzieć ,czy nie mam
          takiego charakteru ,skoro narazie nic o tym nie wiem ...
          no weź się! jesteś jaka jesteś i widać, że jesteś bardziej głupia niż emo
          to trzeba czuć a nie chcieć umieć się tak ubrać, czyli jednak chcesz być emo na
          pokaz -,-
      • Gość: ;] Re: EMO -jak być? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 17:08
        jaaaa też
        • claudunia Re: EMO -jak być? 05.06.09, 17:11
          Ja jestem emo ; ] Emo trzeba się urodzić ;p Tzn. chodzi mi o styl bycia...według innych to
          dzieci niekochane ,tnące się..a to nie prawda ; / Emo to taka głębia..,wrażliwi ludzie ,którzy
          wiedzą co to szczęscie ,miłosc ,nienawisc itp. Emo to też styl muzyki..emorock itp.Metro
          Station włącznie ;p Są też inne zespoły ;p
          Emo najczęsciej ubierają się na czarno ,mogą to też być kolory czerwone ,różowe i
          fioletowe .
          • twoja_stara Re: EMO -jak być? 05.06.09, 18:06
            jak chcesz wyglądać jak emo, a nie zachowywać się, to to nie jest pseudo emo
            tylko EMO SCENE! myślcie, ludzie =,=' kiedyś tak wyglądałam, powiem Ci jak to
            się robi (ale to brzmi xD). No więc malujesz się... na czarno, wiadomo. ja
            czasem malowałam się lekko na czerwono, na dolnej powiece. wyglądałam jak
            naćpana, więc zrezygnowałam xD włosy : myjesz, jak są lekko mokre jeszcze to
            wcierasz w nie piankę, potem tapirujesz i psikasz lakierem. możesz sobie we
            włosy wpiąć jeszcze kokardkę, albo dwie skrzyżowane wsuwki. tak jest fajnie. a
            jak się ubierać? koszulkę czarną na przykład w jakieś szare, albo mocno
            fioletowe (albo różowe) nadruki. spodnie- rurki. czarne albo kolorowe (do
            kolorowych zakładaj czarne koszulki). czarne trampki, jakiekolwiek. możesz sobie
            je popisać. miłego emowania się x3
    • aleks768 Re: EMO -jak być? 05.06.09, 21:07
      załóż perukę (czarne włosy z czerwonymi pasemkami) załóż bransoletę z kolcami i
      naszyjnik,
      załóż ubrania podarte z czaszką itp.
    • loczek. Re: EMO -jak być? 05.06.09, 21:54
      kup sobie żyletkę ! ; *
      pozdrawiam . < 3
      • Gość: Sowa Re: EMO -jak być? IP: *.miechow.com / 192.168.4.* 03.07.09, 16:37
        Emo girl – dziewczynki w wieku poniżej lat 23, które chcą być emo, ale w dosłownym
        sensie tego słowa nie mogą. Są na to zbyt męskie.

Wyróżniają się (oczywiście tylko w swoim mniemaniu) elo cool stylem, a więc czarno-
        różowymi ubrankami oraz fryzurą, w której musi zawierać się grzywka na pół głowy. Są
        samotne, szukają chłopcuff (oczywiście emo boy, inni są raczej poza stawką). Nie mają
        przyjaciół, nikt ich nie rozumie, aczkolwiek zawsze mają koffaną ekipę na impresski i
        koncerciki, które wprost koffajom.

Mają swoje zdanie, każdy osobnik o innych poglądach ma u nich wypisane na twarzy
        WRÓG. Inne od innych, najinniejsze od całego świata. Kochają czaszeczki, serduszka
        (krew, krew, blood!) Słuchają trendowej muzyki, bo przecież są takie inne, noszą portki z
        czaszkami i ogólnie wszystko, co ma czaszkę, w ich mniemaniu jest imoł. Noszą kolczyki w
        dziwnych miejscach (szyja, dekolt, palec wskazujący). Ponadto samice emo nie rozstają
        się ze swym telefonem i godzinami piszą SMS-y, w których wymagają stałego pocieszania i
        rozczulania się nad nimi.

Ostatnio modne jest afiszowanie się z chęcią zmiany płci wśród swoich "eMo ZnajoMkooff".
        Tak więc, nie daj zbić się z tropu, każde emo trzeba dokładnie obejrzeć, aby móc odróżnić
        jego płeć. Być może twoja dziewczyna to emogej.

Emo to też dość spora grupa osobników, nie cierpiących innych ludzi i patrzących się na
        zdrowych umysłowo z pogardą i niechęcią. Są zawsze chętne do bicia się, choć tak
        naprawdę zależy im tylko na nastraszeniu potencjalnej ofiary (z reguły młodszy i słabszy
        od nich osobnik). W rzeczywistości szukają odpowiedniego sposobu na poczucie się kimś.

• klaudysia Re: EMO -jak być? 06.06.09, 15:03
      nie lubie imo wiec sie nie interesuje tym ale widziałam na youtube taki filmik jak dziewczyna
      se robiła fryzure w stylu imo to tapirowanie i tak dalej...
      • twoja_stara Re: EMO -jak być? 06.06.09, 15:56
        klaudysia - imo? jakie imo? o_O
    • miss_mimi094 Re: EMO -jak być? 06.06.09, 16:23
      podoba ci się styl EMO a nie wiesz jak się stać emo? Tak przynajmniej zrozumiałam... wiesz
      jeśli chodzi o włosy to nie są za krutkie, idz do fryzjera i powiedz ze chcesz mocno
      wycieniować, dobra będzie też grzywka ale tylko na bok nie prosta! Następnie idz do
      drogeri i kup ciemne cienie do powiek i nie kredke, ale najlepiej elayner. ale to chyba masz !
      teraz ubranie, emo qcale nie ubierwją się na czearno to tylko stereotyp. W sklepach kupuj
      koszulki w jaskrawych kolorkach oblicłe rórki najlepiej jakieś oczojebne ni o ewentyalnie
      coś ciemnego!a muzyka t wedle uznania, ale oczywiście mILEY CYRUS CZY jb NIE
      WYPADA SŁUCHAĆ. najlepiej o hmm Metro Station !!!!!!!!! to hmm powodzenie żecze !
      • katsuumi_17 Re: EMO -jak być? 06.06.09, 16:35
        Moja rada- przez takie "robienie się na emo" łatwo zniszczyć sobie cerę tymi pudrami,
        czarnymi kredkami, linerami. Włosy też przez farbowanie. Nie lepiej pozostać sobą? Jeśli na
        siłę będziesz chciała być emo, nic z tego nie wyjdzie, bo emo to nie trampki, rurki i czarne
        włosy. To jest muzyka i styl bycia. Zabawne jest, że połowa ludzi ubierającyh się na emo i
        w sumie tylko wyglądających jak one nawet do końca nie wie, co to tak naprawdę jest.
        Byle się pokazać.
        • king312 Re: EMO -jak być? 09.06.09, 16:40
          zgadzam sie z katsuumi_17
    • mellow Re: EMO -jak być? 06.06.09, 19:53
      Kup sobie Bravo. Tam się wszystkiego dowiesz.
      • klaudysia Re: EMO -jak być? 07.06.09, 18:07
        no bo tak sie mowi nie ??sciana
        I tak sie nauczylam pisac big_grin big_grin big_grin big_grin
        • loczek. Re: EMO -jak być? 07.06.09, 18:43
          no i pamiętaj o żyletce . = 3
    • nygus_95 Re: EMO -jak być? 07.06.09, 19:16
      HAHAHA.
      nie no, po prostu opór pytanie.
      • ewellinkaa Re: EMO -jak być? 10.06.09, 18:05
        łłłooo bosH
        to nie tylko ubior !
        to się liczą emocje...<czy jak oni tam nazywaja ? . >

ubrac się po 'emo' to banalne ale co z innym....<uczuciami>
    • Gość: Kinia Re: EMO -jak być? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 16:16
      Ja myślę że troszku za krótkie ale nie musisz ich zapuszczać.<br />
      Po prostu zaoszczęć trochę pieniędzy np z kieszonkowego i kup sobie włoski dopinane smile
      <br />
      Możesz takie znaleźć z salonie fryzjerskim lub w sklepach w których jest wszystko do
      włoskuFF kisskisskisskiss kiss
    • independent_ Re: EMO -jak być? 03.07.09, 16:32
      zacznij od zakupu żyletek. : dd
      • Gość: SOwa Re: EMO -jak być? IP: *.miechow.com / 192.168.4.* 03.07.09, 16:42
        potnij się chusteczkąbig_grin

o jednego idiote mniej
        • oobeatka Re: EMO -jak być? 03.07.09, 17:30
          Hah Sowa big_grin Miażdżysz wink
          • Gość: Sowa Re: EMO -jak być? IP: *.miechow.com / 192.168.4.* 03.07.09, 18:10
            oobeatka: dziękujesmile
    • jane_ Re: EMO -jak być? 03.07.09, 18:46
      ahaha, metro station jest emo? osz kurde, że nie powiem gorzej, nie wiedziałam. ;3
      ma nosić coś 'oczojebnego'? chce być emo, nie rave. a to JEST różnica. wielka.
      nie chusteczką, tylko vatą. ;<

a autorka niech się punknie w główkę. powodzenia.
    • dolce89 Re: EMO -jak być? 03.07.09, 21:19
      Dla mnie zomowce (tak nazywam subkulturę Emo) jest efektem nieudanej interpretacji
      stylu dawnego projektanta męskiej linii Diora – Hedi Silmane’a.
    • reden Re: EMO -jak być? 03.07.09, 21:31
      Bożee, załamałaś mnie, ile Ty masz lat?
      Emo to nie jest żadna zachcianka na wakacje.
      Emo to nie jest fryzura, makijaż, ubrania.
      Emo to muzyka. Ewentualnie subkultura. Subkultura która nazywa się scene, tylko
      ludziom się napieprzyło w główkach i nazywają ją emo.
      Jak masz taki problem to napisz do BRAVO.
      Tam są ludzie którzy Ci pomogą.
      Pozdrów rodziców.
    • ewunia7777777 Re: EMO -jak być? 03.07.09, 22:52
      Byle byś się nie zaczęła ciąć, by być bardzo Emo. ; D Bo zostają brzydkie blizny. ja nigdy
      nie zamierzam sie ciac, nie cielam sie i nie bd, nie tne sie. to chore. hm, rzeczywiscie,
      mozesz zaczac od czarnej kredki, ciuchów...dodatkow, fryzury...nie koniecznie farbowanie,
      ale uczesania itp. ; )
      • ewunia7777777 Re: EMO -jak być? 03.07.09, 22:54
        Chociaż, szkoda życia na zamartwianie się i żyletkę + ból, lepiej mieć piekne calio i patrzec
        przez rozowe okulary wink
    • punkprincess Re: EMO -jak być? 03.07.09, 23:23
      Boże drogi ... -.-'' Zaczynam wątpić w ludzkość. Dziewczynko ,emo to nie jest
      żadna ,zachcianka na wakacje ,jest to MUZYKA ,STYL BYCIA ,można ewentualnie
      nazwać emo subkulturą. ! Jeżeli już zostaniesz emo ,to będziesz zwykłym pozerem!
      Nawet nie wiesz o emo kompletnie nic ,a chcesz zostać emo ... no ludzie
      drodzy.... /;. żal ,może nie lubię tego określenia ,ale taka jest prawda.
      zwyczajny żal. Tak jak ktoś już wspomniał. Napisz do bravo. twoja wypowiedz to
      zwykłe zaśmiecanie tego forum. /;
      a-cha ,i pozdrów proszę rodziców. (; (;
      • independent_ Re: EMO -jak być? 04.07.09, 10:28
        a nie, bo wg mnie EMO to wymysl mediow. smile
    • chocolatediet Re: EMO -jak być? 04.07.09, 12:53
      EMO to styl bycia!
      Osoby te słuchają muzyki EMO nie dlatego,że taka jest modna tylko dlatego, że taka do
      nich przemawia, taką lubią..
      Osoby te nie ubierają się i nie malują w tym stylu tylko dlatego, że tak jest sexy ale
      dlatego, że tak demonstrują swoje poglądy... Taki hmm.. jakby bunt przeciw niektórym
      zasadom...
      Prawdziwa osoba EMO czuje ten styl i sposób na zycie...
      A EMO na pokaz ("bo jest modne", "bo chcę byc taka jak moje funfele") to
      kompromitacja w najgorszym tego słowa znaczeniu...
      Poprostu to głupota....
      aaa i dodam, że nie jestem EMObig_grinbig_grin Jedyne co mnie z EMO łaczy to tyle, ze czasem
      sobie kreskę na oku namaluję i, że lubię czasem w czarne ciuszki wskoczyć^^)
      Pozdrawiam;****

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka