Dodaj do ulubionych

efekt jojo

IP: 195.116.98.* 07.06.09, 15:01
Mam 14 lat... Chciałabym schudnąc,ale boję się że dzieki temu zyskam "efekt jojo"...uncertain co
to tak w ogule jest i jak mu zapobiec? pomóżcie wink
Obserwuj wątek
    • majson Re: efekt jojo 07.06.09, 18:13
      hm.. moze gdy skonczysz diete to wciąż cwiczyć tylko mniej intensywnie i się
      zdrowo odrzywiać ale już np. pozwalać sobie niekiedy na pizze czy coś
      • trysia13 Re: efekt jojo 07.06.09, 18:17
        rok temu bardzo dużo ćwiczyłam aby pozbyć się brzuszka , jak już schudłam
        przestałam ćwiczyć i było tak samo jak przed ćwiczeniami .

czy to jest efekt jojo ?
        • Gość: ;] Re: efekt jojo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 20:32
          w efekcie jojo chodzi o to że gdy nie prawidłowo się odchudzasz i rzeczywiście
          schudniesz to za jakiś czas (jak już przestaniesz się odchudzać) zgrubnierz
          jeszcze więcej niż przedtem byłaś .......sciana
          • Gość: :((help Re: efekt jojo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 17:22
            ja nei wiem cyz da sie uniknac tego efektu sadsad ja rok temu schudlam 15 kg jadlam
            strasznie malo i nie mialam okresu sadginekolog przepisala mi chormony sad i teraz nei
            wiem czy przez nei mialam apetyt?? i przez nei przytylam cyz to efekt jojo?? teraz
            waze 3 kilo wiecej niz przed schuudnienciem czyli 18 kg wiecej sadcrying
            • ewa_ashley Re: efekt jojo 01.07.09, 21:01
              No wiesz... moja mama brała chormony w ciąży, ale to normalne, że się od nich tyje...
    • daria1150 Re: efekt jojo 01.07.09, 21:26
      Efekt jojo to znaczy że jesteś bardziej okrągła (pulchniejsza) nie stosuj diet jedz więcej
      owoców ,warzyw chodz na spacery ćwicz,przydatny jest również rower.
    • Gość: Inela Re: efekt jojo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 14:02
      Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest zwrócenie się z tym do dietetyka.
      Współpracuję z dietetyczką, która udziela porad na forum we-dwoje.pl Skieruj to
      pytanie do pani Ewy - na pewno Ci odpowiesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka