Dodaj do ulubionych

Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem

15.06.09, 18:29
Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem czy to są ksiązki godne
polsecenie film myśle że tak. książki jeszcze nie czytałam bo jak wszystko
dobrze pójdzie dostanę zmierzch i księzyc w nowiu w piątek więc zostaje mi
jeszcze kupić zaćmienie i przed świtem czytaliście te siążki??

oglądałam zmierzch niemoge się dozekac księżyca w nowiu a wy?/ surprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprised
Obserwuj wątek
    • hermiona13 Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 15.06.09, 18:38
      Czytałam wszystkiesmile Nie mam kupionej tylko ostatniej części, bo czytałam ją na kompie
      xD Uważam, żę wszystkie części są zajebis.te ;P
      Film też fajny, ale w porównaniu z książką się chowa ;P
      Też z niecierpliwością czekam na New Moon xd
      • taylor.swift Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 15.06.09, 18:48
        dwie pierwsze części dostane na zakonczenie roku bo moja mam jest nauczycielką i
        dzis kupywała nagrody za wyróżnienia i kupiła zmierzch i księrzyc w nowiu w
        księgarni jest jeszcze zaćmienie ale nie wiem czy jest jeszcze przed świtem coś
        wykombinuję narazie te zechcę przeczytac dzięki za radę czekam na więcej
        opowiedzcie które momenty podobały się wam najbardziejsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprised
        • Gość: i.love.zmierzch Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem IP: 88.220.68.* 17.06.09, 20:18
          Ja również chciałabym przeczytać wszystkie cztery części i mam taki zamiar aby
          przeczytac je na wakacjach wink....pewnie jutro lub w piatek pojadę do miasta po
          zmierzch i zabieram sie za czytaniee....już nie moge sie doczekac!!
          • livv. Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 17.06.09, 20:22
            Gorąco polecam całą sagę, czytałam wszystko po tym jak obejrzałam Zmierzch.
            Książka jest o wiele lepsza, mam w domu i myślę że w wakacje przeczytam ponownie ;p

Z niecierpliwoscią czekam na New Moon ; ]
      • bellisia Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 28.06.09, 15:35
        Ksiązki są świetne. Zmierzch czytałam 10 razy.Ale według mnie najlepsza to Księżyc w Nowiu bo tam jest najwięcej Jacoba.
      • agusowa Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 02.08.09, 16:48
        Hej . ;*
        Mam do Cb mała prośbe .. mogłabyś mi podać adres strony na której czytałeś
        4część ., Bo nigdzie nie mogę tego znaleźć .

pzdr. ;*
    • decod.e Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 18.06.09, 10:46
      czytałam
      POLECAM wink
      • Gość: Olka Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 15:46
        Oczywiście, że czytałam! I polecam, polecam - warto. smile
        • wampirekxd Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 20.06.09, 14:34
          Czytałam i to nie raz... smile Film też widziałam, ale w porównaniu do książek to musi się
          schować tongue_out Serdecznie polecam książki, bo naprawdę warto przeczytać.
    • Gość: Klaudia:) Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 22:06
      Uwielbiam Uwielbiam Uwielbiam Uwielbiam Uwielbiam Uwielbiam Uwielbiam Uwielbiam
      Uwielbiam Uwielbiam Uwielbiam Uwielbiam Uwielbiam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-
      D
      Jestem w trakcie czytania drugiej cześci ale nie mogę się oderwać
      xDserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserce:serc
      e:
      • taylor.swift Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 22.06.09, 15:40
        dzięki za rady ....
        kiedy w piątek dorwałam się do zmierzchu w sobotę skończyłam go teraz jestem
        przed 7 rozdziałem księzyca w nowiu..surprisedsurprisedsurprised
    • miqusia saga ;] 23.06.09, 20:23
      widzisz, fajne jest ;]
      saga cała, fajnie i szybko
      się czyta, jest lepsza od
      filmu ; ))
    • seneka4 Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 23.06.09, 20:33
      W moim przypadku było tak ,że najpierw poszłam do kina na film. Bardzo ,bardzo
      mi się spodobał więc postanowiłam przeczytać książkę. W książce pt; ,,zmierzch''
      jest wiele akcji ,których nie pokazano w filmie. W ogóle książka jest dużo
      lepsza od filmu. Przeczytałam już drugą część (pożyczyłam od koleżanki) bardzo
      mi się podobała. Nie mogę się doczekać filmu ,na pewno pójdę do kina. smile)
      Zmierzch to jeden z moich ulubionych filmów. smile pozdrawiam fanki.
    • Gość: Alessa Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 21:44
      Słuchaj kobieto, biegnij do biblioteki i szybko wypożyczaj. One są
      niesamowiteserceserce. Wszystkie przeczytałam w tydzień. Niektóre nawet po
      parę zaraz. Nawet zaczęłam czytać "słonce o północy"serce- inaczej zmierzch
      oczami Edwarda.

SUPER.!!!serceserce
      • taylor.swift Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 27.06.09, 15:30
        ja Zmierzch i Księżyc w Nowiu przeczytałam w 6 dni teraz kupię zaćmienie a co
        mówisz słonce o północy" to też tej samej autorsurprisedki???
        • miqusia Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 27.06.09, 20:15
          słońce o północy ... tej nazwy nie słyszałam ale
          ogółem jest to 'midnight sun' tej samej autorki.
          Książka nie powstanie ale są przecieki, 16
          rozdziałów oczami Edwarda, sporo można się
          dowiedzieć ; ))
          • taylor.swift Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 29.06.09, 16:53
            przeczytała bym słońce o północy ale w mojej księgarni w takim jakby to ująć
            za*upiu raczej jej nie znajde dzięki za rady

do mause
            mi tam się podobał księzyc w nowiu najlepsze było jak poprosił ją o rękę shockshockshockshockshock
    • muse Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 28.06.09, 17:42
      przeczytałam może 2 części, i mi się " znudziło ". x d
      może kiedyś wróce do czytania. ; p
      1 część była, nawet fajna.
      ale 2 troche nudna już.
    • Gość: kto$ka Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.09, 16:58
      tongue_outewnie ze czytalam big_grin Bardzo polecam ksiazki sa te super czytalam chyba z 2 razy
      wszystkie tongue_out
      Oj ja tez sie nie moge doczekac big_grin
    • Gość: Zezmierzchowana Moim słowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 23:51
      Przeczytałam wszystkie 4 częśći i obejrzałam Zmierzch
      osobiście bardziej wole zmierzch w postaci książki gdyż w książce jest o wiele
      więcej szczegółów no i moja wyobraźnia działa w 100%
      źle jest gdy czyta się po obejrzeniu
      po 1. nie będzie Ci się za bardzo chciało
      po 2. twoja kreatywność stoi w miejscu bo wszystko co się przydarzy jest podobne
      co w filmie i nic sam sobie nie wymyślisz....
      ;pp
      zmierzch (film) mnie nie zachwycił
      reżyser był straszny ale do new moon'a jest inny i zwiastuny są o wiele lepsze
      więc księżyc w nowiu będzie naprawdę niezły
      też się nie mogę doczekać
    • twilight Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 30.06.09, 00:03
      więc ja uwiebiałam Zmierzch a teraz już nie.. Po tym jak cały świat oszalał na tym punkcie
      już coraz mniej lubiłam tą sage, film średni ;/
      po Zmierzchu czytałam kilka innych kiążek m.in. Intruza.. ;D i "Zmierzch" na tle innych
      wydaje sie nudny, prawie cała książka poświęcona jest wzdychaniu do Edrwada itp. ..
    • independent_ Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 30.06.09, 10:56
      Ja mam w domu całą sagę,
      aktualnie kończę czytać Przed Świtem.

Dla mnie książka zawsze jest lepsza od filmu, na podstawie której został
      zrealizowany.

Książki godne polecenia, naprawdę wciągają.
    • Gość: dddr Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem IP: *.icpnet.pl 30.06.09, 11:47
      A po co go reklamować?winkZresztą już pewnie wiesz,że Zmierzch jest supersmilePolecam
    • Gość: Bellissima Zmierzch IP: 193.108.194.* 01.07.09, 12:18
      Czy może ktoś pamieta kiedy Edward oświadczył sie Belli. Mam na myśli numer stroiny w
      książce bądź rozdział.
    • Gość: kikunia Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 23:16
      Przeczytałam wszystkie częścismile) Książki są świetne. Strasznie wciągają!! Polecam wink
    • Gość: Lala Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 16:01
      Jasne, że czytałamwink I to każdą część min 4 razy! Tak wciągawink Polecam <lol>
      • avril_paramore Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 02.07.09, 16:42
        oczywiście, że czytałam! i zamierzam przeczytac po raz drugi w te wakacje =*
        POLECAM!!!
        Film też jest świetny i z niecierpliwością czekam na "Księżyc w Nowiu"
        • taylor.swift Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 08.07.09, 11:58
          skończyłam już zaćmienie więc mam wielka ochotę na przed świtem niestety w mojej
          księgarni szybko się nie doczekam czy mogłabym prosić kogoś o wysłanie ebooka
          czy jak tam się piszę na adres www.trampek@buziaczek.pl
          byłabym bardzo wdzięczna najlepiej w wersji word zgury dziękuję komuś
          kto udzieli mi pomocy
          • ox taak 02.08.09, 16:58
            przeczytałam pierwsze 2 a teraz czytam zaćmienie.
            kupione mam wszystkie książki teraz trzeba je przeczytać tongue_out.
            podobają mi sie ale zauważyłam ze jak ktoś przeczyta choć jedną część to
            wariuje na punkcie zmierzchu i reszty ......
            chyba większość nastolatków przeczytała tę książkę ...tak myślę ^^
            • taylor.swift Re: taak 04.08.09, 08:54
              zgadzam się z ox przeczytałam jedną to nie moge doczekać się drugiej
              przeczytałm już przed świtem (ale nie oficjalne tłumaczenie) i moim zdaniem
              jest nie zła naprawde. niedługo po życzę sobie od koleżanki właściwą oficjalną
              wersje
              • bells1996 Re: taak 06.08.09, 16:18
                Dla mnie te książki są godne polecenia. Pierwszy raz dowiedziałam się o Zmierzchu (ale o
                flmie) od koleżanki, która za tym szalała. A gdy weszłam do księgarnii na wystawie
                zobaczyłam książke i kupiłam z ciekawości. Pochłonęłam ją w trzy dni i prawie mięsiąc
                błagałam mamę żeby kupiła mi resztę części i kupiła. A ja teraz nie mogę od tej książki
                odejść. Jest dla mnie jak narkotyk. Przez nią olałam "Anie z Zielonego Wzgórza".
                Polecam. sercekiss

PS. Nie mogę się doczekać Midnight Sun. Czy wiecie może czY SM już go napisała, jeszcze
                pisze czy rzeczywiście zaprzestała pisaniu? To byłby szokshock
    • nati199 Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 04.08.09, 18:34
      Ja czytałam na razie tylko "Zmierzch",ale ciocia mi obiecała że kupi mi wszystkie pozostałe
      części.Juz nie mogę się doczekaćbig_grin
      • cullen_ Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 06.08.09, 16:32
        Przeczytalam wszystkie czesci,
        mam je tez na kompie.
        rowniez nie moge doczekac sie new moon smile smile
        no i oczywiscie ksiazki sa warte polecenia!!!! ;D
        • annalovato Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 08.08.09, 19:51
          Ja najpierw czytałam książki, później oglądałam film wink Ksiązki sa tak wciągające, że nie
          sposób się od nich oderwać wink Tylko zanim nie przeczytasz wszystkich książek nie czytaj o
          nich w internecie!! Ja sie tak nacięłam i znalam zakończenie ;/ Mam wszystkie części w
          domu i na kompie wink IserceTWILIGHT !!
    • bella272 Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 10.08.09, 16:17
      Ja chyba się niedoczekam do 20.11.09r.crying Oczywiście polecam wszystkie 4 części sagi i 12
      rozdziałów Midnight sun(fani wiedza o co chodzismile)Film obejrzałam i daję mu 5 gwiazdek..A
      na Księżyc w nowiu idę z przyjaciółką i kumplem....Pozdro dla fanów Zmierzchukissserce
      • zmierzchoomania Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 10.08.09, 16:21
        ja wiem o czym jest Midnight sun i wogóle dużo o tym słyszałam, ale nigdy jeszcze nie
        widziałam w żadnej księgarni, ani sklepie. Czy ta książka jest już wydana jak tak to gdzie ją
        kupiłaś bella272 ? a jak nie kupisłaś to gdzie czytałaś ? xd
    • ewafarna Re: Zmierzch-Księżyc wNowiu-Zaćmienie-PrzedŚwitem 10.08.09, 16:52
      Szczerze mówiżc książki sa o dwa nieba lepsze!!! Nie no może o jedno,ale są
      suuuperbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka