19.06.09, 10:47
Hey założyłam taki wątek bo jakieś 2 godz. temu zemdlałam pierwszy raz... w
kościele przed rozdaniem świadectw ^^ Chciałam się was zapytać, czy też
mdleliście i w jakich okolicznościach, czy nie uważacie że zemdleć przed 3
szkołami to nie lekki obciach. A może zdarza wam się to bardzo często ?? Jak
czujecie się jak się obudzicie ??
Obserwuj wątek
    • mileyanddemi mdlenie 19.06.09, 10:51
      nie poszlas po siwadectwo?ja zaraz ide mam na 11:30 .koniec 6kl i akademia ;/
      • lolcia66 Re: mdlenie 19.06.09, 10:55
        Nie koleżanka ma mi wziąć a jak nie to pójdę do sekretariatu i sobie wezmę kiedy
        indziej smile
        • katsuumi_17 Re: mdlenie 19.06.09, 12:49
          Omdlenie może być oznaką choroby serca, choć oczywiście tylko MOŻE. W wielu
          przypadkach (jak np. pewnie w twoim) związane to jest z niedotlenieniem- w kościele,
          powiadasz? Moja koleżanka tez kiedyś zemdlała w kościele. Tam często się to zdarza, bo
          zazwyczaj jest tłoczno i może brakować tlenu. Jeśli ocknęłaś się w czasie do 3 minut
          (oczywiście sama nie możesz tego pamiętać, więc zapytaj kogoś) to ok, taki czas jest
          normalny. Jeśli po więcej niż 3 minutach- powinnaś się skonsultować z lekarzem
          rodzinnym, a jeśli chorujesz na serce wybierz się koniecznie do szpitala. Pozdrawiam.
          • sweet_madzik Re: mdlenie 19.06.09, 12:55
            ja zemdlałam po raz pierwszy 2-3 lata temu byłam wtedy chora ,
            zjadłam ogórka kiszonego chyba , i głowa leciała mi w talerz , dobrze że mama to
            zauwarzyła i mnie położyli na podłodze nogi do góry . jak się ocknęłam czułam
            się strasznie . było to akie dziwne uczucie ; /
            tak niby nie miałam siły ,a ją miałam okropne ; /
          • Gość: sd Re: mdlenie IP: *.chello.pl 19.06.09, 23:42
            Mdleje się też bardzo często w wieku dojrzewania. Hormony szaleją i jest to
            normalne. Ale jak zemdlałaś w kościele to pewnie dlatego, że było duszno.
            Omdlenia mogą być też sygałem do zrobienia badań na morfologię, gdyż można mieć
            anemię. Ale u Ciebie bym się nie martwiła, bo bardzo często przy takich
            uroczystościach ludzie mdleją;D
            • ewunia7777777 Re: mdlenie 20.06.09, 19:26
              jak w rekolecje o malo co nie zemdlalam, slaby mi sie zrobilo podczas klekania, zrobilo mi sie
              ciemno przed oczami i slyszalam, jakby koleznaki mowily do mnie jak myszy piszcza ^^
    • pauli13 Re: Mdlenie 19.06.09, 13:28
      Ja jeszcze nigdy nie zemdlałam, ale chciałabym zobaczyć jak to jest.
      • lolcia66 Re: Mdlenie 19.06.09, 14:38
        Katsuumi_17 podobno jakąś minutę smile Po przebudzeniu się głosy słyszałam, jakby
        tak z daleka i od rau odzyskałam siły tylko mi pani kazała wracać do domu smile
        • katsuumi_17 Re: Mdlenie 19.06.09, 14:57
          W takim razie wszystko ok, poprostu czasami się zdarza takie niedotlenienie, nie masz się
          czym martwić, bo to naturalna reakcja. No chyba, że zdarza ci się to częściej, wtedy idź do
          lekarza.
          • katsuumi_17 Re: Mdlenie 19.06.09, 14:57
            Ok, teraz doczytałam, że napisałaś że zemdlałaś 1-szy raz. smile
            • Gość: sandru$$ka Re: Mdlenie IP: 83.2.232.* 19.06.09, 15:00
              Ja zemdlałam jak sie dowiedziałam, że będę mieć operację, a ja sie strasznie takich rzeczy
              boję i w ogoló bólu... Ale po chwili sią obudziłam, strasznie mi się ręce trzęsły... ech,
              okropne uczucie uncertain
              • ox do gościa powyżej 19.06.09, 15:15
                ołł.........ja też boje się ból uuuuu tak strasznie cry nie wiem czemu
                • lolcia66 Re: do gościa powyżej 19.06.09, 18:06
                  Mi tez się ręce trzęsły chyba z godz. tongue_out
                  • pink_rulez Re: do gościa powyżej 19.06.09, 18:37
                    Ja zemdlałam 2 lata temu, kiedy pierwszy raz mnie ugryzła osa.
                    Moja babcia szybko mi smarowała takim czymś miejsce ukąszenia, a ja sru na ziemięwink
    • sweet...ash Re: Mdlenie 19.06.09, 20:20
      Ja kiedyś zemdlałam w 4 klasie na przyrodzie..bo pani gadała o obrzydliwych rzeczach ze az zygac sie chcialo!

Najpierw miałam rozmazane w oczach..a potem bumm!
      gdy sie budziłam czulam sie dziwnie widziałam tylko czarne plamy!

Od razu z mama pojechalam do lekarza ale na szczescie nic mi sie nie stalo tylko mialam wieko guza na glosiwe bo upadłam nia na podloge..hee

tongue_out
      • pink_cekoladka. Re: Mdlenie 20.06.09, 18:50
        Ja zemdlałam kiedy poszliśmy z klasą na jakiś występ . ; /
        Pierwsze strasznie chciało mi się pić, a póżniej gdy staliśmy
        pojawiły mi się kropki przed oczami .
        No i później nie pamiętam za bardzo .
        A gdy się obudziłam pierwsze myślałam że to jakiś
        sen bo jakaś obca baba nade mną stała i mi trzymała
        nogi do góry . #
        Ale nagle już mi się nie chciało pić i już wcale się źle nie czułam .
        Jakby ręką odjął . ; D
        Ps. : Kiedy właśnie zemdlałam miałam okres i traciłam bardzo
        dużo krwi .
    • Gość: I'm xDD Re: Mdlenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 19:07
      Mam 12 lat i zemdlałam 4 razy w swoim życiu. 3 razy zemdlałam z powodu uszu mam
      w nich jakiś nerw że jak mnie boli alebo mi się wbije szpilke to mdleję a jeden
      raz zemdlałam po prost z głodu też w kościele haha to było tak:
      wszyscy klęczą
      Ksiądz mówi : Panie boże padamy przed tobą na twarz
      a ja jeb w podłogę głową haha była polewabig_grinsantasantasanta
    • ardnaskela Re: Mdlenie 20.06.09, 19:15
      Zemdlałam tylko raz w życiu i w sumie nie było to aż tak straszne przeżycie. Zemdlałam na
      wakacjach. Cały dzień źle się czułam, było mi słabo, bolała mnie głowa. W nocy poszłam
      spać, ale się obudziłam, bo musiałam skorzystać z toalety, a tam zaczęło mi się strasznie
      kręcić w głowie, w uszach zaczęło mi szumieć, a w oczach miałam czarno. Zdąrzyłam
      wyjść z łazienki, zawołać, że mi słabo i BUCH ... Obudziłam się po paru minutach nic nie
      pamiętając, z lekkim bólem głowy (nie upadłam, na czas złapali mnie) i z
      zdezorientowaniem. Nie czułam się źle. tongue_out Wiem, że to głupie, ale cieszyłam się, że mnie to
      spotkało, bo już wiem jak to jest. big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka