emostar Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 15:35 1. Awril Lejvin 2.Demi Lowato 3. Selena Gomez 4. Nikol Szerzinger 5. Paris Hilton 6. Bijons 7. Eszli Tizdejl Heh xD To tak powinno być^^^ Odpowiedz Link Zgłoś
jazzy Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 15:43 Hey, im from Tokyo, but i live in Orlando, NY, London n Cracow. Now im in Cracow xd I hope u know what i mean: > 1. Avril Lavigne- Avril Lavin > 2. Demi Lovato- Demi Lovato (Demi Lovaro - UK) u hav to spell little bit R > 3. Selena Gomez- Selina Gomez > 4. Nicole Scherzinger- Nikol Szerzinger > 5. Paris Hilton- Peris Hilton > 6. Beyonce- Bijonsej (in UK) > 7. Ashley Tisdale- Eszli Tisdejl Ppl of every ethnic groups talk in other accent, so u can articulate dat names n surnames in ur accent. as u want - reaaaaaaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 15:49 shia labeouf , nie mam pojecia jak to czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoYouSpeakEnglish Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: 82.139.9.* 28.06.09, 15:56 shia labeouf - szija labełf ostatnio była transmisja z premiery transformers i tak mówili . : d większość imion i nazwisk gwiazd ucze się właśnie z zagranicznych transmisji . : d umiem dużo . (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avery. Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.aster.pl 28.06.09, 15:54 Ludzie Beyonce czyta się - BIJONSE. Ashley Tisdale - Aszlej Tisdlej Przez cztery lata mieszkałam na Manhattanie, więc wiem jak się wymienia imiona amerykańskie. Jak jakiś problem to pisać ;] Chętnie pomogę. Zacznijcie tylko zdanie do avery. ;D ;* Odpowiedz Link Zgłoś
paulett_ Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 01.02.10, 22:49 ASZLI! Nie ASZLEJ! Miley oraz Haylej też czytasz: Majlej, Hajlej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zozola Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.adsl.net.t-com.hr 28.06.09, 15:59 Ja nie wiem jak wymówić Shia Leabouf? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmierzch e+b Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.maxnet.66.pl 28.06.09, 16:00 Demi lowato tak samo beyyonce bijanse paris hilton tak samo selena gomez w angli mówią selina ale w polsce selena gomez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia8696 Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.cpe.marton.net.pl 28.06.09, 16:01 mowi sie chyba paris hilton,bijąse i selena gomez z mojego punktu wwidzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czowiek Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 16:04 Jak wymawia się : Ewa Farna? ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.tktelekom.pl 28.06.09, 16:12 1.Awril Lawindż 2.Demi Lowado 3.Selena Gomz 4.Nikol Szerzinger 5.Paris Hilton 6.Bijansi 7.Aszli wydaje mi się, że tak właśnie się czyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 16:18 1 . Awril Lawigne 2. Demi Lowato 3. Selina Gomez 4. Nicole Schetrzinger 5. Paris Hilton 6. Bijonse 7. Aszli Tisdejl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronka.! Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.subscribers.sferia.net 28.06.09, 16:38 1. Avril Lavinge - Awril Lawin. 2. Demi Lovato - Demi Lowato. 3. Selena Gomez - Selena, czy Selina, i tak Cię zrozumieją. Gomez. 4. Nicole Scherzinger - Ludzie! Nikol - ok. Ale nie jest to żadne Szarzingder! W wymowie nie ma żadnego "Z". To niemieckie nazwisko.! Więc tak samo jak.. cukier, w niemczech pisze się "zucker". i czyta się z jako c!. Więc to jest ciężkie C. Więc to jest tak jakby. Nikol SzerCinger. Tylko, że nie mięciutkie. Ciężkie C. 5. Paris Hilton - Tak się czyta jak się pisze. 6. Beyonce - Ja uważam "Bijonse" za poprawne... ładnie i składnie. 7. Ashley Tisdale - Tu też w ramach wyjaśnienia. Gdyby dziewczyna miała na imię Ashlee, jak panna Simpson, owszem, wymawiałoby się Eszli. Ale Ona ma na imię Ashley, więc ta końcówka musi być. Więc Aszlej, albo Eszlej... I nazwisko, raczej (nie jestem pewna w 100%) jest Tisdejl. Z góry dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka$$ia Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: 79.139.121.* 28.06.09, 16:34 Ja tak je wymawiam, nie wiem czy dobrze: 1. Avril Lawindż 2. Demi Lowato 3. Ja mówię selena gomez 4. Nikol, ale nazwiska nie wiem jak 5. Paris Hilton 6. Bijonse 7. Eszli Tisdej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lazy Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: 80.48.180.* 28.06.09, 16:36 Avril Lavindż Demi Lovato - po prostu Selina Gomez Nikol Szercinger Paris Hilton Bijonse Aszli Tizdejl Czytałam tak wyrywkowo niektóre 'wymowy' i aż boki zrywać ) Pheobe to Fibi !!! Vanessa Hudgens - Vanessa Hadżins Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronka.! Nicole... :P IP: *.subscribers.sferia.net 28.06.09, 16:42 1. Avril Lavinge - Awril Lawin. 2. Demi Lovato - Demi Lowato. 3. Selena Gomez - Selena, czy Selina, i tak Cię zrozumieją. Gomez. 4. Nicole Scherzinger - Ludzie! Nikol - ok. Ale nie jest to żadne Szarzingder! W wymowie nie ma żadnego "Z". To niemieckie nazwisko.! Więc tak samo jak.. cukier, w niemczech pisze się "zucker". i czyta się z jako c!. Więc to jest ciężkie C. Więc to jest tak jakby. Nikol SzerCinger. Tylko, że nie mięciutkie. Ciężkie C. 5. Paris Hilton - Tak się czyta jak się pisze. 6. Beyonce - Ja uważam "Bijonse" za poprawne... ładnie i składnie. 7. Ashley Tisdale - Tu też w ramach wyjaśnienia. Gdyby dziewczyna miała na imię Ashlee, jak panna Simpson, owszem, wymawiałoby się Eszli. Ale Ona ma na imię Ashley, więc ta końcówka musi być. Więc Aszlej, albo Eszlej... I nazwisko, raczej (nie jestem pewna w 100%) jest Tisdejl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronka.! Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.subscribers.sferia.net 28.06.09, 16:43 1. Avril Lavinge - Awril Lawin. 2. Demi Lovato - Demi Lowato. 3. Selena Gomez - Selena, czy Selina, i tak Cię zrozumieją. Gomez. 4. Nicole Scherzinger - Ludzie! Nikol - ok. Ale nie jest to żadne Szarzingder! W wymowie nie ma żadnego "Z". To niemieckie nazwisko.! Więc tak samo jak.. cukier, w niemczech pisze się "zucker". i czyta się z jako c!. Więc to jest ciężkie C. Więc to jest tak jakby. Nikol SzerCinger. Tylko, że nie mięciutkie. Ciężkie C. 5. Paris Hilton - Tak się czyta jak się pisze. 6. Beyonce - Ja uważam "Bijonse" za poprawne... ładnie i składnie. 7. Ashley Tisdale - Tu też w ramach wyjaśnienia. Gdyby dziewczyna miała na imię Ashlee, jak panna Simpson, owszem, wymawiałoby się Eszli. Ale Ona ma na imię Ashley, więc ta końcówka musi być. Więc Aszlej, albo Eszlej... I nazwisko, raczej (nie jestem pewna w 100%) jest Tisdejl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helvi Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 16:39 Ashley czyta Aszlej gdyby było Ashlee to wtedy się czyta Aszli , napewno jest Avril Lavin , Paris nie Peris zresztą to zależy od akcentu i Selina na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryshia Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.kol.tke.pl 28.06.09, 16:48 Avril Lavin 2.Demi Lovato 3.Selena 4.Nikol Szerzinger 5.Paris 6.Bijonse 7.Aszlej Tisdej (na 100 % miałam filmik jak sama ona się przedstawiała ) Odpowiedz Link Zgłoś
gaba_zaba Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 16:49 Gość portalu: lala napisał(a): > hej... mam pewien problem. nie wiem, jak powinno poprawnie wymawiać się imiona > poszczególnych gwiazd ;/ możecie napisać mi, jak powinno się je POPRAWNIE wymaw > iać? > Oto one: > 1. Avril Lavigne- ? > 2. Demi Lovato- Niektórzy mówią Demi Lovado ;p Więc jak jest pop. ? > 3. Selena Gomez- Chyba Selina Gomez, ale nie jestem pewna ;/ > 4. Nicole Scherzinger- ? > 5. Paris Hilton- Nie wiem czy Paris czy Peris ;/ > 6. Beyonce- ? > 7. Ashley Tisdale- Nie wiem czy Aszlej czy Aszli ;/ > Wstrzymajcie się od dziecinnych komentarzy typu 'Żaal, ale ty masz problemy' bo > > potrzebuje tylko pomocy no wiec tak: -avril lawin -demi lowato -selina gomez - nikol i nazwika nie wiem -u nas paris a w ameryce peris -aszlej tisdej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: 195.116.152.* 28.06.09, 16:51 Avril Lavigne- Awrli Lawin Nicole Scherzinger- Nicol Sinzinger Paris Hilton-Paris Hilton Beyonce- bijąse Odpowiedz Link Zgłoś
rotfl_ Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 16:55 Avril Lavigne - Awril Lawing ( nazwisko - chyba ) Demi Lovto - Demi Lovado ( na pewno ) Selena Gomez - Selina Gomez Nicole Scherzinger - nie mam pojęcia Paris Hilton - nie mam pojęcia Beyonce - Bijonse ( na pewno ) Ashley Tisdale - Aszlej Tisedl ( na pewno ) Odpowiedz Link Zgłoś
paulett_ Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 01.02.10, 22:56 rotfl_ napisał(a): > Avril Lavigne - Awril Lawing ( nazwisko - chyba ) > Demi Lovto - Demi Lovado ( na pewno ) > Selena Gomez - Selina Gomez > Nicole Scherzinger - nie mam pojęcia > Paris Hilton - nie mam pojęcia > Beyonce - Bijonse ( na pewno ) > Ashley Tisdale - Aszlej Tisedl ( na pewno ) > > ASZLI! Dowód! Np. miLEY czyta się majLI, hayLEY, czyta się hajLI! A teraz jak to mówią w Ameryce: Np: www.youtube.com/watch?v=4g9UGGy667s&feature=fvsr Wyraźnie słychać Aszli Tisdejl. Odpowiedz Link Zgłoś
un_buried x d 28.06.09, 16:59 Lool, po prostu sprawdźcie sobie w panelu sterowania w mowie.! ; ] Ja często jak czegoś nie umiem wymówić to tam lookam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoYouSpeakEnglish Re: x d IP: 82.139.9.* 28.06.09, 17:33 un_buried napisał(a): > Lool, po prostu sprawdźcie sobie w panelu sterowania w mowie.! ; ] Ja często jak czegoś nie umiem wymówić to tam lookam ale tam nie zawsze dobrze mówią . sprawdź sobie np. Ashley Tisdale . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.09, 17:09 Avril Levin Demi Lovato ;D Slena Gomezz Nikol Szercinger Parsi Hilton Bijons Aszli Tisdejl Odpowiedz Link Zgłoś
keelly Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 17:09 1. Avril Lawincz (chybA ;PP) 2. Demi Lovato 3. Selena Gomez 4. Nikol Szarzinger 5. Paris Hilton (tak jak się pisze) 6. Bijąse (ja i moje kumpele tak mówimy) 7. Aszlej Tisdejl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madchen Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.06.09, 17:12 1. Avril Lavigne- Avril Lawin 2. Demi Lovato- Demi Lovato 3. Selena Gomez- Selena Gomez 4. Nicole Scherzinger- Nikole Szenzinger 5. Paris Hilton- PARIS Hilton 6. Beyonce- Bijonse 7. Ashley Tisdale- Aszli Tinsday. Ja to tak czytam i moim zdaniem tak jest poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.cable.ubr11.perr.blueyonder.co.uk 28.06.09, 17:13 moge ci pomoc mieszkam w angli juz bardzo dlugo wiem jak sie czyta 1.Avril lavin 2.demi lovato normalnie 3.selina gomez 4.nikol szizinger 5.paris hilton normalnie 6.bijons 7.aszlej tajsdl Prosze bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaskadło A Justin Bieber?? IP: *.wist.com.pl 28.06.09, 17:22 jak się czyta Justin Bieber? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoYouSpeakEnglish Poprawna wymowa . IP: 82.139.9.* 28.06.09, 17:51 Justin Bieber - Dżastin Biber ( nie jestem pewna bo o nim nie słyszałam ) Vanessa Hudgens - Vanessa Hadżens ( czasem też wymawiane z jednym s w imieniu ) 1. Avril Lavigne- Avril Lavin ( na pewno nie Lawindż jak to niektóre z was napisały . xD ) 2. Demi Lovato- raczej normalnie Demi Lovato, ale mówi się też z małą domieszką ł na końcu nazwiska . 3. Selena Gomez- Selina Gomez 4. Nicole Scherzinger- Nikol Szercinger ( nazwisko niemieckojęzyczne jak to moja poprzedniczka napisała ) 5. Paris Hilton- Paris Hilton, może z małym akcentem e . 6. Beyonce - Bijonse 7. Ashley Tisdale - Aszlej Tisdajl ( przy imieniu Ashlee wymawia się Aszli jak to też moja poprzedniczka napisała (: ) ale jak czytam to co niektórzy piszą to, aż mi się smiać chce . nawet jeśli niektóre z was mieszkają w Anglii ( w co wątpie, ale nie zaprzeczam ) to mówiąc tak jak napisałyście chyba się troche kompromitujecie . xD czas się wybrać na dodatkowe lekcje angielskiego lub pooglądać troche kanału telewizyjnego E! często go oglądam i można się tam dużo dowiedziec . : d Chętnie pomoge jak ktoś jeszcze czegoś nie wie bo akurat mi się nudzi dlatego tu wpadłam . : D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Poprawna wymowa . IP: *.tvk.torun.pl 28.06.09, 20:29 Mam takie zasadnicze pytanie : Dlaczego ciągle mówicie o Ashley Tisdale ,Beyonce, Miley Cyrus i o innych co? Może byśmy podpowiedzieli jak imię i nazwiska innych się wymawia ,a wy ciągle ten sam temat drążycie i sprzeczacie się o to ,że wymawia się Bijonsce lub Bionce lub coś innego.To tyle Odpowiedz Link Zgłoś
xxmalinkaxx Re: Poprawna wymowa . 28.06.09, 20:43 Co do Ashley Tisdale , Jej imie wymawia sie różnie ,,, właściwie powinno być tak jak napisałaś czyli : Aszlej bo poprawnie Ashlee wymawia się Aszli , Ale praktycznie wszyscy mówią Aszli na oba imiona ) Odpowiedz Link Zgłoś
paulett_ Re: Poprawna wymowa . 01.02.10, 22:45 Ashley czyta się Aszli, tak samo Miley czyta się Majli, oraz Hayley, Hajli. Odpowiedz Link Zgłoś
xxmalinkaxx Re: A Justin Bieber?? 28.06.09, 20:39 Szczerze mówić to sama sie zastanawiam wiem że imie to napewno: Dżastin a nazwisko ... wydaje mi sie że Bajber ... Ale nie jestem pewna , nie chce źle podpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
hope19 Re: A Justin Bieber?? 22.08.09, 11:24 Gość portalu: klaskadło napisał(a): > jak się czyta Justin Bieber?<br /> <br /> <br /> DŻASTIN BIBER < 33333 <br /> tak się czyta Odpowiedz Link Zgłoś
owocowy_lizak Re: A Justin Bieber?? 11.11.09, 19:58 Dżastin a nazwisko to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
muse Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 17:16 moje zdanie xd : 1. Avril Laving 2. Demi Lovato ( ja mówię tak jak się pisze. ;p ) 3. według mnie Selena Gomez a nie Selina Gomez 4. Nikol w nazwisku się gubię. xd 5. Paris Hilton 6. Bijonis 7. Aszlej chyba. x dd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 17:22 Nikol Szezinger (tak było na gali MTV wymawiane) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiunia15 Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 17:17 Demi Lovato i Paris tak jak się piszę tak się wymawia a co do reszty to niewiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronka.! Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.subscribers.sferia.net 28.06.09, 17:26 Omg. Ponownie mówię. . Nicole... Nie jest żadną Szerzinger, ani Szinzinger. To, że któraś tam z was mieszka w Anglii, nie znaczy, że powie Niemieckie (a raczej niemieckojęzyczne) nazwisko poprawnie. :-] Szercinger. Jak pisało kilka (niewiele) z moich poprzedniczek. C! Szercinger! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tina Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.cable.ubr08.hawk.blueyonder.co.uk 28.06.09, 17:21 1. Awril Lawin 2. Demi Lovejtoł 3. Selina Gomez 4. 5.Parys Hilton 6.Bionsej 7. Aszli Tisdejl Odpowiedz Link Zgłoś