Dodaj do ulubionych

Podróżować z moim Psem z Polski do Australii

IP: *.aster.pl 30.06.09, 19:39
Cześć!
Mam WIELKI problemuncertain.Już niedlugo wyjeżdzam z moją rodziną do Australii,ale niewiem co
zrobić z moim psem!!BARDZO ale to BARDZO bym go chiala wziąść ze sobą.Jednak
niewiem czy on tyle wytrzyma bo najpierw bedziemy leciec 1-2 godzin do niemiec.Potem 8
godz do Dubai a potem 10 do Australii!!!!!Problem w tym,że co jeśli zacznie *plakac* i to
innym ludziom bedzie przeszkadzać??Mam mu wtedy dać jakieś tabletki do spania czy do
uspokojenia??Prosze pomóżcie bo ja go naprawde nie chcę opuszczać!!!!Nikt go nie chcę!!
Nawet z rodziny!!!sad
Pozdrawiambig_grinalia
Obserwuj wątek
    • mileylove. Re: Podróżować z moim Psem z Polski do Australii 02.07.09, 12:50
      Wydaj mi się, że powinnaś o tym porozmawiać z rodzicami , a potem pójśc do weterynarza, zapytać czy to dla niego bardzo szkodliwe.
      Może jeszce popytać rodzine i przyjaciółki.
      Ja mieszkam w domku jednorodzinnym i jak jechaliśmy na dwa tygodnie na Wyspy Kanaryjskie to musialam zostawic moje 2 psy i kotka samych.
      Kot i psy sa na dworze. Kot ma swoje pomieszczenie i psy też.
      Moj straszy brat nie pojechal to się nimi zajmował, ale często go nie było bo ja pojechalam w roku szkolnym, a on jest na studiach w Lublinie, rozumiesz nie ? Więc czasmi przyjeżdzał wujek i dawal psom jesc i pić i kotu też.
      Było mi smutno, że zostaną same, że coś im sie stanie, ale tak naprawde nie ma się czym martwić.big_grin

• blondi_girl ;/ 09.08.09, 18:17
        przecież jeśli jecisz do australii to chyba samolotem no nie? a z tego co wiem
        to tam zwierzęta nie są w tym samym pomieszzeniu co ludzie...
    • tanatalka Re: Podróżować z moim Psem z Polski do Australii 10.08.09, 21:05
      a na ile tam jedziesz??? jak na zawsze to niewiem co bym na twoim miejscu zrobiła,
      Innym pasazerom nie będzie przeszkadzał bo będzie spędzał lot tam gdzie bagaże (czyli w
      okropnym zimnym i nie bezpiecznym miejscu)
      więc tym nie musisz się martwić problemem jest to że rzadko zwierzęta przeżywają 2
      godzinną podróż a co dopiero z podróża do Austalii=(
      krótka odpowiedż (bo wydaje mi się że właśnie takiej potrzebujesz)
      jeżeli jedziesz tam tylko na wakacje to poszukajcie jakiegoś hotelu dla psów jest takich
      naprawde dużo może nie są najtańsze ale dobre.
      jeżeli chcesz go tam zabrać to pomyśl czy robisz to dla niego czy dla siebie
      w końcu to nie ty będziesz musiała lecieć tak długo w luku bagażowym i śmażyć się tam
      jeżeli przeżyjesz w futrze wyobraż to sobie widziałąś kiedyś jak rzucają bagażami- właśnie
      tak mogą rzucać twoim pupilkiem, albo co gorsze może się zgubić ...
      ja bym go nie brała...
      • josie120 Re: Podróżować z moim Psem z Polski do Australii 11.08.09, 00:58
        Niestety zwierzaki muszą jeździć w luku bagażowym i może jeszcze bardziej
        "płakać"cry. Ja na twoim miejscu poszłabym do weterynarza i zapytała go o radę.
      • josie120 Re: Podróżować z moim Psem z Polski do Australii 11.08.09, 01:01

Przesadzasz. Nie będą rzucać psiakiem ,ani pies nie umrze. Ja tylko martwiłabym
        się czy pies wytrzyma te kilkanaście godzin w klatce, czy się nie zmęczy.
        • valhalla Re: Podróżować z moim Psem z Polski do Australii 11.08.09, 02:04
          Były też śmiertelne przypadki, ale to pewnie w dużej mierze jest zależne od
          zwierzaka.
          Przed podróżą pójdź z pieskiem do weterynarza, zapytaj, jak możesz mu pomóc,
          żeby lepiej zniósł przelot - może lekarz zaleci jakieś tabletki...
          Pogadaj też z rodzicami, oni na pewno Ci pomogą.
          I pamiętaj, żeby dobrze wyposażyć klatkę, w której psiak będzie przez cały lot.