Dodaj do ulubionych

Książki:)

30.07.09, 21:32
Hejsmile Mam 12 lat i uwielbiam czytać książki. Szczególnie historie miłosne i takie
pamiętnikowesmile jedne z fajniejszych to "przyjaciele się nie
zakochują" "marzycielki" "trzynastka na karku" "po co mi chłopak" "przebój na pięć" i z
Ashley i Mary-Kate Olsensmile Uwilebiam takiesmile Moja mama uważa że za DUŻO czytam...Jakieś
2-3 czasem 4 książki na mięsiąc..i teraz w wakacje blibiotekę odwiedzam co jakiś tydzień i
wychodzę z 3 książkami...ciąglę mama mi mówi że bym posżła na spacer a nie już
czytam....ostatnio byłm u cioci na wsi na tydzień...bez książek....i chyba wyjadę na tydzień
nad morze..na jakiś tydzień.....to wezmę jedną książkę lub dwie....smile a Wy lubicie czytać?
Mama to u Was pochwala? Dużo czytacie?Jakie są wasze ulubione książki? piszcie...bo
książka to mój przyjaciel..Wasz też? pisaćkisskisssmile
Obserwuj wątek
    • zmierzchoomania Re: Książki:) 30.07.09, 21:34
      Zdecydowanie i bezwarunkowo: saga Zmierzch kiss i tak lubie czytać wink
      • ashley. ;d 30.07.09, 22:10
        2,3 ksiązki na miesiąc to nie dużoo ; p czytam nie raz wiecej
        polecam HP itp. ;d
      • inna_97 Re: Książki:) 30.07.09, 22:10
        Też mam 12 lat tongue_outP
        No cóż.. Nie czytam tak jak ty 'nałogowo' xDDAle zawsze chcialamtongue_out
        Kocham Harry'ego Pottera .<3 !!
        Ta książka tak wciąga.. xDD
        • wampirekxd Re: Książki:) 30.07.09, 22:43
          ja jestem uzależniona od książek... nie mam jakiegoś ulubionego typu... czytam wszystko:
          kryminały, romanse, sensacje, fantastyka, historia, oparte na faktach itd.
          książki które wszystkim polecam to: wszystkie części "Harrego Pottera"(które są właściwie
          całym moim życiem), kryminały Agaty Christie, "Igrzyska Śmierci",
          saga "Zmierzchu", "Zabić Drozda" (książka oparta na faktach), "Duma i uprzedzenie"(i inne
          książki Jane Austen)... mogłabym tak wymieniać bez końca bo jest naprawdę wiele
          książek, które uwielbiam...
          • letli Re: Książki:) 31.07.09, 10:17
            Ja też całkiem dużo czytam Polecam Harrego Pottera , Zmierzch i Miasto Kości no
            i Pamiętnik Księżniczki big_grin
          • nikawika Książki:) 31.07.09, 10:29
            Tak! Też lubię Poterasmile i już czytałam Zmierzch-supersmile...
          • gosia780 Re: Książki:) 10.08.09, 20:00
            Też lubię czytać ale najbardziej mnie inspirują książki przygodowe, dramatyczne, romanse, historyczne i jakieś młodzieżowekissKsiążki które polecam to saga "Zmerzchu", "Ania z Zielonego Wzgórza", "Ostrożnie z marzeniami" i "Dedykacja"...Znam jeszcze wiele fajnych książek ale to te które najbarzdziej lubięserce
      • pani_kaulitz Re: Książki:) 01.08.09, 13:48
        ja kocham ksiazki... czytam bardzo szybko... taka ok.300 stron z malym drukiem
        przerabiam w tydzien...

moje ulubione ksiazki to te z serii maximum ride i felix, net i nika...

SUPER!
      • taylor.swift Re: Książki:) 04.08.09, 09:00
        ja z kolei jestem uzależniona od zmierzchu ale na 12 lat to nie wiem ... ale i
        tak teraz szukam jakiejs fajnej książki na wakacje

a co do tego że mam ci mówi żebyś mniej czytała to się z nią nie zgodze na
        miesiąc 3 lub 4 książki to i tak mało ja w dwa tygodnie przczytałam 3 razy
        zmierzch 2 raz księżyc w nowiu i pozostałe części
      • renesmee_carlie Re: Książki:) 07.08.09, 12:43
        W życiu przezczytałam tyle książek, że nie pamiętam już nawet tytułow. Jestem
        maniaczką czytania, potrafię przeczytać 3-4 książki tygodniwo(zależy od ilości strontongue_out).
    • josie120 Re: Książki:) 31.07.09, 10:31
      Lubię czytać książki ,ale dzisiaj trudno o dobrą książkę ,więc najczęściej
      czytam bestselery. Teraz nie mam co czytać więc czegoś mi brakuje... A mama
      bardzo się cieszy gdy czytam książki ,a nie siedzę przed komputerem. smirk
      • oobeatka Re: Książki:) 01.08.09, 14:10
        Hmm... Ciekawe co bym robiła gdybym nie czytała książek? Uwielbam je! Najfajniejsze wg
        mnie są książki oparte na życiu nie fantastyce. Harrego Pottera i Sagi Zmierzchu jeszcze nie
        czytałam ale już zdążyłam sie zapoznać z wszystkimi książkami z serii Felixa, Neta i Niki.
        Bardzo mi się to podoba. Akurat mam teraz w domu "Przyjaciele się nie zakochują" wink
        Zdążyłam już przeczytać tamtą ksziążke a także "Dziewczyny się odchudzają"
        oraz "Dziewczyny się spóźniają". Naprawde fajne książki! Polecam też " Wypychacz
        zwierząt". Szczerze pisząc nie lubei książek z Olsenkami.
        Dzisiaj miałam iść do biblioteki ale jest sobota i jest zamknięta confused
      • pani_kaulitz Re: Książki:) 10.08.09, 19:02
        josie120 napisał(a):

> Lubię czytać książki ,ale dzisiaj trudno o dobrą książkę ,więc najczęściej
        > czytam bestselery. Teraz nie mam co czytać więc czegoś mi brakuje... A mama
        > bardzo się cieszy gdy czytam książki ,a nie siedzę przed komputerem. smirk

polecam maximum ride!

hit w ameryce!

i wiem dlaczego!

ksiazka jest super!
    • smyk Re: Książki:) 07.08.09, 15:30
      Ja lubi czytac takie fantasy, wszystkie Tolkiena i Harry'ego Pottera. Lubie też
      serie Stoważyszenie wędrujących dżinsów i Pamietnik księżniczki i wszystkie
      książki Jane Austen tongue_out
    • xmilijkax Książki 07.08.09, 15:53
      Ja polecam pamiętnik księżniczki, Plotkara , Na topie, Serie Nie dla mamy nie dla taty lecz dla każdej małolaty. No i oczywiście sagę Zmierzchu( nie wiem jak wy ale Zmierzch przeczytałam w 1 dzień , księżyc też , zaćmienie 1 i pół a Przed świtem 2 ) Czytasz 2-3 książki na tydzień ja w wakacje tyle czytamsmile na dzień a w roku szkolnym 2 książki na tydz. smile
    • ewafarna Re: Książki:) 07.08.09, 17:00
      ja kocham książki!!!!Lubię czytać twilight(saga),z serii odlotowe
      dziewczyny-odlotowe książki.
      -podobne do twoich!
      • wili Re: Książki:) 07.08.09, 17:39
        Ach...Ja to mam problem z książkami...Mieszkam na Ukrainie i polskick książek raczej się nie spotyka...No czyli jakichś takiś ciekawych, dla nastolatek...Więc jedynie mogę liczyć na szkolną bibliotekę, a tam to jest tylko taka klasyka polskiej literatury albo lektóry dla dziecisad Przyznam, że czytam mało.. Chciałabym więcej, ale niestety...sadsad
        • zuzoa Re: Książki:) 10.08.09, 19:12
          Twoja mama powinna być z ciebie zadowolona, że tak dużo czytasz...
          Będziesz oczytana, poznasz dużo nowych słów...
          Będziesz miała łatwiej na lekcjach polskiego...xD
          Ja też dużo czytam i mojej mamie to nie przeszkadza... mam też czas na inne
          zajęcia. Nie że siedzę całe dnie przed książkami. Czytam bo lubię i to moje
          hobby. Ostatnio wypożyczyłam osiem książek z biblioteki i przeczytałam je w dwa
          tygodnie Hehe. Moja mama też dużo czyta więc może mam to po niej. Za to na
          polskim z wypracowaniami idzie mi rewelacyjnie. Nie martw się, pogadaj z mamą i
          powiedz jej, że to lubisz.Napisz może kiedyś do mnie; zuzz1711@o2.pl to sobie
          pogadamy i może wymienimy się tytułami...;p Gorąco pozdrawiam.Buziaki;*
    • wampirekxd Re: Książki:) 10.08.09, 19:07
      Aktualnie moją ulubioną książka są "Igrzyska Śmierci" napisane przez Suzanne Collins smile
      Polecam ją wszystkim bo naprawdę warto!!! Ogromna konkurencja dla "Zmierzchu"
      i "Harrego Pottera"!!!!!!!
    • wiki3113 Re: Książki:) 12.08.09, 19:41
      Ja też kocham czytać mniej-wiecej 2-3 książki na tydzień.Moje koleżanki uważają że mam
      bzikawinkChociaż one to by przez 2 miesiące jednej książki nie przeczytaływinkMoja mama nie
      nic przeciwko książko wrecz przeciwnie czyta czhyba jeszcze więcej niż jasmileA moje
      ulubone to cała seria harrego pottera, zmierzchu i ...długo by wyliczaćsmile
    • juliettee Re: Książki:) 30.08.09, 18:53
      moi rodzice tez mowia ze za duzo czytam, tylko ze ja w wakacje pochlaniam nawet
      3 ksiazki dzienniesmile czyralas zwierzenia georgii nicolson? fajna ksiazka - jest
      tez film na podstawie pierwszych 2 czesci (angus stringi i przytulanki).
    • kuku_ Re: Książki:) 30.08.09, 19:02
      podziwiam.
      nie lubię książek, a jak już to jakieś super fascynujące, życiowe i prawdziwe.
      słodka miłość odpada.
      lektur nienawidzę i nie czytam.
      mama mnie nie chwali, ani nie upomina, że za mało czytam, bo nic to nie pomoże.
      tak więc książka moim wrogiem. ; x
    • xis Re: Książki:) 30.08.09, 19:08
      Lubię czytać, i owszem.

Moje ulubione serie to:
      - Harry Potter
      - Seria Niefortunnych Zdarzeń
      - Kroniki Spiderwick
      - Pamiętnik księżniczki
      - Atramentowa trylogia
      - Opowieści z Narnii
      - Ulysses Moore
      • lizzie16 Re: Książki:) 03.09.09, 16:06
        Ja też mimo wszystko uwielbiam czytac..ba kocham nawet..
        czytam mniej wiecej ok. 10 książek na miesiąc czsami na troche mniej jeżeli są jakieś super..
        najczęściej czytam fantastyke ale nie tylko..xD
        polecam intruza stephanie meyer..naprawde świetna książka zajeła mi zaledwie dwa dni
        no i oczywiście HP bardzo wciagające i wmiare dobrze sie czyta..xD
    • ola.s Re: Książki:) 07.09.09, 15:46
      Ja tak samo uwielbiam książki smileW wakacje przeczytałam 10 tongue_out.Bliscy mówią ,że jestem
      molem książkowym .Serdecznie polecam ,,Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów" ,,Na
      urok psa" ,,Marley i Ja'' iiiii ,,To ja Lucy''wink
    • heartbeats Re: Książki:) 15.10.09, 17:25
      no więc tam, ja mogę nazwać się molem książkowym. uwielbiam czytać książki,
      uwielbiam zapach książki, e-booki są niewygodne i niepraktyczne.
      zaś co do książek, to lubię ambitne książki. ostatnio czytam 'lektora' bernharda
      schlinka i ciężko mi się ją czyta.. to chyba przez natłok takich intymnych scen.
      co na to moja mama? jest zachwycona, bowiem kiedyś nie czytałam wcale książek, a
      teraz w tygodniu mogę pochłonąć co najmniej 3 książki.
    • xxewelkaxx Re: Książki:) 15.10.09, 17:33
      Ja czytam dużo, m.in Serię o Mikołajku, sagę Zmierzchu itp. wink
      Gazety też czytam, i to cześto <średnio 2-3 na dzień>
      Mojej mamie nie przeszkadza, że tyle czytam.tongue_out
      Pozdrowionkakiss
    • montanacyrus Re: Książki:) 15.11.09, 13:04
      Nienawidzę czytać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka