05.08.09, 23:02
Co sądzicie o pracy jako modelka ?
Chciałybyście nimi zostać ? Ja bym bardzo chciała xdd
Przychodzi wam czasem myśl ,że macie coś z modelki ?
Słyszałam,że modelki znajdują czasem w restauracjach[jakąś tam "odkryli" w
McDonaldzie xdd] sklepach,centrach handlowych,jakby mi tak zaproponowali chyba
bym się ze szczęścia rozbeczała tongue_outtongue_outtongue_outtongue_out jaka by była wasza reakcja
?sercesercesercekisskisskisskiss
Obserwuj wątek
    • ashley. Re: modelki 05.08.09, 23:06
      olała bym ,bo pomyslałabym ,ze to jakis zbook.
      nie kręci mnie bycie anorektyczna modelka ; d
      • zmierzchoomania Re: modelki 05.08.09, 23:51
        Powiem Cie, że nawet dzisiaj sobie o tym pomyslalam xd tylko, że narazie to moge
        tylko pomarzyć z 3 powodów . . . po 1: mam narazie aparat na zębach, po 2: mam
        narazie 13 lat, a po 3: jeszcze nie spełniam wymogów na bycie modelką (przez
        wiek) ; ) a ashley. teraz właśnie jest tak , że coraz częściej modelki są troche
        pulchniejsze tongue_out
        • tinn Re: modelki 06.08.09, 00:10
          powodzenia z pulchniejszymi modelkami. Świat modelingu rządzi się swoimi
          prawami. To, że niektóre teraz zamiast 35 ważą 40 kg nie znaczy, że pulchniejsze
          zostają. Ja nie mam w sobie nic z modelki. Nie jestem ani wysoka ( wymagane min.
          chyba 170, a ja mam ledwo 160), ani chuda, nie znam wymaganych co najmniej chyba
          3 języków. Jedyne co mi przychodzi do głowy to mój uśmiech, ale modelki jakoś
          rzadko się uśmiechają, więc na modelkę nie mam szans ;]. No a teraz już nawet
          14latki mogą zostać modelkami. Chociaż zalecałabym min. 16 lat.
          • oobeatka Re: modelki 06.08.09, 13:13
            Ale kto wg powiedział, że modelki muszą być akurat anorektyczkami? Widziałam kilka
            programów o modelkach i wcale nie są okropnie chuce.
            • alex... Re: modelki 06.08.09, 13:30
              No właśnie, teraz mogą być trochę "grubsZe", (w cudzysłowiu bo u nich grubsze to ok. 45 kg.) osoby bo ostatnio czytałam, że taka modelka zemdlała na wybiegu bo za dużo się odchudzała shock Ja też bym trochę chciała zostać modelką ale na pewno nie przez całe życie <lol>
              • cocomaroko Re: modelki 06.08.09, 13:36
                fee , niee . nie chciałabym nią być . Nie możesz mieć dzieci , nie możesz zjeść
                normalnego obiadu bo przytyjesz . To jest okropne jak te modelki wyglądają ,
                widać im żebra jak wychodzą w strojach kąpielowych i wgl . aż przykro na to
                patrzeć ...
          • olka15 Re: modelki 21.08.09, 21:56
            MODELKA MUSI MIEĆ MINIMUM 175
        • vanella Re: modelki 07.08.09, 12:03
          Zawsze chciałam być modelką i pewnie zareagowałabym podobnie gdyby mi ktoś
          zaproponował taka prace. Teraz agencje nie zatrudniają juz wychudzonych dziewczyn,
          wręcz jest to zabronione. A poza tym wchodzi już nawet moda na pulchne modelki wink
          • ashley. Re: modelki 07.08.09, 12:18
            chciałam przez to pokazać ,że mam do nich wstręt i nie podobają mi się te żyrafy..ble ;d
        • kremowa.xd Re: modelki 07.08.09, 12:28
          zmierzchoomania napisał(a):

> Powiem Cie, że nawet dzisiaj sobie o tym pomyslalam xd tylko, że narazie to mog
          > e
          > tylko pomarzyć z 3 powodów . . . po 1: mam narazie aparat na zębach, po 2: mam
          > narazie 13 lat, a po 3: jeszcze nie spełniam wymogów na bycie modelką (przez
          > wiek) ; ) a ashley. teraz właśnie jest tak , że coraz częściej modelki są troch
          > e
          > pulchniejsze tongue_out

Ja mam dokłądnie tak samo! Również mam 13 lat i noszę aparat na zębach.
          Jednak nie wiem czy byłby to problem. Właściwie to mogłabym być modelką ,
          ale pod jednym warunkiem - diata powinna mieć granice. W życiu nie chciałabym
          się głodzić jak jakaś biedna Kate Moss . Według mnie to jest jedyna wada bycia
          modelką , a wiek i aparat nie powinny przeszkadzać.
          • tajemnica_001 żałosne! never! 07.08.09, 13:05
            nigdy nie chciałabym być modelką.
            jeżeli chodzi o sławę to wybrałabym raczej śpiew bądź aktorstwo.
            a co do modelek...
            anorektyczki można wręcz powiedzieć.
            ja nie nadawałabym się na modelkę i dobrze o tym wiem,a poza tym jest to jedna z rzeczy,których napewno nie chciałabym robić...
        • zig_zag Złe myślenie... 07.08.09, 13:24
          Hej smile
          Ludzie, trochę źle myślicie !
          Przecież bycie modelką to nie tylko chodzenie po wybiegach i bycie wieszakiem.
          I błagam was bez takich komentarzy "Nie wierzę" albo "głupia jesteś", bo teraz
          wam coś powiem.
          Reklamowałam już sieć sklepów Reporter Young (gdyby co, to jestem tą co skacze w
          różowej kiecce), byłam w Łodzi na sesji zdjęciowej i w Warszawie. Ale do takiej
          kariery trzeba mieć szczęście. Zaraz wam powiem dlaczego. A no , dlatego, że
          taka historia z np. tą Łodzią:

W ciotce Google wyszukałam "bank twarzy". Znalazłam ciekawą stronę firmy,
          działającej na całą Polskę. Wysłałam im zgłoszenie i odpisali mi na mejla.
          Zaprosili mnie z wielu wielu uczestników do nich , do siedziby w Łodzi. Tam mi
          porobili zdjęcia itp. Płaci się 250 zł. No i teraz jestem w ich katalogu. Ta
          firma jest znana dla różnych producentów reklam itp. Więc, kiedy do nich
          przyjdzie jakiś od reklam, to może mnie wybrać. Ale zrozumcie, że to nie jest
          łatwe dostać się do np. reklamy bo w takich katalogach twarzy jest Boże ile
          ludzi. No, ale jeżeli już mnie zaprosili, to chyba muszę mieć jakąś urodę..

Więc nie kojarzcie słowa "modelka" tylko z babą-wieszak i wybiegach. Modelka to
          także osoba reklamująca jakąś firmę np. w katalogu albo nawet osoba występująca
          w reklamie.

Pozdro, zig_zag
          • demi1112 ... 07.08.09, 13:29
            Ja bym nawet chciała ale taką która pozuje do zdjęć. Bo lubię to. I robię to
            całkiem dobrze.
          • margaryna Re: Złe myślenie... 07.08.09, 14:20
            kiedyś właśnie wysłałam swoje zgłoszenie do takiego czegos jak ty zig_zag.. tyle , że było
            to jakieś tam studio filmowe w łodzi, ale posiadało także bank twarzy. dostałam
            odpwowiedz, że proponują mi spotkanie i podali różne informacje, napisali też że jesli
            zgadzam się na podane warunki musze oddzwonić do któregos tam. ale ja głupia byłam nei
            sprawdzalam skrzynki mejlowej i zauwazyłam już po czasie. żałowalam tylko jeden dzień.
            później mi przeszło. no i raz też miałam przygode z filmem, ale to raczzej było śmieszne.
            rola w niemałej produkcji umkneła mi przed nosem tak troche beznadziejnie.

a poza tym nie do końca mogę sie zgodzić na mode z tymi pulchnymi modelkami.
            to zalezy od agencji. i zazwyczaj jest tak że taka agencja nie podpisze umowy z modelka,
            która nie przyniesie im zysków tzn którą nie będą zainteresowani projektanci tj. która jest
            pulchna. prawda jest taka, że ubrania ładniej leża na chudych i wyskich.
            ale mimo to teraz ostatnio się widzi na wybiegach kobiety zdrowo wyglądające co nie
            znaczy, że nie są chude. ja osobiście preferuje takie pokazy na luzie. pamietam niedawno
            jednen mnie urzekł, ale zapomniałam kto był jego autorem.

gdyby mnei spotkała taka sytuacja to bym się zgodziła jeśli agencja byłaby porządna. ale
            porządna by mnie nie zechciała bo brakuje mi kilka centymetrów więc to od razu wiadomo
            co i jak;d

teraz aktualnie zajmuje się wkręcaniem moich siostr w showbiznes;p no i namawieniem do
            tego mamy, która jest temu przeciwna i pewnie ma racje;p
            • kremowa.xd Re: Złe myślenie... 07.08.09, 14:41
              właściwie to ja kiedyś też miałam zamiar być w tym banku twarzy ;D .
              mojej siostrze było to nawet proponowane [ dlatego , że jest bardzo
              fotogeniczna , chociaż nie należy do chydych , szczupłych i wysokich ;P ].
              ale nie wiedziałam jak się do tego zabrać . a wy macie już jakieś 'dojścia'
              wypraktykowane ? wink
              • margaryna Re: Złe myślenie... 07.08.09, 15:07
                szczerze mówiąc to banku twarzy nie polecem. nie che tu się rozpisywać, ale dużo o tym
                wszedzie pisze.. nei warto marnować pieniądze za umeiszczenie swoich zdjęc bo szanse że
                dostaniesz jakąkolwiek wartościową propozycje..
                jesli mieszkasz w duzym mieście to obczaj czy nie ma zadnego castingu.. i możesz poszukac
                na gumtree albo dać ogłoszenie
                • kremowa.xd Re: Złe myślenie... 07.08.09, 20:03
                  właściwie to masz rację ;*
                  a tak w ogóle - mieszkam
                  w Warszawie , a tu powinno
                  być pełno takich rzeczy ,
                  ale ja jakoś tego nie
                  dostrzegam ;/ . albo
                  rzeczywiście tego nie ma!
          • vanella Re: Złe myślenie... 08.08.09, 00:26
            zig_zag napisał(a):
            > W ciotce Google wyszukałam "bank twarzy". Znalazłam ciekawą stronę firmy,
            > działającej na całą Polskę. Wysłałam im zgłoszenie i odpisali mi na mejla.

Mogłabyś podać tę stronke? Byłabym wdzięczna big_grin Może w końcu się odważę i spróbuję ?
            • zig_zag Re: Złe myślenie... 08.08.09, 08:55
              vanella napisał(a):

> zig_zag napisał(a):
              > > W ciotce Google wyszukałam "bank twarzy". Znalazłam ciekawą stronę firmy,
              > > działającej na całą Polskę. Wysłałam im zgłoszenie i odpisali mi na mejla
              > .
              >
              >
              > Mogłabyś podać tę stronke? Byłabym wdzięczna big_grin Może w końcu się odważę i sprób
              > uję ?

Pf. Jasne ;]
              www.banktwarzy.pl
              • zig_zag Re: Złe myślenie... (To Jest Dobre Tamto Złe) 08.08.09, 08:58
                JEZU SORRY!
                Nie banktwarzy.pl tylko galeriatwarzy.pl
                • vera7 Re: Złe myślenie..:) 08.08.09, 16:35
                  chciałabym zostac modelka ale na nie długi czas smileczytałąm gdzies ze modelki
                  zarabiaja nawet sporo kasy<lol>dopiero mam 14 lat i jeszcze 162cm wzrostusadgdyby
                  oferował mi ktos prace modelki, zgodziłabym siebig_grin
                  pozdro dla komentujacych wateksmile
                  • billabong Re: Złe myślenie..:) 08.08.09, 16:43
                    Szczerze ,nigdy nie miałam do tego pasji.Nie spełniam wymogów,źle bym się czuła na scenie (jestem nieśmiała).Raz jak miałam konkurs modelek o mało nie zemdlałam ze strachu jak wypadne ,a jeszcze gorzej ,gdy zobaczyłam ile par oczu jest na mnie wlepionych...to był konkurs szkolny ,a co dopiero wyobrazić sobie prawdziwy wybieg,hehe smile Teraz rzeczywiście po tamtej sytuacji z modelką ,nie przyjmują anorektycznych panienek ,ale nie wszystkie agencje tego przestrzegają (niestety).
                    Pozdrawiam was dziewczyny i liczę na to ,że kiedyś dojdziecie do takiego sukcesu ,o jakim marzycie smile
    • yourbadream Re: modelki 08.08.09, 17:08
      zig_zag, to ty mówisz o FOTOmodelce, a nie o modelce.

Irytują mnie modelki. Narzucają trend bycia chudym. Chudym, a nie szczupłym (nie
      mylcie tych dwóch rzeczy!). Czy chciałabym być chudą szkapą? Skąd. Poza tym mają
      za dużo stresów, a do tego szybko przechodzą na emeryturę.
      Mam prawie 19 lat, czyli już z deczka za stara, za niska (170 tylko) i co
      najważniejsze nie jestem chuda.
      Popatrzcie na wybiegi jak tym dziewczynom wystają obojczyki, jakie mają chude
      nadgarstki, bleh.
      Jeśli chodzi o fotomodelki to i tam się chude szkapy znajdują.

Ogółem mówię: nie.
    • adunia104 Re: modelki 18.08.09, 20:13
      Ja akurat nigdy nie myslalam o byciu modelka ale jesli kiedys ktos by mi zaproponowal na
      pewno bym nie odmowila smile
      Pamietam ze czasami jak jade do rodziny to mówia ze nadaje sie na modelke bo mam
      dlugie zgrabne nogi smile
      A kiedys na Wf-ie nauczycielka powiedziala mi ze mam kontury oczu jak modelka
      moze to cos znaczy ze mam zostc nia ?? smile fajnie by bylo ale zostac nia to jak 1;10000
    • daria1150 Re: modelki 18.08.09, 20:16
      Ogromne zdziwiwniesmile
    • karolqa Re: modelki 18.08.09, 21:18
      ja chcialabym troche reklamowac ciuchy albo kosmetyki w tv...tylko ze trzeba tak
      dbac o siebie za masakra....trzeba byc na jakis tam dietach zeby nie przytyc...z
      10 kremami smarowac sie codziennie...wgl to wiadomo ze w genach trzeba juz cos
      miec ale keidy laska jakas zmienilaby cos w sbie..chodzmy wymalowalaby sie
      mocniej czy schudla albo przytyla! to wtedy mozna jakis talent odkryc...taka
      nieiwelka przemiana moze sie przydac a cuda zdzialac moze! mi kiedys kuzolka
      robila sesje zdjeciowa...zajabiscie wymalowala poprzebierala i wstawilam pare
      fotek na fotka.pl i po jakiks czasie dostalam oferte stalej pracy magisterskiej
      czy cos tam .... mialam podac wymiary i wgl...ale tak jakos sie stalo ze nie
      skorzystalam z tegosadi teraz zaluje...ale no coz .moim zdaniem jesli tego
      bardzo chcesz to powinnas porobic sobie foty ...lekki makijaz ktory podkresla to
      co masz najpiekniejsze...np oczy...i poprostu na fotach byc naturalna... wyslac
      do jakiejs znanej z dobrymi opiniami agencji modelek albo isc na casting i
      naprawde mozna cos osiagnac. lecz to jest bardzo trudny i meczacy zawod...wiec
      trzeba to powaznie przemyslecwink najgorsze chyba jest to ze trzeba wygladac jak
      patyk chociaz juz coraz mniej ale nie warto odchudzac sie na sile bo mozna w
      takie chorobska wpasc za masakra!wiec gdyby co to przemysl to sobie dobrze zebys
      nie zalowala i badz wytrwala!nie daj sie niepowodzeniomwink
    • fabiankowa Re: modelki 18.08.09, 21:23
      mama mi mówi że jestem zgrabna i powinnam zostać modelką!
      a ja jestem gruba ;] tak myśle ...
      ale modelką mogła bym być ^^
    • agusiak01 Re: modelki 22.08.09, 13:22
      eeee...raczej nie! Nie moge patrzeć na modelki na których ciuchy wyglądają identycznie
      jak na zwykłym wieszaku...wszystko tak idealnie zwisa...do tego modelki muszą mieć
      conajmniej 170 wzrostu i ważyć chyba z 40 kg jak dla mnie to chore. Do tego
      początkujące modeli nie są traktowana dobrze cały czas są wyzywane że są za grube i
      często prowadzi to do anoreksji. Jeżeli myślisz, że początkująca modelka żyje jak tek tóre
      są w branży od kilkunastu lat i są sławne to NIE! Są traktowana jak popychadła i ciągle są
      zmuszane do wiecznego odchudzania. Po za tym w świecie modelingu nie ma miesjca dla
      normalnych dziewczyn i kobiet o ładnych krztałtach i wyglądzie jak człowiek, a nie żywy
      wieszak i mimo że kiedyś widziałam na BBC Lifestyle taki program o poszukiwaniu modelek
      o normanlych rozmiarach to niewiele agencji chce takich szukać!
      • melagrana Re: modelki 22.08.09, 14:21
        jak by mi ktoś zaproponował żebym została modelką to by mnie to nie zdziwiło bo
        cochwile ktoś mi mówi że śmiało magła bym nią byc (pewnie dlatego że mam 180
        wzrostu) ale czy bym sie zgodziła... raczej nie to nie dla mnie cały czas sie odchudzac, nie
        miec przyjaciół, rodziny, itp. bo zawsze sie tak kończy ja wole "normalne" życie wink
    • sellena_gomezz Re: modelki 22.08.09, 15:21
      Ja bym odmówiła. Nie chciałabym być wieszakiem!
      • nikt. Re: modelki 22.08.09, 15:44
        ej no, dajcie spokój!

mówicie, że modelki - wieszaki nie powinny być przyjomowane do agencji.
        gdyby każda agencja byłaby "wyposażona" w modelki które nie są szupłe,
        to dziewczyny, które mają 170 - 80 wzrostu i są z natury chude,
        nie miały by szans zostac modelką,
        bo nie mają predyspozycji.
        ja jestem jedną z nich.
        tak jak napisałam, mam 177 wzrostu, i ważę 48 kg. mam 13 lat.
        chciałabym być modelką, i gdyby (tak jak już napisałam )
        chude modelki nie byłyby przyjmowane,
        moje marzenie zsotałoby zrujnowane.
        więc nie myślcie, że na świecie istnieją tylko i wyłącznie kobiety, które są pulchne,
        i nie mogą zostać modelkami.

jak mnie ktoś zrozumiał, to podziwiam : )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka