Dodaj do ulubionych

Uzależnienie od komputera

09.08.09, 22:01
Hej mam taki problem może to śmiesznie zabrzmi ale jestem uzależniona od
komputera...
Potrafię siedzieć na nim nawet ponad 12 godzintongue_outtongue_out Dlatego też rzadko
wychodzę na chyba że mnie na siłę koleżanki wyciągną albo sama zechcę.Jak
siądę na niego od rana to jestem na nim do ok.23....taka ładna jest pogoda to
ja marnuję czas w domu przed kompem obecnie nie mogę wychodzić bo mam złamaną
nogę ale normalnie to w ogóle bardzo rzadko z domu wychodzę a szczególnie w
wakacje uncertainuncertainNie wiem co mam robić...
Czy wy też tak macie??
Obserwuj wątek
    • pariska65 Re: Uzależnienie od komputera 09.08.09, 22:02
      chciałam napisać Dlatego też rzadko wychodzę na dwór
      • madziusia94 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:30
        oj ja mam tak samo. smile siedze do poznej nocy i wstaje popoludniu. troche szkoda
        bo marnuje pol dnia ale ja poprostu nie potrafię sie od tego oderwac. sad na dwor
        zadko wychodze. tez nie wiem jak sobie z tym radzic wiec nie mam co ci poradzic.
        tongue_out sad
        • lifeisamazing Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 22:14
          Hymm... Ja nie mam z tym problemu , bo najdłużej w całym moim życiu przy kompie
          przesiedziałam ok. 5 h. smile
          W czasie dnia nawet nie patrze na mojego kompa , zasiadam do niego aż wieczorem. Ale
          to też nie jest dobre. Bo wtedy zdarza mi się siedziec do poznych godzin nocny (ale to i
          tak nie przekracza 5 h) A kiedy juz skoncze siedziec to jeszcze czytam książke , słucham
          muzyki i to konczy sie tym ze kłade sie spac godz 3.00 , 4.00 w nocy. Wtedy śpię do
          południa lae kiedy tylko wstaje lece np. nad jezioro. Moja mama mowi ze to nie dobrze ,
          bo jak przyjdzie szkola to sie mi bedzie trudno przestawic..
          Dla tych ktorzy sa uzaleznieni daję pewna rade: okreslcie sobie ilosc czasu ktory na
          początku bedziecie spedzac przed kompem i starajcie sie z tym walczyc. Wiem że to bedzie
          bardzo trudne ale warto. Pozdr; i powodzeniawink
          • omisia Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 11:26
            Kiedyś miałam z tym problem w czasie ferii nic nie robiłam tylko budziłam się o
            7 rano i grałam ok 4 godziny przerwa i znowu 4 godziny nic nie robiłam innego
            oprócz grania na komputerze ale się od uzależniłam kiedy wróciłam do szkoły
          • paulinajonas505 Re: Uzależnienie od komputera 09.10.10, 15:17
            hm, nie wiem co powiedziec, sama mam tak że raz przez 3 dni mi się nie chce siadac do
            kompa, a raz potrafie przesiedziec 12 h...
        • nelly612 Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 17:01
          kiedys caly czas siedzialam na kompie ale teraz juz nawet mi sie troche na nim nudzi bo
          wchodze na nasza klase na kotka na gadu, czasem na stardolla i tyle i czasem pogram w
          simsy. Sprobuj sobie znalezc jakies fajne zajecie , albo pomysl sobie ze musisz zejsc dla
          swojej np. zmarlej babci powiedzmy albo czegos waznego , mnie to mobilizuje xD zycze
          powodzenia smilewink
      • klakierzyca Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:33
        Ja raz zrobiłam tak:
        Jest rano. Usiadam przy komputerze.
        Południe. Siedzę na komputerze.
        Wieczór. Siedzę na komputerze.
        Godzina szósta rano: odkładam laptopa i idę spać. <lol2>
        Godzina 9 rano: znów idę na laptopa. xDDD
      • miley222 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 18:53
        no trochę tak ale teraz ograniczam się z siedzeniem na kompie wzięłam sobie do
        serca że słonce dostarcza nam witaminy D 15 min wystarczy i masz mocne kości
        wiedziałam o tym ale jakoś teraz wzięłam to pod uwagębig_grin
    • billabong Re: Uzależnienie od komputera 09.08.09, 22:02
      niestety teeż ; /
      wolalabym juz byc uzalezniona od tv..nie wiem ; d
      ale też nie mogę się oderwać ,czy cos ; x
      • fankaj.brothers Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:21
        ja też jak wstanę rano to pierwsze co robie to włanczam laptop scared
      • maga219 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:51
        hmmm...
        poklocilam sie z kolezanka i nie mam co robic ale i tak wychodze z innymi na
        dwor big_grin
        postaraj sie dogadac z innymi kolezankami z klasy a jako ze masz noge ; / to
        zapraszaj je do siebie ^^
        pozdrawiam ; )) smirk
      • ashley221 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 16:03
        Ja też tak mamsad
        • kasiunia452 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 17:08
          Ja nie mam takiego problemu ponieważ na komputerze siedze conajmniej 2 godziny dziennie
          a tak to na dworze z kumplami.
          Radze wam spotkać się z kumpelami pojeździć na rolkach lub na rowerze to nie będzie was tak
          ciągło na kompasmile
        • kim. Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 22:28
          też byłam uzależniona, ale poprosiłam rodziców i na siłę mnie od kompa
          odganiają, teraz nie mam problemu z uzależnieniem. smile
    • megan_ Re: Uzależnienie od komputera 09.08.09, 22:29
      Ja też jestem uzależniona. Ale nie tak bardzo jak Ty. Usiądę może na 2 godzinki
      trochę przerwy i znowu go włączam. I tak w kółko. Rodzice na mnie krzyczą, ale
      to nic. Ja dalej siedzę. smile
      • xxmilaaaaxx Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:28
        Widzę że tu wszyscy uzależnieni ;]] To powiem że ja też, jak tylko mam czas to
        siedzę długimi godzinami ... bo zawsze jest co robić na kompie ;]
    • klaudysia Re: Uzależnienie od komputera 09.08.09, 23:12
      no nie zupelnie xdd
      czesto na dwor wychodze ale podobnie jak ty ja teraz nie moge wychodzic bo zlamalam
      palca u nogi crying
      ale czasem to rzezczywiscie potrafie od rana do wieczora siedziec xdd
      • demi1112 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 08:57
        Mnie pilnują rodzice, więc nie jestem uzależniona. Ale np. jeśli miałabym nawet
        2 dni nie siedzieć przy kompie to bym zwariowała (chyba że bym była na dworze,
        ale wieczorem zawsze siadam).
        Siadam rano np. na 3,4 godziny (bo rodziców nie ma).
        I wieczorem na ok.2.
        Ale gdybym mogła to bym i cały dzień siedziałaindifferent
        • hermiona13 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 09:05
          Moi rodzice od rana są w pracy, więc mogę siedzieć ile chcę.
          zazwyczaj jestem od 9 do 15, później idę na dwór, i wchodzę jeszcze od 18 do 19 . ;d
          • zmierzchoomania Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:20
            to ja uwielbiam siedzieć na kompie, ale nie jestem uzalezniona ;p a jak chcecie się tego
            uzaleznienia pozbyć xd to może stopniowo ograniczajcie liczbe siedzenia na kompie tongue_out
            • doniusia Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:39
              Ja różnie.

Czasem moge siedzieć i siedzieć a czasem nawet nie chce mi się go włączyć.
    • jane_ Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:19
      ja już nie jestem, nudzi mnie to, robię co mam do zrobienia a później pf. ;d
    • lorente Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:21
      Ja tak nie mam.. A jak już siedze długo na kompie to zaczyna mnie boleć głowa i mam
      nauczke.. smile
    • buzzeks_luz Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:22
      pariska65 napisał(a):

> Hej mam taki problem może to śmiesznie zabrzmi ale jestem uzależniona od
      > komputera...
      > Potrafię siedzieć na nim nawet ponad 12 godzintongue_outtongue_out Dlatego też rzadko
      > wychodzę na chyba że mnie na siłę koleżanki wyciągną albo sama zechcę.Jak
      > siądę na niego od rana to jestem na nim do ok.23....taka ładna jest pogoda to
      > ja marnuję czas w domu przed kompem obecnie nie mogę wychodzić bo mam złamaną
      > nogę ale normalnie to w ogóle bardzo rzadko z domu wychodzę a szczególnie w
      > wakacje uncertainuncertainNie wiem co mam robić...
      > Czy wy też tak macie??

tak , też tak mam . ; - \\
      • tayusia Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:27
        Ja też jestem uzależniona cały czas siedze na kompie rodzice na mnie krzyczą
        że nic nie robie i niekiedy dają szlabany (choć taki szlaban mam niż dłużej niż
        2 dni )
    • nati199 Uzależniona? 10.08.09, 15:24
      Ja na kompie siedze 2 godz. potem przerwa i znów na kompa.
    • agusiak01 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:25
      Ja też tak mam. A właściwe nawet gorzej ;p bo włanczam rano laptopa i do tego siedze
      przed TV i wygląda to najczęściej że leci sobie coś w TV (czasem nawet nie patrze co to
      jest ale to dość rzadko ;D) a ja wpatrzona w ekran. Ale na szczęście potrafie sie oderwać
      gdy jest ładna pogoda to zawsze wychodze z przyjaciółmi na dwór i sie wygłupiamy, tyle
      że teraz wszyscy powyjedzali i wracają dopiero pod koniec sierpnia ;/ a jak ja wyjechałam
      na wakcje z rodzicami to nawet wziełam ze sobą laptopa i neta bo tak sie uzależniłam ;D
      • wercia7 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:30
        Ja nie mam takiego problemu... Chroni mnie przed tym mój brat który mi grozi pobiciem
        jeśli mu nie dam komputera, ale jak go nie ma albo rodzice mnie wybronią to siedzę do
        woli... Chyba, że już byłam na wszystkich możliwywych stronachbig_grin Tylko ostatnio się
        uzależniłam od Simsów...
        • milka_cyruska13 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:33
          wercia7 napisał(a):

> Ja nie mam takiego problemu... Chroni mnie przed tym mój brat który mi grozi po
          > biciem
          > jeśli mu nie dam komputera, ale jak go nie ma albo rodzice mnie wybronią to sie
          > dzę do
          > woli... Chyba, że już byłam na wszystkich możliwywych stronachbig_grin Tylko ostatnio
          > się
          > uzależniłam od Simsów...

.haha.!
          ja mam tak samo .....
          a na kompie siedze do o4 godz. max...
          bo potem oczka boląą....
          ale siedze na kompiee..
          chwila przerwy ( brat i tata )
          i znowuuuu.....
          xp
      • wampirekxd Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:33
        Ja niestety też tak mam... Tyle, że ze mną jest chyba jeszcze gorzej. Mam jeden komputer
        na 4 osoby więc muszę ustąpić czasem mamie, tacie lub bratu, a jak nie siedzę przy
        komputerze to jestem wściekła na cały świat i lepiej bez kija nie podchodź... Jestem tym
        przerażona. Najlepsze jest to, że moje uzależnienie zaczęło się dopiero wtedy gdy
        regularnie zaczęłam odwiedzać stronę Kotka xD Nie mam pojęcia co będzie dalej. Wakacje
        to żaden problem, ale przecież niedługo zaczyna się szkoła i nie moge sobie pozwolić na
        siedzenie przy komputerze cały dzień i pół nocy (zazwyczaj kończę korzystać z
        komputera ok. 1 lub 2 w nocy).
        • moonwalker. Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 01:37
          wampirekxd napisał(a):

> Ja niestety też tak mam... Tyle, że ze mną jest chyba jeszcze gorzej. Mam jeden
          > komputer
          > na 4 osoby więc muszę ustąpić czasem mamie, tacie lub bratu, a jak nie siedzę p
          > rzy
          > komputerze to jestem wściekła na cały świat i lepiej bez kija nie podchodź... J
          > estem tym
          > przerażona. Najlepsze jest to, że moje uzależnienie zaczęło się dopiero wtedy g
          > dy
          > regularnie zaczęłam odwiedzać stronę Kotka xD Nie mam pojęcia co będzie dalej.
          > Wakacje
          > to żaden problem, ale przecież niedługo zaczyna się szkoła i nie moge sobie poz
          > wolić na
          > siedzenie przy komputerze cały dzień i pół nocy (zazwyczaj kończę korzystać z
          > komputera ok. 1 lub 2 w nocy).

ja tez jestem uzalezniona...tylko tak strasznie..oO
          zdarza mi sie siedziec od powiedzmy..12 do 4 w nocy ..oO
          nie wiem co robic..sciana
          to denerwujace..ale ja nie potrafie oderwac sie od kompa !!!!shock
      • evelijnka101 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 19:23
        Haha.big_grin śmieje sie bo ja mam identycznie włączam tv i kompa . nieraz nie oglądam tv ale
        lubie jak coś leci .! hah to jest smieszne , mama ciągle na mnie krzyczy. tongue_outAle ja tak
        poprostu mam , ja też tak miałam ze kumpelki wyjechały ale na szczęście wróciły 2 dni
        temu,zwarjowałabym totalnie.! wink
    • justaga Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:27
      Ja też częściej siedzę w domu, ale ja jestem typem samotnika...Kurczę, tak się
      zastanawiam co ty robisz tak długo na tym komputerze! Współczuję ci, naprawdę.
      Jeżeli chcesz pokonać ten "nałóg" to zmobilizuj się i częściej wychodź, przecież
      komputer ci nie ucieknie ;p Do tego on niszczy ci oczy, gorzej widzisz i czasami
      możesz mieć "zaćmienie" w oczach na parę sekund, a nawet możesz potem nosić
      okulary...Chyba nie chcesz nosić tych paskudztw!? Do tego one jeszcze
      kosztują...a najgorsze jest to, że zaniedbujesz swoje koleżanki...przecież one
      mogą o tobie zupełnie zapomnieć! Będą sobie myśleć "Nie będę do niej dzwonić i
      tak pewnie nie wyjdzie, bo siedzi przy komputerze"...Nie pozwól na to, bo
      komputer nie zapewni ci miłości tak jak przyjaciele ;D
    • pariska65 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:29
      agusiak01 też tak czasem mam z tym tv i kompem...
    • majli. Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:30
      Też tak mam, ale nie aż tak zaawansowanie ;d
      Wiesz, może pomyśl tak. :
      Kiedyś, komp Ci się zepsuje. Będziesz siedzieć sama w domu, przed telewizorem.
      Jak będziesz miała problem, to komputer go nie rozwiąże, tylko przyjaciółki.
      A one mogą się od Ciebie odwrócić, jeśli nie będziesz z nimi utrzymywać kontaktu ;d
      Ja Ci proponuję, żebyś sobie ustaliła jakieś godziny siedzenia na kompie.
      A jak Ci bd. trudno to poproś mamę czy tatę, żeby Ci schowali np. klawiaturę i
      oddali o tej czy o tej godzinie. xd
      • xxmilaaaaxx Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:32
        Ja to wogle prawie z domu sie nie ruszam ... albo na kompie albo przed TV ;//
      • wili Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:32
        Nom...Niestety ja też mogę siedzieć przed kompem nawet cały dzień...sad
        Po prostu nic innego nie mam do roboty...sad((
        Dobrze rozumiem, że sama sobie szkodzę, ale nie mogę się oderwać...
    • skasia Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:30
      Ja nie mam aż takiego uzależnienia jak Ty.Wychodzę na dwór normalnie gram i w
      ogóle.Uczę się dobrze, ale to tylko dlatego iż zapamiętuję z lekcji.Gdy muszę
      się coś nauczyć to mam problem bo nie usiedzę spokojnie tylko muszę zerkać na
      kompa ;/
    • karoola222 . 10.08.09, 15:31
      Ja mam bardzo podobnie...
      Znaczy nie, aż tak że koleżanki wyciagają mnie siłą z domu. Żeby właśnie nie
      siedzieć tyle przed laptopem, umawiam się z kumpelkami na basen, do kina, na
      zakupy wink
      Kilka dni temu wróciłam z działki, na której byłam z kumpelką, i przez cały
      tydzień nie weszłam do internetu, choć miałam taka mozliwość ofc ;P
      Ale gdy siedzę cały dzień w domu, to potrafię siedzieć od 10 do 17... I przez
      cały dzień nic mi się nie chcę robić.. uncertain
    • fajniutka1234 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:31
      Ja jestem uzalezniona od n-k.pl..
      To trudna, nie potrafie wyjsc. Non stop siedze w kompie i tak w kólko. Kocham go
      <3serce
    • madiemartin16 kkk 10.08.09, 15:32
      ja mam podobnie . !
      siedze na kompie od rano do 3.00 w nocy xd
      ;//
      też nie wiem jak mam sobie z tym radzić , na dwór chodze tylko na godzine dziennie ;- (
      • martka27 Re: kkk 10.08.09, 15:35
        uf a myslalam ze tylko ja jestem uzalezniona ja moge siedziec 13 godzin dziennie w wakacje ale jak jest szkola to tylko na dwie godzinki ale ciezko mnie oderwac od kompa
    • phoebusia Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:34
      Mam podobny problem.Jestem prawie po 6 godzin codziennie na kompie,Jedynie w
      sobote nie jestem w cale a w niedziele godzinę,ale gdyby mi się zepsół komp to
      bym nie płakała,bo to tak siedzę z nudów,ale nie którzy mówią ze nie długo się
      uzależnię ;p
    • pariska65 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:34
      majli. nie mam przyjaciółek tylko koleżanki ale one też rzadko ze mną gadają i
      wgl chyba że w szkole bo tak normalnie to rzadko i dlatego siedzę przed kompem
      czasami
      jedynie mogę poprosić brata żeby mi laptopa schował bo tata mi umarł w tamtym
      roku więc go nie poproszę a mama jest w pracy i nie ma jej w domu do wieczora uncertain
      • milka_cyruska13 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:37
        pariska65 napisał(a):

> majli. nie mam przyjaciółek tylko koleżanki ale one też rzadko ze mną gadają i
        > wgl chyba że w szkole bo tak normalnie to rzadko i dlatego siedzę przed kompem
        > czasami
        > jedynie mogę poprosić brata żeby mi laptopa schował bo tata mi umarł w tamtym
        > roku więc go nie poproszę a mama jest w pracy i nie ma jej w domu do wieczora :
        > -/

oj.. współczujee .... cry kiss
      • majli. Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:38
        pariska, to może dlatego, że nie masz przyjaciółki?
        Poszukaj, może znajdziesz.
        Co do taty... przepraszam, jeśli Cię jakoś uraziłam, ale nie wiedziałam. sad

No pomysł z bratem całkiem dobry,
        dasz radę, wierzę w Ciebie ;d
    • chocolatediet Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:36
      Hmm też duzo siedzę na kompie^^ Ale w sumie nie uzależniam się bo.. jak jest tak ładnie
      to mi się cały dzień w domu nie chce siedzieć a później jest sql i dużo nauki (3 gim, więc
      trzeba się przyłozyć^^). Chociaż dużo czasu spędzam przed kompem... Zwłaszcza w
      nocy... Jak siądę ok. 19 to przed 24.00 schodzę dopiero wink
    • dark_candy_ Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:40
      Ja tak średnio , tzn. siedze dosyć długo , ale to mi się nudzi . Ja nawet sama dzwonie do
      kumpeli żeby gdzieś wyjść bo siedzieć przed komputerem to niezbyt takie dobre .
      No ale tak samo jak ty , jest ładna pogoda to ja ją marnuje...sciana
      Da się to jakoś "wyleczyć" .?
      big_grin
      • milka_cyruska13 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:43
        .ja się muszę zacząć odzwyczajać bo niedługo gim. i gadka mojej mamyy...
        " nie siądziesz na komputer puki się nie pouczysz...."
        lubb...
        " pierwsze nauka później komputer..."
        brrr.... scianascianasciana
    • casablanka Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:41
      co do mnie ja siedze tylko 2 godziny ale i tak jak nie komputer to telewizor wogóle nie lubie
      takich pogód zimnych a ni gąrocych najlepiej to lubie tekei klimaty letnie,chłodne i ciepłe
      wiatr a nie upaly i mróz ,nudno tak ejst to zaglądam ale uzależniona to ja jestem od
      mojego bloga pisze na nim i pisze i ogladam komcie to super jak się ma cos swojego coś
      doc zego napewno się nadasz zachęcam do obejrzenia step up 2
      • milka_cyruska13 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:44
        casablanka napisał(a):

> co do mnie ja siedze tylko 2 godziny ale i tak jak nie komputer to telewizor wo
        > góle nie lubie
        > takich pogód zimnych a ni gąrocych najlepiej to lubie tekei klimaty letnie,chło
        > dne i ciepłe
        > wiatr a nie upaly i mróz ,nudno tak ejst to zaglądam ale uzależniona to ja jest
        > em od
        > mojego bloga pisze na nim i pisze i ogladam komcie to super jak się ma cos swoj
        > ego coś
        > doc zego napewno się nadasz zachęcam do obejrzenia step up 2

. ja też zachęcam do oglądnięcia step up 2
        ...zajebisty film big_grinbig_grinbig_grin
    • bella272 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:42
      Napiszę szczerze.Nie jestem aż tak bardzo ualezniona od kompa ale mogłabym siedzieć
      przed nim cały dzieńwink Niestety moja mama pozwala mi max 6 godzin...winkJa wychodzę
      na dwór często( albo na balkon bo mieszkam na 9 pietrze i fajnie się siedzi tak wysokobig_grin)
      Radzę ci wyjść na dwór(jak wyleczysz nogę)
    • corba Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:42
      Też jestem uzależniona. Wstaje o 6.00 i od razu na kompa. Nawet śniadania nie
      jem tylko siedze i siedze przy kompie. Rodzice wrzeszczą ale mnie to nie rusza.
      Codziennie siedze tak do 23.00. ;x
      Myślę, że jeśli ktoś nie chce mieć uzależnienia to musi po prostu stopniowo
      ograniczać czas siedzenia przy kompie. ;d
      • mi804 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:44
        Też jestem uzależniona
        wstaje i odrazu pierwsze co robie to właczam kompa
        zapominam że mam zjeśc śmiadanie i siedze
      • voolgarna uzależnienie ;D 10.08.09, 15:45
        też kiedyś byłam uzależniona wgle nie wychodziłam na dwór, tylko przy kompie .
        teraz też dużo siedze, ale na pewno mniej ;D
        trzeba po prostu znalezc sobie troche innych zajec ;P
      • sweet_madzik Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:48
        też tak miałam ; /uzależniłam się od takiej gry.. a mianowicie Metina , później
        doszła nk ,konta fikcyjne . w ferie siedziałam codziennie od rana do nocy .
        wstawałam ok 6 -7 rano i siedziałam do 3 w nocy . jadłam i tyłam . przez to że
        siedziałam cały czas mój kręgosłup był cały czas w złym stanie . po feriach
        wzrok mi się zepsuł nosze okulary . poszłam do szkoły z kulawą nogą . jakieś ok
        3 miesięcy nie wiedziałam co z nią jest . w maju okazało się że mam zablokowany
        kręgosłup . zero wf , zero żadnych ćwiczeń tylko ćwiczenia na kręgosłup . to nic
        przyjemnego . ; / starajcie się ograniczać ten czas który spędzacie przed kompem
        . teraz staram się spalić zbędne kalorie , i nic z tego nie wychodzi . ; ///
    • karoola222 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 15:43
      Omg, naprawdę Ci współczuję.... kiss kiss

Co do tematu, Ja jak siedzę tak długo przed laptopem, to aż sama na siebie się
      denerwuję,
      i zamiast zejść, to ja nie. Dalej siedzę. Musze to w końcu jakoś zwalczyc... ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka