nadzienka 17.08.09, 17:30 Mam je juz od ponad 3 lat i nie widac zadnych zmaian. Stosuje roznych kremow , peelingów, maseczek, ale nie dziala. Nawet chodzilam do kosmetyczki i nic. Kiedy mi one w koncu zejda? Prosze piszcie jakie macie wy na nie sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyobraznia Re: Pryszcze!!! 17.08.09, 17:33 ja mam trądzik od grudnia 4 klasy . ( ide teraz do 1gim . ) nie ma zmian , ani nic . są momenty , że mam więcej lub mniej . mam przebarwienia na czele ; [ doscyć dobry jest mój lek - dallacin t . jest on w płynie , jest także w tabletkach ma wtedy nazwe dallacin c . Również używałam mnóstwo leków i nic .. Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: Pryszcze!!! 17.08.09, 17:50 dermatolog Ci tylko może lek przepisać . tym Ci tylko pomoże ;p Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia Re: Pryszcze!!! 17.08.09, 18:56 ja lecze tradzik 3 lata i nic ale z tego co wiem nie powinno sie stosowac peelingow bo to sie roznosi... ale dermatolog jednak mi troche pomaga moze kiedys po prostu minie... maseczki do powinno sie stosowac ok 2 razy w tyg - ja wtedy widze poprawe Odpowiedz Link Zgłoś
julitka Re: Pryszcze!!! 17.08.09, 19:23 Ja polecam ograniczenie czekolady i czipsów, mocnej herbaty czy kawy. Nie wyciskaj, idź do dermatologa, jakiegoś dobrego. Albo zrezygnuj na jakiś czas z tych kosmetyków, może cię uczulają. Wypróbuj szare mydło. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka Re: Pryszcze!!! 17.08.09, 19:37 Pryszcze to była moja zmora. kiedyś miałam ich pełno na twarzy, dekolcie, plecach. to była normalnie masakra. kiedyś pojechałam z moją mamą do dermatologa poza moim miastem bo w moim mieście lekarz który mnie leczył przez 4 lata mnie nie wyleczył. tak więc pojechałam do dermatologa poza miasto. kiedy ten zobaczy moje plecy twarz i dekolt od razu stwierdził że nam zakażenie krwi i przypisał mi antybiotyki. zaczęłam je brać i zmiana nastąpiła bardzo szybko. prawie wszystko mi znikło. potem pojechałam na kontrolę a on mi powiedziała że teraz będzie lepiej i tylko pryszcze będą mi wyskakiwać przed okresem i jak będę mocno się pocić. jedna osoba napisała że peeling nie jest wskazany.... wręcz przeciwnie bo kiedy myjemy twarz poprzez peeling to wtedy złuszczamy chory naskórek.... ja stosowałam specjalny peeling który mi lekarz przypisał.... ja radzę pójść tobie dobrego lekarza dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
paurii Re: Pryszcze!!! 17.08.09, 19:33 Mydło Siarkowe + na noc smaruj Benzacne na pryszcze. Mi pomaga, ale jak maźglam się tym regularnie, bo jak przestanę na np. 2 dni to wszystko od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowanaja Re: Pryszcze!!! 17.08.09, 23:50 woje pryszcze to nic innego jak potowki ... ja stosuje krem Iwostin on chyba jest najlepszy juz po 3 dniach prawie niczego nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
likemaja Re: Pryszcze!!! 17.08.09, 23:58 raz mam ich na czole pełno a raz prawie wogóle teraz akurat mi się robi pełno no więc ja kupuje w aptece takie cóś - "AFRONIS" i to jest jak spirytus że wysusza pryszcze, trochę pomaga ale trzeba to robić regularnie a ja zapominam Odpowiedz Link Zgłoś