marzycielka_95 17.08.09, 18:12 Mam pytanie w USA kiedy dziewczyny (nie wiem czy chlopacy takze ) obchodza 16 zawsze stosuje sie napis Sweet Sixteen czy ktos z was wie o co z tym chodzi ??? Pytam bo jak to mowia kto pyta nie bladzi??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyobraznia Re: Sweet Sixteen 17.08.09, 18:22 ja tam nie wiem . ale wiem, że jest taka książka "sweet sixteen" Odpowiedz Link Zgłoś
tinn Re: Sweet Sixteen 17.08.09, 19:03 po polsku to słodka szesnastka, nie? to jest impreza na której bogate nastolatki mogą pokazać jakie są bogate i cool. w polsce nie jest to jeszcze wszechobecne, ale z czasem u nas też bd taki zwyczaj. no i w ameryce od 16 można mieć prawko, wstępny na większość imprez. Zaczyna się 'dorosłe' życie. tylko alkohol legalnie mogą pić od 21 lat.. ;D przekichane. Odpowiedz Link Zgłoś
najt. Re: Sweet Sixteen 17.08.09, 20:00 zgadzam sie z tinn to imrezki dla bogatych i rozpuszczonych dzieczyn Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak01 Re: Sweet Sixteen 17.08.09, 21:23 w USA każdy 16 latek (chłopcy też) obchodzą 'Sweet Sixteen' czyli 'Słodką Szesnastke' u nich to jest bardzo ważne wydarzenie, tak jak u nas 18-nastka. W Stanach w wieku 16 lat można zrobić prawo jazdy i między innym dlatego te urodziny są takie ważne, więkrzośc dostaje samochody, chociaż ci bogatsi dostają też inne drogie prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak01 Re: Sweet Sixteen 17.08.09, 21:26 ale zgadzam sie z kilkoma osobami piszącymi wcześniej najczęściej bogate nastolatki pokazują jakie są super, cool i w ogóle jakie to bogate ci biedniejsi mają o wiele skromniejsze przyjęcie, a samochód owszem dostają ale używany lub wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Re: Sweet Sixteen 18.08.09, 12:16 hahahahaha xd mam taki sam nick Sweet_Sixteen na jednym forum i przez chwilę myslałam, że to dotyczy mnie xd mwhahaha ; DD Odpowiedz Link Zgłoś