likemaja 21.08.09, 00:32 kiedyś obgryzałam paznokcie ale już przestałam... tyle, że widać tego obgryzania efekty mam bardzo szerokie paznokcie i się ich wstydzę poradzicie coś żeby były dłuższe, twardsze, bądź coś w tym stylu jakiś krem czy inny kosmetyk?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
likemaja Re: paznokcie ;) 21.08.09, 00:34 takie paznokcie wygladają ładnie tylko w lakierze ale jak mi zejdzie to se nakładam nowy i nowy i nowy i tak cały czas od tego mi się te paznokcie psują i nie wiem za bardzo co robić bo bez lakieru są brzydkie i szerokie........... a z lakierem są zniszczone, łamliwe i zabarwiają się na żółto Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: paznokcie ;) 21.08.09, 00:37 ja mam właśnie za twarde paznokcie. jak byłam młodsza, to nienawidziłam mieć krótkich paznokci, stale zapuszczałam. od jakichś 2 lat, obcinam sobie je obcinarką, i zawsze tak krótko, że nie widać tej białej obwódki. ; d i zaraz mi potem wychodzą skórki.. teraz nienawidzę mieć długich paznokci. i wg. mnie kształt paznokci nie ma żadnej zależności od obgryzania. każdy człowiek rodzi się z szeroką płytką paznokciową. jeśli chcesz mieć wąskie, muszi je piłować, oto klucz do sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowanaja Re: paznokcie ;) 21.08.09, 01:01 Mam ten sam roblem zeby wygladaly na dluzsze odciagaj skorki od paznokcia i zrob sobie wloskie paznokcie (jesli nie wiesz jakie to to spytajsie mamy) Odpowiedz Link Zgłoś
xladybirdx :D 21.08.09, 20:11 eh tez miałam ten problem... ;/ masakra... ale kupiłam w Avon odżywkę do paznokci wygląda jak lakier bezbarwny, po nałożeniu wchłania sie po kilku minutach jest duża różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
likemaja :D 21.08.09, 20:44 Uuu.. Fajnie... tylko - takie głupie pytanie ;/ jak ją zamówić czy co?? - bo w sklepach chyba nie ma co? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatediet Re: :D 21.08.09, 21:00 zbuntowanaja chyba francuskie a nie włoskie paznokcie? Jeśli płytkę obgryzasz to rzeczywiście jest szersza i na bnk nie da się jej spiłować A co do AVONu to na pewno znasz jakąś konsultantkę. Mówisz jej co chcesz i ona zamawia. Albo na allegro sobie zamów. Na przykład tu: allegro.pl/item715181002_wzmacniajaca_odzywka_do_paznokci_avon_nowa_12ml.html W sumie to w każdej drogerii znajdziesz odżywkę do paznkoci (ale nie z AVONu) i chociaż sama też tą z AVONu polecam to w drogrii też coś znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
leyla Re: paznokcie ;) 21.08.09, 20:54 też kiedyś obgryzałam jak byłam mała i tez mam szerokie paznokcie ale śladów bo obgryzaniu nie widać i ja np.maluje paznokcie jakimś odjechanym lakierem do i wtedy nie widac wcale szerokich paznokci,mama mówi że dzięki temu będą twardsze a nawet jeśli nie to i tak ładnie wyglądaja pomalowane Odpowiedz Link Zgłoś
madziia Re: paznokcie ;) 21.08.09, 21:01 ja obgryzałam ale już nie mam taka odżywkę do paznokci , po niej są twardsze i bardziej błyszczące . ona jest w normalnych sklepach z kosmetykami , zapytaj o coś takiego ( jest kilka rodzai ) Odpowiedz Link Zgłoś
dream.s Re: paznokcie ;) 21.08.09, 21:12 Ja mam ten sam problem, dokładnie ten sam. Jednak zaczęłam stosować odżywkę do paznokci, kupiłam ją w normalnym kosmetycznym, i rzeczywiście widać efekty. Polecam odżywki i trochę cierpliwości bo płytka dość wolno się regeneruje xdd. Odpowiedz Link Zgłoś
likemaja pomocy:D 21.08.09, 23:20 ok, ale miałm już jakieś dwie czy trzy odżywki - ale widać jakiś bylejakich firm jakbyście mogły podawać firmy bo boję się zę znowu zmarnuje kase na coś co nie jest warte 1 grosza Odpowiedz Link Zgłoś
likemaja Re: pomocy:D 22.08.09, 13:11 dzieks... dziś moja siostra postara mi się zamówić tę odżywkę a znacie jeszcze jakieś inne dobre firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
dream.s Re: pomocy:D 22.08.09, 14:59 Ja mam z NailCare i jest świetna ;D. Pytaj się o nią w kosmetycznych . Odpowiedz Link Zgłoś