Dodaj do ulubionych

Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy !

• demm_sell Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:12
      ma się wrażenie że Gimnazjum jest extra ,
      ale według mnie Gimnazjum takie nie jest ,
      nie dlatego że nauka jest trudniejsza itd ,
      ale dlatego że tam ludzie się zmieniają .
      a bynajmniej niektórzy , sad
      tak jak moja przyjaciółka ,
      już pierwszego dnia , olała mnie dla innych znajomych ,
      i zerwała przyjaźń ze mną,
      stała się taka inna , zaczęła pić , palić ,
      wgl nie do poznania . cry
    • madziasz Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:15
      ja teraz ide do 2 jak byłam w 1 to znałam tyklo 5 z 28 osób ale po paru dniach juz wszyscy sie znalismy w sumie to nasza wychowawczyni zrobiła nam takie zapoznanie sie z klasa .
    • rossalie Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:16
      Możesz się chyba przenieść... U nas tak jest . Kto nie chce być w klasie do której go
      przypisano w pierwszyw miesiącu szkoły może się przenieść do innej, ale z tej innej trzeba
      sobie znaleźć kogoś, kto chciałby iść do tej twojej ... Z tym są zawsze problemy nie martw
      się. smile Poprostu nie zwracaj uwagi na te osoby których nie lubisz i będzie okej. A z
      psiapsiółą spotykaj się na przerwach smile .
    • kardolina Spójrz na to inaczej ^^ 25.08.09, 11:17
      Ja też zostałam rozdzielona klasowo z przyjaciółką, ale dzięki temu nasza przyjaźń się
      jeszcze polepszyła ! Poza tym poznałam wiele ciekawych osób i kilka nowych
      PRZYJACIÓŁEK!
      A jeśli chodzi o odnalezienie się, to wbrew pozorom może przez pierwsze dwa dni jest
      trudno; potem idzie z górki ;] Teraz ja idę do 2 gimnazjum i wydaje mi się śmieszne, że
      byłam tak samo przestraszona jak Ty pójściem do gimnazjum ;]
      Ale tak, jest o wiele więcej nauki! To jest duży skok z podstawówki do gimnazjum. masz o
      około 5 przedmiotów więcej; rozwiniętą przyrodę na fizykę, chemię, biologię i geografię.
      Bywało, że ja siedziałam po nocach by zakuwac, bo było tak dużo nauki. Jednak nie
      martw się ;] Podobno to druga klasa jest najgorsza ;/ Więc ja mam się raczej czym
      martwic ;] xD
    • agitka24 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:18
      Mam taką jedna bliską koleżankę i jest ode mnie o rok starsza.
      I ta moja koleżanka rok temu przyjażni się z taką jedną Patrycją no i one po ukończeniu podstawówki napisały na siebie podanie do gimnazjum.
      Potem jak wywiesili te kartki kto z kim będzie okazało się , że ona jest w innej i druga też.
      Były smutne,ale chodzą do innej klasy , a cały czas są najlepszymi przyjaciółkami i się spotykają.
      Także o to się nie martw , bo jeżeli jesteście prawdziwymi przyjaciółkami to cały czas utrzymacie tą przyjaźń.
      A ja mam podobny przypadek teraz idę do gimnazjum i okazalo się , że są dwie osoby w klasie z podstawówki , których nie lubie .
      Nie przejmuj się nimi i je olewaj . ; D
      Pozdroo . : )
      • marissa93 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:19
        w gimnazjum wcale nie ma tak więcje nauki bynajmniej w moim nie było. i fakt 2 gim jest najgorsza chociaż 3 gim gdy ma się egzamin wcale lątwiejsza nie jest smile
    • goha05 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:20
      Hmmm heppy.girl ja jestem już w 3 gim. i również nas rozdzielono z moją
      przyjaciółką w mojej klasie jest kilka osób które znam z podstawówki a reszta
      zupełnie nowe osoby. Wiadomo że nie zawsze będzie kolorowo ale powinnaś się
      zakolegować ze swoją nową klasą wink A ze starą przyjaciółką utrzymuj dalej
      kontakt. Ja z moją utrzymuje i jest wszystko Oki dalej świetnie się dogadujemy i
      przyjaźnimy wink U mnie to nawet lepiej się dogadasz z tymi "nowymi" osobami niż
      z tymi których znasz już trochę ;D Teraz to sobie nie wyobrażam życia bez mojej
      klasy ;D
    • chocolatebow hmm... 25.08.09, 11:20
      ja też właśnie idę do I gim. boję się trochę akceptacji ze strony uczniów, ale
      znam baaardzo dużo osób, więc mój stres jest całkiem niepotrzebny, więc nie
      zamierzam się specjalnie denerwować smirk u mnie w sql jest tak że dopiero na
      rozpoczęciu roku dowiadujemy się z kim bedziemy w klasie... mam dwie najlepsze
      przyjaciółki i bardzo chciałabym z nimi byc, niestety nie wiadomo jak to
      będzie uncertain kurdee.! bardzo nie chce być w klasie z czteroma osobami, które są
      strasznie wredne i kłamliwe. wkurzają mnie na maksa, szczególnie jedna
      dziewczyna! confused nie wiem jak wytrzymam jeśli trafię z nią do klasy, rzucę się
      na nią xD

a co do twojego problemu: idź z mamą i poproś o przeniesienie. KAŻDY MA DO
      TEGO PRAWO!! nie daj się tak łatwo wykurzyć. smile
      • skrzacina Re: hmm... 25.08.09, 11:35
        a ja się boję tylko I gim. pod względem nauki bo to najlepsze gimnazjum w mieście a ja nie
        jestem za dobra w nauce. ;d. taka średnia. ;dd. 4.5 średnia. ;d
        • marissa93 Re: hmm... 25.08.09, 11:38
          to po cholere szłaś do najlepszego gimnazjum skoro wiesz, że nie dasz sobie rady bo uczysz się rpzeciętnie ?!?shock
    • tokio_hotel_483 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:23
      Ja też teraz ide do gima.Ale nie nawidze szkoły lecz też sie ciesze że sie wyrwe z podstwkiiismile
    • oluuch Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:25
      Jak szłam do Gim. to też nie chciałam żeby moja przyjaciółka szła do innej klasy i ja do
      innej . I na podaniach napisaliśmy, że byśmy chciały razem chodzic do jednej klasy . No i
      uwzględnili to i jesteśmy w jednej klasie . ; ))) .
    • fanka.twilight Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:31
      byłam w podobnej sytuacji rok temu poniewaz nie dostałam sie do tej klasy co
      chciałam a do tej co sie dosta~łam nienawidzi~łam byly same glupie osoby i w
      ogóle i wtedy mama zaproponowala mi zebym sie przepisala do innego gimnazjum na
      poczatku nie bylam za tym ale potem stwierdzilam ze to bedzie najlepsze
      rozwiązanie i przepisa~łam sie tam trafilam do bardzo fajnej klasy pozna~łam
      duzo nowych znajomych i teraz nie za~luje tej decyzji i ciesze sie znow teraz po
      wakacjach wroce do tego gimnazjum do 2 klasy a nie do tej głupiej klasy
      • paula96 gim ;D 25.08.09, 11:38
        Powiem tak ja tez idę teraz do 1 gim xD Nic się nie boje bo zapoznałam się z moja nową
        klasą na wakacjach ;> A tak pozatym to znam prawie całe gim więc niemam się czego
        bac ;pp
    • petka Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:34
      Moim zdaniem nie powinnaś tak histeryzowac, na pewno dochodzą do twojej klasy
      jakieś nowe dziewczyny, może akurat się z nimi zaprzyjaźnisz? A to że nie
      będziesz z przyjaciółką w jednej klasie o niczym nie świadczy, przeciez dalej
      możecie się przyjaźnic, a to z kim sie siedzi w ławce nie jest takie ważne,
      ważne jest to że masz przyjaciółkę. Ja nie miałam takich problemów jak szłam do
      gim ale nie martw się gimnazjum jest o wiele lepsze niż podstawówka, a z
      lekcjami da się przezycsmirk
    • i5za Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:36
      Mnie tez teraz czeka 1 gim. ! Byłam szczęśliwa, że w końcu wyszłam z podstawówki !big_grin
      Mam o tyle dobrze, że ide do klasy z ludźmi mi bardzo bliskimi wink Boje się jednak jacy okażą
      się inni uczniowie! Przeżyje ?! ;P
      • marissa93 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:40
        nie, umrzesz śmiercią męczenną
        • partyinthe_usa Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 26.08.09, 17:36
          Spokojnie, wyluzuj.

Moje przyjaciółki także miały podobną sytuację.
          O i A są BF. Ale znalazły się w innych klasach w GIM.

Pogadały z rodzicami i ci od razu zareagowali. Głównie przez osobę o literze K, wrednej,
          złośliwej łasicy, ale udało się. Są razem ze mną i z moją BF Z.
    • ashley221 Re: 25.08.09, 11:39
      Ja mam od was dużo gorzej!!!!!!!!! Bo ja teraz idę do liceum!!!! A przed pójściem do liceum
      są jeszcze większe obawy. A jeśli chodzi o gimnazjum to nie ma się czego bać smile Ja dobrze
      wspominam gimnazjum a zwłaszcza początek big_grin
      • marissa93 Re: 25.08.09, 11:41
        też idę do LO :0 i nikogo w nim nie znam bo idę sama do szkoły to są dopiero problemy ! xD
        a nie : głupie nie jestem z przyjaciółka w klasie ! o boże ! co ja teraz zrobię ?! chyba potnę sobie żyły !!!!!
    • karola716 ... 25.08.09, 11:41
      Nie martw się.Ja nie dostałam się 2 lata temu do mojego wymarzonego gimnazjum
      do którego dostała się prawie cała moja klasa w tym 2 przyjaciółki. Poszłam
      więc do innej szkoły, w której znałam jedną osobę.Z początku moja klasa była
      do dupy, ale teraz jest świetnie.Idę do 3 klasy i wiem, że to będzie najlepszy
      rok...A z przyjaciółkami z podstawówki mam kontakt do dziś i pomimo że
      chodzimy do innych szkół to mamy dla siebie czas...
      Tobie też się ułożywink Życzę Ci jak najlepiej piwo
    • gb Gim 25.08.09, 11:44
      Ja mam wręcz odwrotniewink Idę do 1 gim i znam tam 20 ludzi na 29. Chciałabym
      poznać innych. będę chodzić z 17 osobami z podstawówki i 3 z przedszkola, na
      szczęście moje koleżanki idą do tej samej klasy, przynajmniej tylewink Radze Ci
      jeszcze walczyć o swoje w sprawie klasybig_grin A nawet jeśli nie uda ci się nic
      uzyskać, na pewno do klasy będą z tobą chodzić ludzie których nie znasz, może
      z nimi się zaprzyjaźnisz?kiss
    • heppy.girl dziękuję ! 25.08.09, 11:45
      wiekszość osób mnie pocieszyła , mniej ludzi zmartwiła !
      ale dziękuje Tym i Tym kiss

nie którzy mnie dobrze nie zrozumieli ;dd !
      ja mam chodzić do klasy z osobami z którymi ma złe wspomnienia !
      które mnie oszmieszały , ale ja na to nie pozwalałam i oddawałam ;dd
      jest pare osób fajnych wink z którym jest się zawsze o coś pośmiać ;d

też bardzo chciała bym poznać nowych ludzi smirk
      ale w mojej klasie jest akurat dużo osób które znam ;d
      a chciałam wyjść z podstawówki z powodu kilku osób w klasie z którym akurat muszę
      być !!

mamy juź pomysł z kumpelom co zrobić żeby nas przepisali ;dd

dziękuję bardzo za dobre rady ;dd
      nie którym osobą też życzę szczęścia ! a nie którym gratulujem !

dzięki kotku za wsparcie ;dd
      • cute_princess Re: dziękuję ! 25.08.09, 20:52
        heppy.girl - Spokojnie, to nie zaszkodzi waszej przyjaźni, ja nie mam tego problemu, bo
        jestem z moją naj, naj lepszą przyjaciółką w klasie ;* A można wiedzieć jaki masz pomysł?
        Sorry że tak krótko ale przed chwilką pisałam taką dłuuuugą odpowiedź i mi sie
        skasowała ;/
        P.S nie załamuj sie, będzie dobrze ;*kiss
        • miley1616 problem 26.08.09, 10:55
          Nie łam sie.
          Jeśli jesteście prawdziwymi przyjaciółkami to wasza przyjaźń przetrwa.
          Ja mam teraz taki sam problem tylko jeszcze nie wiem z kim będe w klasie,ponieważ jeszcze
          u mnie w szkole nie wywiesili listy.
          Boje sie że będę sama bez moich przyjaciółek,ale to tylko lekcje.
          Ale mimo to chce być z nimi razem w klasie.
          Mam nadzieje że tak będzie.
    • misialina12 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:47
      wiesz tez idę do I gim. i nie potrafię ci odpowiedzieć na twoje pytania

też się boję bo chciałabym chodzić do klasy z moją przyjaciółka tak jak ty,a u
      mnie jeszcze listy nie wywiesili wiec czekam nie cierpliwie smile

każdy zapewne boi się nowej szkoły ale z biegiem czasu każdy się przyzwyczajawink
    • bellacullen Nie martw się 25.08.09, 11:47
      Jeżeli to prawdziwa przyjaźń, to przetrwa. Ja z moją przyjaciółką znamy się od
      3 roku życia. Razem chodziłyśmy do przedszkola i podstawówki. Zawsze
      razem-nierozłączne. Przyszedł jednak taki czas, że każda z nas chciała wybrać
      inne gimnazjum. Musiałyśmy się rozstać i strasznie to przeżywałyśmy. Teraz
      minął czas gimnazjum i nasza przyjaźń jeszcze bardziej się ucementowała.
      Wybrałam z nią wspólnie liceum i znowu będziemy razem. Jest to niesamowite
      uczucie! Co do przyjaźni. Oczywiście i ona znalazła sobie w gimnazjum nową
      przyjaciółkę i ja. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie się zapoznać. My np
      teraz tworzymy zgraną paczkę smile
    • aga199549 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:49
      ja miałam szczęście że dziewczyny i 6 albo 7 chłopaków było z mojej byłej klasy
      z podstawówki. kilka osób było z innej klasy ale już ich znałam. szkoda tylko,
      że moja kumpela z innej klasy nie chodzi ze mną teraz do gimnazjum sad
      • lolcia66 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:58
        Jak szłam do gim też obawiałam się takiej sytuacji, że za wszelką cenę chciałam
        zmienić klasę ale jednak wyląduje z tymi samymi ludźmi... Więc poszłam do szkoły
        nie z mojego rejonu gdzie wybierało się zaledwie 10 osób z mojej szkoły.
        trafiłyśmy na szczęście z moimi 2 przyjaciółkami do jednej klasy. Jeśli pytasz
        się czy wasz przyjaźń przetrwa to zapewniam, że tak. Mam jeszcze 1 przyjaciółkę
        która w podstawówce chodziła do innej klasy a teraz chodzi do innego gim. jest
        to przykre ale dla niej wygodniejsze gdyż jest ona nie pełnosprawna i w tym gim
        jest taki oddział dla niej, do tego ma 5 razy w tyg basen ( w czego jeden w
        sobotę ) i dalej utrzymujemy ze sobą kontakty. A co do nauki to w pierwszej
        klasie jest baardzo łatwo. Dla mnie jest łatwiej niż w podst. tongue_out
    • sylwia_sk Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:52
      Ja już mam zasobą pierwszy rok w gimnazjum i też trafiło mi się że jestem w klasie z
      samymi głupimi osobami i to nawet ci nowi są głupi! Gdzieś ze trzy osoby mogę wyróżnić
      za nawet spoko. Ale na moje szczęście trafiła się jedna dziewczyna która jest bardzo fajna.
      Zawsze razem siedzimy wławce i jest spoko. Nawet przez wakacje utrzymywałyśmy
      kontakt. U ciebie napewno też trafi się kilka fajnych osób. A ze swoją kumpelą spotykaj się
      na przerwach i wgl. Jak jest twoją prawdziwą przyjaciółką to na pewno tak zostanie.
    • mejsonka_xdd Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:52
      ja też na początku miałam wątpliwości co do gimmnazjum ale wszystko jakoś sie samo
      potoczyło ... wink Były też dziewczyny które sie z nas wyśmiewały bo byłyśmy ''te najmłodsze''
      ale z czxasem to sie zmieniło. Więc nie ma się czego bać. Otwórz sie na nowych ludzi.! smiletongue_out
      • wisienka1996 :) 25.08.09, 18:07
        A ja idę do gim i nikogo nie znam!! Nikogo!! Nie mam się do kogo
        odezwać!!cryingcry Boję się że nikt mnie nie polubi... sadAle wierze że będzie
        dobrze!! winkTy też musisz wierzyć!! Zobaczysz będzie dobrze!!kiss
        • xxdangerxx =] 25.08.09, 20:23
          ja ide dopiero do gima ale sie nie boje bo znam połowe szkoły a z mojej szkoły
          nie idzie nikt spokojnie będzie dobrze
          smilesmilesmilekisskissbig_grinbig_grinbig_grin
    • swieta007 Heh :)) 25.08.09, 11:54
      Hey big_grinpiwo
      Ja Do gimka szłam dwa lata temu xP
      Teraz jestem już w trzeciej klasie (ostatniej)wink
      I szkoda mi będzie się rozstawać z Gimkiemsadsad
      A do tego Będę szŁa Di Licka Albo Do zawodówki I znowu nowa klasa smile
      NIe bójcie się nowej klasy bądźcie sobą , i tyle.
      Myślcie pozytywnie że poznacie nowe osóbki zaczniecie nowe życie bo W
      gimnazjum Jest się już nastolatkiemsuspiciouscool : ))
      Pierwszaki Z gimka są nazywanymi kotami i muszą przejść chrzest ^^
      Heh ;Ddevil
      A trzecia klasa gimka to tak zwane królowanie budą No i Bal Gimnazjalny do
      tego...eh.
      kisssmilebig_grin
      Ale się rozpisałam ^^
      powodzenia w nowej szkole z nowymi ludźmi smiletongue_outkwiat
    • ewcia10ka Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:56
      do heppy.girl

szkołą również. Lecz jeśli chcesz inaczej złóż podanie i może tym razem się uda
      umieścić Was w jednej klasie. wink Pozdrawiam smile
    • olas Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 11:57
      Kochana, nie martw się tak. Poproś mamę, to może uda jej się załatwić
      przeniesienie.
      Nigdy nie jest tak, że nikogo nie polubisz, z nikim się nie poznasz. Pierwsze
      wrażenie jest niekiedy bardzo mylne. Przeżyłam trzy lata gimnazjum i wiem, jak
      jest. Z perspektywy czasu zobaczysz, że nauki wcale nie jest tak dużo, polubisz
      tą szkołę, choćby i w ostatnim roku.
      Ja też dostałam klasę samych zarozumialców i brakowało przystojnych chłopców.
      Ale dogadałam się z wszystkimi, a przystojny chłopiec doszedł w drugiej klasie.
      Tylko nie popełnij mojego błędu. Nie bierz przykładu z koleżanek, nie rób na
      siłę tego, co jest modne w gimnazjum. Tam się głupieje, bo jesteś teraz w
      najtrudniejszym okresie swojego życia i szukasz. Bądź sobą i mów nie, choćby
      wiązało się to z odrzuceniem. Ale wierz mi, tylko chwilowym.
    • jaguska Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 12:00
      miałam kiedyś taką sytuację kiedy zapisałam się z koleżanką zapisałam się do
      jednej klasy a ona potem przepisała się do drugiej (rzekomo nie wolno było się
      przepisywać mnie nie pozwolili) przez pierwsze dwa miesiące nie rozmawiałyśmy ze
      sobą bo byłyśmy na siebie złe ale potem zrozumiałyśmy ze nie możemy ciągle się o
      ot kłócić ja znalazłam w swojej klasie fajne koleżanki (na początku kompletnie
      nikogo nie znałam) ona miała swoje ale przyjaźnimy się mimo tego nadal. A co do
      nielubianych osób słuchaj nie musisz wcale z nimi rozmawiać może znajdziesz
      kilka dziewczyn z którymi się zakumplujesz (ja tak miałam) i to z nimi możesz
      spędzać czas na przerwie a jeżeli bardzo będą ci dokuczać to powiedz to
      wychowawczyni albo idź z tym do pani pedagog (od tego jest) i powiedz że bardzo
      ci zależy na tym żeby się przepisać ale z panią pedagog zrób tak może po
      tygodniu albo 2 bo z tego co wiem szkoły pod koniec wakacji albo zaraz na
      początku roku nie chcą przenosić
      życze ci powodzenia smirk
      bądź dobrej myśli
      kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka