aneta9961 08.09.11, 09:44 oprócz kiwi bo jestem uczulona. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan440 Re: Jakie owoce mogę jeść przy grzybicy?? 08.09.11, 18:48 Wszystko zależy od organizmu, niektórzy mogą pozwolić sobie na więcej.Przeczytaj wątek "dieta przeciwgrzybicza - mini poradnik' jest trochę podpowiedzi ale generalnie wybór jest niewielki. Odpowiedz Link
anathe0 Re: Jakie owoce mogę jeść przy grzybicy?? 11.09.11, 21:14 teraz to w zasadzie juz nie stosuję diety oprócz mniejszej ilości słodyczy takich typowych jak drożdżówki, czekoladki itd i oprócz brania lacibios femina, ale ja starałam się jesć tylko grejpfruty, banany (od czasu do czasu ze względu na dużą zawartość prebiotyków), cytryny, żurawinę, jeżyny, jabłka kwaśne też jadłam choć nei wiem czy można, ale na pewno wiśnie, dzika róża... Odpowiedz Link
aneta9961 warzywa 12.09.11, 14:41 a warzywa??? robie sobie od 2 dni soki z marchewki z ogrodka w sokoirówce z pietruszka ogórka troche i troche jabłka renety. Znów mi powróciła grzybica pochwy napiłam sie tego soku i odrazu się ze mnie polało. No nie możliwe żeby nawet warzyw nie można było jeść;/ Juz nie wiem co robić i co jeść przecież warzywa to samo zdrowie , a owoców nie można;/ Odpowiedz Link
reckner Re: warzywa 02.10.11, 18:04 Niestety oprocz skou z cytryna nie wolno jesc ZADNYCH owocow, grapefruity tez nie. Odpowiedz Link
lemonkaa00 Re: warzywa 03.10.11, 15:53 a własnie ,że powinno sie jec wszystkie owoce bo to a skladniki mineralne kiedys tylko tak jedzono i nic nikomu nie bylo najwazniejsze jet zachowanie równowagi kwasowo zasadowej a owoce a alkalizujace. Nie wolno jesc cukrów prostych. Odkad robie sobie sok z marchwi jablek pietruzki nektarynek bananow to minela mi grzybica pochwy a tyle sie z nia meczyłam;] Odpowiedz Link
reckner Re: warzywa 03.10.11, 20:28 lemonka jesli Twoim jedynym problemem jest grzybica pochwy to mozesz jesc wszystko, ale jesli ktos robi diete anty grzybiczna to niestety jest totalny zakaz jedzenia owocow. Odpowiedz Link
lemonkaa00 Re: warzywa 04.10.11, 15:46 mam grzybice ogólną jestem już 2,5 roku na diecie i teraz dopiero sobie pozwoliłam na jedzenie owoców. Odpowiedz Link